26 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARTENERA DE ONG A LUI DANILET FACE VALURI CA NU INTRA IN CSM – Procuroarea Alexandra Lancranjan de la PJS 2 nu accepta ca a pierdut la un vot in fata sefei sale de parchet. Presedinta ONG-ului Liderjust, Lancranjan vrea refacerea alegerilor. Cine credeti ca i-a sarit in ajutor? Romania Curata a Mungiei Pippidi, care a primit finantari grele de la Soros. Lumeajustitiei.ro atrage inca o data atentia magistratilor asupra riscului candidatilor din ONG-uri

Scris de: L.J. | pdf | print

18 September 2016 13:18
Vizualizari: 14124

In data de 14 septembrie 2016, la Casa de Cultura a MAI au avut loc alegerile pentru desemnarea in CSM a procurorilor de pe raza Curtii de Apel Bucuresti. La alegerile pentru procurorii de judecatorii a fost lupta stransa intre prim procurorul Parchetului Judecatoriei Sectorului 2 Tatiana Toader si vestita ONG-ista Alexandra Lancranjan, presedinta a asociatiei Liderjust. Despre aceasta asociatie ciudata, care apare ca un satelit artificial in peisajul sistemului judiciar, Lumeajustitiei.ro a mai scris, ridicand intrebari legitime despre activitatea unor magistrati in acest domeniu care nu are legatura cu speficiul unei asociatii profesionale de breasla. La vremea respectiva, am aratat ca la Liderjust a prestat, probabil ca nu pe gratis, inclusiv actualul membru al CSM Cristi Vasilica Danilet, care alaturi de Alexandra Lancranjan (vezi foto) au desfasurat diferite proiecte.


Ei bine, la alegerile din 14 septembrie 2016, rezultatul votului pentru desemnarea candidatului Parchetului Judecatoriei sectorului 2 s-a decis la un vot:

-Tatiana Toader - 82 voturi

-Alexandra Lancranjan – 81 voturi

Rezultatul a nemultumit-o din cale afara pe procuroarea Alexandra Lancranjan, care s-a apucat sa conteste votul la CSM, printr-o contestatie care are termen de solutionare luni 19 septembrie. Lancranjan incearca sa acrediteze ideea ca procurorii din comisia electorala ar fi aranjat rezultatul si ca s-ar impune refacerea votului.

Ce ne-a surprins cel mai mult e ca intregul continut al contestatiei formulata de procuroarea Alexandra Lancranjan a fost dat presei. Pana aici totul ar fi fost ok. Dar ce sa vezi, contestatia a aparut si pe siteul asociatiei “Romania Curata” unde lider este Alina Mungiu Pippidi, sub un titlu scandalos (vezi facsmil 2). Aceasta asociatie a lui Pippidi (care este un proiect al mai multor asociatii finantate de acelasi Soros – Freedom House, SAR etc) a primit de-a lungul anilor bani grei de la afaceristul George Soros si in aceasta zona ii veti gasi pe multi dintre agentii de influenta externa. De exemplu, Monica Macovei e nelipsita din aceste ONG-uri mai mutl decat dubioase, care si-au facut o preocupare sustinuta de a incerca sa antreneze anumiti magistrati in proiectele lor. In unele state europene estice, ONG-urile lui Soros au fost scoase in afara legii!

Intrucat sursele de finantare ale asociatiei Liderjust nu sunt cunoscute, dar pe pagina de web a acestei entitati apar numele unor magistrati implicati in diverse proiecte care nu au legatura cu activitatea asociatiilor profesionale de breasla, Lumeajustitiei.ro solicita presedintei Alexandra Lancranjan sa faca publice sursele de finantare ale asociatiei sale, precum si sa spuna daca are parteneriate cu ONG-uri finantate de George Soros!

De asemenea, atragem inca o data atentia asupra riscului candidatilor la CSM implicati in ONG-uri. Sa ne amintim ca actualul membru al CSM Cristi Vasilica Danilet a avut si are legaturi cu o serie de ONG-uri macoviste, si ele cu finantare Soros, si s-a vazut cat a aparat interesele magistratilor incat peste 1200 de judecatori au votat in 2012 revocarea sa din CSM, acesta fiind scapat prin interventia politizatei Curti Constitutionale.

ANI cerceteaza starea de compatibilitate intre calitatea de procuror a lui Lancranjan si cea de presedinte a Liderjust, din prisma potentialei functii de administrator al asociatiei

In prezent, procuroarea Alexandra Lancranjan face obiectul unei investigatii a Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce Lumeajustitiei.ro a solicitat in luna aprilie 2016 o opinie legala din partea acestei institutii, respectiv daca o eventuala functie de administrator de asociatie (care implica incheierea de contracte, plati, reprezentare a persoanei juridice in fata organelor fiscale etc) este compatibila cu functia de procuror. Potrivit legii, functia de judecator sau procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata cu exceptia celei de cadru didactiv intr-o unitate de invatamant superior.

Agentia Nationala de Integritate ne-a comunicat ca investigatia a fost declansata in urma cu circa doua luni, si ca ne va tine la curent cu rezultatul investigatiei de integritate (vezi facsmil 1).

Comentarii

# Maria date 18 September 2016 13:32 +37

Ce sa spunem o tupeita fara pregatire profesionala,dornica de succes cu orice pret ,,calcand peste orice cadavru;;Ii dorim ca rasplata sa fie intr0 buna zi cu ceea MERITA!!!

# MARIA date 18 September 2016 16:55 -36

Ai vrea sa ai tu pregatirea ei profesionala. Sunt convinsa ca si dumneata ai absolvit doua facultati simultan si ai terminat INM ca sef de promotie.

# Pt date 18 September 2016 20:36 +16

A termina o facultate sau doua,trei simultan nu te face mai bun profesional ,dincontra indica o mare indecizie .Sunt multi in Romania care au si 3-4 facultati dar nivelul lor de pregatire profesionala cand ajung sa puna in practica este zero,Din pacate scoala din Romania este de cele mai multe ori producatoare de cartoane si atat.Nepregatirea ei profesionala este foarteee cunoscuta ,se mediatizeaza prea mult pentru un procuror,folosind cuvinte fara fond sau sustinand ceea ce ea nu aplica in parctica.In alte tari cu astfel de comportament ar fi fost de mult acolo unde trebuie sa fie, dar ii va veni SOROCUL!!!

# ppt date 18 September 2016 23:19 -10

Spuse o persoana care nu cunoaste gramatica de baza. Nu stiu cum poti evalua performanta profesionala a unei persoane cand pe tine te doboara semnele de punctuatie. Hai sa ne vedem barnele din proprii ochi.

# Veverita date 18 September 2016 13:35 +34

Infrangerile sunt greu de suportat.

# veverita date 18 September 2016 17:28 -22

Ca si prostia si invidia unora carora le-a trimis barbatii in judecata.

# Jderitza date 18 September 2016 13:40 +27

Tupeista si cu inima zburdalnica.

# lupusorul date 18 September 2016 23:22 -10

Ce avem noi aici ?... O virtuoasa de nevoie pentru ca nu o vrea nimeni? Frustrarea ne face mai urati, doamna. In loc sa postati comentarii pe luju mai bine v-ati stoarce cosurile si masa celulita.

# Camp tactic date 18 September 2016 13:50 +18

Le taie Trump finantarea si raman pe drumuri))))

# unul din lumea ceq mare date 18 September 2016 14:44 +31

SPUNE/MI CU CINE VASILICA TE IMPRIETENESTI CA SA/TI SPUN CE ... ESTI!!!!!!!!!!

# remember date 18 September 2016 17:32 +16

Stiti care sunt singurele diferente dintre ONG-isti si securisti?? ONG-istii sunt finantati din afara si atata timp cat nimeni nu le stie sursele de finantare sunt foarte vocali pentru ca se pretind independenti si in concluzie, plini de intentii bune pentru noi, in timp ce securistii se finanteaza fraudulos din tara, sunt foarte activi pe toate canalele de indoctrinare dar sunt mai putin zgomotosi, iar atunci cand sunt prinsi cu mata in sac se retrag fara zgomot (vezi Boc,Videanu, Berceanu etc. comp).Si unii si altii sunt finantati de organizatii oculte ce nu au nici o legatura cu democratia si statul de drept si unii si altii sunt bozgori (oameni fara tara) se sprijina unii pe altii cand situatia o impune, chiar daca simuleaza independenta si isi dau mana cu placere cand este vorba de infratire, la jaf organizat.Ambele structuri au in spate servicii secrete interne si externe si ambele structuri reprezinta un real pericol pentru independenta si integritatea tarii.Sunt o calamitate.

# remember date 18 September 2016 17:43 +24

In ce-i priveste pe cei doi din poza, porcuroarea Alexandra Lancrajan si judecatorul Danilet, sunt reprezentanti de frunte ai celor doua entitati ce ne asalteaza cu promisiuni desarte si asa cum va spuneam mai sus, tocmai si-au dat mana s-o puna de-o ilegalitate. Ca le va iesi, ori ba, vom vedea.Un lucru este cert:atata timp cat vor exista la varful existentei noastre, noi n-avem voie sa dormim in post.Am dormit destul si uitati-va unde am ajuns.Ne conduc si ne fac legi mafiotii si securistii.

# Edelweiss date 18 September 2016 15:59 +13

Și cică ăștia sunt „magistrații” Țării! Bleax! Orice amărăștean, membru într-un Birou electoral al unei secții de votare din Bortilenii de Câmpie, cunoaște prevederea legilor electorale prin care „votul este valabil în cazul în care, deși stampila aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegatorului este evidentă”. Deci „Intenția evidentă de vot” este criteriul validării votului. Acum, trecând peste diletantismul organizării alegerilor la DITAMAI Curtea de Apel no. 1 din Țeară, fără preocuparea asigurării unei minime logistici – ștampile, tuș, cu votul exprimat cu plaivazul – ca la adeziunea țăranilor îndărătnici în colhoz, se pune aspectul interpretativ: dacă marca evidentă a exprimării opțiunii de vot o reprezintă mâzgăleala unui x, a unui zero, a unui tic-tac-toe, a unei hașuri, sa a unui mesaj de liubov platoniq – „I poop you, darling, te-aștept diseară la portiță!” – ÎN CĂSUȚA REPREZENTÂND UN ANUMIT CANDIDAT,

# Edelweiss date 18 September 2016 16:00 +5

ce anume ar mai fi de comentat față de VALIDITATEA EVIDENTĂ și de NETĂGĂDUIT a respectivului buletin de vot? Dacă biroul electoral al respectivului proces electiv era asigurat de 5 țărani cu cușme de la Bortilenii de Câmpie, cred că aceștia asigurau un tur de alegeri IMPECABIL, nu ca scorțoșii ăștia din articol, care confirmă încă o dată valoarea de adevăr a maximei poporale „Unde e multă minte e și multă prostie!”

# Iulian date 18 September 2016 16:47 -24

Alexandra Lancrajan a fost la egalitate cu Tatiana Toader. 81-81 Apoi, contrar faptului ca au fost declarate, cu ocazia numararii voturilor, 3 voturi nule, presedintele comisiei, după ce a lipsit de la prezidiu 20 min, lucru interzis de regulament, a considerat un vot nul valabil. In acest fapt constă contestația. Restul denotă faptul ca luju a ajuns mai rău decat presa de scandal. In concluzie, desi o susțin pe cealalta candidata, contestația formulată de Alexandra Lancrajan este legitima si tb soluționată pt a nu exista niciun dubiu. Cam asa se intampla intr-o tara democratică, nu-i asa, luju?

# Florșică de cucută date 18 September 2016 17:22 +5

#mamnervat Uite și la căpcăunii ăștia ce regulament al organizării alegerilor au: ca la colhozul din Bortilenii de Câmpie, unde în fața brigadirului și a palitkamisarului veneau mujâcii să declare pomânturile, preceptorul scris cu plaivazul un X peste care mujâcul aplica fingerprintul deștului mare. Din asemenea evenimente îți dai seama cât de ANACRONICĂ este Falansterul Republikan al Procurorilor și al Judecătorilor. Păi, măi neicuță, CINE trebuie să manifeste permanent diligență în vederea creșterii nivelului calitativ al normativelor în vigoare? Postacii? Pochii? ONG-urile? Presa? Societatea civilă? Nu cumva ÎNȘIȘI MAGISTRAȚII sunt cei mai în măsură să formuleze propuneri de modificare în cele mai varii domenii? Însă, inactivitatea lor IMPARDONABILĂ îmi aduce aminte de forumul constituțional din anul 2013. Cel puțin pe platforma online destinată acestui aspect au activat DOAR vreo treisute șaptezeci și ceva de persoane fizice, juridice sau ONG-uri.

# Florșică de Cucută date 18 September 2016 17:24 +6

Ei bine, pe acea platformă atrăgea atenția LIPSA aproape în totalitate a… Magistraților țării. Forumul era plin de frumoși entuziaști, ONG-uri, asociații religioase, fundații academice și universitare etc, și cu toții ÎNCERCAU să-și manifeste aportul întru redactarea unor propuneri decente de modificare a Legii fundamentale. Cu Toții mai puțin MAGISTRAȚII ȚĂRII. Căci magistrații țării n-aveau ei timp de fleacuri dintr-astea, fiind captivați de numărarea mormanelor de bani cu care statul rrumân le răsplătește ineficiența instituțională, sau a cărămizilor cu șpăgi cu care interlopii și infractorii achitați le răsplătesc magistraților TICĂLOȘIA profesională. Orice om de bun-simț nu poate decât să-și facă o cruce mare, largă, regulamentară și să concluzioneze: Băi frate, băi, ca să fii magistrat în țara asta îți trebuie în primul rând un pic de BUN-ȘIMȚ. Să SIMȚI TEMEIUL și ROSTURILE lucrurilor, să ai înțelepciunea minimă pentru a construi lucruri / decizii durabile, temeinice, acătării.

# #mamnervat date 18 September 2016 17:29 -4

U'ti la ii ! Cu PLAIVAZUL ca la COLHOZ! PTIU! :cry: Aleg cu Plaivazul și voiesc simbrii la nivel european! PTIU! :cry:

# Cristian Ban date 18 September 2016 17:30 +6

Ce bine ca ati raspuns solicitarilor mele de a scrie acest articol. Eram atat de stresat ca nu imi iese preferata la urmatorul tur! E si pacat, raspunde atat de bine telefoanelor persoanelor interesate...

# Cristian Dolar date 18 September 2016 17:56 +26

Veveritzo nu-ti mai da comentarii singura. Ai pierdut, du-te si plange la Guseth in poala. Mai lasa gargarageala si giugiuleala si pune-te pe munca.

# Fane Crisu date 18 September 2016 18:17 -3

Mereu alegerile pentru CSM au fost blatuite. E greu sa lupti pentru dreptate si adevar.

# Iulian date 18 September 2016 18:52 -11

Mie mi se pare impardonabil ca un magistrat care stie ca tb sa facă un X într-un cerc cu prilejul acestor alegeri, conform regulamentului, face o figura de stil. Si mai rău, un magistrat, presedinte de comisie, consideră aceasta figura de stil un vot valabil. Ar trebui ca toți magistrații onorabili sa formuleze contestații.

# Lorena date 18 September 2016 20:55 +3

Cea mai mare calamitate se afla la Cotroceni !

# BaiNu-i date 18 September 2016 23:28 -11

Wow, voi sunteti chiar oligofreni! Chiar nu va dati seama ca atat de multa lume a votat-o tocmai pentru ca lumea a solidarizat cu ea din cauza mizeriilor pe care le publicati? Un asemenea articol la acest moment e o dovada clara a faptului ca cineva isi doreste cu tot dinadinsul sa nu i se solutioneze favorabil contestatia si castige alegerile. Mai bine ne-am intreba de ce pe contracandidata ei au votat-o atat de putini dintre subordonati. Aia or fi prosti?

# Solomon date 18 September 2016 23:38 +12

daca a votat-o atta de multa lume si a fost atat de iubita de ce nu a iesit? :D

# Floare de Colț date 18 September 2016 23:41 +2

„au votat-o atat de putini dintre subordonati” :D :D :D Amu' Io* n-am făcut cursuri de logică decât cu crâșmarul din sat, când venea sorocul de dat parale și șters răbojul cinzecilor inscripționate pe grindă. Dară „sofismul” tău, în condițiile unui balotaj evident, îmi aduce aminte de bancul acela cu tipul care-și pune pe noptieră, la culcare, un pahar plin cu apă și unul gol. Dacă se scoală noaptea, poate îi este sete, poate nu îi este sete. La fel și jumătățile tale de pahar: pe care-o alegi: cea de jos, reprezentând 81 de voturi, sau jumătatea de sus, reprezentând tot 81 de voturi?/// Într-adevăr, lecția de grămătică a adverbului de mod cantitativ nu se predă nici la INM, nici la factoria de licențe în drept. :D :D :D

# Cristian Moldoveanu date 19 September 2016 11:09 +3

Apreciez ca publicatia Lumea Justitiei aduce la lumina astfel de lucruri despre candidati sau posibili candidati la functii in CSM. Mi-as dori sa faceti un portret al fiecarui candidat in parte si de ce nu, sa creati o rubrica speciala care sa contina aceste CV-uri. E foarte important ca voi sa fiti vigilenti si incisivi acum, inaintea acestor alegeri. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/09/08/scrisoare-catre-judecatorii-din-romania/

# Marcu Daniel date 19 September 2016 21:16 +1

Stiti cum e vorba aia "Cine striga hotii" la contestatii si sa reclame nereguli grave e priceputa ii dorim succes cum se spune desprea ea veverita in centrul atentiei isi doreste sa fie, dornica de afirmare, pai cum sa nu fie iubita de toti, iubire cu nabadai ca aici are experienta cat cuprinde, vai de noi cu asemenea oameni in justitie, la cat se scrie despre dansa pe internet ca numai lucruri bune a facut la comanda dornica de afirmare, acum doreste sa ajunga in CSM sa stearga toata mizeria care a facut-o in urma ei, dar stiti cum este nimic nu ramane neplatit, este imposibil sa nu faci greseli daca nu esti corect ca unde e lege nu-i tocmeala si Art 16 din constituie specifica clar nimeni nu este mai presus de lege daca in cazul acessta se constata ca s-au fraudat voturile intradevar este o problema, dar din cate stiu desprea aceasta distinsa doamna si cate pagina sunt desprea ea pe internet cu numai o simpla cautare si ca este un presedinte Ong Liderjust sponsorizata de oameni grei.

# De luat aminte date 20 September 2016 09:55 +1

http://www.juridice.ro/468877/csm-procedura-de-desemnare-a-reprezentantului-in-csm-al-parchetelor-de-pe-langa-judecatoriile-din-circumscriptia-curtii-de-apel-bucuresti-va-fi-reluata.html Iată că s-a admis contestația Alexandrei Lăncrăjan! La ce bun atîtea copmentarii idioate, cînd votul buclucaș era NUL? Să o vedem acum pe Tatiana, din nou, la urne! Ea, care e sprijinită de toți ștabii PCAB: Lia Palade, Ban & comp! Că vorba aia alege cine vrea da Ban și Palade hotărăsc cine iese! Eu nu zic de Lăncrăjan că e bună dar nici să fie impusă Tatiana, așa, de șefii PCAB!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.02.2024 – Pensionari si o demisie in parchete

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva