29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTANGIBILUL PIRLOG – CSM a inchis un nou dosar disciplinar in care era vizat procurorul militar Bogdan Pirlog. Sectia pentru procurori a CSM a constatat nulitatea actiunii disciplinare in cauza in care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe Pirlog pentru manifestari care aduc atingere prestigiului Justitiei si desfasurarea de activitati publice cu caracter politic

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 September 2022 15:32
Vizualizari: 3378

Dosarele disciplinare ale procurorului Bogdan Pirlog (foto), adjunctul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, continua sa fie inchise pe banda rulanta. S-a intamplat din nou miercuri, 21 septembrie 2022, la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Si de aceasta data decizia a fost luata nu pe fond, ci pe procedura. Astfel, Sectia pentru procurori a CSM a constatat nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva lui Pirlog, inchizand practic dosarul. Evident, solutia Sectiei pentru procurori a CSM poate fi atacata de Inspectia Judiciara cu recurs la Completul de 5 judecatori al ICCJ.

In ceea ce priveste acuzatiile aduse de Inspectia Judiciara la adresa procurorului militar Bogdan Pirlog, acestea se refera la posibila comitere a abaterilor disciplinare constand in:

- manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu (art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- desfasurarea de activitati publice cu caracter politic (art. 99 lit. d) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara:


“Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr. 21-3759/a1 din data de 28 aprilie 2022.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Pirlog Bogdan Ciprian, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, cercetat sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si d) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 21 septembrie 2021”.

Comentarii

# santinela date 22 September 2022 08:02 +31

Poate noul CSM si Inspectia Judiciara sa faca ceva pentru ca aceasta nulitate,sluga, sa dispara din sistem,sa nu mai faca de ras breasla magistratilor !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva