Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CSM DA LIBER LA MASONERIE - Comisia nr.2 a Consiliului a stabilit ca judecatorii si procurorii pot face parte din organizatii masonice. In 2007, Inspectia Judiciara a decis ca nu exista nicio incompatibilitate intre calitatea de magistrat si apartenenta la o loja masonica: “Un judecator sau procuror cunoscut/declarat ca mason nu este prezumat a nu decide in mod impartial cu privire la un caz, atunci cand parte in proces este un alt mason” (Documente)

Joi, 16 mai 2013 13:28 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

De parca nu ar exista alte probleme importante ale sistemului care trebuie rezolvate, CSM a dorit sa clarifice daca judecatorii si procurorii pot sa faca parte din organizatii masonice. Un aspect care insa s-a mai aflat pe agenda CSM in urma cu cativa ani si care a fost transat la acea data.


Subiectul privind apartenenta magistratilor la masonerie a fost dezbatut recent de Comisia nr.2 Eficientizarea activitatii CSM si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila, comisie formata din judecatorii Adrian Bordea (foto), Mircea Aron, Mona Lisa Neagoe si procurorii Bogdan Gabor si Gheorghe Muscalu. Comisia nr.2 a luat in discutie in data de 16 aprilie 2013 nota Directiei legislatie, documentare si contencios (DLDC) a Consiliului Superior al Magistraturii privind posibilitatea judecatorilor si procurorilor de a face parte dintr-o organizatie masonica. Cu un singur vot impotriva, membrii Comisiei si-au insusit punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios, in sensul ca judecatorii si procurorii pot sa faca parte dintr-o organizatie masonica.

In 2007, Inspectia Judiciara a CSM a stabilit ca judecatorii si procurorii pot fi masoni: “Consideram ca apartenenta unui judecator sau procuror la francmasonerie nu incalca criteriile de mentinere in magistratura”

Nu este pentru prima data cand in CSM se discuta problema apartenentei magistratilor la lojele masonice. Subiectul a mai fost dezbatut o data, in urma cu aproximativ sase ani. In 2007, in urma unui articol aparut in publicatia “Indiscret”, Inspectia Judiciara a CSM a stabalit ca apartenenta la o organizatie masonica nu este incompatibila cu calitatea de judecator sau procuror. De asemenea, la acea data Inspectia Judiciara a CSM a hotarat si ca unui judecator mason nu ii este interzis sa judece un alt mason, asa cum nici unui procurori nu ii este interzis sa cerceteze un alt mason.

Iata nota Inspectiei Judiciare din 2007:

Judecatorilor si procurorilor le este insa permis sa fie membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial. In raport de aceasta prevedere legala, edictata in mod expres prin Legea 303/2004, la art.11 (3), consideram ca apartenenta la o organizatie masona nu este incompatibila de plano cu calitatea de judecator sau procuror in functie. Problema supusa analizei de autorii sesizarii este circumscrisa situatiei in care un judecator/procuror care este cunoscut/declarat ca fiind mason poate sa judece impartial o cauza in care parte este un alt mason. (…) Asadar, lipsa de impartialitate a unui tribunal nu se examineaza in abstract, ci in fiecare caz in parte, pentru a se putea decide daca natura si intensitatea legaturii in discutie este in masura sa denote partinirea judecatorului. In raport de aspectele mentionate se poate concluziona ca un judecator sau procuror cunoscut/declarat ca mason nu este prezumat a nu decide in mod impartial cu privire la un caz, atunci cand parte in proces este un alt mason, fiind necesar a se demonstra ca din acest motiv i-ar putea fi afectata capacitatea de a judeca conform propriei constiinte si a probelor de la dosar.

De asemenea, avand in vedere obiectul, scopul si activitatile asociatiei francmasonice, constituita in Romania ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial si dispozitiile art. 11 alin. 3 din Legea nr.303/2004, conform carora judecatorii si procurorii pot fi membri ai societatilor stiintifice sau academice, precum si ai oricaror persoane de drept privat, fara scop patrimonial, consideram ca apartenenta unui judecator sau procuror la francmasonerie nu incalca criteriile de mentinere in magistratura”. Punctul de vedere al Inspectiei Judiciare a fost insusit ulterior de Plenul CSM.

* Cititi aici minuta Comsiei nr.2 privind apartenenta judecatorilor si procurorilor la organizatii masonice

* Cititi aici nota Inspectiei Judiciare a CSM din 2007

Accesari:6563

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2013 18:03 +5

bai bordea tu esti mason sau manson? dupa chipul si infatisarea ta/i si justitia pe care o practici. oare chestia de apartenenta la un grup nu/i statuata prin constitutie? de ce cineva trebuie sa stie la ce grup apartin eu (poate sa fie si grup homosexual imi spui ca nu aveti asta in justitie?))si mai mult de atit de ce trebuie sa ma ,,spovedesc la voi,,(nu apartin justitiei sau lumii voastre perverse si corupta ca si tine) omorabilii judecatori nu au drepturi constitutionale? crezi ca o sa declare vreun onorbil judecator ca/i mason?sau procuror? tara moare si baba se paptana(nu suna bine?)atunci chelului tichie de margaritare ii trebua(la dracu nici asta nu suna bine are conotatie cotro)

# Masonicie date 16 mai 2013 22:47 +7

Cu aceasta hotarare CSM a dat-o rau in bara. Mai judeci si cazul, frate, nu doar generalizezi. Pai nu te gandesti ce face masoneria, ce scop are, cum functioneaza ea si ce sa caute un magistrat in structura asta? CSM a gresit.

# Pentru al din lume mare date 16 mai 2013 18:17 +8

Ai vazut vreodata pe vreo Declaratie de interese a unui magistrat mentionata calitatea de membru la vreo organizatie masona? Cum sa stabilesti in cunoastinta de cauza impartialitatea unui magistrat, aflat in relatie de subordonare in cadrul unei loje? Ce diferenta e intre aceasta situatie si rudenia, spre exemplu, in legatura cu profesiile juridice?

# ramona date 16 mai 2013 20:32 +15

Nu e corect ca magistratii sa faca parte din loji masonice. in primul rand, in masonerie este o ierarhie stricta, fiecare mason este total devotat lojii sale si se subordoneaza total celor cu grade superioare, deci un magistrat mason nu va judeca niciodata echitabil un alt \"frate\" mason. chiar si faptul ca masonii se numesc intre ei frati si ca masoneria este considerata o fratie, arata inca odata cat de stranse sunt relatiile dintre ei. de altfel, justitia nu accepta ca proba declaratia unui martor care e ruda cu inculpatul. si in plus, dintr-un motiv asemanator magistratilor nu le este permis sa faca parte din partide politice. cum vrei sa judece impartial un magistrat pe colegul lui de partid, sau, mai mult, pe seful sau de la partid???

# unul din lumea cea mare date 16 mai 2013 21:38 +2

PENTRU AL DIN LUMEA MARE//recunosc ca nu am declaratie de interese .in meseria mea nu se practica asta.INTERESUL MEU SI SINGURUL ESTE SA DUC OAMENII IN SIGURANTA LA DESTINATIE CACI EI AU INCREDERE IN JUDECATA SI PROFESIONALISMUL MEU.chiar nu mi/ar pasa daca/i mason sau nu onorabilul judecator.banuiesc ca sint in europa onorabili judecatori masoni.ma intreb de ce nu/s corupti ca cei din ro?poate pentru ca nu au un bordea sau haineala?sau bas?sau pentru ca/s masoni sau pentru ca nu/s? poate/s eu prea pragmatic? asta ne lipsea in loc de justitie !!!!!sa ma intreb daca cine ma judeca/i corupt mason sau nu

# Raneti Tudor date 16 mai 2013 18:21 -6

Romanii inteleg prin masonerie mafie, fiindca romanii nu inteleg integritatea, si cam atat despre \"Judecatorilor si procurorilor le este insa permis sa fie membri ai societatilor stiintifice sau academice\" - sunt liberi s-o faca, dar n-au capacitatea, fiindca sunt romani in primul rand. Drept dovada a importantei integritatii in viata, faceti o statistica a cate genii au fost integre, si cate nu, si ce fel de genii

# Popa Lin date 2 septembrie 2013 05:55 0

din respect pentru anumite persoane despre care intuiesc că sunt masoni, hai să mă abțin în continuare...hai să purtăm un dialog civilizat și rațional...0760458719 e unul din telefoanele mele...să îmi spună masonii că nu sunt implicați în răul care îmi este pricinuit nemotivat de mai mulți ani...nu pot frate, oricât de prăpădit aș fi eu să stau impasibil când mi se dă cu fierul în cap, la propriu și la figurat...sigur, chiar dacă sunt conșient că voi pierde partida, sigur voi da și eu! puteți să mă omorâți că tot nu mă las!

# popa.lin date 26 august 2014 07:11 0

moș Teacă păzea la graniță. I s-a spus să nu permită să treacă pe acolo animale bolnave. Tocmai trecea un contrabandist cu sacul plic cu țigări. Moș Teacă a răcnit: Stai! cine e acolo? „o vacă” a venit promt răspunsul. „de care vacă? vacă bolnavă sau vacă sănătoasă?” „vacă sănătoasă!” „bine, treci!”

# popa.lin date 26 august 2014 07:24 0

cu mintea mea de țăran am intuit că magistrații din România sunt afiliați la o organizație și că magistrații urmează indicațiile sau chiar ordinele pe care la primesc. Ca un individ insignifiant ce mă consider nu comentez și las pe alții în măsură să reacționeze. Din partea mea lumea poate fi altceva decât o democrație cu condiția ca cel ce dă ordin să nu fie rău intenționat. Vedem clar că diriguitorii neamului sunt în general javre ordinare, așadar concluzia că cel pe care îl vream eu de stăpân e o satană care numai binele nu îl urmărește! acum ajung la magistrații care tot așa au un stăpân, căci altfel nu ar putea să ocupe scaunele respective. Voi ați fi revoltați să fie așa, eu sunt nemulțumit DOAR pentru că stăpânul ăla e drac și duce corabia spre Iad! deci nu de o organizație cu intenții nobile e vorba în Justiția Română ci de o CARACATIȚĂ MAFIOTĂ!

# popa.lin date 26 august 2014 07:31 0

precum Moș Teacă am întrebat pe un mason dacă e vacă bonavă! „a, nu, nu facem noi din astea” bine, să trăiți aveți tot respectul meu boierilor! ADICĂ îl întrebasem dacă organizația respectivă este puternic împlicață în Justiție, și dacă masonii se străduiau acolo să comită jigodeli ordinare!

# securisti sau masoni date 16 mai 2013 18:39 +1

sa fie orice dar sa fie impartiali ca tot rumanul.

# !...!...!... date 17 mai 2013 08:55 +1

Și..., și...!

# gogu masonu date 16 mai 2013 18:47 +10

la ce draq le trebuie apartenenta la masonerie impartialilor si inamovibililor astora?! iete-ai draq nu pot sa-si vada de dosarelor fara sa fie masoni?! tara arde si baba se piaptana! asta trebuia urgent reglementat! bravo aluia care a votat impotriva! si sa intelegem ca masonerie o fi societate academica si ca judecatorii sunt genii???

# marii cai albastri date 16 mai 2013 20:50 +6

Adrian Bordea face parte din loja băieților cu ochi albaștri (ca și taica-sau gen. Aron Bordea). 

# Lojică... date 16 mai 2013 22:11 +6

Dar și din alte loji, precum: Loja  „Macovei”, Loja „Descreieratul cu ochii de cristal”; Loja „Turnătorul vesel”, Loja  „Haimanela cea Frumosă” ... 

# M. Masonescu date 16 mai 2013 22:00 +11

Prieteni, la ora actuală, potrivit cunoștințelor mele,  trei sunt cauzele prăbușirii, alienării și distrugerii României și spiritului nostru  național: cârdășia transpartinică, cu tentacule în toate  terminalele vitale ale statului; relațiile sexuale (homo..., trans..., hetero... ...), evident cu caracter suprapolitic; organizarea și pe principii, activ și ireductibil, antistatale a  Masoneriei. Masoneria din România este o grupare de impostori, golani, hoți și derbedei, care s-a vândut întru totul intereselor antiromânești, antinaționale. Ceva ce, poate, nu știați: toți încătușații pe care îi vedeți, puțini din câți ar trebui, sunt masoni, toți! Ei sunt „trimiși” în spectacolul încătușat de alți masoni și achitați  de alții... În ceea ce privește PG, DNA ȘI CSM, vă rog să fiți liniștiți - 100% sunt masoni și 97% sunt în supra-plata „serviciilor”. Acum, înțelegeți de ce România este o Țară cu venel tăiate?

# M.Masonescu date 16 mai 2013 22:01 +3

cu venele...

# Popa Lin date 2 septembrie 2013 06:09 0

pentru că treaba merge așa prost în România...intuiam că mulți boieri din tara asta sunt masoni...concluzie sunt mulți masoni vinovați de prăbușirea țării...dau și eu cu presupusul că de aș avea certitudine mi-aș băga în gura lor, cât sunt eu de paria! eu am niște belele: ianuarie 2009 o judecătoare de la Madgidia a emis total aiurea o sentință care îmi pricinuia nemotivat un mare rău...dar eu nu știam de sentință vreme de 2 ani, iar poliția, procurorii, magistrații și alții mă mințeau că necazul meu provenea din altă parte...mă tot minunam de solidaritatea celor cărora mă plângeam...ziceam de o caracațiță mafiotă...de un drac mai mare care da telefoane să mi se deie tot mie, victimei, în continuare la gioale! masoneria ar fi o explicație de ce javrele țineau în continuare cu infractorii...și în continuare în loc să dreagă usturoiul tot pe a lor o țin...acum îmi spun că nu se pot amesteca în ce face un jude...că rămâne definitiivă și irevocabilă sentința aia de care eu arăt cu 100 de dovezi că a fost total ilegală! nu o mai lungesc că m-am plictisit și eu că scriu de 4 ani mii de pagini la CSM, Parchet de pe langă Inalta Curte de Justiție și Casație, Cotroceni etc închei cu salutl meu pt tine și întrebarea ce putem face contra nărârcilor din România? eu aș fi dispus ca să tai beregata unuia dar oricum râmîn destui!

# marin date 17 mai 2013 06:36 +1

Asta le mai lipsea, masoneria. Nu mai încap în piele de îmbuibați si acum mai vor să fie și masoni.

# !...!...!... date 17 mai 2013 08:54 +4

Sunt, deopotrivă, masoni și slujitori ai Injustiției. De fapt, mai întâi masoni, apoi ce s-o mai nimeri, ce s-o mai potrivi... mai ales în structurile de decizie ...  

# boc poloboc date 17 mai 2013 09:05 +3

Mai marin, imbuibare se cheama salariul de 1300 de euro? Nu ti-e jena, asa putin?

# carcotas date 17 mai 2013 11:05 0

Fara fratii masoni de la 1848 teritoriul danubiano-pontic ar fi ramas curtea de joaca a imperiilor. Daca in prezent se prezinta cazuri cu oameni trasi la raspundere penala care au si apartenenta la masonerie, nu inseamna ca in bloc masonii sunt infractori. Masonii romani sunt la fel de mediocri cum sunt toti romanii:proiectele lor sunt numai de ordin personal, nu au anticipari, proiecte si idealuri de interes national. In acelasi timp, masonii romani nu sunt elita la care se gandesc oamenii-masa, carora oricum le pute tot ce incearca sa iasa din mediocritate; adevaratii francmasoni sunt cei care sunt exigenti mai intai cu ei, sunt cei care pot oferi celorlalti oameni exemple de urmat, straini de hotie, minciuna si manipulare. Cati asemenea francmasoni or fi in R., asta este o alta problema. Posibilitatea ca un magistrat sa adere la scopurile nobile ale masoneriei universale nu trebuie vazuta ca un lucru rau, un mason autentic ridicandu-se deasupra micimii semenilor sai.

# M.C. date 17 mai 2013 21:53 +1

Absolut corect! Sunt, din păcate, foarte puțini fracmasoni români  în care se împlinesc idealurile  neîncetat înălțătoare ale Masoneriei Universale. Atât de puțini, încât au fost lesne de răpus de găștile de pușcăriabili  care conduc și controlează Marea Lojă - componenta „discretă” a sistemului național de crimă organizată. 

# R. Golănescu date 17 mai 2013 22:00 +5

Masoneria din România lucrează pe toate fronturile împotriva României. Asta este concluzia, nu? Și eu știu la fel.

# Dinu date 17 mai 2013 12:07 0

Interesant!

# Interesul National date 17 mai 2013 13:44 +5

Judecatorii infaptuiesc justitia pe teritoriul Romaniei in vederea protejarii intereselor statului roman si cetatenilor romani. Masonii si alte asemenea organizatii sunt prezumate a opera, prina natura lor, impotriva intereslor statului. Rezulta un conflict de interese major si prezuma o imixtiune oculta in actul de justitie cu grave consecinte asupra statului de drept

# Popa Lin date 2 septembrie 2013 06:20 0

cam așa cred și eu...și mai cred ȘI SIMT PE PIELEA MEA că s-a făcut măgăria...adică deja au fost racolați, și de aia, dacă unul dintre ei a greșit, ceilați se solidarizează și refuză să anuleze sentința emisă total aiurea...DAR NU ÎNȚELEG? CUM? dacă eu vin cu dovezi indubitabile, nu una ci SUTE! DE CE DRACU își mențin atitudinea? e putreziciunea atât de mare și nimeni nu le poate face nimic? cred că asta e în România...oare și la Strasburg o fi la fel?

# ADEVARUL date 17 mai 2013 13:55 +6

CSM-ISTII SUNT PROSTI DE DAU IN GROPI,CU BASESCU IN FRUNTE.DAR EI SUNT OILE FRUNTASE AZI,ESTE CA IN PICTURA AIA IN CARE UN NEVAZATOR CONDUCE UN ALT GRUP DE         NEVAZATORI SPRE O GROAPA,BASESCU IUDA FIIND IN STARE SA OFERE,IN CONTUL CELOR 30 DE ARGINTI,NU DOAR NISTE FIER VECHI DIN VAPOARE,NISTE AUR SAU GAZ,CI SI PE ORICARE ALT DOBITOC CARE PASTE CU EL-MAGARUL DE PONTA,DE EXEMPLU-ORI MASONII SIGUR NU ISI PATEAZA RENUMELE CU JUGUL DE JUSTITIE SI ASA ZISI JUDECATORI,CARE NE DUC SIGUR IN PRAPASTIE.

# crysyss date 21 mai 2013 16:17 0

De ce va mirati?Suntem condusi de o banda ticaloasa compusa din infractori,tradatori,tigani,...

# Părintele Flocoşenie date 21 iunie 2013 13:22 0

Fiilor, vă prezint ghidul de mântuire rapidă al părintelui Flocoşenie. Iată principalii paşi: 1. Intraţi în biserică facând semnul sfintei cruci şi rostind „Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”; 2. Pe furiş, vă îndopaţi cu sarmalele furate din mâinile babei de lângă voi; 3. Vă spălaţi pe dinţi cu agheasmă pentru că va trebui sa língęţi icoanele din biserică. Ideea e să nu mai aveţi resturi de sarmale pe dinţi, astfel încât să nu le îmbăloşaţi; 4. Intraţi în altar şi cotizaţi la buzunarul meu pentru că altfel nu vă permit să molfăiţi ciolanele profanate (a.k.a. sfintele moaşte); 5. După ce în prealabil v-am dat lumină de sub sutană, vă îndepărtaţi împărţind coate si pumni babelor si ortopitecilor zeloşi; 6. La sfârşit, cu o satisfacţie imensă că aţi reuşit să molfăiţi moaştele şi aţi ajuns să ieşiţi pe poarta bisericii, plini de evlavie, începeţi să trageţi rafale de bąşini cu stropi, pentru a vă demonstra dreapta credinţă. Ghidul de mântuire rapidă al părintelui Flocoşenie nu poa

# cititor fidel date 26 august 2013 09:14 0

Stire recenta CSM - masonerie retrasa ?????????????????????????????

# Popa Lin date 2 septembrie 2013 06:33 +1

eu cred că mare majoritate a magistraților sunt deja masoni...de asemenea cred că foarte mulți dintre potentații din România sunt masoni! e ca pe vremea idiotului din Scornicești: vrei mă să ocupi postul asta de barosan? vrei ca să mănânci o pâine albă? da? atunci poftim la hârdăul cu rahat! musai a trebuit să devin membru ca să pot cere să merg la o școală...la care nu m-au primit pentru că bețivii mei unchi, călcaseră cu tractoarele din greșeală alți bețivi! și acum tot așa...nu bagă pe postul ăla decât dintre ai lor! sensibilitatea sistemului meu olfactiv m-a ținut departe de hârdău și înainte și după 1989! iar acum chiar dacă aș vrea nu mai am loc...e prea mare înghesuială la hârdaie și pe mine nu mă primesc...mă refer și la partidele politice...deci mie, nici măcar un covrig în România...pe la gunoaiele noastre slabe speranțe, deci musai să-mi părăsesc pentru prima dată meleagurile natale și iubita-mi patrie plină de năpârci!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ministrul Justitiei Tudorel Toader este complice cu abuzurile statului paralel?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.01.2018 - #Rise Project finantata de Olanda in timpul miscarilor #rezist din Piata Victoriei

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER