28 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZ EUROPARLAMENTAR - CSM a constatat ca Monica Macovei a comis "o presiune asupra procurorului investit cu solutionarea dosarului". Macovei a incercat sa determine PICCJ sa preia un dosar al procurorului Mihai Negulescu, de la Parchetul Judecatoriei Brasov, desi nu avea calitate procesuala

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

2 septembrie 2012 12:51
Vizualizari: 9037

 

Ingerintele in actul de justitie ale europarlamentatul PDL Monica Macovei se cunosteau, dar nu exista si o proba materiala a acestora. Acum, dovada este data chiar de catre CSM, care in data de 22 mai 2012 a analizat, in plen, rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Mihai Negulescu, care s-a plans Consiliului ca fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala. Nici mai mult, nici mai putin, vajnica "luptatoare pentru independenta magistratilor", Monica Macovei, solicitase Procurorului General al Romaniei sa preia un dosar aflat in curs de solutionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov pentru a fi instrumentat la PICCJ, ca sa fie solutionat "mai rapid" si "profesionist". Evident, procurorul care lucra in acest dosar, Mihai Negulescu, a considerat ca aceasta este o ingerinta crasa in activitatea sa independenta si a cerut CSM sa-i apere aceasta independenta.


In urma verificarilor, Inspectia Judiciara a concluzionat ca Ministerul Public nu a dat curs solicitarii europarlamentarului Monica Macovei - pe care nu stim ce a determinat-o sa faca presiuni pentru preluarea dosarului instrumentat de procurorul Negulescu la Brasov, mentionandu-se ca implicarea in cursul unui dosar a unei persoane care nu are calitate profesionala poate fi considerata ca o "ingerinta in actul de justitie, concretizata Intr-o presiune exercitata asupra procurorului investit cu solutionarea dosarului". Plenul CSM, intrunit in 22 mai 2012 pentru a dezbate admiterea cererii de aparare a independentei, impartialitati si reputatiei profesionale a procurorului brasovean a concluzionat ca, in acest caz, presiunea exercitata de Monica Macovei, prin cererea forumulata la PICCJ, desi nu este parte in acest dosar, "constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului".

In sedinta din data de 22 mai 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat rezultatele verificarilor efectuate de Serviciul de Inspectie judiciara pentru procurori referitoare la cererea de aparare a independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale formulata de domnul procuror Mihai Negulescu, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

Prin cererea formulata, procurorul Negulescu a solicitat apararea independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale In raport cu continutul solicitarii doamnei europarlamentar Monica Macovei, prin care aceasta a cerut Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, preluarea dosarului penal nr. (…), inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov si aflat in instrumentarea sa, in vederea „solutionarii rapide si profesioniste a acestuia. In cererea mentionata, doamna Monica Macovei a mai solicitat sa se efectueze inclusiv verificari privitoare la existenta unor posibile abateri disciplinare, comise de domnul procuror Mihai Negulescu. Procurorul Mihai Negulescu, considera ca, urmare acestor demersuri si afirmatii, i-a fost stirbita independenta In instrumentarea dosarului nr. (…), precum si reputatia profesionala.

In comunicatul CSM dat in urma sedintei de plen in care s-a discutat admiterea cererii formulate de procurorul Negulescu se mentioneaza urmatoarele: "Cererea doamnei europarlamentar a fost trimisa In format electronic pe adresa de e-mail a Biroului de Presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care, la randul sau, a comunicat-o In aceeasi modalitate, Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Verificarile efectuate au relevat faptul ca, la data de 22 februarie 2012, domnul procuror Mihai Negulescu a luat cunostinta de continutul acestei cereri, care a fost directionata pe mail-ul de serviciu al acestuia, de catre specialistul IT din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Din verificarile Inspectiei Judiciare a reiesit faptul ca Ministerul Public nu a dat curs cererii doamnei deputat Monica Macovei, dosarul ramanand, In continuare, In instrumentarea domnului procuror Mihai Negulescu. Potrivit art. 64 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata si modificata, In solutiile dispuse, procurorul este independent, In conditiile prevazute de lege, fiind interzisa interventia procurorului ierarhic superior, In orice forma, in efectuarea urmaririi penale sau in adoptarea solutiei. Verificarea legalitatii si temeiniciei actelor si masurilor luate de procuror, este de competenta procurorului ierarhic superior, potrivit art. 278 Cod procedura penala, care poate fi sesizat de persoana ale carei interese legitime au fost vatamate. Aprecierile asupra legalitatii si temeiniciei actelor si masurilor procurorului, facute de persoane care nu au nicio calitate procesuala in cauza, pot fi considerate ca o ingerinta in actul de justitie, concretizata intr-o presiune exercitata asupra procurorului investit cu solutionarea dosarului. Totodata, potrivit art. 209 alin. 41 Cod procedura penala, procurorii din cadrul parchetelor ierarhic superioare, pot prelua, in vederea efectuarii urmaririi penale, cauze de competenta parchetelor ierarhic inferioare, prin dispozitia conducatorului parchetului ierarhic superior".

Procurorul Negulescu si-a facut datoria, cu celeritate!

Inspectia Judiciara a concluzionat ca "din verificarea actelor de cercetare efectuate in cauza de catre domnul procuror Mihai Negulescu, a rezultat ca acestea au fost realizate cu maxima celeritate, mijloacele procedurale dispuse au fost cele prevazute de Codul de procedura penala, iar actele procesuale au fost motivate corespunzator in fapt si in drept. Cererile partilor au fost analizate cu atentia necesara, procurorul pronuntandu-se asupra acestora, in termenele si in conditiile prevazute de lege. In consecinta, verificarile au relevat faptul ca mentiunile inserate de doamna deputat Monica Macovei in cererea adresata Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care se fac aprecieri negative asupra competentei profesionale, impartialitatii si corectitudinii domnului procuror Mihai Negulescu, sunt nejustificate. Este relevanta, in acest sens, si pozitia conducerii Ministerului Public, care nu a dat curs cererii de preluarea a cauzei de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".

CSM: Macovei nu avea nicio calitate in dosarul de la Brasov!

Procurorul Negulescu a sesizat, printre altele, ingerinta in activitatea de urmarire penala decurgand din modalitatea in care doamna deputat Monica Macovei s-a adresat conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de pe pozitia unei persoane care nu are nicio calitate in cauza la care face referire, dar care ocupa o inalta demnitate publica.

Plenul CSM a constatat urmatoarele: "Principiul independentei justitiei, presupune si independenta fiecarui procuror in parte, in exercitarea functiilor sale judiciare. Procurorii trebuie sa ia decizii in mod independent si impartial, potrivit legii, si sa poata actiona fara nici un fel de restrictii, influente nepotrivite, presiuni, amenintari sau interventii, directe sau indirecte din partea oricarei autoritati. Demersul doamnei deputat Monica Macovei, prin forma de concretizare a acestuia, respectiv cererea adresata conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care solicita preluarea dosarului si efectuarea anumitor acte de urmarire penala in cauza, facand si aprecieri negative in privinta competentei profesionale si corectitudinii procurorului Mihai Negulescu, a fost perceput de acesta drept o ingerinta In activitatea de urmarire penala. Analizand concluziile verificarilor, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a retinut ca cererea adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de doamna deputat Monica Macovei, in conditiile in care nu era parte in dosarul nr. (…) al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, aflat In instrumentarea procurorului Mihai Negulescu, prin care se solicita preluarea dosarului de la acesta, efectuarea doar a unor anumite acte de cercetare In cauza, precum si rezervele exprimate cu privire la competenta profesionala, impartialitatea si corectitudinea magistratului, prin aparenta creata, constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului".

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a procedat la "admiterea solicitarii domnului procuror Mihai Negulescu, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, de aparare a independentei si impartialitatii ca fiind deplin intemeiata, considerand, totodata, cererea de aparare a reputatiei profesionale ca inadmisibila pentru ca cererea europarlamentarului nu a avut caracter public".

Comentarii

# BULA date 2 septembrie 2012 13:06 +49

Asta intelege d-na Macovei prin INDEPENDENTA JUSTITIEI !!!

# pentru inspector date 2 septembrie 2012 13:09 +51

Felicitari pentru inspectorul care a cercetat cazul ! sa speram ca vom avea mai multi inspectori profesionisti si obiectivi.

# Marinaru date 2 septembrie 2012 13:35 +47

Asta spune doua lucruri: 1-avem inca procurori corecti si curajosi 2-ICCJ unde dorea MM sa ajunga dosarul este in cirdasie cu EA si are culoare portocalie. Pe procurorul Mihai Negulescu il felicit pentru verticalitate.MM a dezvaluit fara voie care ii sint ajutoarele din justitie care o ajuta sa faca "INJUSTITIE".Alooooooo, Baroso & Comp. ati citit articolul sau e greu de digerat.

# mapa date 2 septembrie 2012 15:27 +39

Nu vreti sa traduceti lucrarea inspectiei si sa i-o trimiteti istericei Redding si pasiv-agresivului Barosso....Alaturi de celelalte ispravi ale europarlamentarei. O sa va para rau.

# Cata date 2 septembrie 2012 13:43 +27

asta nu e domne presiune, e rugaminte! sinteti rai cu o asa personulitate! :D huo, la oase! :lol:

# un basist date 2 septembrie 2012 14:57 +30

pai sa-i fie rusine. darcu o mai crede cand face dec;laratii d e femeie cuminte si procuror cinstit. HUO!

# Istratie date 2 septembrie 2012 17:28 +29

Bravi si inspectorul si procurorul! Odata oameni! Otrava aia imbatranita in rele a mai facut un gest identic cand era ministrul justitiei. Atunci nimeni nu s-a gasit sa-l apere pe procurorul care i-a ars nesimtitei una peste bot...

# baumax date 2 septembrie 2012 19:16 +27

Macovei-jeg comunist analfabet. Barosu, Merkel, Reding, jeguri comuniste europene.

# tampax date 3 septembrie 2012 00:00 +17

Si Macovei tot jeg comunist european este a fost reevaluata intai de Fratini (si la propriu si la figurat) apoi de Durao Barosso (apropo are menajera din Romania, cu grade e menajera bou'nu stie dar apleaca urechea si la menajera si la MonaLisa Macovei)

# Curiozitate date 2 septembrie 2012 19:40 +15

Cine-i inspectorul curajos ? :lol:

# ion date 2 septembrie 2012 23:44 +12

Da Vasilica de la CSM ce zice? cat costa halatul? Cum e posibil ca Vasilica sa zica ceva impotriva binefacatoare lui?

# florica date 3 septembrie 2012 00:15 +11

Pai, nu zice a fost impotriva aprobarii raportului insp.si admiterii cererii, la nivel declarativ, ca altfel decizia a fost luata de Sectia ptr.procurori unde el nu are treaba.Bine chestia asta l-a costat pe Balan spre ex.,ca de atunci tot s-a gandit Macovei cum sa faca sa nu mai existe surprize neplacute si uite asa a inhatat DNA-ul un opozant ca sa nu se mai produca "astfel de erori regretabile"

# Ezoteric date 3 septembrie 2012 01:51 +9

Ne spuneti si noua care e obiectul dosarului ? Ca o fi ceva de se baga madam matura...

# lili date 3 septembrie 2012 07:58 +15

Aceasta betiva ordinara, pui de napirca comunista cu fata de zombi, trebuie sa dispara de pe scena vietii politice romanesti! E unul dintre elementele cele mai abjecte ale societatii romanesti care merita pusa la zidul infamiei

# chestorul date 3 septembrie 2012 08:40 +12

Domne, intotdeauna m-am intrebat daca Macovei este femeie?! E urata si pentru a fi barbat! Nu se sesizeaza Parchetul sa o cerceteze pentru trafic de influenta, pentru denunt calomnios, pentru prostie?!

# oblea date 3 septembrie 2012 10:33 +9

muma codrului penal !

# BERCEA MONDIAL: ,,durere la sora ,,manica,, date 3 septembrie 2012 13:46 +4

Era bine doamna Manica in miez de noapte in autoturismul parcat în apropierea fabricii de lapte din Militari , când matale ....... la șofer?     Te-a ajutat colonelul Gheorghe fostul șef al Miliției Sectorului 6 , Decretul 153/70 era valabil și pentru ,,matale ,,.

# POLO.NICU date 4 septembrie 2012 12:39 +1

:D :D :D daca avea sange-n instalatie soferul , asistam inca de atunci la primul caz de barbat violat de o femeie, nu trebuia sa treaca 30 de ani sa auzim de asa ceva. Nu cred ca arata mai atractiva Monicuta in tinerete :P :P :P :P :P ...

# Mistretul din Carpati date 3 septembrie 2012 19:50 +4

Baba Cloanta betiva face presiuni de cand se stie ! De ceva timp cu amenintari ca va veni Muma Padurii de Reding si ii va rontaii la mic dejun pe procurorii ce vor sa-si faca meseria . Babaq Cloanta Macovei a lasat******nul si acum foloseste ghiarele!Ale ei ,ale babatiei Reding,ale lui muty Merchel.

# antistalin date 4 septembrie 2012 10:30 +3

procurorul face un gest de onaore si pt 7,4 milioane care aseapta nu doar deyvaluiri, care se vad prin pinza depaianjen basista, dar si dreptate, care trebuie odata si odata sa demareze. altfel, tot mafia lui Voda va fi in.."fonctie"

# nestiutorul date 4 septembrie 2012 12:30 +2

Stiti la cine trebuia sa ajunga dosarul? la domnul clonel, pardon procuror Selaru! E cel ce tine infise, ascuns de 6 ani o frauda de 4000 de miliarde la Romextera lui Vantu, bugetul statului a fost pagubit cu milioane de euro! Stiti care e problema dosarului? Partilor vatamate le-a facut dosar penal pentru santaj ca au incercat sa-si recupreze banii de la banca( dosarul e deja la judecatoria Targu Mures), iar infractorii protejati de Selaru sunt oamenii de paie ai PDL ( Scripcaru stie de ce!)

# sabina date 4 septembrie 2012 15:21 -1

Cine credeti ca se afla pe lista scurta a nominalizarilor  pentru premiile pe 2012 ale Magazinului Parlamentului European, sectiunea "justitie si libertati civile" ? Exact. Monica Macovei.   http://www.mepawards.eu/index.php/shortlist/justice-and-civil-liberties

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.09.2021 – Dosar penal pentru Ciolos

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva