13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOUA PROCUROARE, PEDEPSITE DE CSM – Elena Ligia Matei de la Parchetul Judecatoriei Simleu Silvaniei si Anca Resmelita de la Parchetul Tribunalului Brasov au fost sanctionate pentru posibila comitere a patru abateri disciplinare. Procuroarea Matei va primi timp de jumatate de an o indemnizatie mai mica cu 20%. Procuroarea Resmelita a fost sanctionata cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pentru o perioada de 3 luni

Scris de: G.T. | pdf | print

21 aprilie 2016 11:49
Vizualizari: 5107

Doua procuroare au fost sanctionate disciplinar de CSM. Este vorba despre Elena Ligia Matei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei si Anca Resemelita de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Masura a fost dispusa, miercuri 20 aprilie 2016, de Sectia pentru procurori in materie disciplinara.

In ceea ce o priveste pe procuroarea Elena Ligia Matei de la Parchetul Judecatoriei Simleu Silvaniei, CSM a decis diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 6 luni. Decizia a fost luata pentru posibila comitere a abaterii disciplinare constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta.


Procuroarea Anca Resmelita de la Parchetul Tribunalului Brasov a fost sanctionata cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 3 luni, CSM stabilind ca aceasta ar fi comis mai multe abateri disciplinare. Mai exact, sanctiunea a fost dispusa pentru nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile; nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente; exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Iata comunicatul CSM privind sanctionarea disciplinara a procuroarei Elena Ligia Matei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Sivaniei:

In sedinta de azi, 20 aprilie 2016, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Matei Elena Ligia, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria simleu Sivaniei.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia a aplicat doamnei procuror sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din acelasi act normativ - 'exercitarea functiei cu… grava neglijenta'.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Iata comunicatul CSM privind sanctionarea disciplinara a procuroarei Anca Resmelita de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov:

In sedinta de azi, 20 aprilie 2016, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Resmelita Anca, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia a aplicat doamnei procuror sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pe o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. h), m) si t) din acelasi act normativ:

-nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile;

-nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente;

-exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# gogu de la strehaia date 21 aprilie 2016 12:43 +6

Pe  doamna procuror sef sectie pg care a dat nup in dosarul base casuneanu nu o sanctioneaza csm-ul? Acolo insasi seful pg a constatat ca respectivul nup a fost dat cu incalcarea grava a legii. Pentru magistratul procuror de un asemenea calibru nu exista sanctiune?

# Lucian date 21 aprilie 2016 13:59 +2

ioai ...da pe Keoveşi cine o pedepseşte ? să vezi la madam de la Sibiu ce tergiversări de dosare ...toate cu băsău şi ai lui ...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 aprilie 2016 00:25 +2

WOWWWWWWWWWW !!!!!!!!!!!! CE ,,DRASTIC ,, A AJUNS CEL MAI MERMELIT FOR FOR AM MINJITILORSTATULUI SA/TI FACI CRUCI SI CU PICIOARELE.las ,,ca /si ,, scot dintr/o singura spaga PAGUBA!!!!!!

# Cetateanul Turmentat date 9 mai 2016 13:14 0

Rasemelita e coada de topor ce a facut atata rau multor oameni cand era la DNA. Unii s-au imbolnavit, altii si-au pierdut familiile, ce mai conteaza ca au fost achitati? Sper sa simta si ea tot ce au simtit oamenii aceia nevinovati!

# Babcan Melania date 21 septembrie 2018 01:31 0

Ce se intampla la Campina?Resmelita se da bolnava de luni de zile.Intereseaza pe cineva JUSTITIA IN ROMANIA ???astept raspuns.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva