14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTIA JUDECATOAREI BALTAG – Continua represaliile impotriva magistratilor integri, care au curaj sa condamne abuzurile si derapajele din sistem. CSM a respins contestatia si plangerea prealabila formulata de presedinta AMR, judecatoarea Gabriela Baltag, impotriva hotararii prin care s-a decis ca aceasta ar fi incalcat Codul deontologic atunci cand si-a permis sa ceara demisia sefei ICCJ Livia Stanciu, dupa cazul Mariana Rarinca

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 May 2016 14:25
Vizualizari: 19071

Consiliul Superior al Magistraturii continua sa bage pumnul in gura magistratilor cu demnitate, care au curajul sa vorbeasca si sa condamne public abuzurile si derapajele din sistem. Un asemenea caz este cel al presedintei Asociatiei Magistratilor din Romania, Gabriela Baltag (foto), cea care a avut indrazneala sa ii ceara demisia sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dupa mascarada din dosarul „Mariana Rarinca”. CSM a respins atat contestatia, cat si plangerea prealabila impotriva hotararii prin care acelasi Consiliu a decis ca Baltag ar fi incalcat Codul deontologic al magistratilor atunci cand i-a solicitat demisia „partenererei de nadejde a DNA”, Livia Stanciu.

Dupa cum se stie, in 16 februarie 2016, Sectia pentru judecatori a CSM a stabilit ca sefa AMR ar fi incalcat art. 18 alin. 2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor: „Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat incalcarea de catre doamna Gabriela Baltag, judecator in cadrul Tribunalului Neamt, a normelor de conduita prevazute de art.18 alin. (2) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor”. Concret, Baltag ar fi incalcat, in opinia CSM, prevederile din Codul deontologic potrivit carora „Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima parerea cu privire la probitatea profesionala si morala a colegilor lor”.


Impotriva Hotararii nr. 171 din 16 februarie 2016 a Sectiei pentru judecatori a CSM, sefa Asociatiei Magistratilor din Romania a formulat contestatie si plangere prealabila. Contestatia s-a discutat in sedinta de plen a CSM de marti, 17 mai 2016, iar plangerea prealabila in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM, din aceeasi zi. Cum era de asteptat, ambele actiuni ale judecatoarei Baltag au fost respinse, astfel ca presedinta AMR va ataca in instanta hotararea CSM prin care s-a constatat ca ar fi incalcat Codul deontologic atunci cand i-a cerut demisia Liviei Stanciu.

Iata solutia plenului CSM:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea contestatiei formulate de doamna GABRIELA BALTAG, judecator in cadrul Tribunalului Neamt, impotriva Hotararii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr.171/16.02.2016”.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea, ca inadmisibila, a plangerii prealabile formulate de doamna BALTAG GABRIELA, judecator la Tribunalul Neamt, impotriva Hotararii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 171/16.02.2016”.

CSM, dusmanul magistratilor integri

Cele doua decizii ale CSM, la fel ca si cea initiala prin care s-a constatat o asa-zisa incalcare a Codului deontologic, nu sunt altceva, in opinia noastra, decat noi actiuni de intimidare la adresa magistratilor care au curaj sa vorbeasca. Actiuni de intimidare ce vin din partea unui Consiliu Superior al Magistraturii considerat de judecatorii si procurorii din tara drept cel mai slab din istorie.

Oricum, suntem convinsi ca asemenea hotarari ale CSM nu au cum sa reziste intr-o instanta corecta si impartiala. Asta desi, contestatia Gabrielei Baltag se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde sefa este chiar Livia Stanciu.

In final, prezentam din nou declaratiile Gabrielei Baltag, facute in mai 2015, dupa cazul Mariana Rarinca, pentru care CSM a considerat ca aceasta ar fi incalcat Codul deontologic al magistratilor:

Zilele acestea testul de incredere in puterea exemplului indicat cu atata suficienta, in orice imprejurare, de judecatorul Stanciu, care nu uita sa ne aminteasca permanent cine este, a fost picat chiar de protagonista!

Muntele de moralitate, pana mai ieri victima, se ascunde astazi dupa o alta victima care a platit, in schimb, spre deosebire de cea dintai, cu o privare de libertatea usturatoare, timp de 6 luni.

Justitia a castigat respectul independentei, al imparțialitatii prin forta solutiei pe care nu o comentam, care nu a fost intimidata de puterea functiei 'partenerului de nadejde', avand ca izvor doar legea, fiind supusa constiintei celor care au pronuntat-o, cu demnitate, asa cum trebuie sa se intample intr-o stare de normalitate, intr-o societate care-si respecta, fara nicio discriminare, cetatenii.

Daca sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui sa fie preocuparea care sa nu va dea in niciun fel liniste zilele acestea doamna judecator! Prezenta dumneavoastra in fruntea celei mai reprezentative instante, un etalon al dreptatii, pune in pericol credibilitatea magistratilor, iar in ochii unui observator obiectiv sunteti o persoana care nu mai poate beneficia de respectul acestei inalte demnitati!

Dovediti onoare doamna judecator, asteptam demisia dumneavoastra!

Baltag Gabriela

judecator, Tribunalul Neamt

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 18 May 2016 15:42 -9

FOARTE BINE!!!!!!!!!!!!!! SA SIMTITI DNA JUDECATOr CE INSEAMNA  MERMELEALA  BUCATARILOR CHINEZI LA CARE S/A AJUNS!!!!!!!!!!!!POATE IN FELUL ASTA O SA  AVETI FERMITATE SI VEHEMENTA  CU BUCATARII CHINEZI AI INJUSTITIEI,CA PE NOI NU NE CREDE NIMENI!!!!!!!! SINCER IMI PARE BINE!!!!!!!(chiar daca/mi pare rau)

# bodea neculai date 19 May 2016 10:23 +8

CE SE MAI POATE COMENTA LA ASA GOGOMANIE FACUTA DE MAI MARII JUSTITIEI DIN ROMANIA. jUDECATOAREA BALTAG,PERSONALITATE INTEGRA SI FARA SUSTINEREA PONTENTATILOR AJUNSI LA PUTERE TREBUIE SA LUPTE CU MORILE DE VANT DACA VREA CA SI IN ROMANIA SA FIE O JUSTITIE ADEVARATA. cAT PRIVESTE PE JUDECATOAREA STANCIU.O FEMEE SLAB PREGATITA PROFESIONAL CA MULTE ALTELE DIN JUSTITIA DE AZI,O FEMEE RAZBUNARTOARE FARA DISCERNAMANT CARE S-A RIDICAT IN VARFUL PIRAMIDEI DOAR CU ..........!!!!!! ?????.

# Vladi Mârrr...! date 18 May 2016 16:19 +30

Stimata DOAMNA, va doresc sa aveti taria Vitoriei Lipan din nuvela omonima, pentru a putea da in vileag criminalii justitiei romane !!!

# DOREL date 18 May 2016 16:30 +20

Magistrati din toata tara, uniti-va, e ceva putred cu acest CSM ! Si, b): NADEJDEA E NUMAI LA VOI !

# DODI date 18 May 2016 17:03 +24

CSM pe plângă faptul că apără sistemul și nulitățile care îl reprezintă, dar are în componența sa și pe ”ilustra” juristă stanciu care face obiectul cererii de demisie. În această situație cum au votat respectiva și ciracii ei? Sunt curios. Pentru că acești oameni nu au nimic decent în conduita lor. După ce au executat-o pe Rarinca (un simplu muritor) acum au trecut la un nivel mai înalt: atacă pe magistrații cei care nu fac sluj în fața CSM. Curat exemplu de probitate profesională pentru CSM.

# duralex date 18 May 2016 17:54 +11

CSM =DESFIINTAT? DOMINA INCOMPETENTA, TRAFICUL DE INFLUENTA, ABUZUL IN SERVICIU, PRESIUNILE  A LA HAINEALA, GHICA, DANILET, membrii societatii civile, ciochina si dumitrescu,numiti politic la propunerea partidelor politice, nereformat, invechit, ptsfuit acet CSM, iar solicitarea dlui dumbrava cu ofiterii acoperiti respinsa aprioric si nefondat de catre CSAT???LUSTRATIE SI APOI JUSTITIE!!!

# nuibai date 18 May 2016 18:13 +19

Cîndva, am avut naivitatea să mă gîndesc să candieez pentru CSM. Aflaţi că nu m-aş duce acolo nici dacă mi s-ar oferi salariul lui Obama. Onoarea demnităţii şi a independenţei de gîndire ca judecător este mult mai valoroasă. 

# AlinT date 18 May 2016 18:17 +24

Dumnezeu să vă ocrotească, distinsă doamnă!

# pelin date 18 May 2016 20:16 +11

Exista deja o regula,inainte de IUP impotriva unui magistrat cu privire la sav.infrac.de abuz in serviciu,este sesizata inspectia judiciara cu privire la aceea fapta,iar aceasta dispune efectuarea unei cercet.disciplinare.Daca se constata ca fapta respectiva ar intruni elementele constit.ale unei infrac.,cerecetarea disciplinara se suspenada si cauza va fi cercetata de catre org.de urmarire pen.competente,lucru care nu se va intampla cu cei din anturajul lui MACOVEI,PRUNA,STANCIU ect.Ramane asadar o sanctiune ce ceva penalizari din salariu.Se naste intrebarea de ce trebuie sesizata inspectia judiciara si nu depusa mai bine o plang.penala impotriva magistratului?Observatiile formulate de D-na G.BALTAG,un etalon al justitiei romanesti,corespund realitatii si normalitatii,din nefericire toate acestea sunt ignorate,iar contestatiile facute fiind considerate irelevante si fara temei!!!!!!!!!!!

# YANY date 18 May 2016 20:30 +8

C.S.M.este un Sindicat de tip comunist.Nu a-i ”Ciocul Mic”primești peste”Botic”pentru că așa i-am tolerat !

# YanY date 18 May 2016 20:32 +1

Pentru”nuibai” Cîți gîndesc ca dumneata?

# nuibai date 18 May 2016 22:40 +5

S-a luptat mult, de sus, ca să fim cît mai puţini. Speranţa este tot "jos". Dar e cam slabă, trebuie să recunosc. 

# Luca date 18 May 2016 21:16 +9

CSM trebuie desfiintat. Plangere penala impotriva membrilor CSM care persecuta judecatorii onesti si curajosi. Cei din CSM au distrus imaginea acestei institutii imaginne care trebuia sa fie imaculata. Dar cu cine? Cu Ghica, Danilet, Aron, Stanciu s.s.? Nu este numai putred, ci miroase a ceva in descompunere. Magistrati, nu stati in expectativa!Ii doresc doamnei judecator Baltag sanatate, puterea de a-si mentine verticalitatea si minte lucida in activitatea sa de magistrat. Magistrati, nu stati in indiferenta si aparati-o cu toate mijloacele legale pe doamna presedinta Baltag!

# aurel date 19 May 2016 08:55 +5

:-) sunte-ti singura in aceasta lupta,,,,,,,pacat! De ce mereu este nevoie de martiri, pentru a merge pe calea justa, a dreptatii si dece statul de drept aproba ca prin anumite persoane care sunt numite in functii importante ale justitiei, sa fie pangarite cinstea, onestitatea,corectitudinea,dreptatea? Noi oricum stim ca tot acest stat este construit pe un almagam de grupuri care nu au nimic comun cu cele de mai sus! Aveti grija, domnilor, -cand nu vom mai putea rabda, cand foamea,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,stiti mai departe cum e! Doamna judecatoare nu va lasati, faceti tot ce trbuie pentru a scoate la iveala adevarul. daca nu reusiti apelati la noi si continuam lupta pe facebook!,,,,,,,Va multumim ca existati!

# RADESCU BEBE date 19 May 2016 10:40 +4

foarte frumos ati prezentat situatia doamna judecator, va sustin si va apreciez ce-ati facut pt. sistem, dar n-ati luat in considerare cine a promovat-o ,, si pe ce criterii" ca sa vorbim de competenta-sorry-nu cred, TUPEU CAT CUPRINDE SI NESIMTIRE, DA,DA DA. ESTE BINE CA MAI EXISTA OAMENI DE BUNA CREDINTA IN ACEST SISTEM PUTRED :zzz :

# ANONIMUS date 24 May 2016 15:26 0

Stima si respect pentru doamna Gabriela Baltag !!!!! Dumnezeu sa va ajute !!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva