22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INTALNIRE PENTRU ONORARIILE AVOCATILOR – Sefii UNBR si reprezentantii Ministerului Justitiei au discutat despre indexarea onorariilor avocatilor din oficiu cu rata inflatiei. Urmeaza semnarea unui Act aditional la Protocolul privind onorariile din oficiu

Scris de: L.J. | pdf | print

26 April 2024 14:13
Vizualizari: 2883

Indexarea onorariilor avocatilor din oficiu cu rata inflatiei a fost discutata de sefii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) cu reprezentantii Ministerului Justitiei. S-a intamplat in cadrul unei intalniri care a avut loc miercuri, 24 aprilie 2024, la sediul Ministerului Justitiei.


 

UNBR precizeaza prin intermediul unui comunicat de presa, de vineri, 26 aprilie 2024, ca discutiile au vizat modalitatea de raportare la perioada avuta in vedere, precum si la indicatorul economic care urmeaza a se aplica. Urmeaza sa fie semnat un Act aditional la Protocolul privind onorariile avocatilor din oficiu, forma acestuia fiind definitivata in cadrul Comisiei Permanente a UNBR.

Avocatii au fost reprezentati de presedintele UNBR Traian Briciu si vicepresedintele UNBR Sergiu Stanila (foto), acesta din urma fiind si coordonatorul Departamentului de Coordonare a Asistentei Judiciare.


Prezentam comunicatul UNBR:


“Miercuri, 24 Aprilie 2024, la sediul Ministerului Justitiei a avut loc o intalnire intre reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si cei ai Ministerului Justitiei, avand drept scop indexarea cu rata inflatiei a onorariilor pentru asistenta judiciara stabilite prin PROTOCOLUL privind stabilirea onorariilor cuvenite avocatilor pentru furnizarea serviciilor de asistenta juridica in materie penala, pentru prestarea, in cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenta judiciara si/sau reprezentare ori de asistenta extrajudiciara, precum si pentru asigurarea serviciilor de asistenta judiciara privind accesul international la justitie in materie civila si cooperarea judiciara internationala in materie penala semnat intre Ministerul Justitiei, Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, inregistrat sub nr. 2/4880/08.02.2024, 226/C/08.02.2024 si 8-DCAJ-08.02.2024, semnat de Ministerul Justitiei, Ministerul Public – Parchetul General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

In acord cu prevederile art. 84 alin. (11) din Legea nr. 51/1995 republicata si modificata si, respectiv, art. 12 alin. (1) din Protocol, reprezentantii partilor semnatare au discutat modalitatea de raportare la perioada avuta in vedere, precum si la indicatorul economic care urmeaza a se aplica. Forma finala a Actului aditional la Protocol va fi discutata si asumata cu celeritate in cadrul Comisiei Permanente a UNBR (care va fi convocata in sedinta online), urmand a fi semnata si a intra in vigoare.

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a fost reprezentata de Domnul Avocat Traian C. Briciu, Presedinte UNBR si de Domnul Avocat Sergiu I. Stanila, Vicepresedinte UNBR, Coordonatorul Departamentului de Coordonare a Asistentei Judiciare”.

Comentarii

# Gugu date 26 April 2024 15:08 -120

Dar bani multi ,DEGEABA,fara nicio munca ,nu se poate?Noi sa stam tot timpul in concedii(medicale si de recuperarea capacitatii de munca)si STATUL sa ne plateasca gras!Ca doar noi suntem AVOCATI!SI fara noi nu se poate ca se incalca Maica Sfinta a tuturor lucrurilor DREPTUL LA APARARE!

# maxtor date 26 April 2024 23:34 +1

cu rata inflatiei -la ce data/termen,ca s-a intrat la bulau pe chestia asta....auuuuuuuu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva