30 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COSA NOSTRA – Am aflat ce cauta adjunctul SIIJ Marin Nicolae la discutii cu procurorii CSM. Puiu Zarafina de la SIIJ a cazut victima in razboiul declansat impotriva SIIJ. Procurorii CSM s-au razbunat pe Puiu Zarafina, care lucra dosarul lui Cristian Ban. Marin Nicolae a fost incoltit de procurorii din CSM, fiind informat ca au pensionat-o fortat pe Puiu Zarafina din cauza lui Bobita Matilet, Andrei Bodean si a pretinselor scurgeri de informatii din SIIJ. In realitate, pucistii sunt panicati

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 July 2019 18:19
Vizualizari: 7688

Se intampla lucruri extrem de ciudate in Consiliul Superior al Magistraturii de circa doua saptamani incoace. Mai bine zis, de cand s-a concretizat posibilitatea ca procuroarea Adina Florea sa preia conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, atat de detestata si hulita chiar in interiorul CSM de mai multi membri judecatori si procurori. Culmea, cei care se impotrivesc functionarii acestei Sectii sunt chiar cei care au dosare penale in lucru la aceasta structura, lucru care nu ii impiedica sa isi dea frau liber tehnicilor de sabotare a functionarii SIIJ.


In acest cadru haotic din CSM, zilele trecute si-a facut aparitia si procurorul Marin Nicolae (foto 2), recent numit adjunct al procurorului-sef al SIIJ chiar de Sectia pentru procurori din CSM. Informatia publicata in premiera de stiripesurse.ro arata ca adjunctul SIIJ a fost chemat la raport de mai multi procurori din CSM pentru a fi luat la intrebari in legatura cu dosarul penal in care este vizat colegul lor judecator Bogdan Mateescu (cu care fac o echipa fantastica pentru sabotarea SIIJ). Lui Marin Nicolae i s-ar fi reprosat practic indrazneala fostului procuror-sef Gheorghe Stan de a-i redeschide dosarul penal lui "Bobita Matilet", dosar inchis rapid de procuroarea Florentina Mirica, inainte sa il trimita la SIIJ. Nu a fost insa singurul motiv!

Marin Nicolae bagat la colt de procurorii CSM

Surse judiciare au declarat pentru Lumea Justitiei ca vizita adjunctului SIIJ Marin Nicolae in CSM ar fi avut la baza, cel putin oficial, un alt motiv.

Concret, asa cum bine ne amintim, Sectia pentru procurori a decis in 11 iunie 2019, pentru prima data in istoria CSM, sa nu acorde avizul anual pentru mentinerea in functie, dupa implinirea varstei de 65 ani, a procuroarei Puiu Zarafina pentru continuarea activitatii la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, (adica fix procuroarea care instrumenta dosarul penal de la SIIJ al procurorului CSM Cristian Ban).

Astfel, procurorul Marin Nicolae s-ar fi deplasat la CSM pentru a discuta cazul Zarafina. Sau poate Marin Nicolae a fost chemat la raport de procurorii din CSM nemultumiti de redeschiderea dosarului lui Mateescu, asa cum stiripesurse.ro a scris. Oricum, surse demne de incredere ne-au marturisit ca Marin Nicolae ar fi fost abordat de niste procurori CSM, tras deoparte si bagat intr-un birou, unde au fost chemati mai multi membri CSM, printre care si procurorul Cristian Ban si judecatorul Bogdan Mateescu.

S-ar fi pus aici, din informatiile pe care le avem, de o mustrare ca la carte a adjunctului SIIJ, reprezentatii Consiliului Superior al Magistraturii comunicandu-i lui Marin Nicolae ca motivul pentru care nu au vrut sa o mai mentina pe procuroarea Puiu Zarafina in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani are legatura cu dosarele pe care le face SIIJ si cum intelege structura sa relationeze cu presa.

Da, ati auzit bine! Surse judiciare au declarat pentru Lumea Justitiei ca procurorul Marin Nicolae ar fi fost informat de membrii CSM ca nu s-a prelungit mentinerea in functie a procuroarei Puiu Zarafina din urmatoarele motive:

-Dosarul penal al lui Bogdan Mateescu;

-Dosarul penal al sefului DNA Constanta Andrei Bodean (instrumentat de procuroarea Puiu Zarafina);

-Scurgerile de informatii din cadrul SIIJ.

Regretabil este totusi ca procurorul Marin Nicolae nu a fost foarte deranjat de abordarea procurorilor CSM, gasind-o mai degraba ca o discutie de cafea, desi este evident ca nu poate fi interpretata in acest mod. 

Relevant este ca vizita si discutiile de la CSM, relatate de presa pe parcursul ultimelor zile, nu au fost negate pana in momentul de fata nici de membrii Consiliului care au luat parte la sueta, dar nici de adjunctul SIIJ Marin Nicolae.

Procuroarea SIIJ Puiu Zarafina a cazut la mijloc

Credem totusi ca motivele invocate de unii membri ai Consiliului pentru a justifica refuzul din cazul procuroarei Puiu Zarafina sunt de genunchiul broastei, relevand practic inconstienta procurorilor din CSM care nu au avut nicio zbatere in privinta ingradirii unor drepturi legale ale procuroarei Puiu Zarafina, de ramanere in magistratura dupa 65 de ani. In acest fel insa, apare ca procuroarea Puiu Zarafina a cazut victima vendetelor si orgoliilor membrilor CSM, cercetati de procurorii SIIJ, unul dintre ei chiar de procuroarea Puiu Zarafina. Chiar si asa, astfel cum Lumea Justitiei semnala inca de la acel moment, procurorul Cristian Ban, caci el este cel al carui dosar penal se afla in instrumentare la Puiu Zarafina, nu a inteles nici macar sa se abtina de la votarea acestui punct pe ordinea de zi (Click aici pentru a citi).

De sesizat, din punctul nostru de vedere, este si faptul ca procurorii CSM, prin refuzul mentinerii in functie a procuroarei Puiu Zarafina dupa varsta de 65 de ani, au nesocotit flagrant art. 83 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, articol care prevede ca procurorii pot fi mentinuti in functie "dupa implinirea varstei de pensionare prevazute de lege, pana la varsta de 70 de ani". Este dreptul lor legal! Procurorii CSM in schimb au pensionat-o practic fortat pe Puiu Zarafina, probabil pentru a-i inceta activitatea la SIIJ. Caci, atata timp cat aceasta nu este mentinuta in functia de procuror dupa varsta de 65 de ani, este obligata sa iasa la pensie, nemaiputand sa isi exercite profesia, desi legea ii permitea acest lucru pana la implinirea varstei de 70 de ani.

Iata ce prevede art. 83 din Legea nr. 303/2004:

"(1) Judecatorii, procurorii, magistratii - asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1) pot fi mentinuti in functie dupa implinirea varstei de pensionare prevazute de lege, pana la varsta de 70 de ani.

Pana la varsta de 65 de ani, magistratul poate opta sa ramana in functie, insa dupa implinirea acestei varste, pentru mentinerea in activitate este necesar avizul anual al Sectiei pentru judecatori sau, dupa caz, al Sectiei pentru procurori".

Sursa foto 2 - Nicolae Marin: Mediafax.ro

Comentarii

# oameni buni, date 2 July 2019 18:43 +31

La CSM avem un grup infractional organizat de tip mafiot! Chiar nu vrea nimeni sa desfinteze acest grup mafiot in frunte cu lica, procurorul general care spunea in bascalie ca va fi in cladire, dar nu in sala?

# Cetateanul date 2 July 2019 18:46 +15

Daca avea sange in instalatie nea Mãrin le ardea un dosar instant. Dar nu are! In rest, mafioteala nu se trateaza cu domnisoare de pension. PS Ce nu realizeaza e ca daca se desfiinteaza siij toti dar toti baietii si fetitele ajung in max 10 zile pe preventiv. Intelegerile cu sistemu nu se exista (asta a crezut boul de dracnia si iote unde e, cu intelegeri cu tot).

# Iulian date 3 July 2019 08:49 +4

Din pacate, ai dreptate! Ca multi, prea multi altii, nea Mărin nu are sânge in instalatie, ci apă de ploaie. Asa cum spui, toti acesti fricosi sau/si nevertebrati au impresia ca impotriva tancurilor se lupta cu evantaie si batistute manuite de domnisoare de salon care, de fiecare data, la orice bubuitura de obuz dau ochii peste cap spre mirare si vaicareala. In momentul in care esti pe front trebuie sa iti stii si sa-ti asumi ca ,,à la guerre comme à la guerre” si ,,dusmanul” daca te-a luat in cătare te rade, nu sta pe gânduri! E doar o chestiune de timp si oportunitate pana esti ras si impachetat!

# Carcotas date 2 July 2019 18:46 +8

In lege scrie ca procurorii POT fi menținuți in functie, nu ca e dreptul lor ca obligatoriu sa fie imbalsamati la locu de munca. E ca la liberarea conditionata: poti fi liberat, nu e obligatoriu sa fii liberat.

# Ioana M. date 2 July 2019 18:56 +14

Abuz in serviciu in forma continuata ?

# Oana date 2 July 2019 18:57 +21

Se înțelege CLAR ce fel de "Justiție" avem...dacă înainte toate ilegalitățile, abuzurile şi mişcările de "trupe" se făceau noaptea si pe ascuns ca-n bordelurile ilicite acum toată mascarada se face cu tupeu în ziua mare ca pe şoseaua de centură-n fundu'gol. Aşa se întâmplă atunci când sistemul primeşte în loc de şut în kur o nouă motivație de la dobitoacele votante mândre la extaz de propria lor prostie.

# Desființați CSM sau secția ptr Procurori acolo e Mafia mare date 2 July 2019 19:44 +25

Asta e Justiția? Clanuri de procurori penali pe comploturi? Cînd vom scăpa de jegurile astea? Desființați CSM sau secția ptr Procurori, acolo e Mafia mare! Și schimbați-o pe Birchall, trimiteți-o săi facă cafele lu Veorica 8)

# Ce-ar fi sa ife desfiintat CSM, fiind compromis functional ! date 2 July 2019 20:04 +1

Mai putini paraziti la buget ! :eek: PS. Lasati-o mai moale ca nu vrem sa puta tara a pescarie , destul cu americanismele ! Mai luati si ce-i bun de la milogii aia . :-*

# Edelweiss - Ivory Tower Portretist date 3 July 2019 00:17 +7

Comportament de BORFAȘI și atitudine de POTLOGARI!

# Edelweiss - Ivory Tower CiceRo date 3 July 2019 00:19 +9

Garantul independenței justiției a ajuns un fel de garantul pwlii. Ar trebui să ne adunăm la CSM vreo 2 duzini de omuleți cu sangve-n balls să-i luăm PE TOȚI de fundul pantalonilor și să-i azvârlim dracului la un tomberon, ceva cum au făcut ucrainenii c-un parlamentar de-al lor! Pe toți, indiferent de afinitate politică, de pregătire sau de participație la lucrările ședințelor. Un lucru sau un acaret care nu funcționează SE AZVÂRLE LA GÂRLĂ ȘI SE CUMPĂRĂ / CONSTRUIEȘTE ALTUL NOU-NOUȚ! Are careva chef să vină în față la CSM? Ne putem aduna vreo 2 duzini de curajoși, cărora nu le tremură chiloții în fața a vreo 2 prostovani de prin SRI sau prokuratură? Io* sunt dispus să cheltui 100 de lei și să vin de la Suceava CA SĂ FAC ORDINE ÎN BORDELUL ACELA DE PE CALEA PLEVNEI, devenit cuibușor de nebunii judiciare.

# Edelweiss - Ivory Tower CiceRo date 3 July 2019 00:20 +7

Se mai bagă careva la o acțiune civică, neinfracțională, ce urmărește RESTABILIREA ORDINII CONSTITUȚIONALE? :-? ----- post-scriptum pentru boulenii din ministerul public, pasionați de represiune sub masca art: 368 C.p.: „AR TREBUI” este un verb la modul condițional-optativ. Chiar dacă nu s-a învățat la școala generală (arhicunoscut fiind că porcușorii provin din rândul absolvenților cu media 2,55 la „capacitate”), chiar dacă nu s-a învățat la Spiru Haret (arhicunoscut fiind că porcușorii provin îndeobște din rândul loazelor tembele absolvente de urdori academice), chiar dacă nu s-a învățat la INM - factoria de calfe și buldogi judiciari, modul condițional optativ nu presupune o acțiune certă, care să aibă vreo intenționalitate sau un orizont finit de realizare!

# Procurorul date 3 July 2019 09:10 +3

Ar vrea ei să fie Cosa Nostra. În realitate, sunt niște găinari de doi bani, cu nimic mai prejos decât borfașii de gang, ajunși prin bunăvoința unui corp derutat și plin de angoase al magistrarturii în niște funcții, care le dau impresia că sunt altceva decât ceea ce am zis mai înainte.

# NU MAI REZIST date 3 July 2019 13:42 +3

Caramitru are 77 de ani si este manager la TNB,Isarescu are nu stiu cati ani si este guvernator al BNR,madam asta are 65 de ani si vrea sa continue ca procuror.Iar cei tineri si competenti sunt someri sau trebuie sa plece din tara.Ne meritam soarta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.03.2023 – Cami a primit a doua sansa. Intra pe spalarea banilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva