2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A SASEA CURTE ANTIGHICA - Curtea de Apel Alba a votat revocarea Alinei Ghica din CSM: " Conduita d-nei judecator Alina Ghica a fost lipsita de transparenta in cursul anului trecut, imaginea CSM fiind grav afectata si activitatea caracterizata prin grave derapaje de la rolul acestei institutii!" Votul a fost de 36 de judecatori din 40 "pentru revocare"!

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 January 2013 14:13
Vizualizari: 6717

 

Curtea de Apel Alba s-a intrunit azi, 16 ianuarie 2013, in Adunare Generala. Rezultatul votului: 36 de judecatori din 40 au votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM. Urmeaza ca intr-o adunarea generala viitoare, magistratii de la Alba sa puna in discutie si revocarea celorlalti membri CSM de la nivelul CA din tara, Alexandru Serban si Horatius Dumbrava, intrucat in sedinta de azi s-a considerat ca este oportuna si punerea i discutie a celor doi.


UPDATE - Curtea de Apel Alba Iulia a facut publice motivele pentru care, in Adunarea Generala din 16.01.2013, mai mult de 2/3 din magistrati au decis revocarea Alinei Ghica din CSM. Printre acestea se numara "gestionarea defectuasa a evenimentelor din vara anului 2012" si alte grave prejudicii aduse imaginii Justitiei!

In urma cu putin timp, Curtea de Apel Alba Iulia a transmis un comunicat de presa in care confirma rezultatul dat de Lumeajustitiei.ro in premiera, mentionand totodata si motivele pentru care magistratii de la Alba, in proportie mult mai mare de 2/3, au votat pentru revocarea colegei Alina Ghica din CSM:

"Adunarea Generala a Judecatorilor a considerat acest demers ca fiind necesar intrucat conduita d-nei judecator Alina Nicoleta Ghica a fost lipsita de transparenta in cursul anului trecut, imaginea Consiliului Superior al Magistraturii fiind grav afectata si activitatea caracterizata prin grave derapaje de la rolul acestei institutii, respectiv acela de garant al independentei justitiei. D-na judecator si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile incredintate prin:

Asumarea unui termen nerealist pentru intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, contrar solicitarii manifestate de corpul judecatorilor de conditionare a acordului, de asigurarea conditiilor necesare pentru punerea in aplicare a dispozitiilor acestui cod. Ignorarea nevoilor reale ale instantelor si o preocupare excesiva pentru propria imagine, precum si utilizarea unor unitati diferite masura in analizarea mesajelor venite din spectrul politic sau presa, de natura a crea o aparenta de partizanat politic. Gestionarea defectuoasa a evenimentele din vara anului 2012, prin stabilirea unor termene foarte lungi pentru discutarea sau solutionarea unor cereri prioritare pentru sistem si neluarea masurilor necesare pentru asigurarea cvorumului pentru desfasurarea sedintelor, aspecte ce au avut efecte negative semnificative asupra imaginii justitiei.

Incalcarea obligatiei de colaborare cu unele institutii, prin declaratii si masuri ce nu exprima vointa judecatorilor precum si inducerea in opinia publica in mod tendentios, dupa initierea procedurii de revocare, a unei asa zise influentari politice a judecatorilor in demararea acestei proceduri.

Aceasta afirmatie, lipsita de orice temei, aduce un grav prejudiciu de imagine sistemului judiciar prin prezentarea judecatorilor ca fiind manipulati, in conditiile in care motivul real este dorinta acestora de a fi independenti si de a-si apara acest drept, asa cum este prevazut in Constitutie".

Conform comunicatul CA Alba Iulia, "la finalul adunarii generale de astazi in urma propunerii a mai mult de o treime din judecatori s-a stabilit organizarea la o data ulterioara a unei adunari generale a judecatorilor pentru discutarea revocarii din functia de membru CSM ales din partea curtilor de apel a judecatorilor Horatius Nicolae Dumbrava si Alexandru Serban".

 

* Cititi aici, integral, comunicatul transmis de Curtea de Apel Alba Iulia, cu rezultatul votului din Adunarea Generala din 16.01.2013

Comentarii

# 9 date 16 January 2013 14:25 +30

Mai e nevoie de 3. Si va asteptam. Scot din ecuatie Muresul si Brasovul. Nu as vrea sa va creada nimeni partinitori.Dar unde e Iasi-ul? Constanta? Si in final Curtea Militara de Apel?

# tata lor date 16 January 2013 16:50 +18

si ploiestiul doarme ca de obicei sau e obedient ca intotdeauna?

# Ana date 16 January 2013 17:09 +8

De ce Muresul e scos din discutie?????

# muresul date 16 January 2013 17:12 +4

E scos din discutie pentru ca e curtea lui Dumbrava. Si daca va adunati va spune lumea ca o faceti pentru el. Deci pe voi nu va astept.La fel Brasovul. E Curtea lui Alex. Si daca voi nu depasiti asta si aseptati o tara in spate sa va legitimizeze...cine ce va poate face?

# Marian date 16 January 2013 19:55 -8

Asa cum ne asteptam Horatiu Dumbrava, membru CSM e doar un penal de joasa speta!  Partizanatul lui pro-Felix via Pivniceru capata sens... http://www.rtv.net/judecatorul-csm-horatiu-dumbrava-suspectat-de-fapte-penale_62223.html

# VIKY date 16 January 2013 14:29 +22

Dupa dansii Serban si Dumbrava sunt "prioritari", sau Danilet, Haimanaua si Ghica?. Se pare ca si unele judecatorii au ceva "...in suflet".

# Ghica nici nu stii cat de mica incepi iar sa fii date 16 January 2013 15:07 +29

Ghica, nu iti este rusine de faptul ca nicio curte de apel din tara nu s-a opus revocarii tale. Nu iti e rusine de proportia uriasa a judecatorilor care au votat revocarea ta. De fapt daca ai fi avut vreo tangenta cu realitate nu ai fi candidat vreodata la CSM. Esti iresponsabila si tocmai pentru asta te-a racolat Lupascu, te-a invat singurul lucru pe care il stie ( perfidia/prefactaoria ) si i te-a livrat nasului din sufletul vostru. Acum e timpul sa fii revocata si in curand va veni vremea sa raspunzi. Ar trebui insa sa raspunda si cei care au creat un personaj asa nociv ca tine astfel incat sa nu mai poata polua vreodata sistemul magistraturii romane. E rusinos ca la CAB nu s-a votat inca revocarea ta. In curand va fi intrunit numarul de voturi necesar revocarii tale si CAB tot nu se va fi pronuntat. Prin urmare degeaba va vota si CAB revocare lui Ghica. Rusine, rusine, rusine...

# La puscarie, Ghica, la puscarie date 16 January 2013 15:59 +15

Ghica, nu iti fie frica, o sa ai destule contacte si dupa ce vei fi inlaturata din magistratura. Ai un loc rezervat la Targsor. Sa vezi acolo placeri maxime. O sa fie si Oana cu tine, fii linistita, n-o sa te lase singurica. Am auzit ca fetele v-au pregatit o camera ..... Acolo ati fi chiar potrivite sa predati diverse lectii. Abia va asteapta condamnatele sa le invatati cum se falsifica actele oficiale, cum se minte cu nonsalanta cum se inseala fara a clipi, cum se fura fara mila sau scrupule. Puscariasele mai au foarte multe de invatat de la tine si Oana. Unde mai pui ca veti putea corespunda si cu penitenciarul de barbati unde vor fi si alte cunostiinte de-ale voastre T.B., H.D., C.V.D, S.A. , etc...

# Una câte una date 16 January 2013 17:38 +9

Chiar ponderată, e notabilă actiunea și atitudinea CA din Alba Iulia. Nastratin avea o vorbă(de duh): -dacă toți am merge pe o singură parte și în același timp, pământul s-ar răsturna*_*

# OPS date 16 January 2013 14:46 +23

muresul, DORMITI, CE FACETI????

# Nu dorm sunt chiar blat date 16 January 2013 14:55 +23

Nu mai asteptati Muresul. Acolo Dumbrava are influenta si va impiedica orice revocare, chiar si pe a lui Ghica. Certurile astera intre Dumbrava, Serban, etc si Ghica, Danilet, etc sunt doar de fatada. Jegosii astia au fost impreuna la furat de cand au intrat in CSM si acum prin diversiuni ieftine incearca sa-si scape fiecare pielea cum poate. La cate ilegalitati au facut impreuna in CSM daca vreunul ar vrea sa scape in realitate de celalalt ar face-o imediat. Problema e ca si celalalt ar vorbi despre primul care ar incalca legea tacerii. De aceea trebuie revocati toti fara exceptii.

# nicu g. date 16 January 2013 15:08 +19

toti, toti.......nu va inselati, toti jos! sunt oamenii regimului, intr-un fel sau altul, asta au facut...au servit intereselor.............jos! nu faceti treaba pe jumatate, toti, acasa.....

# leon date 16 January 2013 15:07 +18

si la suceava se saboteaza la greu

# la suceava date 16 January 2013 15:35 +11

La  Suceava lucreaza Cezar nu?

# despre Suceava date 16 January 2013 18:26 +9

Sa va spun asa putin cum e cu Suceava. Curtea de Apel de acolo are un domn presedinte care e pana si mai Dinu Paturica decat Danilet. Domnul Cezar Hancu, cata vreme nu se revoca toti trei reprezentantii Curtilor din CSM nu va misca un deget. Sau ba da. Va pune pumnul in piept anumitor adunari generale.Domnul e genul lui Haineala. Pentru domnul Hancu...NU AVEM NEVOIE DE TINE! De Curtea ta insa care se poate convoca la 1/3 din voi DA!

# Dramo date 16 January 2013 15:22 +11

In cazul in care va fi revocata, intreb si eu, nu dau cu parul, mai este cazul sa ramana in sistem pe functia de judecator?  :lol:

# VIKY date 16 January 2013 15:37 +13

Nu cred ca asemenea "gunoaie"(scuze), trebuie pastrate in sistem. Ce conteaza ca este la CSM sau CAB..., acelas nas va fi in sufletul ei, si va face derapaje la...comanda.

# Trulea date 16 January 2013 16:07 +13

Vineri va fi Ploiestiul la vot...ușor, ușor ca venim!!!! :lol: :-) :-)

# eu date 16 January 2013 16:55 +9

taras grabis,sontac sontac ,poate, poate!

# Ana date 16 January 2013 21:11 +2

Pardon pt intrebare: dar cite curti trebuie sa voteze? 

# maria date 16 January 2013 16:17 +9

CUM CONSIDERATI VOTUL LUI A BORDEA, CARE NU A FOST INCA VALIDAT DE SENAT?EL SI MORAR NU AVEAU DREPT DE VOT SI TOTUSI AU PARTICIPAT  .CA ATARE,INTREG PROCESUL DE VOTARE E NULLLLL

# Vlad Ionescu date 16 January 2013 16:47 +7

Daca puteti, va rog sa faceti o lista centralizata (de fapt doua, cate una pt. fiecare personaj) actualizata, cu toate instantele care au votat, cum au votat si cand au votat, care sa poata fi accesat oricand.

# Corect date 16 January 2013 17:52 +7

Luju, va rugam, afisati o lista cu centralizari. Multumim anticipat!

# angelomiu date 16 January 2013 17:09 -3

Succes...va tin pumnii stransi sa reusiti...fiecare pas al vostru inainte inseamna pentru un pas un mai aproape de emigrare....cu fiecare pas al vostru inainte mai dispare un dubiu al meu ca trebuie sa emigrez..va rog ajutati-ma....va multumesc anticipat Iar pentru colegii avocati: puneti mana si cititi "DIRECTIVA 98/5/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 16 februarie 1998 de facilitare a exercitării cu caracter permanent a profesiei de avocat într-un stat membru, altul decât cel în care s-a obținut calificarea", ca vorba lui DD...nici nu stiti ce pierdeti.... ;-)

# Dr Muresan date 16 January 2013 17:11 +5

Unde e Muresul??

# Jos cu zombii si zombiuțe!! date 16 January 2013 17:31 +9

Creaturi de Zombie - Gorgone la modăCât de penibil, cât de ridicol se pot manifesta aceste jalnice personaje băsiste, a la Dănileț, Hăineală, Ghica, Stanciu, Aspazia Cojo, Zegrean, Moțoc, Macovei &  Cristi Preda, Kovesi, Morar&cie, = creaturi de zombie in plină zi, încă și încă plini de fățărnicie, intrigă(conspirativă) la adresa opiniei publice și a oricărui român ce-i întreabă de sănătate(mintală!). Se pare că prostul nu obosește niciodată, pentru că efortul lui intelectual este minim; si acești pseudo-intelectuali batjocoresc pe oricine și orice le iasă in cale din dorința neghioabă de a fi băgați in seamă. Nu le ajung salarii grase și ciupeli din învârteli de milioane, dar se mai vreau și cu obraz subțire ...necinstea, fățărnicia, tupeul și jocul de-a mafioții statului le fac onoare(!) după modelul machiavelic Băsescu. Acești neghiobi(fuduli neurotici) nu realizează că în foarte scurt timp, societatea românească îi vor mătura la groapa rușinii și-i acoperă cu praful uitării.

# Revocare date 16 January 2013 17:54 +10

cruda revocare - cum trimiti tu la munca pe aceasta tupeista fara onoare ?! :D

# revocare 2 date 16 January 2013 22:12 +7

dar curtea de apel Constanta, la bacau nu se votezza ca e locul de bastina al Haimanalei...curtea de apel timis e a lui kovesi..., la iasi e rica vasiliu si peste tot sunt serviciiile. A, am uitat la Buccuresti e Dumnezeu..Lupascu!

# Vlad Ionescu date 16 January 2013 22:38 +3

Daca puteti, va rog sa faceti o lista centralizata (de fapt doua, cate una pt. fiecare personaj) actualizata, cu toate instantele care au votat, cum au votat si cand au votat, care sa poata fi accesat oricand.

# AMR 2 INSTANTE SI RAVOCAREA-I GATA date 17 January 2013 09:21 +2

hai cu revocarea!

# ARAD date 17 January 2013 15:37 0

Aradul in mana lui Falca deocamdata!

# Toarasi, date 18 January 2013 00:52 +1

Treziti-va si votati contra,ca daca nu,va aresteaza Aparaschivei de la Tribunal!

# Pardon-Rectificare date 18 January 2013 00:54 +1

Inainte de "TREZITI-VA"cititi "CURTEA DE APEL"Suceava

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva