Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TARCEA PE MARGINEA PRAPASTIEI – Inspectia Judiciara ii da branci sefei ICCJ pentru refuzul de a trage la sorti, potrivit legii, Completurile de 5: "Inspectia a exercitat actiunea disciplinara fata de Tarcea pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor... 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu"

Miercuri, 19 decembrie 2018 13:19 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Lovitura in plex pentru presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea! Inspectia Judiciara a trimis-o in judecata disicplinara pe judecatoarea Cristina Tarcea pentru refuzul de a efectua tragerile la sorti pentru noile Completuri de 5 judecatori ale Inaltei Curti, astfel cum se prevedea in Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, intrata in vigoare in iulie 2018. Potrivit Inspectiei Judiciare, sefei instantei supreme i se imputa faptul ca a refuzat sa implementeze dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 privind modificarea Legii nr. 304/2004, neindeplinindu-si in acest fel indatoririle de serviciu cu privire la constituirea Completurilor de 5, dar si a Completurilor de 2 judecatori, astfel cum prevad dispozitiile art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004.


In acest fel, precizeaza Inspectia Judiciara, nu mai putin de 40 de cauze de competenta Completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta Completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor.

Astfel, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Cristina Tarcea, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. f) si o) din Legea nr. 303/2004.

Urmeaza ca Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii sa decida cu privire la raspunderea judecatoarei Cristina Tarcea pentru nerespectarea legii privind tragerile la sorti pentru Completurile de 5 judecatori.

Prezentam in continuare comunicatul Inspectiei Judiciare din data de 19 decembrie 2018:

"Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna judecator Iulia Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. f) si o) din Legea nr. 303/2004.

In privinta abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificata si completata prin Legea nr. 207/2018.

Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. o), s-a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior mentionate, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea judecatorului in cauza."


Accesari:5780

Comentarii

# ^^ date 19 decembrie 2018 13:31 +14

E belita. Sectia pentru judecatori nu e Cooperativa Nufaru'.

# Carla date 19 decembrie 2018 15:43 +2

Sărbători nefericite şi nenorocite tuturor celor din "umbra" anticonstituționalității şi justiției 100% false. Precum şi infinite urări de neîmpliniri celor care mint continuu şi mimează lupta contra aşa zisului stat paralel din care se pare în mod vădit că faceți cu TOȚII parte de jucați aceeaşi piesă de teatru mizerabilă de 29 de ani lăsând acest popor umil în nedreptate, ilegalitate şi împrăştere într-un exod al disperării :-x însă pentru popor şi cei care sunt de partea adevărului, legii şi dreptății toate dorințele să vă fie împlinite şi nedreptățile răzbunate în noul an!

# DOREL date 19 decembrie 2018 22:22 +2

Sa nu ne mai ascundem după degete, Tarcea este doar unul din pionii de sacrificiu ai statului paralel, abuziv, torționar, criminal și antinational!

# DODI date 19 decembrie 2018 13:35 +7

Începe să se vadă... vârful aisbergului. Și nu deloc frumos. Și nu e deloc legal. Dar sistemul nu s-a condus niciodată după lege ci doar după interesele proprii. Interese care au fost servite cu zel de slugile numite sau ”alese” în funcții cheie, de multe ori ilegal sau cu o aparență de legalitate. Dăm câteva exemple la întâmplare: hăhăilă, ciolanis, garcea, tractoristul, slujirea, vechiul CSM, actualii procurori din CSM, etc. Lista este mult mai lungă dacă trecem și la alte instituții sau coborâm în județe.

# Canarul date 19 decembrie 2018 13:50 +9

1. Afara 2. Revizuire dosare constatate repartizate nelegal. 3. Actiune penala si civila pentru daune. PS Cum dracu la toti functionarii incalcarea atributiilor de serviciu se lasa cu dosare penale si la securistoida doar cu miau? Si unde e adeverinta de la CNSAS?

# Neanae date 19 decembrie 2018 14:04 +4

Pa tovarășa! Căreala cu cor de fluierături. Rog frumos ia cu o mânușiță pe toarășa Stanciu și cu ailaltă pe toarășu Lazăr. Augustin. Alaiul de alți indivizi numiți procurori de baltă sa va urmeze dansând tanganica. (Nu știu etimologia acestui cuvânt, dar duceți-va cât mai departe posibil, cât mai repede. Putorilor!)

# Neanae date 19 decembrie 2018 14:21 +6

Fac o întrebare cui citește și știe sa răspundă - nu mie ci ȚĂRII! Cine a stabilit salariile putorilor de procurori? D-le Teodorovici și Min. Muncii, este cazul ca categoria asta (cacofonie voita) sa primească salariu minim, hai mediu pe economia domestică cu recunoaștere de cheltuieli pentru cauze/rechizitorii făcute cu capul și procentaj pe ce se recuperează din prejudicii. Altfel jur ca ma fac procuror și ma pun și eu pe paradeala. Iau direct locu’ lu’ loaza de Lazar ...

# Bogdan date 19 decembrie 2018 15:21 -1

Salariile putorilor de procurori le stabilesc guvernantii. Niste mincinosi care nu-si vor rezolvate decat problemele lor,care doar mimeaza o lupta cu statul paralel. Toti sunt o apa si un pamant. Niste javre crescute indoctrinate si controlate doar de mafie.Doar promisiuni minciuni si amanari iar problemele de baza si dreptatea nimeni nu vrea sa le rezolve.e ca un miraj care oricat te-ai apropia de el se departeaza mereu http://www.justitiarul.ro/psd-mimeaza-lupta-cu-statul-subteran/

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 19 decembrie 2018 23:09 +1

PTR Neanae SI Bogdan// gresit si gresiti,se vede din intrebare ca memoria colectiva/i scurta!!!!!!!! si mica,ca aia de furnica SALARIILE MERMELITORILOR A FOST HOTARITA CHIAR DE EI PRIN DECIZII JUDECATORESTI,TOTAL ILEGALE SI ,,SUBTINUTE ,, TOT DE CATRE EI(ex coana victorita lipan,alias coana popescu-alias folosit pe luju- recte coana baltag din cesemea ,se batea cu pumnii in laptarii ca procuratorii merita salariile NESIMTITE SI NEMERITATE ,CA SI MERMELLITORII SI MINJITII STATULUI DE ,,DREPT,,.daca nu sint crezut intrati si apelati la memoria netului .doamne cit rosu imi luAM ACUM 2 SAU3 ani cind scriam p/acilisa ca justita nu isi merita salariile nesimtite!!!!!!!Pentru NESIMTIREA CU CARE DADEAU DECIZII NESIMTIT DE NEDREPTE SI STRIGATOARE LA CER

# Tarcea-parcea la puscarie ! A distrus vieti , indirect ! date 19 decembrie 2018 16:32 +1

Nu se poate sa nu platesca ! PSD+ALDE , speram ca-n legile justitiei e prevazut sa plateasca personal cine greseste si nu de lla buget , adica noi , "again" :o

# faracatuse date 19 decembrie 2018 16:47 0

Cand Dragnea a tinut discursul eram sigur ca totul e naruit dpdv stat paralel. Dragnea nu avea euforia, efuziunea fara a sti ca are mana plina. Asa e in politica, ca la poker. Din punctul asta de vedere, bravo Dragnea. Mai are sa arate cohones, si sa dea amnistia si gratierea. Eu inca cred ca Tudorel, la ordinul lui Dragnea cauta o portita in lege prin care acesta, Dragnea, sa fie exceptat de la o atare ordonoanta. Si atunci sa vezi durere, tremur, si beleala.... Asa iese 100% presedinte... Hai PNL, du-te dupa PNTCD....

# Neanae date 19 decembrie 2018 17:15 +5

Bogdane cred ca te-a apucat disperarea! Si pe mine ma mai apuca ... Da, taraganeala asta duce la disperare caci nu se vede un rezultat pe care sa-l chemi rezultat. Cand se intampla in sfarsit ceva, am si uitat de ce naiba se intampla. Pe bune. Uite cu Koveși, sa vedem cu loaza de Lazar. O sa ajungem sa ne pară rău de ce pleacă ca am uitat ce a scris acolo in 20 de paragrafe ministrul justiției. O va mai fi Dl Toader ministru cand o dispărea loaza de pe firmament? Asta este DISPERARE NATIONALAAAAA! La care se adauga nesimtirea cu care sunt plătiți mulți din funcționarii INUTILI ai STATULUI (in sensul ca “STAU”), in speță procurorii paraditorii!

# Judecator iccj date 19 decembrie 2018 20:51 +1

Aceasta vrăjitoare incompetenta ă justiției dispare oare cumva?Si-a batut joc de toate instanțele din această țară în vara la intrarea în vigoare a noii legi,a organizat teleconferințe sa convinga instanțele sa faca mizeriile pe care ea le-a comandat. Tot inspecția judiciară a rezolvat ceva. Asteptam să vedem ce face si Secția pt Judecatori

# Scurta istorie trista a Tarcei date 20 decembrie 2018 01:22 +2

Tarcea? Poate am uitat cu toții: judecătoare cu rang de judecătorie și 5 ani vechime in magistratura, devenita apoi funcționar obscur prin minister, apoi mâna dreapta a R Stănoiu, care a și împins-o cu forța la CSM, sa devină judecător direct la iccj ( a propos: cât de legală a fost numirea ei atunci la iccj? Întâi respinsă de csm, apoi admisă, dar in aceeași zi). Ajunsă acolo, devine mâna dreapta a “celebrei” L Stanciu, care o impune la csm drept urmașa sa la șefia iccj, in 2016. Calitatile profesionale ale tarcei sunt evidente in câteva decizii Ccr care arată clar ca a încălcat repetat Constituția. Despre calitatile sale morale și umane, mai bine sa ii întrebam pe magistrații corecți și decenti ( mai sunt și din astia) de la iccj

# Ursan Dumitru date 22 decembrie 2018 18:49 0

De NEIMAGINAT , NEACCEPTAT , NETOLERAT , NECONCEPUT si de toata rusinea ca la acest nivel ( de fapt , cel mai inalt ) sa existe asemenea flagrante si grave incalcari si NESOCOTIRI ale legilor, cu o nonsalanta de personaje care SFIDEAZA pur si simplu tot ce inseamna notiunea de JUSTITIE SI LEGALITATE .... Rusine ! Mare RUSINE ..! Asteptam DREAPTA JUSTITIE ...!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER