14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTERVIU (Partea I) - Bogdan Popovici, inculpat in dosarul „Trofeul calitatii” dezvaluie dedesubturile condamnarii lui si a sotiei la cate 7 ani inchisoare, etichetand sentinta ICCJ drept ”condamnarea prejudiciului zero!”

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

27 April 2012 16:01
Vizualizari: 11062

 

Bogdan Popovici. Om de afaceri, licentiat in economie, licentiat in regie-film, sisteme finaciare internationale. Fondatorul grupului de presa MediaOn, concentrat in jurul unor cunoscute branduri precum Banii Nostri, Eurolider sau InvestRomania si organizator de evenimente corporate sub conceptul Forum Invest. A primit sapte ani cu executare in dosarul „Trofeul Calitatii”, faza ”fond”. Popovici a lansat branduri media ca Insight Tarom, Worldwide Invest, DeBizz, Eurolider si Actualitatea Imobiliara. A organizat, sub egida Forum Invest peste 300 de conferinte internationale in 25 de tari. A vazut moartea cu ochii si in acele momente a trecut afacerile pe numele sotiei.


Sotia: Marina Popovici. Condamnata la o pedeapsa identica surprinzatoare. Marina e absolventa a Facultatii de Turism – ASE, licentiat in arte plastice, absolvent al cursurilor postuniversitare de dezvoltare internet in Olanda.

Bogdan si Marina au impreuna doua fete, de 20 si 27 de ani, carora le e greu sa inteleaga ce se intampla si de ce parintii lor au primit o asemenea pedeapsa. Bogdan Popovici este cel care stie cel mai bine dedesubturile acestei anchete. Si s-a hotarat sa ofere toate detaliile pe care nu a reusit sa le dezvaluie in conferinta de presa de dupa condamnare, pentru ca atunci a fost un moment extrem de tensionat si incarcat de emotivitate. Popovici a acceptat sa raspunda la toate intrebarile puse de Lumeajustitiei.ro pe tema ”Trofeului calitatii” intr-un amplu interviu.

Domnule Popovici, pana la urma ce a fost ”Trofeul Calitatii”? Un simpozion, o conferinta, sau ce? Si cum se face ca, desi va ocupati de atata amar de vreme de organizarea unor asemenea conferinte tehnico-culturale, aceasta este singura care a ajuns sa fie investigata?

Trofeul Calitatii in Constructii”, organizat cu ocazia implinirii a 20 de ani de la infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) a fost un sir de 11 expozitii, 11 conferinte economice, 11 festivitati de premiere, 11 concursuri de lucrari - cele mai semnificative 300 de lucrari din tara in anul 2004, 11 mese festive cu spectacole artistice si mai ales, a fost un foarte mare succes. Acest succes a ajuns sa fie investigat datorita parteneriatului cu ISC, condus de Irina Jianu, care a fost implicata in proiectul Zambaccian, si, automat, numele ei ducea la fostul premier Adrian Nastase, de fapt, el este tinta acestui dosar, eu si sotia mea ajungand in postura de victime colaterale la capitolul „si altii”. Tot timpul, noi am fost tratati ca fiind „si altii”, fara nicio importanta, doar pionii unei axiome stabilite de procurori, care nu mai avea nevoie de demonstratie.

S-a tot punctat, pe parcursul procesului - evident din interiorul rechizitoriului – calitatea dvs de “apropiat” al lui Nastase. Cand l-ati cunoscut pe Adrian Nastase si ce fel de “apropiere” ati avut?

L-am cunoscut pe Adrian Nastase in anul 1997, la o conferinta organizata de mine la New York, atunci cand si sotia mea i-a fost prezentata pentru 30 de secunde, impreuna cu alte zeci de persoane. Nu am avut nicio relatie apropiata cu Adrian Nastase, in anul 2003 si in anul 2004 nu am vorbit cu el niciodata in particular, ne-am intalnit o singura data la conferinta pe care am facut-o la Bruxelles, in toamna anului 2004, pe care am facut-o intr-un cadru oficial, impreuna cu alte 250 de persoane. Nu am avut niciodata niciun contract de stat, favorizant de orice fel in toata perioada cat el a fost prim-ministru si nici dupa. Foarte important, cele 17 controale legate de Trofeul Calitatii au pornit cu incercarea de a demonstra ca Trofeul Calitatii, din cauza Irinei Jianu, ar fi dus banii in Zambaccian. S-a descoperit, insa, spre socul unora, ca Zambaccianul se terminase inainte de Trofeul Calitatii, asa ca nu puteau face o “punte”. Apoi, s-a cercetat o perioada ca sa se demonstreze ca banii din Trofeul Calitatii s-ar fi dus cash fie la Irina Jianu, fie la altcineva. Surpriza a fost ca toti banii s-au miscat doar prin conturi, la vedere, nu a existat nicio plata cash. Atunci s-au trimis 12 inspectori ANAF in control de fond pe ultimii 5 ani. Cei 12 inspectori ANAF, simultan, au cercetat, coreland toate informatiile, toate firmele organizatoare si au spus ca totul este legal si au facut doar niste reglaje minore de impozite. Au plecat dupa trei saptamani si jumatate de control. Dupa o saptamana s-au intors inapoi, pentru ca au fost certati intr-o sedinta la Capitala, in anul 2006, ca nu au facut controlul cum trebuie si sa revina, sa-l mai faca o data, pe niste teme suplimentare. Au mai verificat timp de doua saptamani si au ajuns la concluzia ca nu au fost identificate ilegalitati, inclusiv in tranzactiile cu tipografia Eurografica, una din cele sase tipografii cu care grupul nostru de firme lucra in anul 2004. Atunci, cercetarile se faceau in cadrul dosarului Zambaccian. La sfarsitul anului 2006, am inceput sa asteptam in scris neinceperea urmaririi penale, pentru ca nu putea exista o altfel de solutie in urma rezultatelor acestor controale. Tot anul 2007 si mai mult de jumatate din anul 2008, nu am primit niciun raspuns. Intre timp, insa, dosarul fusese disjuns din “Zambaccian” si formarea unui dosar nou, numit pompos ”Adrian Nastase si altii”.

Cand ati aflat de aceasta disjungere si cand ati fost prima data audiat?

Am fost rechemati la DNA in septembrie 2008, inainte de campania electorala din anul 2008. In fiecare saptamana, in fata unei echipe de procurori noi, o doamna detasata de la Buzau, Mihaela Iorga si un domn detasat de la Targu-Jiu, Ionut Volintiru, care nu participasera la niciun fel conferinta, dupa cum mi-au spus, niciodata, dar audiasera 970 de martori, din toata tara, de la soferi si dactilografe, pana la inspectori teritoriali, incercand sa gaseasca “Trofeului Calitatii” o motivatie legata de Adrian Nastase. Atunci am auzit cea mai urata fraza din viata mea, spusa de catre doamna procuror Mihaela Iorga, spusa mie : “Domnu' Popovici, cred ca dvs nu stiti nimic de legatura Trofeului Calitatii cu campania electorala, dar sotia dvs trebuie sa stie pentru ca femeile intotdeauna cunosc toate amanuntele”.

Si ce i-ati raspuns ?

Am intrebat-o de ce are nevoie sa ne lege pe noi de asta, si s-a creat o situatie conflictuala de care nu as vrea sa-mi amintesc. Sotia mea nu a avut legaturi cu conferintele mele niciodata, nu a fost la 95% din conferintele mele, de orice fel, nici macar nu a participat. Era notoriu ca ea se ocupa de programare de internet si dezvoltare, chestiuni care nu aveau nici in clin, nici in maneca cu partea financiara a organizarii unui eveniment. Ea i-a cunoscut pe ceilalti inculpati in sala de judecata si invers.

Cum a ajuns, totusi, sotia dvs, inculpata?

In anul 2000, eu am avut o fractura de coloana vertebrala si am paralizat fizic de la mijloc in sus, am fost operat si mi s-a refacut vertebra, am o placa de titan in coloana. A fost un miracol ca mi-am revenit dupa cateva luni, dar am ramas cu sechele. Datorita faptului ca sotia mea nu se pricepea la business absolut deloc, ca de altfel si azi, si pentru ca aveam doua fete mici, gandindu-ma la ce e mai rau in acel moment, am trecut toate firmele pe numele sotiei mele, ca, daca eu patesc ceva, ea totusi sa poata recupera ceva din toata munca mea. Ea a semnat niste contracte trimise de managerii-colegii nostri ale frimelor partener din organizarea acestui eveniment si o marire de capital social, pe care IN CEL MAI STRANIU SI INCREDIBIL MOD, atat procuratura, cat si judecatorii, au considerat-o ca o incercare de ascundere a provenientei banilor, desi banii erau in aceleasi doua firme care participasera la organizarea evenimentelor. Merita amintit ca, in anul 2003, noi am facut 35 de conferinte, ca in anul 2004 am organizat alte 32 de conferinte si in 2005, alte 20 de conferinte, dintre care, in fiecare an, intre 4 si 6 conferinte, in strainatate, de la New York la Beijing, prin Londra-Roma-Nisa, eu ocupandu-ma in mod direct de conferintele internationale si niciodata de cele nationale. La evenimentele “Trofeului Calitatii” au participat 24 de angajati permanenti, coordonati de o echipa de manageri, care au gestionat toate tranzactiile financiare si relatiile cu partenerii si 77 de colaboratori. Atat DNA-ul, cat si judecatorii de la Inalta Curte, nu au recunoscut niciun cost legat de aceste 100 de persoane, care au prestat peste 1300 de zile lucratoare, demonstrate de-a lungul anilor, cu acte. Pur si simplu, costurile muncii lor, au fost sterse, fara explicatii, sau probabil ca explicatia este “ne trebuie imaginea unei sume cat mai mari incasate de catre inculpati”. Firmele partenere, unele 100% proprietatea altor persoane decat mine si sotia mea, conform contractelor noastre cu ei, si-au oprit partea de profit, de zeci de mii de euro, asa cum era normal, si cu toate acestea, DNA-ul si Inalta Curte nu au vrut, sub nicio forma, sa le recunoasca la nivel de costuri.

Au existat, totusi, in dosar, foarte multe expertize. Ele nu trebuiau retinute ca proba in aparare de catre judecatori inainte ca ei sa dea verdictul?

DNA-ul a sustinut ca cei 12 experti ANAF ne-au favorizat si s-a pus problema la un moment dat sa le faca dosar penal si lor, iar dupa aceea au fost chemati ca martori. Au fost 125 de presupusi faptuitori, care dupa aceea au fost chemati ca martori. Doi experti independenti au sustinut exact aceleasi lucruri pe care le-au sustinut si inspectorii ANAF, dar stupoare, cei doi experti suplimentari desemnati de Inalta Curte sa faca un raport de expertiza a intregului circuit financiar au dat aceleasi concluzii: PREJUDICIU ZERO. Niciun ban incasat de ISC de catre firmele organizatoare, doar de la firmele participante, 500-600 de marturii spunand ca au participat e buna-voie, ca le-a placut, ca a fost un mare succes, ca e pacat ca nu se mai face, ca a fost foarte benefic. Ani de zile, desi predasem DNA-ului fotografii si casete video ale manifestarilor-eveniment, si fusesera cate 20 de ziaristi in sala la fiecare manifestare, noi a trebuit sa demonstram ca noi am fost organizatorii, ca noi am prestat activitatile de pe toata lista anuntata la inceput, iar la final, Inalta Curte a gasit de cuviinta sa inlature rapoartele de expertiza, spunand ca un fel de concesie: “Nu neaga nimeni ca au avut loc manifestarile, dar ele au fost un paravan pentru campania electorala a simbolului coruptiei anului 2004, Adrian Nastase, intr-o afacere de casa a PSD”.

(va urma)

 

 

Comentarii

# dosar UNBR 735/2010 str Academiei date 27 April 2012 16:43 +14

Avenit ,,ZIUA DREPTATII, ZIUA SFANTA A LIBERTATII,, Domnule Zamfirache, Predoiu, Codrutza și Morales DNA -us, ce faceti ? Incepand de azi pana la adanci batraneti ve-ti avea parte zilnic de cel putin un proces declansat de miile de victime. Doresc ca prima masura sa fie interzicerea profesiilor dvs. Prin modul de derulare a atrib. fisei postului a-ti favorizat comiterea de crime impotriva poporului roman, a ordinii de drept. Demnitatea , libertatile și drepturile romanilor au fost încalcate in picioare de dvs. Consecintele: saracia, foametea, decesele , parasirea tarii cu recomandarea celor de vis-a-vis de gradina Botanica, lipsa de educatie a copiilor nostri, restrangerea accesului la sanatate si la o viata decenta. ,,LA PUSCARIE,,

# DOREL date 28 April 2012 16:52 +5

Adevarul e intotdeauna foarte simplu: la cate nedreptati, acte de tortura, inscenari, provocari si alte si alte nenorociri a facut PNA/DNA dupa intrarea sub comanda lui D. Morar, este - cu evidenta - o organizatie criminala 200 %. De aici trebuie inceput !

# procuror in asteptare date 28 April 2012 19:13 +8

CORECT! DNA-ul este de competenta DIICOT-ului de acum inainte:clar-curat grup infractional de crima organizata si care pe langa infractiunile enumerate de tine a si favorizat marea coruptie.Avem de lucru mult cu toate incercarile lor de a muta dos.la SRI, probele sunt in dos.aflate in arhivele instantelor oricum.

# DOREL date 29 April 2012 01:47 +3

Un singur exemplu: priviti pe manseta din dreapta despre eliminarea lui Sorin Crivat/Popescu Mihai, pentru a va face o imagine (concreta) despre proportiile fenomenului criminal DNA. Si, b): asa ca, poate ar trebui pregatite dubele Jandarmeriei, elicopterele MAI, etc. E o parere ..

# zice-se gura lumii date 30 April 2012 14:45 +2

:lol: avucatu catra ei dupe procest : "tu-va mum...'n kur traiti in rumunia si nu stiti cum e cu jula ...."

# LA PUSCARIE date 27 April 2012 16:52 +11

Ar fi bine sa intre la bulau toata gasca asta de netrebnici care au distrus tara si au nenorocit oameni.

# DOREL date 29 April 2012 20:32 +4

Aveti putintica rabdare ! Parerea mea ...

# DNA -STOINEA & GRADINA BOTANICA date 27 April 2012 16:57 -9

Comentariul in cauza cred ca apartine unui functionar public cercetat de DNA si poate condamnat. Trebuie sa precizez ca in calitatea mea de procuror al DNA doar am executat ordinele primite si nimic mai mult. De ce sa ma duc la puscarie ? Era normal ca in situatia mea sa dau curs unor solicitari ale doamnei Codrutza pentru ca ea a intervenit sa fiu adus la Bucuresti SMB. Chiar si in siruatia in care voi ,,ACCEPTA,, functia de adjunct al procurorului general voi proceda tot la fel. Cu stima si stai fara grija ca nu ma duc la pucarie.

# Pariu? date 27 April 2012 17:26 +10

Eu sunt convins ca o sa te duci si tu multi altii.Pui pariu?Va aduceti aminte de Budusan cand a fugit la ambasada Frantei sa ceara azil, si nici nu facuse nimic, voi ati facut in schimb si o sa va incolonati spre penitenciare.Rabdare si tutun!

# CIM UM 0215 DGIPI date 27 April 2012 17:08 +7

Nea Stoina eu te stiu foarte bine , ai venit in mod repetat la mine in birou si ai cerut informatii pentru a pune in aplicare un scenariu pentru ,,art. 19,, Ai trimis ulterior la mine pe insp pr. Argeseanu de la DGA pentru a compromite un fost comisar sef (Castravete Gheorghe). Ai fabricat nu un dosar,numai eu stiu ca a avut cel putin 3 . Cand solutionai unul, fabricai altul , pentru ca omul tau informatorul N Grasu nu avea termen pentru pronuntare in dosarul in care era cercetat pentru fapte de coruptie.

# FANE date 29 April 2012 10:08 +1

INTREBARE= CINE ESTE N GRASU ? PERSONAJUL DIN CERNICA ? ASTEPT INFORMATII . MULTUMESC

# pentru : FANE/DANE/ibrahim el tigani date 29 April 2012 11:21 +2

Ref cine este N. GRASU ? cine este Matei marin? , cine este SAHEL IBRAHIM EL TIGANI= informatori, primii la DNA, ultimul la SRI. A se vedea Dosare ECRIS . TMB nr. 43608/3/2006.

# Morar date 27 April 2012 18:09 +7

Alooooo..!!! domnule procuror-sef Morar ! ce faceti acolo..??? lasati drek dosarele alea, nu va mai uitati prin ele si rupeti foile..ca nu mai aveti sanse..gataaaa cu comanda de la Cotro''...si daca nu credeti, iesiti putin catre fereastra si uitativa in stanga la cladirea de vizavi la etajul 3... 8) 8) 8)

# Zoro date 27 April 2012 18:11 +8

Stimate domn Popovici, pai se pare ca dumneata stiai doar doar ce ai invatat la scoala, pe tablita acceea neagra, respectiv tabla inmultirii... Daca invatati pe o tablita portocalie, stiai si tabla impartirii cu smecherii din DNA, DGIPI, SRI, SIE.... si nu mai ajungeai sa fii condamnat.

# Burebista Eleonora date 27 April 2012 18:19 +10

Agitatie Mare la PICCJ, DNA, DGIPI, DGA. Doamna Kovesi a pus azi mici subalterni sa care carucioare pline cu dosare alaturi la Ministerul Mediului. Oare s-a infiintat vreun Parchet acolo, la Mediu...si noi nu stim,( gen.Codlea)!?? Domnule Selaru de ce nu se mai gaseste dosarul 1098/P/2011, a lui Morar D, Macovei Luisa Monica si Anca Boagiu????? Va rog sa-l aduceti de-acasa sau unde l-ati pitit pentru ca am fotocopii...la fel si ...ale lui Papici, Bocsan, Stoina, ..sper sa nu fie prin Kenia, Congo..sau pe unde vad ca vreti sa va faceti avocat, procuror, etc, nu e de gluma, v-a incalzeste patul Boldea pana veniti...

# soc date 27 April 2012 18:43 +1

Pai si la darea de mita si luarea de mita care este prejudiciul? Tot zero. Dar infractiunea tot exista.

# iorgu - cercetat de DNA date 27 April 2012 18:59 +8

Este incredibil: un profesor universitar cu peste 35 ani vechime la catedra de drept international, a fost cercetat la DNA pentru fapte de coruptie, de un ofiter de politie judiciara detasat la Serviciul Teritorial Bucuresti, culmea=== MESERIA DE BAZA A OFITERULUI ERA OSPATAR/BUCATAR. Profesorul i-a reprosat in timpul anchetei ca era mai talentat la cratita decat la ,,ANCHETE,, Procurorul Stoinea stia acest lucru, pentru ca respectivul bucatar/anchetator este nepotul sefului IGPR - Sandu Florin, acum pensionar. de ce se fac rebuturi la DNA ?

# pensionar SRI date 27 April 2012 19:15 +5

Cineva a comentat ca un anume ofiter cms sef Castravete Ion a fost cercetat de PNA/DNA pentru fapte de coruptie, adevarul este altul: fiind ofiter activ la SRI/Salaj am fost de fata cand acest ofiter a intrat in locuinta Directorului SRI Magureanu si a efectuat perchezitie domiciliara , a efectuat CFL si a coordonat ancheta la Primaria CIURTELECUL HODODULUI = de aici i se trage si nu de la fapte de coruptie. Toate dosarele in care a fost cercetat au avut la baza informatii false de la SRI. Toti sefii lui de atunci au refuzat sa fie de fata. Acest ofiter a mai fost cercetat imediat si de Parchetul militar, a primit tot NUP. daca as putea ii transmit sa va dea in judecata pe toti.

# koko date 27 April 2012 20:31 +4

d bota a fost si el condamnat pentru prejudiciu de ZERO lei paremi-se de ticalosul de Tanase Joita. pentru ca aceste practici si multe alte porcarii politice baschetbalista si pelticul trebuie urgent bagati la racoare. au nenorocit politic mii de oameni. nu mai vorbim despre colegii lor avocati in baroul concurent. sper ca acesti mizerabili portocalii sa fie bagati in cosul de gunoi ca si taranistii.

# cetatean date 27 April 2012 21:52 +3

sa nu uitam de predoiu si tata socru Zamfirescu. nimeni nu intra in avocatura fara sfinta spaga. in acest context a aparut baroul cocurent, infiintat legal. ce a facut ginerica pelticu si baschetbalista? au santajat judecatorii, trimitind o circulara , pentru a impiedica concurenta. culmea este ca baroul din care face parte ginerica este desfiintat prin legea nr.3/1948. deci asta-i romania, condusa in stil mafiot, de niste nemernici, lipsiti de profesionalism dar cu sustinere politica si cu bani. se stie ca zamfirescu este implicat in "lichidarea"Bancii Religiilor."

# iulian date 28 April 2012 10:01 +4

1.din 27.04.2012 s-a terminat.s-a terminat?da, s-a terminat. e interesant ce solutie va da completul de 5 in acest dosar, dupa schimbarea de vineri. 2.am vazut ca au fost condamnati pentru infractiuni de prejudiciu.daca nu exista prejudiciu, cum au fost condamnati?raspuns : TELEFONIC.

# DOREL date 29 April 2012 09:44 +3

Eroare, stimate domn, nacialnicul nu da telefoane, nu discuta cu procurorii, are prea multa scoala speciala ca sa nu lase urme ! Nu, simplu, ordinele le transmite direct si fara martori, fara inregistrari, fara nimic. Frunos insa e altceva: din diferite motive, nu se poate dezobisnui de obiceiul de a juca la 3 capete (ca pe vapor), starneste orgolii, conflicte si competitii cu promisiuni de functii, intr-un cuvant, experienta de "munca cu omul" ! Si, b): de ce am spus nacialnic (= incepator) si nu matroz, e foarte simplu, pentru ca in marinarie nu a stiut nimic, tot ce a reusit sa invete (cat de cat) a fost Legea lui Arhimede, in rest totul a fost opera Securitatii (admiterea in scoala, promovarea, avansarea in functii). Bine, ca nu a fost singurul (Fl. S, dat ca exemplu chiar de Basescu) ! Asa se explica si incendierea portului francez - incompetenta, primitivism, alcool la greu (bine-bine, incompetenta, carierismul, afacerismul, escrocheriile erau legea in NAVORM, tot asa a fost si cu Independenta, la trecerea prin stramtoare dormeau ca boschetarii, au intrat drept in celalalt vas, in loc sa stea la posturile de manevra) ! Ei, asa e si cu Tr Basescu ! Parerea mea ....

# tarzan date 28 April 2012 11:39 +4

Sindicatele, asociatiile prodesionale, fundatiile si alte forme de organizare faca solicite efectuarea de cercetari fata de distinsul prof univ dr EMILIO BOCULETUL si membrii celor 6 guverne, sub aspectul infractiunilor de : -UCIDERE DIN CULPA, INSULTA (viermi, slabanogi, nemâncati, rame, etc), FURT CALIFICAT, GESTIUNE FRAUDULOASA, INSELACIUNE, DELAPIDARE, ABUZUL IN SERVICIU, CONFLICTUL DE INTERESE, LUARE DE MITA, PRIMIRE DE FOLOASE NECUVENITE, TRAFIC DE INFLUENTA, NERESPECTAREA HOTARARII JUDECATORESTI, INSTIGARE LA DISCRIMINARE, GENOCIDUL, toate cu aplicarea ART. 323 COD PENAL, LEGEA NR. 39/2003.

# angajat DNA date 28 April 2012 12:05 +4

Dle PONTA !!! Azi, e sambata, cum dintr-o data procurorii DNA vin la serviciu..?? Eu nu cred ca li s-a sculat cheful de treaba la dosare...Verificati si trimiteti SRI-ul peste ei...Morar-Botezan-Papici-Bocsan-Stoina-Cerbu& Co...sa lase dosarele asa cum sunt...!!

# flagrant date 28 April 2012 13:00 +4

Da este real ce scrie ,,ANGAJAT DNA,, se transporta dosare cu masinile de serviciu la SRI , si pachete cu CD, care contin corpuri delicte. ieri comenta un angajat la P/ICCj ca se transporta multe dosare din sediul P/ICCJ spre intrarea din spatele SRI. Acestea erau carate cu un papuc Wv alb. Ar fi necesar sa se formeze echipe speciale pentru supravegherea acestor institutii. La DNA se vorbeste ca fostul ministru al MAI - BERCA, AR FI INTRAT LA PRIMA ORA IN SEDIUL DNA.

# EU date 28 April 2012 18:00 +5

SOC MARE IN JUSTITIE. A FOST SCHIMBAT MINISTRUL PREDOIU. SPERAM CA VOM AVEA PARTE DE UN ADEVARAT MINISTRU DE JUSTITIE CARE SA FIE IMPARTIAL SI SA APLICE NORMELE LEGALE CARE SUNT OBLIGATORII ERGA OMNES. CAT DESPRE PREDOIU CRED CA AR TREBUI SA SE FACA O ANCHETA PENTRU MODUL IN CARE ACESTA DESI SPUNE CA NU MAI ARE LEGATURA CU FAIMOASA FIRMA DE AVOCATURA ZAMFIRESCU, RACOTI, PREDOIU, IN CONTINUAREA MANDATULUI SAU DE MINISTRU AL JUSTITIEI A FUNCTIONAT AVAND PARTE DE CONTRACTE BABANE DE GEN BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE SI ALETELE.CAT DESPRE ZAMFIRESCU BINE AR FI SA SE REDESCHIDA DOSARUL BANCII INTERNATIONALE A RELIGIILOR CA SIGUR DOSARUL II SPUNE CEVA, CA VORBA AIA DOAR A FOST CERCETAT. FELICITARI CELOR CE AU VOTAT MOTIUNEA DE CENZURA.

# Ezoteric date 29 April 2012 00:58 +5

E spaima in sobolanime,dar securitatea nu moare,nici cadrele de nadejde din dna,piicj,iccj. Se fofileaza ei. Oricum,in dosarele pe care le-au falsificat,generic vorbind,ar trebui cautati putin. Si tinuti pe drumuri cat i-au tinut ei pe altii. Numai ca ponta a fost,candva,un mic procuror...

# mariana date 29 April 2012 07:37 -5

Pentru ,,EU,,. Stai linistir Predoiu va fi in continuare ministrul Justitiei fara el nu se poate.

# marian date 29 April 2012 19:34 0

Pai si atunci pt ce au mai dat jos guverjnul asta? Puteau sa l pastreze pe MRU, ca doar e de la PNL. Sa l tina si pe Morar si tot asa... Atunci aveau dreptate oamenii aia, PD=USL=aceeasi mizerie

# pentru ,, mariana,, ref comentariu din 29. date 29 April 2012 08:43 -4

Dreptate 100% si eu cred ca ramane PREDOIU la MJ. In drum spre Bistrita - Nasaud, domnul Ponta s-a intalnit cu ginerica , Morales și Codruntza la sediul Prefecturii din Sibiu. se pare ca predoiu ramane pana in toamna, iar codrutza procuror general la P/C.A.Sibiu. Deci mai putem vorbi despre ziua dreptatii sau a libertatii ? Din punctul meu de vedere NU.

# Eba Rodriguez date 29 April 2012 11:41 +4

Kovesi-Predoiu-Macovei-Morar-Papici-Cerbu-Stoina-Botezan-Raileanu-Olaru si alti magistrati judecatori obedienti Clanului Mafiot din Justitie = excludere din magistratura. Daca se pun pe masa toate documentele si faptele lor, aceasta ar fi prima sanctiune, iar urmatorul pas : sa tina companie dlui Boldea . A fost cineva si a propus infiintarea urgenta a asociatiei victime DNA...haideti cu propuneri..nu trebuie lasat ca acesti infractori procurori-judecatori- sa se refugieze politic pe la parchete PCA Alba, PSibiu..Avrig, Hateg...sa li se piarda urma..

# Justin date 29 April 2012 12:02 +4

Total de acord cu aceasta propunere! Eu sunt una dintre victimele DNA. Deja am mai multe plangeri penale depuse impotriva lui Bocsan si Papici, inclusiv sesizari la CSM, care tace... tace... tace..    La una dintre plangeri, bine motivate, pentru fals, uz de fals si fals intelectual in forma continuata, MARELE PROCUROR Iacob a spus ca nu poate dispune inceperea urmaririi penale fata de Bocsan intrucat PROCURORUL NU POATE FI SUBIECT ACTIVA AL UNEI INFRACTIUNI....  

# ! Victima Colaterala date 29 April 2012 11:47 +4

DA..TREBUIE INFIINTAT IMEDIAT, TOTI TREBUIE SA DEPUNEM PLANGERILE si cu dovezile pentru fiecare magistrat INTR-O LUCRARE COMUNA...ASA SE EVIDENTIAZA MAI CLAR mafia din Justitie. La Puscarie cu EI. Pe de altra parte sunt tineri destepti, cinstiti, corecti, onesti, care au terminat cu 10 facultatile de drept si doctorate, si nu au loc in Magistratura, pentru ca locurile sunt ocupate de Dinozaurii Securisto-Comunisti, de procurori si judecatori tortionari gen LUisa Monica Macovei - Kovesi - Predoiu - etc.

# Victima DNA date 29 April 2012 15:21 +2

Propunerea a venit din partea lui c.gh.pare mi-se si ar fi bine sa demaram actiunea.Si eu am fost una din victimele DNA, am avut noroc ca instantele nu erau inca sub papucul SRI si am luat achitare pe linie.Haide-ti sa demaram Asociatia Victimelor DNA sa facem plangeri penale impotriva acestui grup de crima organizata si sa sesizam ONG-urile internationale de ex.Amnesty

# CI date 29 April 2012 12:10 -4

Ne-am prins că pe aici scriu mai mult "victimele" DNA, adică ăia depistaţi în flagrant cu plicul în buzunar! Băi, nu te împiedică nimeni să intri în magistratură, sunt sute de locuri libere, dar trebuie să dai examen! Asta e nasol, nu? Nu e ca în altă parte unde dai banul şi eşti avocat!

# goci date 29 April 2012 12:51 +4

Si la INM daca dai cu banu' esti magistrat. Doar ca e mai scump ca la avocati.

# CI date 29 April 2012 16:52 +1

Ideea asta că dai banul să intri la INM e doar aşa să te facă să te simţi mai bine că ai picat. Cei care intră, de regulă, au mai picat de vreo 2 ori...Au fost ani când au rămas locuri neocupate...deci dacă luai peste 8 puteai intra, nu te oprea nimeni...

# infiintare date 29 April 2012 15:48 +3

Si eu sunt victima unor inscenari ale DNA si SRI, mi-au propus sa merg la un flagrant in Curtea de Apel Bucuresti, sa ma conduca un jandarm la un anume judecator si sa las sub birou o anumita suma de bani acoperita intr-o punga de plastic pe care trebuia sa o recuperez fara a pune mana pe bani, pentru ca mi-au spus ca nu trebuie sa ,,alterez urmele de pe bani,, . Cred ca pachetul avea 20-25.000 euro. Ajunsi in toaleta Curtii de Apel , au inceput sa-mi puna niste fire electrice cu un fel de minireceptoare sau camere de filmat. Inainte cu aprox 2-3 m de biroul unde trebuia sa intru , am aruncat pachetul si firele pe care le aveam si am fugit pe scari. Dupa 3-4 luni am fost citat la DNA pentru cercetari unde m-am dus cu un avocat recomandat de un prieten. Am fost cercetat 1,6 ani pentru instigare la marturie minicinoasa . Anul acesta in luna februarie am primit NUP.

# CI date 29 April 2012 17:08 +2

Pe cât de neadevărat pe atât de bine scris...Cine naiba are nevoie ca probă de aruncarea unui pachet cu bani sub masa unui judecător..."Urme de pe bani" ? Cum vine asta? I-au luat judecătorului amprentele cu scotch de pe bideul din ****** şi le-au lipit cu nu se ştie ce pe bancnote! Băi, Pinochio, fire şi minireceptoare? Nu te-au trimis cu magnetofonul sub braţ? Eşti sigur? După ce ţi-ai dat seama că erau 20-25.000 de euro? Şi pe unde ai aruncat banii, că eu aş trece mâine pe la Curtea de Apel Bucureşti? Spui că ai fost cercetat de DNA pentru instigare la mărturie mincinoasă, deşi dacă te uiţi în art 13 din OUG 43/2002 ai să vezi că urmărirea doar pentru această infracţiune nu e de competenţa DNA. Cred că tu eşti ăla care spunea că a lucrat la DNA şi că nu ştiu ce abuzuri se fac pe acolo. Evident, la fel de adevărată şi afirmaţa aia...

# victima CI date 29 April 2012 15:51 +3

Da, am dovezi si trebuie sa infiintam asociatia urgent, cu o conditie, sa faca parte din Asociatie si cel ce posteaza ca "CI"...ne este de folos ca vad ca stie de toate si ne poate indruma...

# CI date 29 April 2012 22:13 -3

Dacă asociaţia asta e cu mici şi bere, m-aş băga şi eu un membru supleant, deşi eu victimă a DNA nu sunt...şi nici nu cred în vrăjeala asta... :lol:

# fifi date 2 May 2012 20:10 0

pai cum sa fi draga propria-ti victima? ai inebunit?

# c gh date 29 April 2012 21:10 +2

Eu propun ca ,,ASOCIATIA VICTIMELOR/ABUZURILOR DNA,, sa fie o chestiune viabila . De exemplu pentru cei din Bucuresti sa facem o intălnire la CAB, poate si ca instanta competenta. Primul pas este sa detinem fiecare cel putin o solutie de NUP, SUP, Clasare, Achitare, etc, a DNA sau Serviciilor teritoriale. Este riscant sa ne transmitem prin acest sistem nr. de telefon ori adresele de e-mail. In fiecare judet și Municipiul Bucuresti sa fie identificat un reprezentat care sa tina legatura cu toti ceilalti. Victimele sa se adreseze acestor reprezentatii.Daca aveti altă propunere este foarte bine. In final vor fi contabilizate si se va trece la redactarea actiunilor. Cu stima

# c gh date 29 April 2012 21:13 0

Eu propun pe BOGDAN POPOVICI, ca nr. 1 in asociatie

# victime date 1 May 2012 08:50 +1

Aceasta ASOCIATIE VICTIME DNA ar trebui facuta si sa se conexeze cu ASOCIATIA VICTIMELOR MAGISTRATILOR, care exista deja de multa vreme, dar nu este inregistrata juridic, deoarece...magistratii !! nu o vor !! Astfel se poate dovedi in instanta ca de 22 de ani in Romania dupa zeci de mii de plangeri impotriva solutiilor procurorilor nu exista nicio condamnare !! in acelasi timp, paradoxal, exista zeci de mii de actiuni in instanta a Parchetelor solutionate cu ACHITARE !!! Deci ....este nevoie urgent de aceasta ASOCIATIE UNITA pentru a se dovedi MAFIA din PARCHETE !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva