3 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAZANCIUC, CONTROLAT DE SRI? - Consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc apare ca ofiter SRI. Florian Teodor Andronache ocupa functia de sfetnic al ministrului Cazanciuc, care a fost adus in fruntea MJ din functia de secretar general MAE. In declaratiile de avere din 2013 si 2014, Andronache nu a indicat vreun venit incasat de la MJ, ci doar salariul provenit de la SRI. Lumeajustitiei.ro il someaza pe Robert Cazanciuc sa declare public daca e sau nu controlat de servicii (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 ianuarie 2015 17:32
Vizualizari: 9868

Lumeajustitiei.ro va ofera in cele ce urmeaza inca un argument care vine in sustinerea teoriilor privind implicarea Serviciului Roman de Informatii in sistemul de Justitie. Chiar la varful sau. Este vorba despre un ofiter al SRI, asumat oficial de catre serviciul condus pana mai ieri de George Maior, care a ajuns in imediata apropiere a unuia dintre capii Justitiei. Si aici ne referim la ministrul Robert Cazanciuc (foto). Ofiterul SRI, pe numele sau Florian Teodor Andronache, ocupa acum un post oficial la varful Ministerului Justitiei.

Unul dintre colaboratorii cei mai apropiati ai ministrului Robert Cazanciuc este Florin Teodor Andronache. Potrivit declaratiilor de avere ale acestuia, existente pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Florin Teodor Andronache ocupa functia de consilier al ministrului Justitiei. Mentiunea este facuta in declaratiile de avere din 6 ianuarie 2014 si 1 august 2013. Conform acelorasi declaratii, Florian Teodor Andronache nu a realizat niciun venit de la Ministerul Justitiei. La rubrica venituri realizate in ultimul an fiscal, nu figureaza vreo suma, atat in declaratia din 2013, cat si in cea din 2014.


Exista insa la aceeasi rubrica o alta mentiune, extrem de importanta. Florian Teodor Andronache a realizat venituri in 2013 si 2014 de 42.000 de lei anual. Mai interesanta este insa sursa veniturilor. Astfel, consilierul a mentionat la rubrica “Sursa Venitului: numele, adresa” Serviciul Roman de Informatii. Mai exact, in declaratia din 2013 Florian Teodor Andronache a indicat “Serviciul Roman de Informatii”, iar in declaratia din 2014 Florian Teodor Andronache a indicat “UM 0735 Ploiesti”. O unitate militara care apartine Serviciului Roman de Informatii.

In aceleasi declaratii de avere, la rubrica “Serviciul prestat/Obiectul generator de venit”, consilierul lui Cazanciuc a precizat: “Ofiter”.

Lumeajustitiei.ro a trimis la Ministerul Justitiei o solicitare pentru a ni se preciza daca in acest moment Florian Teodor Andronache mai este sau nu consilier al ministrului Cazanciuc. De asemenea, am formulat o solicitare si la Serviciul Roman de Informatii, pentru a ni se preciza daca Florian Teodor Andronache mai este sau nu ofiter activ. Vom reveni cu raspunsurile de la cele doua institutii.

Poate ca Florian Andronache si-a dat demisia de la SRI inainte de a veni la Ministerul Justitiei. Asta desi, asa cum se cunoaste, este foarte greu sa parasesti serviciile de informatii. Multi dintre cei care demisioneaza din servicii nu o fac decat formal, ramanand inregimentati pe viata.

Judecatorii de mandate, preparati de un general SRI

Implicarea serviciilor secrete in Justitiei este o realitate cunoscuta de catre cei din sistem, si nu numai, dar pe care nimeni nu a recunoscut-o oficial si nici nu si-a asumat-o. In ultimul sau acordat presei, fostul sef al SRI George Maior a negat existenta ofiterilor acoperiti in randul magistratilor. De altfel, nimeni nu a putut sa dovedeasca pana acum plantarea de ofiteri ai serviciilor secrete in randul judecatorilor si procurorilor. Ne amintim cum judecatorul Horatius Dumbrava din CSM incearca de ani de zile sa obtina de la CSAT si Presedintie un raspuns in legatura cu existenta sau inexistenta colaboratorilor serviciilor in randul magistratilor, demersul sau fiind insa in zadar, in conditiile in care institutiile statului refuza sa dea lamuriri clare pe acest subiect.

Exemplul prezentat mai sus, chiar daca nu priveste un judecator sau procuror colaborator al serviciilor, este inca un argument pentru cei care acuza implicarea SRI in Justitie. Mai exista totusi alte astfel de exemple. Va reamintim unul singur.

Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, in urma cu cateva luni, faptul ca instructajul judecatorilor de mandate este facut de un general SRI. Iar aici il indicam pe generalul Dumitru Dumbrava. Relatia dintre acesta si judecatori este una la vedere, chiar pe site-ul Inaltei Curti fiind postate fotografii din timpul unor intalniri cu Dumbrava la care au participat judecatori ICCJ, precum Rodica Aida Popa, dar si judecatori de la instante mai mici.

De asemenea, acelasi general SRI Dumitru Dumbrava poate fi vazut frecvent in preajma capilor Justitiei. Spre exemplu, la Ziua Justitiei din 2015, generalul Dumbrava a fost surprins in prejma sefilor din Justitie. Generalul SRI Dumitru Dumbrava a stat chiar in spatele Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu, a sefilor CSM de atunci Adrian Bordea si Gheorghe Muscalu, dar si a sefei ICCJ, judecatoarea Livia Stanciu (vezi foto 2).

*Cititi aici declaratia de avere din 2013 a ofiterului SRI Florian Teodor Andronache, consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc

*Cititi aici declaratia de avere din 2014 a ofiterului SRI Florian Teodor Andronache, consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc

Comentarii

# obiectiva date 28 ianuarie 2015 17:21 +9

in acest caz, ESTE INCOMPATIBIL si trebuie sa fie revocat din functie si expluzat cu un sut in dos, din porcuratura lui........ :lol:

# BERCEA MONDIAL;; e manevra lu frații miei..............,, date 28 ianuarie 2015 17:32 +9

Nu este o noutate sau un caz izolat. De mult timp a fost aprobat și pus în practică ..PLANUL/ PROGRAMUL DE SUPRAVEGHERE INFORMATIV OPERATIV A MINISTERELOR CARE FAC PARTE DIN CSAT,,. Celelalte structuri, autorități publice sau asimilate în sensul art. 2 din legea nr. 554/2004 sunt încadrate informativ prin ,,RELAȚII OPERATIVE,, informatori , colaboratori sau reprez. ai ,,caselor de întâlniri,,.Judecătorii autorizații de SRI pentru acces la informații clasificate dau ,,relații,, .

# gogu date 28 ianuarie 2015 23:37 +2

Utilizezi o terminologie arhaica. ,RELAȚII OPERATIVE,, informatori , colaboratori sau reprez. ai ,,caselor de întâlniri,, sunt cazute in desuetudine.

# remember date 28 ianuarie 2015 17:53 +13

Ce v-ar indreptati sa credeti ca SRI-ul nu este seful si confidentul lui Cazanciuc???A facut ceva Cazanciuc impotriva vointei SRI-ului???A demis vre-un acoperit al SRI-ului din justitie, macar din cei pe care ii cunoaste toata lumea???A promis cumva Cazanciuc debasificarea si dessecurizarea justitiei atunci cand a depus juramantul???Si-atunci ce asteptati de la un iubitor de securisti si servicii???Sa aiba consilier un calugar???Si pe asta dac-ar fi obligat sa-l aleaga tot dintre preotii securisti l-ar alege!!!Asta-i Cazanciuc.De securisti a fost promovat, pe securisti ii serveste. :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :eek: :eek: :eek: :eek:

# remember date 28 ianuarie 2015 18:10 +14

Daca doriti sa aflati detalii legate de cum se impletesc multiplele activitati ale SRI si ale justitiei si cum pot ajunge fripturistii ministri ai justitiei, cititi mai jos,la articolul "L-o fi suparat pe "marele licurici", comentariile facute de AGENTUL MULDER si veti avea tabloul general al mocirlei rau mirositoare in care se balacaresc toate institutiile statului securist pe care noi toti il finantam.

# mulder, agentul mulder date 28 ianuarie 2015 23:42 +12

Mersi prietene necunoscut. Nu apucasem sa vad "deranjul". Putem face un roman din nefacutele celir doi -coldica si major (ordm). Ce ne-au aburit astia cu preventiile tentativelor de atentate teroriste, numai daca facem o analiza pe text si vedem ce oameni pot scoate astfel de expresii invatate, probabil in cooperarile cu parteneri....dar, morti cu mortii si unii vii dupa ei  8)

# NICOLAE date 28 ianuarie 2015 18:19 +3

Nu inteleg! Adica la Min.Telec. nu au avut nici un cadru? Daca nu, grav! Daca da, atunci cum se explica furaciunile din EADS si Misft? Dar la celelalte ministere implicate? Cred ca este vorba si de NEGLIJENTA IN SERVICIU. Unde? LA EI !!!

# ITA date 28 ianuarie 2015 23:18 +6

La ANCOM colcaie de ofiteri SRI acoperiti precum si de pensionati SRI la 55 de ani care s-au incadrat repede aici si care nu au fost afectati de taierile bugetare din 2010-2011. De ce? Simplu: deoarece activitatea si pensia SRI sunt informatii clasificate si nimeni nu le poate invoca intr-o plangere sau un proces administrativ.

# Ghost date 28 ianuarie 2015 19:53 +12

Nu este o noutate. Justitia este controlata de serviciile secrete din Romania si serviciile sunt controlate din afara tarii. Se tot vorbeste de statul de drept dar Romania, saraca, este doar o colonie.

# Costinel date 28 ianuarie 2015 21:55 +2

Cand se da rezultatul la infrigement???

# ceasca nicu date 28 ianuarie 2015 22:16 +6

Poate se vor trezi si cei ce viseaza in spatiul divin. :lol: Romania din 1945 si pana in prezent a fost condusa de servicii, incepand cu economia si terminand cu presa scrisa.Serviciile nu au fost reformate, dar s-au specializat mult mai bine sub obladuirea marilor nostri conducatori de dupa 1989.

# securistul de serviciu date 28 ianuarie 2015 23:27 +4


Citeza pe ceasca nicu
Poate se vor trezi si cei ce viseaza in spatiul divin. :lol: Romania din 1945 si pana in prezent a fost condusa de servicii, incepand cu economia si terminand cu presa scrisa.Serviciile nu au fost reformate, dar s-au specializat mult mai bine sub obladuirea marilor nostri conducatori de dupa 1989.
NICU a facut sinteza realitatilor pe care le traim.Singura institutie nereformata dupa '89 a fost Securitatea.Fostele divizii ale securitatii si-au schibat placutele de la intrare,devenind SPP,SRI,SIE etc si-au marit efectivele depasind orice record mondial, s-au pus la punct cu tehnologia de ultima ora, au racolat cei mai specializati infractori din toate domeniile si s-au pus pe treaba, aducandu-ne unde suntem acum.Industrie distrusa, nave facute cadou,resurse vandute pe nimic pentru popor dar cu profit bun pentru ei,conturile Romaniei din strainatate golite si mai recent pamanturile si padurile luate cu japca si vandute strainilor ce dau mai mult. :eek: :eek: :eek: :eek: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :P :P :P :P 8) 8) 8) 8)

# bombardier date 28 ianuarie 2015 23:26 0

Niciodata,nefiind vorba despre asa ceva

# santinela date 29 ianuarie 2015 08:13 +5

Dupa cum arata asta este clar ca trebuie "controlat".Stai si te crucesti ce oameni a putut alege Ponta in functiile de Ministru al Justitiei si de Procuror General.Doua 'MOLUSTE" vorba Oanei Stancu. Cu asa sefi cum drac sa nu ne incalece justitia "independenta" ?

# controler date 29 ianuarie 2015 09:11 +3

Pe asta il controleaza toata lumea, avocatii il controleaza, sei la fel, politicul la fel...pai cum credeti ca ajungi ministru ??

# ANTIBASESCIAN date 29 ianuarie 2015 09:22 +4

BOT- GROSS, asta e un PREISTORIC adus de ... ponta :lol:Cine dracu' stie ce-o fi fost in alta viata ???... EBA ??? :D

# Shin Beth date 29 ianuarie 2015 20:22 +9

Daca ofiterul SRI mentionat este si fin de cununie al ministrului CAZANCIUC (cel casatorit cu verisoara lui PONTA, prahovean, fratele primarului PSD al comunei Rafov / PH) si, ce intamplare, coleg de liceu la Grupul Scolar Industrial "1 MAI" Ploiesti, prieteni din copilarie ??? Probabil ca aceasta este normalitatea, nimeni nu va lua iar nicio masura, iar CAZANCIUC va aparea senin prin media laudandu-se cu realizarile marete din justitie - incepand cu el, nu?

# gogu date 29 ianuarie 2015 21:10 +7

Raspuns corect: de trei ori da ! Cazanciuc este si nasul lui Andronache si fost coleg de liceu si prieteni din copilarie. Dar, acesta este un aspect, care tine mai mult de moralitatea miscarii de personal. Pe noi ne intereseaza legalitatea. Ei, aici e aici!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 03.08.2020 – Politia Rutiera il protejeaza pe Nicusor Dan. Talibanismul COVID ucide

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva