18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

INTERVIU – Avocatul Mihnea Stoica, consilier in Baroul Bucuresti: „Decanul a transformat cursul de pregatire intr-unul cu caracter profund electoral”

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

17 May 2011 15:45
Vizualizari: 13619

Maestrul Mihnea Stoica (foto) din Baroul Bucuresti s-a impus in lumea avocaturii destul de repede, motiv pentru care a si fost ales in urma cu patru ani consilier in Baroul Bucuresti. Cu o vechime in avocatura de 14 ani, Mihnea Stoica tinteste in prezent functia de decan la alegerile din 21 mai 2011. Lasand deoparte campania electorala – care pentru el s-a incheiat, desi pentru altii nu - ne-a interesat sa aflam opiniile consilierului Mihnea Stoica despre pregatirea profesionala continua a avocatilor, precum si despre problemele generale ale acestora.


Cum o duc avocatii in ziua de azi, mai ales cei tineri si cu precadere cei stagiari, in conditiile in care din punct de vedere financiar la inceput de cariera le este foarte greu sa-si sustina plata taxelor la Barou in conditiile in care primesc un salariu minim pe breasla, stabilit la 1000 lei? Multi dintre ei stau cu chirie, ce le mai ramane ca sa traiasca?

Foarte putini dintre stagiari sunt salarizati, cei mai multi dintre ei exercita profesia in calitate de colaboratori. Conditiile contractului de colaborare si le negociaza singuri. Exista insa o mare problema, onorariul unora dintre stagiari este de multe ori fictiv. In ciuda faptului ca li se garanteaza un venit minim pe profesie, stagiarii reclama ca exista si indrumatori care nu-si onoreaza obligatiile si care primesc chitante fictive. In calitate de consilier am recomandat ca in cuprinsul contractului de colaborare sa se stipuleze plata onorariului retrocedat in contul colaboratorului si nu in numerar, pentru a se asigura caracterul real al acestor plati. Nu cred ca Baroul poate interveni in libertatea contractuala cu exceptia reasezarii venitului minim garantat, astfel incat acesta sa asigure conditii decente.

Spuneti ca ati recomandat plata prin cont bancar. Daca ati facut-o cine nu v-a ascultat?

Baroul e inert. In ciuda faptului ca venitul minim garantat a fost stabilit in 2008, inca se inregistreaza contracte de colaborare in care onorariul retrocedat este stabilit la un minim de 800 lei – sub plafonul garantat. Cu atat mai mult functionarii Baroului raspund greu la orice modificari dispuse de Consiliu, iar pana in prezent, decanul nu s-a concentrat asupra disciplinei functionarilor.

Pregatirea avocatilor a devenit in ultima vreme o prioritate pentru UNBR, in conditiile a tot mai multor sesizari din partea clientilor, care au reclamat slaba pregatire a unor avocati. Ce politica ati avut, in calitate de consilier care raspunde de problemele pregatirii continue, pe aceasta zona?

Pregatirea continua a avocatilor a fost coordonata de decan. De altfel si proiectul pe baza caruia se desfasoara pregatirea ii apartine. Proiectul pe care l-am propus eu – si care viza externalizarea pregatirii, in sensul preluarii ei de catre lectori independenti supusi evaluarii - a fost respins de Consiliu. Luni a avut loc o conferinta de pregatire profesionala sustinuta de catre decanul Ion Ilie Iordachescu la sediul Baroului. Mai multi colegi care au participat la respectiva conferinta au acuzat faptul ca decanul a transformat cursul de pregatire intr-unul cu caracter profund electoral, etalandu-si meritele personale pe timpul mandatului sau. Nu am avut inca o discutie cu decanul, insa ma deranjeaza creditarea unui discurs electoral cu ore de pregatire continua. Sunt convins totusi ca decanul, in calitate de lector al INPPA, cunoaste rolul si principiile pregatirii continue si sper sa nu le fi compromis, transformandu-le in propria sa campanie electorala. In cursul sedintei de Consiliu care va avea loc maine dupa-amiaza voi lamuri cu domnul decan care sunt aparentele pe care trebuia sa le evite si care au generat reactii de nemultumire in randul participantilor de la cursul sau.

Statutul avocatului a ajuns sub scaunul procurorului, motiv pentru care exista o stare de tensiune in salile de judecata. Ca avocat pledant in cauze penale, nu va deranjeaza aceasta pozitie de inferioritate fata de acuzare? Ce trebuie facut?

Avocatul nu are o pozitite de inferioritate fata de procuror. Atat avocatul cat si procurorul sunt participanti in procesul penal. Eroarea tamplarului care a amplasat banca procurorului langa prezidiul judecatorului, eroare conservata inca de pe vremea acuzatorului public, a generat tensiuni de mai bine de 60 de ani. Am insistat si voi insista ca procurorul sa coboare langa avocat ca participant egal in cercetarea judecatoreasca. Mai multe nu pot sa va spun pentru ca decanul a anuntat in urma cu doua ore, inainte sa intre in emsiunea „Acces direct”, ca s-a incheiat campania electorala, iar eu nu vreau sa-mi dezavantajez colegii din aceasta competitie.

Comentarii

# Daniel Fenechiu date 17 May 2011 16:50 0

Buna evaluarea pe care ai facut-o!Problemele pe care le-ai abordat sunt reale si trebuie rezolvate.Adevarul e ca de problemele stagiarilor nu prea se preocupa nimeni..Solutia cu virarea retocedatelor e fezabila si ar aduce un plus stagiarilor. Si externalizarea,macar partiala a pregatiri ar fi benefica.Ar fi ok daca s-ar stabili pt stagiari-inaintea defului, o perioada de 30-45 de zile de repaos pt pregatirea examenului. Despre disciplina functionarilor ..... despre campania electorala de la cursurile de formare e trist ca se intampla asa ceva. E un motiv in plus sa ne convingem colegii sa ne voteze..

# varzaru date 17 May 2011 17:09 +2

mi-emi plac bagabontii, dar sa fie cu noi! un vot de la mine pentru fenechiu, ca avem aceleasi gusturi, si pentru Mihnea doua, daca se poate!!! :P :P :P

# Daniel Fenechuiu date 17 May 2011 17:30 +1

Merci!Si eu sunt de acord intrutotul cu tine..

# bondi date 17 May 2011 17:18 +1

bine Mihneoooooo! Sparge-i!

# IANCU date 17 May 2011 18:01 -1

e regretabil ca s-a intamplat asa ceva..nu pot sa cred si cred ca cineva a intarata spiritele tocmai pentru a incerca sa diminueze sansele unui avocat reformist , vizionar si care pune mult suflet in ceea ce face..astfel de ""fitilisti"" sunt peste tot care incearca sa aplice principiul divide et impera....pentru a face jocurile murdare celor din umbra...il cunosc pe mihnea stoica de aproximativ 15 ani si stiu cat de bine intentionat este si cata pasiune si buna-credinta pune in tot ce face..ar trebui sa ignore astfel de masinatiuni si comportamente suburbane care demonstreza micimea, ignomia unora care se pretind a fi colegii nostri...

# morarescu date 17 May 2011 19:34 +2

Iertati-ma dar profesia de avocat nu poate fi reformata.Exercitata corect , cu pasiune si in mod civilizat, este aceeasi de la inceputuri.Probabil sintagma "reformator" priveste altceva decat profesia in sine. Externalizarea serviciilor de pregatire profesionala presupune pe langa incertitudinea unei mai bune calitati, certitudinea costurilor.Administrarea Baroului nu mi se pare o prioritate fata de urgenta imbunatatirii mesajului avocatului catre instanta, justitiabil, publicul larg. Cata vreme roba este imbracata peste jeansi si t -shirt iar in sala pasilor pierduti se aude scartiit de adidasi, nu este de mirare ca meseria de avocat a devenit o optiune si chiar un teren de joaca pentru toti.Succes !

# coleg date 17 May 2011 20:16 -2

Ii cunosc pe amandoi protagonisti.nu cred asa ceva.am fost coleg cu ambii in dosarul sisu.nu pot sa cred in asa ceva.Si Mihnea cat si lucian au colaborat extraordinar in acest dosar.Lucian este exponentul generatiei sale la fel si Mihnea.pe lucian il cunosc ca pe un om devotat profesiei,uman.mihnea la fel.cred ca amandoi ati gresit pentru ca nu ati format o echipa.amandoi sunteti incapatanati.generatia noastra merit oameni ca voi.avem nevoie de voi in consiliu.sunteti barbati.conlucrati pentru noi.vrem o echipa cum ati fost in dosarul sisu.

# colegu 2 date 17 May 2011 20:59 -1

asa e. vrem echipa Papacostea-Stoica. sint cu voi! mi se par super-tari! unul ponderat, altul coleric, e strong!

# Calin Grosu date 17 May 2011 21:14 -2

Buna initiativa aveti? Informati membrii avocati despre cei care candideaza. DAR, VAD ca aveti privilegiati. Ce-i reprosez administr. acestui site? Tocmai asta. Uite aici un candidat foarte bun. Multi il cunosc. EU il recomand desi sunt doar un client. http://www.cabinetavocatcristianalingadea.com.Votati pentru demnitatile de: decan (pozitia 4 in BULETINUL E VOT) si consilier (pozitia 33 IN BULETINUL DE VOT), al BAROULUI Bucuresti - Av. CRISTIAN ALIN GADEA - http://www.youtube.com/watch?v=u5RYl-KCTFU.Motto-ul campaniei candidatului Cristian-Alin Gadea la demnitatea de Decan al Baroului Bucuresti: intelepciune, forta, frumusete, adevar, dreptate, lumina spirituala.  Vezi aici interviul lui de pe avocatnet, identic cu platforma lui electorala.Veniti la vot cat mai multi si astfel voturile la cel de-al 2-lea tur de scrutin nu vor mai putea fi  "aranjate"!http://www.avocatnet.ro/index.html/articles?id=24449. 

# sorina date 18 May 2011 11:11 +1

Mai, omule, nu stiu ce fel de client esti , insa un lucru stiu sigur: la cat de des ai postat mesajul asta ( la orice articol citit de mine erai si tu cu "d-l mesaj!" ), ai devenit obositor si chiar mi-a pierit cheful sa il vad pe domnul tau avocat Alin Gadea. Imi lasa senzatia ca nu prezinta interes pentru nimeni iar mesajul asta e un strigat disperat de ajutor! Cred ca i-ai facut o defavoare, pana la urma..

# Calin Grosu date 17 May 2011 21:15 -2

INTERESE: APOLITIC.NU-i mai alegeti pe cei din vechea conducere care au nerusinarea sa mai candideze si acum. Au avut timp de 4 ani sa faca ceva. NU VA LASATI INSELATI DE PROMISIUNILE LOR..….Votati-l! Nu veti regreta!Ii urez succes in campanie si la alegeri d-lui Avocat. :lol: Mihnea Stoica ca si multi altii au mai candidat si pentru mandatul trecut..au cam acelasi program electoral..cu mici modificari..asta, Mihnea, abia acum si-a facut un site, de curand, de vreo 5 zile, in preajma alegerilor 2011, si daca te uiti sa vezi cine la facut ca sa-ti faci si tu, constati cu stupoare, ca firma respectiva nu are nici macar propriul site...deci..trage concluziile.. :o 8) :sigh:

# sorina date 18 May 2011 11:17 +1

Mai, clientule, cum dumnezeu ai tu timp sa verifici asa amanuntit candidatii Baroului si de unde atata interes? Stimate coleg av. Alin Gadea: daca tu esti in spatele acesto mesaje penibile, imi pare rau ca faci parte in breasla noastra si, mai mult, mi-e mila de tine pentru ca nu iti dai seama cat de jalnic esti. Unde o fi mandria de alta data?.. Auzi, nu si-a facut site!! Doamne, doamne! Ma inchin de atata prostie! Cica asta ar trebui sa fie un argument care sa afecteze negativ candidatura astuia cum l-o chema!... Am 12 ani in BAroul asta dar site am si eu doar de un an si ceva. Ce, pana sa fiu online nu eram avocat??? Mare ti-e gradina, Doamne - si multi prosti in ea!

# @ catalin grosu date 18 May 2011 17:16 +1

draga Calin Grosu "la facut" ... sa scriem corect "l-a facut". Pe cine ziceai ca sustii? nu de alta dar sa stiu pe cine nu trebuie sa votez :D , nu de alta dar ne-am cam saturat de d'astia cu "la facut"

# @ calin grosu date 18 May 2011 17:21 +1

dupa tine ar trebui sa il votam pe cel cu site-ul cel mai frumos... si design-ul daca se poate sa fie a lui botezatu si eventual sa fie si niste femei frumoase pe acolo :)))

# @ calin grosu date 18 May 2011 17:34 0

dupa tine ar trebui sa il votam pe cel cu site-ul cel mai frumos... si design-ul daca se poate sa fie a lui botezatu si eventual sa fie si niste femei frumoase pe acolo :)))

# Calin Grosu date 17 May 2011 21:17 -1

Statutul profesiei de avocat trebuia de mult adaptat, a avut ocazia timp de 4 ani acest Mihnea si cu “catelusii lui”, si-a gasit timp de el tocmai acum la noile alegeri (2011)..a postat si pe yotube filmari cand “gandeste” statutul…sambata seara cu o saptamana inainte de alegeri 2011, te doare capul..ce taran avid de putere..si ce mai echipa si-a ales, conform cu personalitatea lui..toti, ”unul si unul”. Daca va fi ales unul din echipa lui, subaltern fiind, cum se va conforma el, seful cabinetului – Mihnea?Si, asa ca Mihnea asta sunt toiti care candideaza si au mai candidat la functia de Decan si Consilier. Mai au tupeu. Promit schimbarea. Au mai promis-o si acum 4 ani…Si, ce au schimbat? Nimic, nici macar propriul lor statut. Alegeti un candidat tanar si ambitios care crede ca programul lui electoral va fi dus pina la capat. Altfel, vei mai rabda inca 4 ani, asteptand schimbarea.. :sigh: :o :cry: :o :sigh:

# Calin Grosu date 17 May 2011 21:19 -1

INTERESE: APOLITIC.NU-i mai alegeti pe cei din vechea conducere care au nerusinarea sa mai candideze si acum. Au avut timp de 4 ani sa faca ceva. NU VA LASATI INSELATI DE PROMISIUNILE LOR..….Votati-l! Nu veti regreta!Ii urez succes in campanie si la alegeri d-lui Avocat. :lol: Mihnea Stoica ca si multi altii au mai candidat si pentru mandatul trecut..au cam acelasi program electoral..cu mici modificari..asta, Mihnea, abia acum si-a facut un site, de curand, de vreo 5 zile, in preajma alegerilor 2011, si daca te uiti sa vezi cine la facut ca sa-ti faci si tu, constati cu stupoare, ca firma respectiva nu are nici macar propriul site...deci..trage concluziile.. :o 8) :sigh:

# Calin Grosu date 17 May 2011 21:20 -1

INTERESE: APOLITIC.NU-i mai alegeti pe cei din vechea conducere care au nerusinarea sa mai candideze si acum. Au avut timp de 4 ani sa faca ceva. NU VA LASATI INSELATI DE PROMISIUNILE LOR..….Votati-l! Nu veti regreta!Ii urez succes in campanie si la alegeri d-lui Avocat. :lol: Mihnea Stoica ca si multi altii au mai candidat si pentru mandatul trecut..au cam acelasi program electoral..cu mici modificari..asta, Mihnea, abia acum si-a facut un site, de curand, de vreo 5 zile, in preajma alegerilor 2011, si daca te uiti sa vezi cine la facut ca sa-ti faci si tu, constati cu stupoare, ca firma respectiva nu are nici macar propriul site...deci..trage concluziile.. :o 8) :sigh:

# morarescu date 17 May 2011 22:19 0

Sa mai destindem atmosfera. Am vizionat pe youtube filmuletele cu Mihnea Stoica si Dan Caraman lucrand la materialul de campanie.Caraman, pe cand un pictorial..???

# Colegu date 18 May 2011 00:12 0

Cam dezinformat dl Grosu, cam dezinformat!

# Calin Grosu date 18 May 2011 11:59 -1

asta-i adevarul..voi, care va ascundeti sub alte id-uri... ..am scris asta sa vad ce concluzii trageti..vad ca v-a suparat ceva..si nu vedeti adevarul...tocmai voi. ..campania s-a terminat si asta, mihnea inca apare...se foloseste de imaginea de consilier,,pe care o mai are cateva zile...desi, nu-i normal.....si, da, am facut un sondaj..sa vad si eu pe cine si cat promoveaza...din cei cei care candideaza pt decan...doar Dl.Ilie Iordachescu avea site si Dl.Gadea ..m-am informat pe net...da....sa vad care sunt contracandidatii Dl. Gadea....si ce-i de capul lor...Mihnea, asta, lucreaza de zor la statut cu cateva zile inainte de alegeri, mai pune si pe youtube, sa vada lumea..a avut timp de 4 ani..am scris despre Mihnea ca si-a facut site...abia acum....ca nu a avut timp 4 ani...Sorina, draga...tare-n gura..nu am zis ca nu esti avocat dk nu ai site...eu vorbeam despre imaginea pe care si-o creeaza mihnea de cateva zile...sa atraga voturi..s-o creada el ca-i va merge :cry: :o :sigh:

# Calin Grosu date 18 May 2011 12:05 -1

Uitati-va ce poze avea pe net, asta, mihnea..pina pe 16.05.2011..ce "atittudine"-"imaginea lui" si, dupa campania electorala, ce poze are..normal, s-a uitat in gradina altora "interviuri" si si-a luat notite privind imaginea lui...si uite, acum rezultatul..acum cred ca are si consilier de imagine...imagine pe care nu a pus pret pina acum..si se leaga de papacostea ala....tocmai el....mesajul asta e pt sorina...aia de mai sus..cu dedicatie...scrie ce vrei, gandeste ce vrei..dk atat te duce caoul, fato...ca altfel, nu-ti pot spune..dar il cunosc si pe papacostea asta ..e  un domn...la fel si iordachescu..tot domn

# florica popa date 18 May 2011 15:33 +1

Ba nu, Domnul Decan Iordachescu este cel mai bun decan. E cel mai tare. Si cel mai mare. Si.. zi-le si tu, Ioane!

# Colegu date 18 May 2011 16:02 +1

Domnule Grosu, ce bine va pricepeti in calitate de "client"!!! Sunt uimit! Si ce bine ii cunoasteti pe toti! Majoritatea ii cunoastem pe toti acesti oameni de ceva vreme si cred ca mult mai bine decat dvs.

# sustinator Mihnea date 18 May 2011 16:16 +1

da da, pe Ilie Iordachescu, care sa vina cu idei gen: toti avocatii sa se supuna controlului la intrarea principala de la Curtea de Apel! sau multe altele, printre care si cursurile de pregatire profesionala cu lectori dintre care putini stiu ce vorbesc si majoritatea ne citesc din "almanahe" ca la clasa I-ii. Mai nou aceste cursuri nici nu mai au importanta pentru ca vine decanul sa isi faca reclama. Si inca ceva, de cand site-ul baroului este site-ul personal al decanului in care isi publica surprinderile personale :o , pentru opinii, pareri, surprinderi etc sa isi faca un blog personal sau sa si le publice pe site-ul lui. A inceput sa prinda radacini in scaun si se simte ca la el acasa, nu mai e baroul avocatilor este baroul decanului :)))

# Ionica date 18 May 2011 17:45 -1

Daca aveti asa mare grija de tinerii avocati, pai atunci eliminati stagiatura si mergeti doar pe pregatirea continua ! Asa nu va mai trebui sa ii slugarim pe "maestrii" ... Si nici ei nu s-ar mai plange ca nuaau de unde plati un stagiar ! Toata lumea stie ca in fapt, stagiarii nu iau nici un ban de la maestrii, si chiar de multe ori dau anumite "foloase" in "natura" sau in bani pt contractul de colaborare ! Vine momentul cand se doreste mutarea Baroului intr-un nou sediu si lumea se bate pe comisionul ce ar veni din acest contract ! ASTA E CRUDUL ADEVAR !!!

# av.marcu date 18 May 2011 22:15 -2

recunoaste Mihnea ca ati insistat sa scoata postarea de pe comments cu incidentul cu Papacostea.oare supersede ta Mihnea vine in contextul in care Papacostea te considera un avocat f slab?Te considera un impostor?eu cred ca are dreptate.lasati mesajele din comentarii pentru ca oamenii sa stie.

# Marcu, care trange-n... ghici! date 18 May 2011 23:29 0

Il stiu pe Mihnea bine si sunt sigura ca de-aia nu mai poate el acum si se da acum de ceasul mortii ca il considera Papacostea un avocat bun sau slab. Asta cred ca decid altii, in niciun caz P. Te asigur ca nu a insistat nimeni cu nimic. Chiar faceti rating. Felicitari!

# coleg date 18 May 2011 23:46 0

am convingerea ca cinema cu siguranta are interesul sa dezbine.prietene what the f...k ,ori esti orb ori nu cunosti,ori te bagi aiurea in seama.Papacostea,Stoica,precum si ceilati avocati chair au facut treaba in dosarul ala.sunt profesionisti si cred ca pe amandoi ii doare in poseta flaviei teodosiu de ce se spun desire ei.hai terminati

# tot colegu' date 18 May 2011 23:58 +1

vb.cu papacostea,mihnea,dati afara mumiile din barou.astia vor pleca doar cu picioarele inainte.dc.veți face un audit,DIICOT-ul scrie pe ei.dc nu vb cu el va sun eu,pe amandoi.fără unitate nu putem cere nimic.dam dovada de dezechilibru când mă așteptam la o politica dura împotriva acestor fosile.vb cu domnu mi se rupe doamna procuror.

# florica popa date 19 May 2011 07:58 +2

Ioane, am uitat oala pe aragaz. numai sa nu luam foc sambata... cum imi iau def-ul daca n-o sa mai fie Ioane?

# simona date 19 May 2011 22:33 0

Mihnea Stoica - Papacostea???!!! Incompatibili nativ. Sunt o fiinta civilizata si nu intru in detalii. Vad ca unii tot incearca sa-l asocieze pe Stoica cu Papacstea....e si asta o forma de reclama....evident, pe carca lui Mihnea. Terminati cu povestea asta!

# mincinosi date 19 May 2011 23:04 -1

dupa cum se vede in baroul asta zis traditional, numai minciuni si smecherii. stagiarii sunt platiti fictiv, intrarea se face pe spaga, se platesc bani la greu degeaba. oare cind o sa invatati ce este cinstea si corectitudinea?

# cornelia lalu date 19 May 2014 20:07 0

INtrarea se face printr-un examen serios ,faceti afirmatii grave fara sustinere.Poate exista exceptii ,dar stagiarii sunt frecati de nu se poate, urmeaza si INPPA dau un examen de absolvire  pe care nu stiu cati din cei 12000 de avocati l-ar trece.Cum ati vrea sa functioneze in prezent avocatyra cu formatii muzicale si saloane de masaj ca al lui Bota?Parca asa era inregistrata firma lui si avea asemenea activitati 

# mihai date 19 May 2011 23:05 -2

shut up simona.ai vizionat interviul lui papacostea de la money chanell?ai vazut tu oare Simona cât de frumos a vorbit omul acesta despre Fenechiu,caraman si toader?ești inconstienta dacă nu vezi diferența dintre papacostea si stoica.ce spate draga domnisoara?al lui Stoica?asta nu are spate daramite fata.un dezastru mai mare pentru profesia asta nu se poate.îl cheamă Mihnea Stoica.urmareste in reluare emisiunea si invata ca ai ce invata si tu si guru Stoica care v-a prostit a la Roxana Jianu.cunoscatorii stiu.so,have a good night

# simona date 30 May 2011 17:04 +1

Draga MIhai, am vazut cu intarziere mesajul tau. Deci, sa raspundem: nu numai ca am vazut interviul dar am si discutat cu Lucian despre acesta. Face to face. L-am felicitat si am dezaprobat profund celalalt interviu al lui...eu am suficienta coloana vertebrala sa spun ce am de spus. Repet: in fata! Despre "shut up" si alte expresii folosite de tine, mergi o tura pe la Lucian , iti explica el ca-s "nebuna" (vorba lui, nu a mea) si ca nu ma impresionezi! daca tot vrei sa te certi cu lumea pe aici folosind expresii ca cele postate mai sus vezi ca-i gasca de la Bota in zona si ne injura cu spor.....nu te-am vazut sa te bagi cu "shut up" cand ne fac aia cu ou si cu otet....Mihnea si Lucian isi vor rezolva singuri problemele, sunt baieti mari amadoi...la sfarsitul zilei sunt amandoi din Baroul Bucuresti....so, have a nice day!

# Fosta Colegă date 19 May 2014 18:49 0

Cu siguranță Mihnea merită un loc mult mai bun.Felicitari Mihnea. Tu si d na Iacob paula meritati toate aplauzele acestei tari si ar trebui sa ne mandrim cu asa avocati, nu sa i criticam ...pup :lol:

# cornelia lalu date 19 May 2014 20:01 0

Daca o sesiune de pregatire profesionala se transforma in campanie electorala este grav.Dar lipseste sanctiunea.Intr-adevar Mihnea Stoica a fost de la inceput un reformator mai ales in ceea ce priveste atitudinea fata de tinerii avocatiAs vrea in reformele sale sa nu ne uite si pe noi cei trecuti de 25 de ani (de profesie) In prezent asteptarile de la avocatii stagiari sunt foarte mari.Dupa ce au sustinut examene destul de grele de intrare in barou(incepand din 2009 parca), si participarea la cursuri dupa ore de munca este impovaratoare.Aceea perioada de 30-45 zile inaintea sesiunii de definitivat pe care o propune colegul Fenechiu ar fi normala in respectarea drepturilor stagaiarului.In statutul avocatului scrie ca noi avem dreptul la recuperarea capacitatii de munca ?Ati auzit vreun avocat sa beneficieze de asa ceva?as vrea sa-l cunosc sa vad cat de bine arata.Poate vorba colegului Morarescu ,facem si un pictorial

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva