27 februarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVEM DOVADA – Revocatii Cristi Vasilica Danilet si Alina Nicoleta Ghica si-au luat salariul de la CSM in lunile in care au stat pe tusa, fara sa participe la sedintele de Plen sau Sectie. CSM: “Prin consensul celorlalti membri ai Consiliului, s-a decis neparticiparea la sedinte ulterior datei de 26.02.2013”. Pe langa salariu, Ghica a luat si diurna de detasare pentru ca locuieste in Ilfov, iar Danilet a primit bani de chirie, diurna de detasare si decontarea unor calatorii (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

6 februarie 2014 18:19
Vizualizari: 7332

Lumeajustitiei.ro a prezentat de la inceputul anului mai multe documente care dovedesc ca in perioada in care judecatorii Ghica si Danilet au fost revocati din functia de membru in Consiliul Superior al Magistraturii au beneficiat, la fel ca orice alt membru activ, de salariu, de plata chiriei sau de diurna de detasare de 2% din indemnizatia de incadrare bruta lunara in functie de numarul de zile lucratoare. In plus, in sistem existau suspiciuni ca Danilet si Ghica si-au incasat salariul in cele trei luni in care au fost revocati de peste 1.600 de judecatori, desi nu au avut activitate in Consiliu. Banuielile magistratilor din tara au fost cat se poate de legitime. La aproape un an de la revocarea celor doi judecatori, avem certitudinea ca Danilet si Ghica au luat salarii de la CSM cat timp au fost revocati, fara sa mearga la serviciu!


Intr-un raspuns acordat Lumeajustitiei.ro, CSM a precizat ca incepand cu data de 26 februarie 2013 judecatorilor Ghica si Danilet li s-a interzis sa participe la sedintele de Plen sau de Sectii. Mai exact, potrivit CSM, la scurt timp dupa revocarea celor doi judecatori din CSM, membrii Consiliului au adoptat prin consens o decizie, prin care s-a stabilit ca cei doi magistrati nu mai au voie sa participe la sedinte ulterior datei de 26.02.2013: "Avand in vedere situatia determinata de adoptarea hotararilor de revocare a celor doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Alina Nicoleta Ghica si domnul judecator Cristi Danilet, la data de 26.02.2013 si demersul celor doi de a contesta in instanta hotararile de revocare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu consecinta suspendarii de drept a efectelor hotararilor de revocare, pentru a nu periclita hotararile Plenului si a Sectiilor Consiliului Superior al Magistraturii, prin consensul celorlalti membri ai Consiliului, s-a decis neparticiparea la sedinte ulterior datei de 26.02.2013".

Din informatiile noastre, uzanta in Consiliul Superior al Magistraturii este ca fiecare membru activ sa completeze foi de prezenta, care isi au justificare in respectarea unui program stabilit, care prevede, printre alte activitati, si participarea la sedintele Plenului CSM sau ale Sectiilor de judecatori sau procurori. Or, din moment ce Plenul a decis ca judecatorilor Ghica si Danilet sa nu le fie permisa participarea la sedintele CSM, fapt care are ca efect si incetarea completarii unor foi de prezenta, documente justificative in baza carora fiecare membru isi incaseaza salariul lunar, ne intrebam: Care a fost baza legala prin care Danilet si Ghica si-au luat salariile, iar daca a fost prin completarea foilor de prezenta, desi nu au participat la sedinte, fiindu-le interzis, nu cumva avem de-a face cu un fals? Poate candva raspunsul la aceasta intrebare va fi dat de una dintre institutiile statului, abilitate sa verifice legalitatea incasarii banilor de catre cei doi magistrati...

Pe de alta parte, analizand raspunsul CSM, remarcam ca se incearca si o justificare pentru faptul ca cei doi judecatori si-au primit salariile in perioada in care erau revocati. CSM sustine in raspunsul sau ca “demersul celor doi de a contesta in instanta hotararile de revocare la Inalta Curte de Casatie si Justitie” are drept consecinta “suspendarea de drept a efectelor hotararilor de revocare”. Adica, odata cu atacarea in instanta a Hotararilor de revocare dispuse de CSM, ar fi fost blocate efectele deciziei, si s-ar fi revenit la situatia initiala. Si atunci, de ce Curtea de Apel Bucuresti si Curtea de Apel Galati au dispus in mai 2013, intai suspendarea Hotararilor de revocare si abia apoi anularea acestora? Daca acestea erau suspendate de drept, de ce respectivele instante nu s-au pronuntat direct pe anulare actului de revocare?

Alina Ghica isi ia diurna de detasare pentru ca s-a mutat din Bucuresti, langa Bucuresti

Revenind la situatia judecatoarei Alina Ghica, amintim ca pe toata perioada in care a fost revocata din functia de membru al CSM a beneficiat nu doar de salariu, ci si de diurna de detasare. Intrucat stiam ca judecatoarea nu face parte din randul membrilor CSM care vin din provincie si prin urmare nu are nevoie de decontarea transportului, am solicitat CSM sa ne precizeze de ce a beneficiat aceasta in perioada in care a fost revocata de cei 400 de judecatori de la curtile de apel de diruna de detasare: Alina Ghica “nu are domiciliul in municipiul Bucuresti”.

Totusi, sa nu va inchipuiti ca judecatoarea s-a mutat din Bucuresti in Pitesti, sau in orice alta localitate situata la o distanta care sa depaseasca macar 100 de kilometri. Conform informatiilor pe care le detinem, Alina Ghica s-a mutat din Bucuresti, langa Bucuresti. Mai exact intr-o localitate din judetul Ilfov.

Prezentam in continuare raspunsul CSM in legatura cu diurna judecatoarei Alina Ghica: Decontarea diurnei de detasare a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica se face in baza articolelor 10 alin. (8) si art. 13 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 27/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor si procurorilor si altor categorii de personal din sistemul justitiei conform carora:

Art.10 alin. (8) Presedintele, vicepresedintele si membrii Consiliului Superior al Magistraturii, daca nu au domiciliul in municipiul Bucuresti, beneficiaza de drepturile prevazute la art. 13, precum si de prevederile art. 22 sau, dupa caz, ale art.23.

Art. 13 alin. (1) Judecatorii, procurorii, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti, care sunt detasati sau delegati in alta localitate decat cea de domiciliu, beneficiaza, pe toata durata delegarii sau detasarii, de urmatoarele drepturi:

a) diurna in cuantum de 2% din indemnizatia de incadrare bruta lunara, dar nu mai putin decat cuantumul prevazut de personalul din unitatile bugetare.

Facem precizarea ca doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu are domiciliul in municipiul Bucuresti.

Asadar, in baza documentelor oficiale transmise de CSM si prezentate de Lumeajustitiei.ro, avem urmatoarea situatie:

In perioada in care a fost revocat, Cristi Vasilica Danilet a luat de la Consiliul condus in 2013 de procuroarea Oana Haineala, salariu si diurna si a beneficiat de decontrarea unor calatorii si a chiriei de 600 euro/lunar. Colega sa de suferinta, la randul ei revocata, in aceleasi luni in care a stat pe tusa si in care CSM a fost condus de buna ei prietena Oana Haineala, a primit salariu si diurna de detasare. Niciunul insa, asa cum am vazut nu a participat in cele trei luni de revocare la nicio sedinta de Plen sau de Sectie de judecator.

Oare ce alte dovezi le mai trebuie procurorilor din DNA sau PICCJ ori inspectorilor de la Curtea de Conturi pentru a declansa verificari prin care sa se stabileasca daca platile acordate celor doi judecatori au fost sau nu legale?

Si oare cum se simt cei 1.600 de magistrati care i-au alungat din CSM pe Ghica si Danilet, dar care au fost sfidati prin decizia judecatorilor politici din CCR, cand vad ca cei doi au incasat bani ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?

Iar daca procurorii vor continua sa inchida ochii... poate asociatiile profesionale ale magistratilor se vor capacita si vor decide sa ceara lamurirea acestei situatii.

*Cititi aici raspunsul cu privire la prezenta la serviciu a judecatorilor Alina Ghica si Crisi Danilet in perioada in care au fost revocati

*Cititi aici raspunsul cu privire la motivul pentru care Alina Ghica a beneficiat de diurna de detasare

*Cititi aici raspunsul CSM cu privire la salariul si celelalte drepturi de care a beneficiat Cristi Vasilica Danilet in perioada in care a fost revocat

*Cititi aici raspunsul CSM cu privire la salariul primit de Alina Ghica in perioada in care era revocata din CSM

Comentarii

# Intrebare simpla date 6 februarie 2014 18:35 +26

Cati din CSM fac smecheria cu 2% pentru a mai incasa, pe parcursul unei luni lucratoare, un spor IMORAL de 40% la salariu? Adica din 70-80 de milioane, sa zicem inca 30-40 de milioane? Luju, cereti date referitoare la situatia asta.

# furt date 6 februarie 2014 20:24 +24

In CSM e un cuib de hoti, care fura cu pixul. Oare am afectat independenta justitiei?

# sensu giratoriu date 7 februarie 2014 13:03 +8

asa si ? ce folos ca stim in detaliu cum fura daca oricum nu patesc nimic... asta da imunitate...

# ADEVARUL date 6 februarie 2014 18:44 +22

SUB PRETEXTUL JUSTITIEI SI A STATULUI DE DREPT,S-A DEZVOLTAT,IN TIMP,O TUMORA JUDICIARA,UN SISTEM PARAZITAR DE MAGISTRATI CARE CONTROLEAZA INSTANTELE SI IMPLICIT  JUSTITIA,BAGAND PUMNUL IN GURA ACOLO UNDE CINEVA PARE SA MISTE IN FRONT.SA NE INTELEGEM,MAGISTRATUL FARA INDEPENDENTA,INSTRUMENTE SI CONDITII MINIME DE EXERCITIU AL RESPONSABILITATIILOR LUI-SA NU VB. DE MODELE SAU CAPACITATEA LOR DE INITIATIVA SI CREATIVITATE,NU EXISTA.ASADAR JEGURILE BASISTE NE OMOARA CU ZILE JUDECATORII SI CU ASTA  NU PUTEM FI DE ACORD,NICIODATA.

# mitică date 6 februarie 2014 20:24 +13

Mai simplu de atât : Consiliul care trebuia să fie garantul independenței magistraților este de fapt stăpânul magistraților și în consecință CSM este CONSILIUL STĂPÂNILOR MAGISTRAȚILOR ...

# unul din lumea cea mare date 6 februarie 2014 19:52 +14

asa....ceva!!!!!!!! ti se face scirba si greata de acesti scirbavnici care ,,FURA,,EFECTIV DIN BANII ,,TUTULOR,, VREM BANII IANAPOI JEGURILOR UMANE!!!!!!!!!!(cuvint de cod oxygen canister)

# unul din lumea cea mare date 6 februarie 2014 20:04 -4

asa ....ceva!!!!!! mi se face scarba si greata de mine cand ma uit in oglinda si ma vad cu fesul in cap si ma gandesc ca fur din timpul sts/ului care imi intercepteaza medicamentele .vreau medicamentele inapoi teroristilor!!!!!(cuvand de cod spion)

# moldovan date 6 februarie 2014 20:00 +13

DNA este complice la multe fraude, sume uriase. Ar fi cazul safie arestati pt. complicitate la jaf.

# TITULESCU date 6 februarie 2014 21:07 +18

BANI DAR BANI NU GLUMA PRIMESC SI PENTRU CE,DAR PENTRU CE ? Ce face aceasta institutie ,pentru ce exista ,sa trimita scrisori tipizate la oameni care trec prin socul unor procese murdare fiindca cine are parte de judecata corecta nu ajunge cu reclamatii la C.S.M.? Milioane de euro sunt cheltuiti pe institutii care nu fac nimic ba mai si mentin cancerul in societate , as vrea sa-mi scpuna si mie C.S.M-ul ce e BISNITA ? Ce bine ca in justitie nu e bisnita si ca daca e ceva incorect ai la cine sa reclami ? Doamne ce cosmar ,ce vrenuri de teroare,ce mizerie , ce murdarie ,ce crima impotriva Romaniei ,ce teroare ,ce chipuri , ce caractere ,cata lume si cat de putini oameni ?

# gabriel date 7 februarie 2014 09:32 +8

Oare de ce vroiau sa puna pumnul in gura presei? Voi presa nu va lasati intimidati de ei si mergeti pana in ,,panzele albe\'\' ,doar asa se va distruge acel CUIB DE VIESPI

# un prost ! date 7 februarie 2014 14:22 +2

Boier Bordea-Bibescu !!! ce parere ai matale despre asemenea speta penala ? cum poate csm sa mai admita asemenea mizerii ? domne eu nu pricep : e dovada ca au luat salariu necuvenit ! ce faci bibicule ? dormi in chaise-longue de presedinte?naspa rau bre, naspa ! cu iz de imputit,matale nu te deranjeazi cand stai langa aia ? 

# Sunteti penibili! date 8 februarie 2014 01:21 -1

Sunteti penibili! Pe Fermenechiu L-ATI SCOS NEVINOVAT ,VICTIMA A LUI BASE...PENTRU 4 MILIOANE DE EURO,SI PE ASTIA II GASITI VINOVATIE PENTRU CATEVA SUTE DE EURO! Numai atat ati gasit ? Sunteti penibili ! Si totusi daca REVOVCREA A FOST NELEGALA ,NU INSEAMNA CA TREBUIE S APRIMESCA BANII ? Eu cred mai mult ca acesti bani ar trebui platiti de cei 1600 de banditi.Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca un pamflet!-dupa cum afirma un mare nemernic in viata !

# pensionarul date 8 februarie 2014 11:30 +2

niste nesimtiti care ii protejeaza pe adevaratii hoti

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Se va reface campul tactic al SRI din Justitie prin numirea Gabrielei Scutea la PICCJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2020 – Planul de saracire a populatiei. Panica la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva