27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAMNA JUSTITIEI NE DESCHIDE OCHII – Judecatoarea Gabriela Baltag membru in CSM isi avertizeaza colegii: “Politica penala a unui stat nu o redacteaza magistratii... Judecatorii aplica legile, nu le creeaza... Am speranta ca justitia nu va cadea in capcana intinsa de conflictele politice de moment... Justitia nu poate fi partasa la scene de incitare populara... Astazi, unii spun ca nu vor anumite legi, iar maine vor striga ca nu mai doresc instante!”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

1 February 2017 13:07
Vizualizari: 138256

Avertisment de luat in seama de membrii Consiliului Superior al Magistraturii care s-au apucat miercuri, 1 februarie 2017, impreuna cu presedintele Klaus Iohannis sa isi exprime nemultumirea fata de modul in care Guvernul si Parlamentul fac legile in Romania! Judecatoarea Gabriela Baltag (foto) membru in Consiliul Superior al Magistraturii, fosta presedinta a Asociatiei Magistratilor din Romania. si, spunem noi, singurul magistrat care a inteles si respectat rolul puterilor in stat a transmis un mesaj colegilor sai din CSM si din tara in care ii indemna sa tina Justitia departe de conflictele politice si sa nu permita ca Justitia sa fie partasa la scene de incitare populara pe niste legi pe care mai apoi vor trebui sa le aplice. In pozitia sa, judecatoarea Gabriela Baltag si-a atentionat colegii din CSM sa se abtina de la comentarii si actiuni cu tenta politica si sa nu cada in capcana intinsa de conflictele politice, intrucat magistratii, si mai cu seama CSM, trebuie sa inteleaga si sa accepte ca nu judecatorii si procurori sunt cei care “redacteaza politica penala” si creeaza legi!


Contrar afirmatiilor lui Klaus Iohannis, potrivit carora la sedinta de Plen a CSM din 1 februarie 2017 s-a luat in unanimitate decizia sesizarii CCR cu privire la un conflict institutional intre puterile statului dupa deciziile de marti seara 31 ianuarie 2017 ale Guvernului, observam ca nu toti membrii CSM s-au raliat pozitiilor adoptate de presedintele tarii.

Prezentam in continuare mesajul judecatoarei Gabriela Baltag adresat colegilor din CSM si prezentat in exclusivitate de Lumeajustitiei.ro:

"Stimati membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,

Dragi colegi

Politica penala a unui stat nu o redacteaza magistratii. Puterea judecatoreasca trebuie sa respecte vocatia constitutionala a celorlalte doua putere, motiv pentru care nu se poate interfera in activitatea acestora pentru chestiuni ce reprezinta strict de atributul lor.

Am speranta ca justitia nu va cadea in capcana intinsa de conflictele politice de moment, de posibile replici pe care si le dau unii sau altii dintre actorii politici.

Judecatorii aplica legile, nu le creeaza. Daca este buna sau nu o reforma, fie ea si …. penala (asa cum ni se solicita sa ne pronuntam explicit zilele acestea), este cine sa ne spuna.

Realitatea din ultimul timp ne-a dovedit ca nu mai avem mult si ramanem fara procedura penala. Curtea Constitutionala are suficiente mecanisme sa verifice, pe de o parte, respectarea atributiilor de catre cei in drept sa legifereze, iar pe de alta parte, sa inlature tot ce nu este in acord cu drepturile si libertatile cetatenilor.

Nimeni nu mai vorbeste astazi despre principii, despre garantiile pe care trebuie sa le primeasca toti cei care ajung in fata instantelor, indiferent de gradul de jurisdictie.

Ma asteptam sa vad un interes sporit pentru o tema care ar trebui sa intereseze pe fiecare. Este justitia in afara de orice influenta nefericita, este la adapost de orice curiozitate a serviciilor secrete? Nimeni nu si-a asumat aceasta tema pana la capat. Avem angajamentul ca dupa pozitia exprimata de Curtea Constitutionala suntem la adapost de orice pericol. Nu avem inca si dovada… care implica responsabilitati concrete.

Ce ar trebui sa ne ingrijoreze este altceva. Dintotdeauna au fost persoane care au incercat sa ne dea lectii, sa ne indrume, potrivit viziunilor lor; se intampla acest lucru si in ultimul timp. Ce nu stiu aceste persoane este ca justitia a existat dintotdeauna, indiferent de oranduire, de puterea celor indreptatiti sa surprinda sau nu o realitatea legislativa care uneori se intersecteaza si cu nevoia de schimbare a societatii.

Apreciez ca este timpul sa ne implinim fiecare sarcinile, obligatiile, sa nu mai privim catre locuri unde nu avem ce cauta. Justitia are sansa ei, la fel si legislativul si executivul. Justitia nu poate fi partasa la scene de incitare populara pe teme pe care mai apoi trebuie sa le implementeze. Astazi, unii spun ca nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar maine daca vom continua in acelasi mod vor striga ca nu mai doresc instante! Spre ce ne indreptam este greu de spus, dar un lucru este sigur: pentru a fi dreapta justitia trebuie sa ramana departe de conflictele pe care mai tarziu este chemata sa le dezlege! Asa consider ca trebuie sa fie justitia: fara prejudecati, fara partinire!

Dragi colegi, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, nu permiteti sa devina Consiliu o scena politica! Nu acesta este rolul nostru! Prezenta intempestiva a presedintelui tarii la sedinta de astazi a Consiliului reprezinta o evidenta imixtiune, de netolerat, in activitatea justitiei. Va rog sa nu mai ingaduiti alte lectii, de principii, asa cum in mod penibil s-a intamplat in ziua constituirii actualului Consiliu, respectiv pe data de 06.01.2017.

judecator Gabriela Baltag

Membru in Consiliul Superior al Magistraturii"

Comentarii

# Balanta date 1 February 2017 11:21 +64

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 43*din 4 aprilie 2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie. DNA-ul a fost infiintat prin ordonanta de uregenta, noaptea pe ascuns, fara dezbatere publica. Tinerii frumosi si liberi ce parere au?

# Nicolae Clivet date 1 February 2017 13:16 -6

DOMNU' PRESEDINTE EU NU SUNT DE ACORD CU CE SPUNETI DUMNEAVOASTRA, DAR VOTEZ PENTRU CE SPUNETI DUMNEAVOASTRA. Pana una alta, domnul Presedinte a transmis altceva. Daca "DOAMNA JUSTITIEI" are o parere sa o spuna in cadrul exercitarii atributiilor de serviciu, nu la "ALTE VORBE DE FUMOAR". Doamna Baltag si-a exprimat opinia cand a votat in unanimitate, impreuna cu ceilalti distinsi colegi, impotriva adoptarii ordonantelor si sezizarea CCR. Procedand in acest mod, prin neasumarea oficiala a celor declarate in acest articol, penitenciarele din Romania nu vor putea fi decongestionate pentru a asigura conditii de supravetuire a detinutilor.

# stefan date 1 February 2017 16:09 +18

Doamna Justitiei nu si-a spus parerea la Vorbe de fumoar -poate acolo ai citit-o tu - ca vezi doar fum.. ..  este o scrisoare trimisa tuturor membrilor CSM si preluata de luju.ro.  Dar e greu... frate.... 

# Dora date 2 February 2017 05:23 +3

D-na Baltag nu a votat pentru ca era plecata in delegatie.Este singura care are o pozitie corecta.Justitia aplica legea nu face legea.

# mihaela date 2 February 2017 12:30 0

M as fi abtinut in locul stimatei " doamne a justitiei". Vorbeste de principii? Si care sunt principiile dumneaei? Sa judece drept dupa o lege stramba?

# Nicolae Clivet date 2 February 2017 16:39 0

Retractez comentariul de ieri cu privire la doamna Baltag. Am citit articolul publicat astazi in legatura cu pozita dumneaei. Este o femeie curajoasa. Consider ca a meritat votul colegilor.

# Letitia date 1 February 2017 13:17 -3

Tocmai, suntem deja in 2017 si nu 2002. Daca atunci nu a luat nimeni atitudine, pentru ca, inca, mai credeam in promisiunile politicienilor, astazi nu mai suntem dispusi la compromisuri. Nu mai vrem sa tinem ochii inchisi si sa ne prefacem ca totul este bine.

# unul din lumea cea mare date 1 February 2017 13:19 +11

unde fusesi bre,pina acusilea?ca eu de vreo 10 zile tot am zis asta si nu mi/s judecator!!!!!!!

# Maria date 1 February 2017 13:26 +13

as vrea mai multe detalii, daca se poate un articol ceva, sa vada tinerii frumosi si liberi:))

# sisi date 1 February 2017 15:36 +21

unde au fost tinerii frumosi si liberi la alegeri? De ce au stat in casa si nu au votat? Avem mare nevoie de o DOAMNA A JUSTITIEI, asa cum sunteti dumneavoastra! Sunt putin profesionisti onesti ca dumneavoastra, Doamna! Necazul e ca, desi la toti le convin ordonantele, fac proteste, dezinformeaza populatia cu privire la aceste acte si toate astea pentru ca le e foame, au plecat de la guvern si nu mai au cu ce isi plati ratele.... pai unde sunt posturile de la Bruxelles care abia ii asteptau sa se intoarca? Sau nu o primesc pe doamna Pruna in celebrul halat care a consacrat-o?

# danielpetru date 1 February 2017 19:14 +1

[quote name="Balanta"]ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 43*din 4 aprilie 2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie. DNA-ul a fost infiintat prin ordonanta de uregenta, noaptea pe ascuns, fara dezbatere publica. Tinerii frumosi si liberi ce parere au?[/quote] Compari merele cu perele DNA e o institutie infiintata prin ordonanta care poate fi inchisa in orice moment din pacate. Codul penal in schimb daca se schimba ramane asa, nu il mia schimba nimeni. Ti se pare normal sa iti fure cineva 45000 de euro si sa fie sanctionat doar disciplinar, fara dosar penal?

# gica date 2 February 2017 01:19 +3

AI inteles gresit tot este judecat dar in civil ,primeste pedeapsa pana la 3 ani si da si toti banii innapoi asa ca mai studiaza

# Oana date 3 February 2017 09:22 0

Serios? Adica pot sa imi incerc norocul cu o furaciune de 200.000 lei, daca nu ma prinde - bine, daca am ghinion si ma denunta cineva in decurs de 6 luni (ca daca nu se misca repede, iarasi bine), dau banii inapoi si poate fac un pic de inchisoare, unde ma port frumos si ies mai repede. Ca bani n-am pierdut decat ce-am furat, deci pana la urma risc 1-2 ani de inchisoare pentru cat face un profesor muncind 10 ani. Furtul din bani publici trebuie pedepsit cu amenzi severe si interdictia de a mai ocupa o functie publica pe viata, nu cu o palmuta blanda peste mana "da, bai banii pe care te-am prins ca i-ai furat inapoi" si o mica vacanta.

# Oana date 3 February 2017 15:04 0

Serios? Adica pot sa imi incerc norocul cu o furaciune de 200.000 lei, daca nu ma prinde - bine, daca am ghinion si ma denunta cineva in decurs de 6 luni (ca daca nu se misca repede, iarasi bine), dau banii inapoi si poate fac un pic de inchisoare, unde ma port frumos si ies mai repede. Ca bani n-am pierdut decat ce-am furat, deci pana la urma risc 1-2 ani de inchisoare pentru cat face un profesor muncind 10 ani. Furtul din bani publici trebuie pedepsit cu amenzi severe si interdictia de a mai ocupa o functie publica pe viata, nu cu o palmuta blanda peste mana "da, bai banii pe care te-am prins ca i-ai furat inapoi" si o mica vacanta.

# ion date 1 February 2017 11:39 +14

bravo felicitari nu numai ca aratati stiinta de carte dar aveti si curaj nu ca dna ghena ce a luat casa de la rapps si dosar la dna.

# Mitica date 1 February 2017 11:45 +15

Astazi, 01.01.2017, cand a fost votata in UNANIMITATE dorinta arzatoare a unui presedinte impostor, care incita la anarhie si a fost dovedit de justitie ca este ciorditor de case. dumneavoastra, doamna judecator, UNDE ATI FOST ?!!! Trebuia sa-i spuneti verde in fata fascistului, ceea ce ne comunicati noua acum. El, care ignora hotararile judecatoresti care-l privesc pe el personal," acum va care sprijinul pentru a dobori un guvern legitim, pentru a-si reinstala guvernul LUI ? Am mari sperante ca dumneavoastra, doamna judecator, sa schimbati atitudinea obedienta politic a noului CSM.

# mihai suiul date 1 February 2017 16:40 -7

la anarhie incita creaturile care te au platit sa postezi asemenea aberatii. In ziua in care borfasii Romaniei si au dat mana pt a se salva de Justitie si chiar, mai mult, sa bage Justitia in corzi pe termen mediu si lung, orice om zdravan la cap iese in strada si manifesta impotriva lor. Doamna pe care o pomenesti uita ca Guvernul este cel care tocmai a incalcat o gramada de promisiuni si a purces pe un drum al ILEGALITATII . Drum care nu poate fi blocat decat prin actiuni dure - de genul prezentei lui Iohannis la acea sedinta. Bai, omule, tu chiar nu pricepi ca astia care au furat 25 de ani acum se dau scapat?

# RESPECT TOTAL DOAMNA date 1 February 2017 11:45 +13

Acelasi om lucid si corect, acelasi om de caracter, acelasi profesionist desavarsit pe care il stim! 

# Lupul Alb date 1 February 2017 11:45 +14

Doamna - Io nu pricep cum ati permis prezenta dezorientatului national in plen pentru "indicatii pretioase"? si cum v-ati facut "pres"la ordinul lui? va intreb : E CONSTITUTIONAL? sau a abuzat mnealui de fonctie? asa cum a procedat cu prezenta la Gov.! ce competenta are dna-ul pentru 50mii euro? sunteti un alt CSM aservit? abuzurile dna-ului chiar nu le vede NIMENI?avem bani de dat pe Hotararile CEDO cacalau -parinte si voi ce faceti?nu iubesc nici un politician DAR abuzurile dna-ului a dus la rezultatul votului din11.12.'16

# constantin date 1 February 2017 11:48 +12

in sfarsit ,dupa accederea in csm d-na baltag a inceput sa semene cu baltag presedinte anmr.chiar daca la sedinta de constituire a fost inexistenta acum a pus piciorul in prag.din pacate a vorbit surzilor fiindca csm s-a transformat in avocatul lui johanes.cum de dragutul de csm in sedinta sa de urgenta din 01.02.2017 nu la intrebat pe yohanes cum de si-a permis sa participe la un protest neautorizat si nelegal/atunci nu a mai invocat abuzul si incalcarea legii.absurditatea lui de a controla noua majoritate aleasa de popor a tensionat lucrurile in tara si a ambitionat noul guvern.deci presedintele in loc sa fie mediator intre institutiile statului a devenit provocator la incalcare legii.acum arunca si csm-ul in jocul lui murdar.neamtul tacut si pampalau este mai provocator ca basescu.

# DODI date 1 February 2017 11:50 +17

S-a trezit și măgarul dintre oi de bună dimineață și a început să ragă în toate direcțiile, constatând că SRI nu mai este ce a fost și nici el nu e ... hăhăilă. Concret PSD a gândit cu 5 minute înaintea lui ciolanis și asta îl deranjează. El care credea că este șeful de sclavi (și se comportă ca atare) s-a trezit că e în curul gol, iar ”consilierii” săi îl sfătuiesc tot mai prost. De altfel (după retragerea SRI din stradă) se observă cum numărul acestora se subțiază. Ce mă nemulțumește este cât de rapid a trecut CSM în rolul de slugă prea plecată fizicianului ”expert” în orice, mai puțin în bun simț și responsabilitate. Este de asemenea rolul ministrului justiției sancționarea luluței și a lui lăzăruc pentru depășirea de competențe, pentru declarațiile publice belicoase, declarații care exced rolul și locul lor în societate.

# Viorel date 1 February 2017 11:51 +15

Felicitari!!! Stimata Doamna Judecator pentru acest indemn temeinic si de bun simt. Oare sunteti singurul Magistrat in tara asta?????????????? Restul ce au Doamna?????????

# Luca date 1 February 2017 11:53 +12

Am recunoscut-o pe adevarata doamna Gabriela Baltag, judecator de cariera si una din vocile curate ale justitiei. Asteptam de mult sa vad cand va lua atitudine, dar cu o floare nu se face primavara. Noul CSM o mare dezamagire. Este mai mult decat evident ca nu va fi in veci garantul independentei justitiei. Azi CSM a acceptat sa fie ,,o scena politica", manifestand o obedienta de nesuportat. Ramane sa vedem ce vor face judecatorii cu mandatul pe care l-au dat celor din CSM. Se promoveaza minciuna fara nici o rusine. Este evident ca decizia de a sesiza CCR nu a fost luata in unanimitate, asa cum a afirmat presedintele. Minciuna sta cu ,,regele" la masa.

# Vladimarrr...!!! date 1 February 2017 11:56 +13

Sarut mana stimata Doamna magistrat Gabriela Baltag pentru ca va dovediti din nou o adevarata Vicorie Lipan, gata sa se opuna cu orice risc ticaloasei campanii antistatale condusa de imbuibatul retardat Klaus Werner Iohannis. Dar aveti mare grija sa va TINETI CAT MAI DEPARTE DE GHENA CARE A DA DEJA "PE DINAFARA", DEJA PUTE RAU SI ESTE IN STARE CA PENTRU PUMN DE TECHINI, SA VA FACA HARCEA TARCEA...!

# fox date 1 February 2017 12:10 -5

voi ati urmarit sedinta de la CSM. nu am auzit-o pe Baltag sa se scandalizeze impotriva colegilor.

# Vladimarrr...!!! date 1 February 2017 12:53 +12

Pentru fox terier. Latra mataluta, latra ..., conform Ordinului de Zi al Paduchelui Lat de la Cotroceni. Dar sa sti ca insectele astea o data intrate pe sub pielea locurilor intime, sunt taree..., taree..., greu de scos, una din acestea stand la "locul fapei" cam vreo 25 de anisori ca au "trebuit sa moara oameni" (sic) ca s-o ia elicopterul de pe C.C. ca s-o duca la Targoviste. Probabil ca pe-atunci personulitatea mataluta, ori dormea, ori nu era ...!!! Dar timpul nu-i pierdut, hopa sus si acum esti "treaz" asa ca te poti aseza pe picioarele de dindarat pentru a te opune "democratic", unui puteri democratic alese, la ordinul dragului tau furer (aici in sensul hot de case) !!!

# Dan date 1 February 2017 12:13 -7

Doar ca asta nu e politica e banditism, neglijență în serviciu dezincriminata, favorizarea infractorului daca e ruda dezincriminata, of dragi postaci, proasta natie mai suntem

# LeV date 1 February 2017 12:36 -9

Sa numeri doar cati tampiti iti dau minus la comentariu. :)

# un oarecare date 1 February 2017 12:49 +16


Citeza pe Dan
Doar ca asta nu e politica e banditism, neglijență în serviciu dezincriminata, favorizarea infractorului daca e ruda dezincriminata, of dragi postaci, proasta natie mai suntem
Istețule, tu faci parte din tagma postacilor care sunt împotriva ordinii de drept și nu numai! Susții un un cetățean care, prin acțiunile sale din ultimile zile, a instigat la anarhie, haos, schimbarea ordinii de drept prin forță și violență aducând gravă atingere siguranței naționale și a suveranității teritoriale a României! Motive clare pentru suspendare, demitere și declanșarea urmăririi penale împotriva acestuia!

# Dan date 1 February 2017 13:44 -8

ordinii de drept, cum sa fie asta cand ordonanta e clar neconstutionala, romania a semnat tratate anti-curuptie, pe baza carora iti vin investitori in tara, ce zici sunt opinii, eu pot sa zic Iohannis a facut tot ce a putut ca sa apere, dezincriminarile astea, transforma romania intr-un belarus, care se teme sa fie inghitit de Rusia, vis-a-vi de integritatea teritoriala. Daca romanii ar fi protestat cu patos improtriva guvernul Groza, nu am fi avut 50 de ani de sclavie comunista, in fine, singura sansa pt noi ceilalati e sa va lasam in romania sa va mancati intre voi ca cainii, mai aveti vro 10 - 15 ani pana cand vro 2 M de decretei ies la pensie.

# Capac date 1 February 2017 12:57 -5

E totuși țara în care Băsescu a fost 10 ani președinte. :lol:

# Două fetze.... date 1 February 2017 12:17 -4

Jalnic... Vindeti castraveti la gradinar. Din cate am inteles si dvs. ati votat astazi ceea ce s-a discutat in cadrul plenului. De ce nu v-ati opus? De ce faceti una, si spuneti alta? Nu meritati sa fiti unde sunteti...

# Carcotas date 1 February 2017 20:53 0

Daca afli acum ca doamna judecator era plecata din Bucuresti, reprezenta CSM la o sedinta de bilant la o Curte de Apel, iti schimbi optica? Sau esti decis, ca toti aia spalati pe cap, sa gasesti bube, scame, noroi chiar si acolo unde nu este nimic?!

# ubu date 1 February 2017 12:22 0

un punct pe "i" dar nu unde-a fost "i'-ul. se poate si mai bine.

# Constantin date 1 February 2017 12:23 +12

Felicitari pentru luciditate si maturitate, alti colegii ai dvs parca sunt turbati asa cum vedem diversi "formatorii de opinie" pe la televizor, li se aseamana, este o turbare colectiva a macoveistilor in general, ceea ce nu stim este ca macoveistii sunt fara a sti si basisti si iohanisti si prin definitie absoluta securisti, o gloata manipulata ce nu au ce sa caute in magistratura.

# Vladimarrr...!!! date 1 February 2017 12:28 +11

Stimata Doamna judecatoare GABRIELA BALTAG, prin ceea ce faceti, va dovediti din nou o adevarata VICTORIA LIPAN, fapt pentru care aveti tot respectul meu. Dar va sfatuiesc sa va tineti cat mai departe de GHENA CARE A INCEPUT SA CAM DEA PE DINAFARA SI SA PUTA RAU, RAU DE TOT SI E IN STARE SA FACA HARCEA - TARCEA, inclusiv cu ajutorul lui Taica LAZAR, autentic si rusinos patron de vechituri juridice!!! Sa stiti ca nu sunteti singura si ca, daca supusii nepresedintelui Romaniei vor continua, o sa iesim si NOI in strada, cum am mai facut-o de atatea ori incepand din Decembrie 1989, cand am reusit sa-l silim pe alt odios dictator sa-si ia zborul.

# V date 1 February 2017 12:37 +14

Tremura izmenele pe ei. Daca nu mai pot sa bage la bulau pe cine vor, acesta este primul pas in daramarea porcariei in care ne scaldam de 12 ani. Piata azi noapte era formata din : 200 de scandalagii de tip galerie de fotbal, randul 2 ( maximum 200 ) - persoane " publice " guri ale sistemului, ; randul 3 ( maximum 1000 de persoane )- grup compact de studenti si oameni de varsta apropiata care topaiau mai mult de frig , la o tigara , si marea masa de participanti la eveniment facebook care stateau si se uitau. Calculati numerele raportat la un total de 12-15.000. Nici macar vechiu stadion Dinamo nu-l puteau umple. Raportat la miscarile din State, suntem inca la vreo 10% ... Fasss generalizat.

# Liliana date 1 February 2017 12:38 0

Punctul de vedere al d-nei judecator Gabriela Baltag priveste sedinta de constituire a CSM din data de 6.01.2017, iar nu intrevederea de astazi 1.02.207 intre CSM -Presedinte.Ati prezentat pozitia d-nei judecator ca fiind in legatura cu situatia de astazi.

# Edelweiss - Mofluz de Bukowina date 1 February 2017 12:45 +12

Kă_kat pe băț. Cu apă rece. În presă vorbe mari, sforăitoare, pentru pu_lime. În ședința CSM o UNANIMITATE mai înfiorătoare ca unanimitățile Plumbuitului. Înainte de alegerea Noului CSM, raportat la imensele așteptări, spuneam: „Noul CSM va fi unul al dreptății și echității sau NU VA FI DELOC”. Azi deja trecându-mi amarul dezamăgirii, pot să postulez: „Acest CSM NU ESTE DELOC”. E acolo, așa ceva pentru băieței și fetițe, un fel de sindicat informal care se joacă cu păpușele, cu moriști, cu tiribombe, cu călușei. Un fel de infantilism judiciar, care să țină ocupați niște Oameni Mari cu Minți de Copchii. Ce treabă să aibă CSM-ul cu dezideratele DIFERITE ale Cetății? Nica! Ei sunt cu 18% plus la salarizare și „NU legii răspunderii magistratului” După care, dă-i iar zoacă cu păpușele, balonașe, hârtie creponată, acuarele, plastilină etc.

# Luca date 1 February 2017 13:55 +13

devar graita-i Edelweis - Mofluz de Bukowina! de acord cu postulatul ,,Acest CSM NU ESTE DELOC", asa incat cine sa mai fie ,,al dreptatii si echitatii"? Eu nu cred ca a fost unanimitate in sedinta de azi a CSM.

# florins date 1 February 2017 12:50 +14

Este salutar demersul dvs.! Trebuia sa luati atitudine si alcatuirea noului CSM cand, din nou, bizonul antiroman si-a facut aparitia! Are comportament de bizon care-ti rupe poarta desi nu este invitat!

# livia date 1 February 2017 13:11 +15

Bravo doamna! Nu degeaba m-am bucurat ca ati ajuns in CSM. Sper sa fie mai multi colegi de partea dvs.

# SPARTAKUS date 1 February 2017 13:13 +15

Ceea ce s-a intamplat azi/noapte,in zona PALATULUI Victoria,iera de prevazut inca din prima duminica a protestelor in care s-a "infiintat" si Klaus Iohannis.Impotriva dedeochiului presedintele si-a luat jaca rosie.Dar si vesta antiglont.Si,in fond,riscul nu mai conteaza cand dorul de case te pune la cale.S-a filmat cu o pancarta pro-Kovesi,a scarsnit cateva negandite si s-a relocat prezedintial.Daca la 1849 il aveam pe ciobanul Badea Cartan,din Cartisoara Sibiului care lupta pt.independenta roamanilor.Acum in 2017 avem la Cotroceni un alt sibian care lupta pt.distrugerea roamanilor,fiind copia inversa a ciobanului,aceasta ca sa dau un exemplu!Interesanta mai este istoria!!!!!!!!

# Edelweiss - Anarchist de Bukowina! date 1 February 2017 13:19 +8

Referitor la situația din „Romanian Animal Farm”: INTĂRÂTĂ-I, DRACEEEE! :lol: :lol: :lol: /// Io* până prin 2014 am fost băiet de-al Vrâncioaiei, care n-am fost mishel și am luptat numa pe Căile Onoarei. Systemul Cârdașilor Judiciari mi-a arătat ce anume este aia CALE A INFAMIEI. Așa că amu nu mai pot să raționez ca-nainte și chiar dacă sunt lucruri pe care nu le cred sau nu le simt în plenitudine asociativă, Io* declar că voiesc Anarchie! Voiesc să văd magiștri alergând pe uliță cu fustele sumese, sau cu legătoarea brăcinarilor țânută cu mâna, ca să alerge Duoamnele / Duomnii mai iute. Iar în second plan o gloată indefinită de melteni, cu fețele congetionate, pumnii crispați și ridicați, iar gurile schimonosite în clasica mimică a urletelor de luptă specifice răscoalelor: „Stăi, 'mnezăii mamilor voastre!”. „Stăi o vorbă săț mai spun!”

# Edelweiss - Usain Bolt de Bokowina date 1 February 2017 15:05 +6

Oare cât scoate Ma'am Vitoria la proba de 100 de metri iuțală? Codrutz aburcă mia de metri sub 3 minute? Da oare cu tății în cât timp parcurg o probă de deplasare rapidă, să zicem pe distanța de 5 kilometri, fără ca să lase în urmă, pradă pizmașului, vreun kamarad systemic? Lia Soponea cât poate să zbânțuie la săritura în lungime peste șanțuri, cu avânt? :lol: :lol: :lol: Io* zăc ca în scop instructiv, asăminea „Games of Thrones”, vara, cînd e „micuța” aia vacanță a magiștrilor, să nu le mai deie voie să se ducă în Emirates la Burj-al-Arab sau în Thai la masaj cu finalizare și să se instituie un fel de micro-olimpiadă la care să participe numa' magiștrii, giocuri care să se numească „Games of CSM”. Laureații fiecărei probe primesc 185 în plus la soldele alea scârbos și onctuos de nesimțite și li se atârnă cîte un bust din bronz pe holurile CeSeMeului, tama după tipicul din Ellada: cu ochii scoși, mânurile retezate și cu buruieni pe cap. :eek:

# faed date 1 February 2017 15:09 +13

Felicitari dnei judecator Baltag. Dna Ghena nu faceti jocul fizicistului. Lasati politicieni sa se bata intre ei pe idei , prin media, prin parlament . Profesia de procuror si judecator trebuie sa respecte impartialitatea, obiectivitatea , nepartinirea. Consider ca este o profesie aparte, cu oameni aparte ( desii....are si uscaturile ei) care trebuie sa demonstreze si sa arate ca sunt....aparte, pentru ca ei impart dreptatea, ei afla adevarul. Destul ca ne-AM procopsit cu an astfel de presedinte.......macar in sistemul judiciar lucrurile trebuie sa mearga bine, unse, populatia sa recapete increderea in justitie...

# Gavrila Maricel date 1 February 2017 15:33 +12

Vorbesc din punctul de vedere al majoritatii cetatenilor acestei tari, adica unul care nu este inregimentat politic, nu lucreaza la stat si isi plateste cu responsabilitate obligatiile catre buget. Lasand la o parte problema gratierii ( de altfel si guvernul a separat-o), ma intreb „oare noi suntem de acord ca functionarii publici de toate categoriile, sa gestioneze banul public fara sa raspunda ? Pentru ca asta rezolva guvernul cu aceasta ordonanta de urgenta. Stim cu totii cum au abuzat de increderea noastra si au furat timp de 27 de ani. Vrem asta in continuare ?! Eu unul nu!!! Asa ca , ma bucur ca se continua demonstratiile si mi-as dori sa iesim cu sutele de mii caci doar asa o sa-i mai putem pune la punct si sa nu-si mai permita sa fure !

# Cristian date 1 February 2017 16:24 +12

Felicitari doamnei Judecator ! Nu este posibil sa fie amestecat CSM ul in luptele politice ! Johannis Jos labele de pe Justitie ! Scnnell la deine mutter in Deutschland !¬!

# legiuitorul date 1 February 2017 16:29 -6

Art. 432 Codul penal francez, abuzul în serviciu, în forma simpla, pedeapsa închisorii până la 5 ani plus 75.000 euro amendă. Abuzul în serviciu, urmat de efecte, varianta agravata, pedeapsa închisorii până la 10 ani plus(nu alternativ) 150.000 euro amenda. Abuzul în serviciu contra intereselor persoanei, forma simpla, pedeapsa închisorii până la 7 ani și 100.000 euro amendă. Pentru alte variante agravate ale abuzului în serviciu, va puteți delecta pe legifrance.gouv.fr

# Edelweiss - Cicero de Bukowina date 1 February 2017 17:26 +2

Yupiiiii! Mi-am terminat motivarea practică a Apelului, pe care s-o trimit suplimentar la cele 15 pagini de-amu o lună jumate, de la declararea apelului. Amu mi-o ișât 35 de pagini suculente ca un cârnaț de pork cu carne de vită și de oaie cocoțat în afumătoare. Amu Io* știu că nu citește niminea ce-am scris, că n-o citi niminea nimica în faza de UP, în faza de Cameră preliminară, în contestație la CP, în faza fondului, sau ce-am scris într-o plângere clasată, în plângerea pe 339 sau contestație pe 340. Da Io*-s bucuros ca un prâsnel :lol: că mi-am terminat critica faptică și juridică a hotărârii atacate și mi-o ieșit 35 de pagini. Am rezolvat-o și cu măscăriile din text. Am zâs la urmă, într-o notă de subsol, așa:

# Nemo date 1 February 2017 18:29 +1

Qui prodest?

# Edelweiss - Utopist de Bokowina date 1 February 2017 19:43 +1

Nimănuia, bre, nu folosăște ce am scris Io* aclo. Și nici nu citește niminea că am detaliat punctual că sunt condamnat pentru fapte INEXISTENTE conform motivației faptice sau fapte probate cu probe INEXISTENTE (am căutat în probatoriu în lung, lat și cant și n-am găsit respectivele detalii faptice sau respectivele probe reținute de jude ca temeinice). Mă gândeam că e bine de scris și depus la dosar, ca să am ce xeroxa când oi trimete aplicația la CEDO. Dară cică nici ăsta nu-i vreun fason, că sunt un cârd de copchii obraznici la CEDO, care taie cu foarfica cererile oaminilor și le azvârle la Marele Kosh. Și nici mia nu-mi folosește deloc, că după ce oi merge în fața CSM-ului ca să mă auto-transform în torță umană, chiar că n-o să-mi mai pese ce scriam în dosarul meu. Parol, monșer!

# Carcotas date 1 February 2017 21:55 0

Azi am primit pentru un client veste de la CEDO ca s-a respins plangerea pentru ca ....nu am semnat-o! Copia pe care o am arata ca am semnat, cum fac cu orice document care pleaca din mana mea de 20 de ani, dar nu m-am gandit sa filmez de la momentul in care am pus in plica hartia si pana am dat-o in grija functionrului postal. A, aia de la CEDO zice ca nu a mai pastrat cererea noastra.

# Edelweiss - Moniq-Louise de Bukowina date 1 February 2017 22:54 +3

Ăștia-s infamii iepigoni ai lu' Luisa Gherghescu. Calicii ăia rupți în cur, cu foamea din glandă întipărită definitiv în adenomul de Slugă. Odioșii prepuși ai Monicăi Voitin-Voitinovici, care ÎȘI BAT JOC de ultimul licăr de speranță al rrumânului călcat pe gât cu copita despicată și unghia despărțită a Porcilor Orwellieni. ȘTIU că DEJA CEDO a devenit o iluzorie amăgire și nu mai rămâne decât stereotipul arhaic al torțelor umane din vremea sceleraților imperatori quiriți. Sic Transit Gloria Mundi.

# Edelweiss - Cicero de Bukowina date 1 February 2017 19:49 +1

(despre măscării): Prezenta este redactată în baza dreptului fundamental, european, constituțional la „Libertatea de exprimare”, drept pe care mi l-am câștigat în mod nemijlocit acum 27 de ani. Cui nu-i convine stilistica exprimării, are la îndemână una din următoarele alternative viabile: a) acțiunea în răspundere civilă delictuală; b) să mă pupe în cur („cur” – pag 251, coloana 1, DEX98); c) să lectureze spețele CEDO - Bono vs. Franța (cererea nr. 29024 / 2011), Rodriguez Ravello vs Spania (cererea nr. 48074/2010), cauza Kyprianou vs Cipru (cererea nr. 73797/2001) și cauza Nikula vs Finlanda (cererea nr. 31611/1996), deduse interpretativ față de cererea subsemnatului depusă în procedura Camerei preliminare, prin care solicit și declar că mă apăr singur pe întregul parcurs al procesului penal.

# Edelweiss - Satir de Bukowina date 1 February 2017 20:51 0

Vino și vezi! Duomnii și Duoamnele, juzi, porcușori sau advocați ai diabolului (tradiționali sau Bota), care n-au ce face de-atâta plictis existențial, îi rog să-mi deie o prognoză evaluativă: câte mii de lei amendă judiicară îmi f*te judele de la CA Sv. pe art. 283, alin. (4) lit. i) ? :-? Io* zâc că iau la maximum - 5.000 de lei, așa că dau fuguța să pun în șarjă Canon Pixma mea , ca să printez o sumedenie de currency plastografii, dintr-alea din Botswana cu „P*la tse pedi” („ploaia e speranță”)// http://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/02/inga-uai-asa-se-motiveaza-faptic-si.html

# gabriela date 2 February 2017 09:11 +1

Sa intelg de aici ca magistratii au devenit un fel de birocrati care aplica doar legile fara a mai cantari nimic in "balanta"lor? Nu valori si principii morale? Deci aplica legea doar in litera ei si nu si in spiritul ei?

# george tihon date 2 February 2017 11:46 0

Remarcabile, articolul si comentariile. Este directionat stiitorilor de carte.....

# Gratiatu date 2 February 2017 11:59 0

Stimata doamna judecator, ce faceati cand dl. presedinte a fost prezent la sedinta CSM ?. Fiind prezenta nu ati scos un cuvant si brusc, dupa plecarea presedintelui, ati avut o revelatie, sau dormind incala aceaora, dupa ce v-ati trezit din somn, hai sa fac o scrisorica. Din pacate, stimata doamna sunteti demna de Caragiale '' O scrisoare pierduta''.    

# Olteanu Danut date 15 December 2017 10:30 0

In 1997, datorita d-nului. Avocat Nicolae Cerveni de la Bucuresti, am aflat avertismentul : > Francmasoneria reprezinta un grav pericol pentru Romania < Ing. murgu dumitru din Comanesti-Bacau, a spus ,sa nu ma complic ! Citi romani stiu, de ce au fost revocati din functia de Procuror General al romaniei ,dnii. : Ghe. Robu si Vasile Manea Dragulin. Sint pasionat de prsa,din 1965 si din presa stiu de aceste revocari. Dn. Dr. Psihiatru Dorgo Atila de la Miercurea Ciuc, stie cu cine putea fi skimbat Ceausescu. Dna. Rodica Prisecariu din Comanesti- Bc.,a spus ca sintem o tara de nebuni.Sint TELEPATIC.Olteanu Danut din Comanesti ,fan CFR din aug. 1956.

# ,, doamna justitiei,, date 15 December 2017 11:43 0

Din pacate doamna justitiei are ochii inchisi! Viitorul prefigureaza o mare hora politico-juridica si asta nu in folsul cetateanului de rand.Interesatii incearca o inrepatrundere a intereselor celor doua caste si asta pentru linistea si bunastarea lor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva