28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVERTISMENT – Premierul Victor Ponta ii transmite ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, ca raporturile cu presedintele Traian Basescu si CSM vor fi dificile. Ponta: "De cand este ministru s-a vazut foarte clar ca nu are pozitii partizane politice"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

20 decembrie 2012 17:20
Vizualizari: 8138

 

Premierul Victor Ponta considera ca ministrul Justitiei Mona Pivniceru (foto) a dovedit, de cand a fost numita in aceasta functie, ca nu are pozitii partizane politice, desi este asumata politic de Partidul National Liberal. In opinia sefului Executivului, Mona Pivniceru a inceput un proiect bun in justitie si spera sa aiba succes cu el, insa crede ca va avea dificultati in ceea ce priveste raporturile cu presedintele Traian Basescu si cu Consiliul National al Magistraturii. Primul ministru Victor Ponta a mai afirmat, miercuri seara, 18 decembrie 2012, intr-o emisiune la Antena3, ca este necesara eficientizarea si liberalizarea justitiei, in asa fel incat un proces sa nu mai dureze ani de zile, fiind constient in acelasi timp de faptul ca aceasta evolutie se va produce treptat.


Victor Ponta: "Eu nu vreau sa punem stapanire pe justitie. Vreau o justitie libera si independenta"

Victor Ponta crede ca nu este suficient sa fie finalizate cinci dosare, care de cele mai multe ori implica oameni politici, si care apoi sa fie "plimbate pe la televizor": "Mona Pivniceru este asumata politic de catre PNL, insa doamna Pivniceru ramane un om independent, neangrenat politic si de altfel, si din pozitiile pe care le-a avut de cand este ministru s-a vazut foarte clar ca nu are pozitii partizane politice. A inceput un anumit proiect si sper sa aiba succes cu el. Are o zona dificila, nu ca Sanatatea sau Educatia, insa este dificila in raporturile cu presedintele, cu CSM. Discursul asta in care se spune ca USL vrea sa puna stapanire pe justitie... eu nu vreau sa punem stapanire pe justitie, dimpotriva, as vrea sa fie cat mai libera justitia pentru ca nu mi s-a parut in totalitate libera, si mai ales as vrea sa fie eficienta. Daca faci cinci dosare pe care le plimbi pe la televizor este bine, dar in Romania sunt milioane de dosare, sunt milioane de oameni care asteapta de ani de zile sa primeasca o decizie care se duce in apel, dureaza cativa ani, apoi ajunge in recurs si mai dureaza cativa ani si ajungi sa vii de la Arad pana la Curtea Suprema sa primesti termen peste un an. Eu vorbesc despre eficienta justitiei, iar aici mai este foarte mult de facut in perioada urmatoare".

Victor Ponta: "Pentru presedintele Traian Basescu, justitie inseamna DNA si politicieni"

Premierul Victor Ponta a afirmat in cadrul aceleasi emisiuni tv ca, din pacate, pentru presedintele Traian Basescu, justitia se rezuma doar la Directia Nationala Anticoruptie, Daniel Morar, procurori si dosare politice. Victor Ponta a precizat ca acest sistem reprezinta doar 1% din justitie, fiind si partea care se vede la televizor: "Justitie nu inseamna doar procurori. Pentru domnul presedinte Basescu, si i-am spus lucrul asta, pentru dansul justitie inseamna doar DNA, domnul Morar si dosare la politicieni. Dar asta reprezinta 1% din justitie, sigur este partea care se vede la televizor. Dar justitie inseamna omul care are un proces pentru ca il da afara din acasa, inseamna firma care nu isi recupereaza banii de la un client care a pacalit-o, inseamna cei care talharesc, care violeaza si care trebuie judecati. Toate astea insemna justitie. Pentru presedinte, justitie inseamna DNA si politicieni, pentru mine care vin din justitie, justitie inseamna si este mult mai importanta sa ii faci dreptate la Judecatoria Patarlagele acelui om care sta de 10 ani sa isi ia terenul inapoi. Este la fel de important. ".

Intrebat de cazul Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii" de Inalta Curte de Casatie si Justitie, premierul Victor Ponta a aratat ca nu este un caz singular ca un om sa fie incarcerat, desi nu au fost aduse probele necesare: "Oamenii se intreaba cum e posibil sa piarda un proces cu dreptatea in mana!".

Comentarii

# avocat BB legal date 20 decembrie 2012 19:25 -1

Poate anul acesta d-na Ministru rezolva problema in sens bu a Barourilor BOTA care desi legal infiintate, cu acte in regula inca mai sunt 'hartuiti" la insistenta pecuniara a 'traditionalilor'.

# funduianu date 21 decembrie 2012 12:01 +1

da, justitie insemana sa se judece pe baza de probe, nu pe baza a ceea ce li se serveste de catre cei de la politia politica, care au in program distrugerea adversarilor politici, este plin de dosare politice, dar nu ale PDL, ARD...hotii lor au fopst albiti, iar ceilalti trebuie demonizati, asta e justitia noastra! despre amaratii carora prefecti portocalii le-au furat terenuri cu acte false, despre aia nu trebuie nimic pomenit, caci acele dosare zac in sertare sau au pus un NUP mare ! asta e dreptatea in Romania! omori 3 oameni in accident si scapi, asta e justitia in Ro! deci, despre ce vorbim dna ministru? vorbim de o RADERE 100% A TUTUROR JUSTITIABILILOR SECURISTI, de care s-au folosit si se folosesc toate regimurile corupte! asta inseamna ca trebuie sa dispara peste 80% din justitiabili, restul de 29% trebuie dati deoparte "din cauza de nestiinta de carte% sau mai corect spus carte facuta de mantuiala, la scoli pe bani. Avem dreptate, noi romanii, in ac chestiune? cred ca este o mare problema justitia noastra, o mare problema si pana nu se rezolva asta, societatea va buimaci in continuare.

# incompetenta ? date 21 decembrie 2012 16:06 -1

da, justitie insemana sa se judece pe baza de probe, nu pe baza... O judecatoare de la Arad judeca doar cum vrea muschii ei >.face ceva pe probe,nu are timp sa asculte ,este grabita, sa fuga la piata.

# realitate date 21 decembrie 2012 15:59 -1

# intrebare date 20 decembrie 2012 11:59 +1 Ho,Ho ! La Arad ,un magistrat baga pumnul in gura fermierului in litigiul cu APIA !!! Unde e impartialitatea,profesionalismul,buna credinta in exercitarea functiei,dreptul la un proces echitabil,rolul activ al judecatorului,etc.?? Ce ar meritaoare, un astfel de magistrat ?? Astept pareari ...

# Ce a ajuns Justitia in Romania - hal de motivare! date 20 decembrie 2012 21:03 -1

Revenind la dosarul „Chelu”, instanța a reținut, ca circumstanțe atenunate în favoarea unuia dintre inculpați, faptul că alt inculpat s-a exprimat la adresa sa într-un limbaj „argotic”: „Într-o discuţie din data de 12.08.2010 dintre inculpatul Badea Niţache şi fiul secretarului de stat, denunţătorul Fătuloui Alexandru, primul inculpat se referă la inculpatul Constantinescu Gabriel în cuvinte neonorante arătând că în cadrul firmelor lui Chelu, Constantinescu Gabriel deşi are funcţie de director este epiderma organului genital masculin (inculpatul foloseşte în concret exprimare argotică), are o poziţie sexuală pasivă etc., aceste expresii denotând foarte clar că inculpatul Constantinescu nu avea o poziţie decizională în fapt”

# Prostului care da minusuri date 20 decembrie 2012 21:14 -1

Inspectia Judiciara e la CSM sau, ma rog, cica e autonoma. De ce nu se sesizeaza pentru asa ceva? Asa se motiveaza hotararea? Cu pielea putii?

# LICA date 25 decembrie 2012 18:52 0

MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL. Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua .

# petrut date 29 decembrie 2012 21:21 0

Justitie inseamna cand te judeca unul ca Danilet in timp ce este si el judecat in 2 dosare si cand se grabeste sa te bage l-a puscarie pentru ca tocmai a fost numit la CSM. Cu asa justitie ai nevoie de protectie divina pentru ca pe pamant fac legea cei ca Danilet dar sper sa le vina si lor randul .....binenteles  la justitie divina ca alta nu avem !!!!!

# tomoiaga date 6 ianuarie 2013 08:02 -1

:zzz SUNTETI NEBUNI LA CAP JUDECATORI SI PROCURORI? despre ce vorbiti peste tot. Sunteti RUSINEA LUMII INTREGI, sunteti CORUPTI SI MANJITI PANA IN DINTI. AM DOVEZI CERTE. JUDECATORII SI PROCURORII TREBUIE PUSI LA ZID SI IMPUSCATI ASA CUM AU FACUT CU CEAUSESCU.

# tomoiaga date 6 ianuarie 2013 08:05 -1

:zzz SUNTETI NEBUNI LA CAP JUDECATORI SI PROCURORI? despre ce vorbiti peste tot. Sunteti RUSINEA LUMII INTREGI, sunteti CORUPTI SI MANJITI PANA IN DINTI. AM DOVEZI CERTE. JUDECATORII SI PROCURORII TREBUIE PUSI LA ZID SI IMPUSCATI ASA CUM AU FACUT CU CEAUSESCU.

# FLORI date 6 ianuarie 2013 08:12 -1

:lol: JUDECATORII SI PROCURORII SUNT CEI MAI MARI AFACERISTI

# ANAMARIA date 6 ianuarie 2013 08:15 -1

8) IMI VINE SA VOMIT CAND VAD JUDECATORI SI PROCURORI, CA NU DAU SENTINTE PE DREPTATE CI NUMAI PE AVANTAJE NECUVENITE. RUSINEA LUMII SUNT JUDECATORII SI PROCURORII, CORUPTII DRACULUI

# TOMOIAGA date 6 ianuarie 2013 08:24 -1

<img src=ops:' /> JUDECATORII SI PROCURORII SUNT RUSINEA LUMII, EI SUNT CEI MAI MARI AFACERISTI, EI TREBUIE JUDECATI SI CONDAMNATI, SI IMPUSCATI LA ZID EXACT CA PE CEAUSESCU

# TOMOIAGA date 6 ianuarie 2013 08:27 -1

:-x SOLICIT DE URGENTA ADOBTAREA LEGII PENTRU RASPUNDEREA JUDECATORILOR SI PROCURORILOR PENTRU SOLUTIILE DATE. SA RASPUNDA SI MORAL SI MATERIAL, CA NUMAI ATUNCI SE VA APLICA LEGEA CORECT.

# TOMOIAGA date 6 ianuarie 2013 08:31 -1

:roll: SOLICIT ADOPTAREA DE URGENTA A LEGII RASPUNDERII JUDECATORILOR SI PROCURORILOR PENTRU SOLUTIILE DATE

# TOMOIAGA date 6 ianuarie 2013 08:34 0

<img src=ops:' /> CE VREA MONA PIVNICERU, MAI MULTI BANI PENTRU JUDECATORII SI PROCURORII CORUPTI? ASTA VREA EA, INSEAMNA CA ESTE SI EA LA FEL, DOAR DUPA BANI SE LUPTA.

# TOMOIAGA date 6 ianuarie 2013 08:37 0

:zzz JUSTITIE CORUPTA, RECUNOSCUT SI INTERNATIONAL. RUSINE SA VA FIE JUDECATORI SI PROCURORI. RUSINE, LA PUSCARIE CU VOI AFACERISTILOR.

# tomoiaga date 24 ianuarie 2013 21:26 0

JUDECATOAREA SIMON MARIANA DE LA JUDECATORIA VISEU DE SUS, A AJUNS PRESEDINTA JUDECATORIEI VISEU, dupa ce a consemnat in Sentinta PENALA 304/2011, ca infractiunile de FALS IN DECLARATII si INSELACIUNEA nu sunt prevazute sub sanctiunea LEGII PENALE. VA INTREB D-LOR? CE CAUTA INDIVIDA ASTA IN JUSTITIE, CE CAUTA IN FUNCTIA DE PRESEDINTA A JUDECATORIEI VISEU. Noi contribuabilii care o platim, noi justitiabilii, ce ar trebui sa-i facem acestei individe numita judecator-presedinta. Nesimtire curata, nerusinare si sfidare si din partea Ministrului Justitiei-MONA PIVNICERU, ca nu introduce de URGENTA, legea raspunderii magistratilor pentru fiecare solutie data. Noi care suntem nedreptatiti cu probe cu tot, numai ca nu i-am dat EUROI, sau nu facem parte din GASCA lor de MAFIOTI, atunci ce ar trebui sa facem? sa ramanem asa ca prostii cu dreptatea in brate? iar altii cu EUROI iti ia tot numai ca a aranjat cu judecatorul. CE PROPUNETI OAMENI BUNI SA FACEM CU JUDECATORII CORUPTI, SA-I OMORAM? SA-I SPANZURAM? sau sa fie IMPUSCATI exact cum au facut cu CEAUSESCU -presedintele tarii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva