4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTREBARI DE BARAJ PENTRU LAZARICA – Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009 cere lamuriri Procurorului General: “Exista pe rolul PICCJ un dosar care sa aiba ca obiect aspecte ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si care sunt infractiunile care fac obiectul cercetarilor? Care este calitatea, in dosarul anterior mentionat, a urmatorilor: Oprea Gabriel, Ontanu Neculai, Iordanescu Anghel, Maior George-Cristian, Coldea Florian, Kovesi Laura Codruta?” (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 June 2017 14:56
Vizualizari: 5641

Demers inedit al Comisiei speciale de ancheta din Parlament care ancheteaza modul de desfasurare al alegerilor prezidentiale desfasurate in 2009. Presedintele Comisiei de ancheta senatorul Mihai Fifor (foto stanga) ii cere Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar (foto dreapta) sa lamureasca daca la PICCJ exista un dosar care sa aiba ca obiect organizarea alegerilor din 2009. In cazul in care exista un astfel de dosar, Fifor ii solicita lui Augustin Lazar sa precizeze care sunt infractiunile care fac obiectul cercetarilor in acest dosar. Solicitarea se regaseste in cuprinsul unei scrisori pe care senatorul Mihai Fifor a transmis-o Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar in data de 6 iunie 2017, si pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate.


Pe langa aceasta solicitare, senatorul Mihai Fifor, in calitatate de presedinte al Comisiei de ancheta a modului de desfasurare a alegerilor prezidentiale, ii mai cere lui Augustin Lazar sa specifice daca in dosarul de la PICCJ au vreo calitate persoanele care s-au aflat in locuinta fostului vicepremier Gabriel Oprea in noaptea din turul doi al alegerilor din 2009.

Mai exact, Mihai Fifor ii cere Procurorului General Augustin Lazar sa ii precizeze daca “Oprea Gabriel, Ontanu Neculai, Iordanescu Anghel, Maior George - Cristian, Coldea Florian, Kovesi Laura Codruta” sunt cercetati in acest moment de PICCJ in dosarul alegerilor prezidentiale din 2009.

Solicitarea lui Mihai Fifor are loc in contextul in care, inca de la infiintarea Comisiei parlamentare de anchetare a alegerilor din 2009 s-a pus in discutie posibilitatea si chiar necesitatea audierii tuturor celor care au luat parte la cina oferita de Gabriel Oprea in noaptea de 5 spre 6 decembrie 2009. Printre cei care se doresc a fi audiati se afla si sefa DNA Laura Kovesi care, la data la care ar fi participat la cina din casa lui Gabriel Oprea, detinea calitatea de Procuror General al Romaniei.

Iar momentul audierii lui Kovesi nu este foarte indepartat. Din informatiile pe care le avem, audierea in comisia parlamentara urmeaza sa aibe loc in data de 14 iunie 2017.

Iata scrisoarea transmisa de senatorul Mihai Fifor catre Procurorul General al Romaniei:

 

Comentarii

# la fel de date 7 June 2017 15:25 -6

inedit va fi si raspunsul ... pana ajunge dosarul in instant (daca ajunge) ... actele effectuate de procurer nu sunt publice ... pe cale de consecinta, la asa o intrebare, raspunsul va fi unul pe masura ... adik dak unu' e supect, da' el nu a fost ink instiintat, o astfel de info va fi facuta publica pt ca suspectu' sa poata sa isi ia masuri de precautie ... buna gluma :D :D :D

# Pandele date 7 June 2017 15:38 +4

Fiind în aceeași oală cu „izmenarul”, Mika Plagiatoare (doar 4%) va trebui să îngroape securea războiului și, în consens cu cele FETE MARI, să dea un comunicat... NB: Intre 1980-1983 Oprea urmeaza Scoala Militara de Ofiteri Activi N. Balcescu din Sibiu si devine ofiter de intendenta (de aici i se trage si porecla:”izmenarul”).

# Stefan date 7 June 2017 16:33 +7

Chiar daca nu va venii aceasta poate fi considerata ca agent dublu, CIA, NKDV, SAKA, sau KGB etc ...Daca nu va dorii , sa raspunda invitatiei , ar trebui considerata ca ne mai fiind Cetatean al Romaniei, cetateancare in fata justitiei este egal si care ARE OBLIGATIA sa Raspunda in fata Parlamentului,in fata Poporului Roman , care de fapt o PLATESTE. Ea nu face activitati productive prin care sa obtina venituri. Este #O# BUGETARA care primeste salariu din banii CONTRIBUABILULUI. Deci trebuie sa raspunda in fata unui Organ ales de acei CONTRIBUABILI. Daca nu se prezinta in fata Comisiei de ancheta inseamna ca este platita de alte puteri externe deci poate fii considerata , cu tot parteneriatul SPION. Vezi situatia ascultarilor si interceptarilor facaute de USA impotriva Germaniei si a Frantei. Este corect?? Bai santem prieteni, colaboratori dar ne spionam unul pe altul??? Atunci nu mai avem ce discuta de prietenie.

# remember date 7 June 2017 17:33 +3

Cea mai curajoasă femeie nu s-o face TAMAM acu de rahat! Doar s-a bătut cu cărămida în pectorali: "Totdeauna sunt corecta in ceea ce fac” ;-)

# repetentu clasei date 8 June 2017 12:44 +1

Ko nu poate veni că e ocupată cu marea corupție de la ... BAC. Kovesi: "DNA are două dosare pentru fraude la bacalaureat", 5 iulie 2013. Că nu era cazul să fie neam prost și să-și bage frățiorul în rahat...

# DNA ține dosarele la FEZANDAT date 8 June 2017 13:36 +1

Suspecta este atitudinea DNA si in cazul fraudelor si faptelor de coruptie de zeci de milioane de euro constatate la Societatea Nationala Transgaz Medias pe perioada 2009-2013, printr-un raport al Corpului de control al primului ministru Victor Ponta intocmit in martie 2014, in urma caruia au fost adresate DNA un numar de 15 sesizari penale impotriva reprezentantilor Transgaz, printre care s-au numarat directorul general Florin Muntean, prieten apropiat al tatalui procurorului sef al DNA, si directorul adjunct Sergiu Lascu, fratele procurorului sef al DNA. http://www.corectnews.com/social/eveniment/rechizitoriu-pentru-kovesi

# geo date 7 June 2017 17:49 +3

Acest Postelnicu al zilelelor noastre, credeți că va răspunde?. Aș!.

# AGENTU 007 date 7 June 2017 18:07 +2

NU se leagă la cap penalul Lazăr fără să-l doară. Mai ales că e vorba și de „Agentul 007“, SRI-stul implicat în operaţiunea de salvare a jurnaliştilor răpiţi în Irak, Coldea...

# DODI date 7 June 2017 19:16 +7

Oare cei din Parlament nu s-au prins că dosarul deschis de zdreanță a fost doar o încercare disperată de a pune bețe în roate? Pentru că, printr-o verificare serioasă, se poate afla și că ”alegerea” lui ciolanis a fost hotărâtă tot la SRI, iar voturile reale ale po******ției au fost numărate corect, fiind schimbat doar numele câștigătorului. Așa ne-am ales cu un neam prost.

# Lidia date 7 June 2017 23:13 +3

Ce bărbat serios și frumos este domnul Fifor!!!

# REAL date 7 June 2017 23:51 0

E de mirare că INCENDIATORU MATRAFOXAT tace TAMAM cînd e vorba de cei promovați de el...

# Matei date 9 June 2017 17:10 +1

Domnul Mihai a fost ales de zeci de mii de oameni asadar are autoritatea mai mult decat necesara sa-l intrebe pe Zdreamtza (platit de noi) orice legat de viata publica.

# ?????? date 11 June 2017 19:18 0

Considerați totuși despre ordonanele guvernului și ordonanele de urgență depuse la parlament , că prin neadoptarea în parlament în termenele stabilite pentru intrarea în dezbatere și adoptarea inițiativelor legislative înregistrate la Birourile Permanente ale celor douå camere, ar fi firesc să își înceteze aplicabilitatea ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva