17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JALNICUL PROPAGANIDST – Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman face in mod ticalos campanie pentru PNL. Este si normal cat timp regimul Iohannis cheltuie banii romanilor pe armament din SUA: “Coruptia din guvernul anterior, care s-a concretizat in relaxarea legilor justitiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea si pe altii sa evite pedeapsa cu inchisoarea nu va fi acceptata... Numeroasele progrese facute de Guvernul Orban in ultimul an ar putea fi subminate cu usurinta”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 October 2020 10:56
Vizualizari: 5783

Ambasadorul SUA la Bucuresti Adrian Zuckerman (foto dreapta) isi reconfirma statutul de propagandist al regimului Iohannis. Cu incalcarea oricaror norme diplomatice, Zuckerman se implica in mod ticalos in campania electorala pentru alegerile parlamentare, desigur in favoarea PNL si a Guvernului Orban.


 

Zuckerman a avut joi, 22 octombrie 2020, o noua iesire scandaloasa, in care a ridicat in slavi PNL si Guvernul Orban, atacand in mod nepermis PSD. Nu s-a mai referit la “baronii-talhari rosii” asa cum a facut in urma cu doar doua saptamani (click aici pentru a citi), ci a acuzat pretinsa coruptie din timpul guvernelor PSD. Si nu doar atat, insa acelasi propagandist Zuckerman s-a apucat sa vorbeasca inclusiv despre fostul lider PSD Liviu Dragnea, batand campii cu gratie cum ca legile justitiei ar fi fost relaxate pentru ca acesta sa scape de inchisoare. Asta desi, dupa cum s-a vazut, modificarea legilor justitiei nu l-a scapat pe Dragnea de inchisoare, iar modificarea legilor justitiei nu avea legatura cu scaparea cuiva de inchisoare, intrucat acest lucru nu se putea intampla prin modificarea legilor justitiei: “Coruptia din guvernul anterior, care s-a concretizat in relaxarea legilor justitiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea si pe altii sa evite pedeapsa cu inchisoarea nu va fi acceptata! Cei care au participat si au ajutat la privarea poporului roman de statul de drept si care s-au pretat la fapte de coruptie nu vor avea sprijinul nostru!”

In schimb, ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a adus o noua oda Guvernului Orban, laudand asa-zisele progrese facute de Romania sub conducere liberala: “Ca sa restauram respectarea principiului statului de drept, nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a facut Romania in ultimul an! Numeroasele progrese facute de Guvernul Orban in ultimul an ar putea fi subminate cu usurinta. Aplicarea principiului statului de drept este esentiala si are prioritate in toate initiativele noastre comune; nimeni sa nu uite acest lucru! Multe persoane din afara, si, din pacate, cateva din interior, continua sa incerce sa submineze democratia si libertatea Romaniei, precum si progresele realizate de poporul roman. Nu vom consimti niciodata la asa ceva!”

Totusi, pozitia lui Zuckerman fata de Guvernul Orban si PNL este de inteles atat timp cat regimul Iohannis cheltuie banii romanilor pe achizitii de armament facute din SUA si face imprumuturi de miliarde de dolari tot din SUA.

 

O noua grava imixtiune in treburile interne si o jignire la adresa romanilor


Altfel, si aceasta noua iesire reprezinta o grava imixtiune in treburile interne ale Romaniei. Caci nu este de datoria unui ambasador sa critice niste legi sau decizii ale unor guverne. Mai mult, prin atacul la adresa lui Liviu Dragnea si la adresa guvernelor PSD, ambasadorul SUA Adrian Zuckerman nu face altceva decat sa jigneasca din nou milioane de romani, simpatizanti si votanti ai lui Liviu Dragnea si PSD.

Cu aceasta ocazie, ii reamintim ambasadorului american existenta Conventiei de la Viena, care interzice in mod explicit imixtiunile diplomatilor straini in treburile interne ale statelor in care sunt acreditati.

 

Iata ce prevede Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, incheiata la 18 aprilie 1961 si ratificata de Statul Roman inca din anul 1968:


“Articolul 41

1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitatilor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat”.


Redam alegatiile ambasadorului SUA la Bucuresti Adrian Zuckerman facute la conferinta anuala organizata de CERT-RO:


“Buna dimineata! Imi face placere sa fiu alaturi de dumneavoastra astazi, la discutiile despre multiplele provocari cu care ne confruntam in domeniul securitatii cibernetice. Va multumesc tuturor pentru rolul pe care il aveti in a ne proteja de amenintarile online! Doresc sa multumesc in mod special Prim-Ministrului Orban, sub conducerea caruia Romania a facut eforturi deosebite in ceea ce priveste abordarea numeroaselor probleme cu care s-a confruntat, la momentul preluarii puterii de la un guvern anterior marcat de coruptie si lipsa de respect pentru statul de drept. Si, cu atat mai mult, acest adevar se aplica in domeniul securitatii cibernetice! Doresc sa multumesc si Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica CERT-RO si partenerilor, pentru organizarea acestui eveniment important!

Ca profesionisti in domeniul cibernetic, in fiecare zi sunteti in prima linie a frontului, ne protejati infrastructura, detectati amenintarile si raspundeti imediat la incidente. Ne mandrim cu stransa si productiva colaborare cu Centrul CERT-RO din Romania, cu Politia Romana si cu multe alte institutii care lucreaza, zi si noapte, pentru a ne apara granitele din spatiul cibernetic si pentru a deferi justitiei infractorii. Nu exista organizatie, agentie, nici chiar natiune care sa poata sa combata de una singura entitatile maligne si infractiunile cibernetice globale!

Cooperarea internationala si implicarea sectorului privat nu sunt optionale, sunt esentiale! Va incurajez sa continuati sa faceti schimb de resurse pentru a ajuta guvernele, companiile responsabile si societatea civila, pe masura ce lucrati impreuna pentru a combate amenintarile cibernetice!
Cooperarea in domeniul securitatii cibernetice este un pilon important in stransa relatie bilaterala dintre tarile noastre, care nu a fost nicicand mai puternica! Aspectele care tin de spatiul cibernetic creeaza o punte intre securitate nationala si dezvoltare economica, doua domenii in care Statele Unite si Romania fac eforturi deosebite pentru a atinge obiective care pana acum erau de neinchipuit. Sub conducerea Presedintelui Trump, Statele Unite se angajeaza sa ajute Romania sa evolueze ca lider la nivel regional si european. Ritmul progresului a fost unul remarcabil – sub ochii nostri are loc o adevarata perioada a Renasterii in Romania!

Partea cea mai puternica a parteneriatului nostru este relatia in materie de securitate. Statele Unite recunosc importanta Romaniei, un aliat loial, de baza, care protejeaza regiunea Marii Negre si flancul estic al Europei de comportamentul malign al Rusiei si de alte influente maligne. in urma cu numai doua saptamani, Secretarul Apararii al S.U.A. Esper si Ministrul Apararii Nationale Ciuca au semnat o Foaie de parcurs in materie de cooperare, pe o perioada de zece ani, in vederea aprofundarii cooperarii militare dintre tarile noastre, inclusiv in sectorul apararii cibernetice. Statele Unite se angajeaza sa fie alaturi de poporul roman si vor fi!

Maine se implinesc doua saptamani de la semnarea initierii unui Acord Interguvernamental care prevede ca Statele Unite si Romania vor coopera in vederea reconditionarii unui reactor si a construirii a doua alte reactoare la Cernavoda. Proiectul, evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari, va include contributii din partea S.U.A, Canadei si Frantei, precum si o suma semnificativa din continutul acestui proiect din partea Romaniei. Acest pas va reprezenta o stimulare economica uriasa pentru Romania!

Banca de Import-Export a S.U.A (ExIm) a semnat un memorandum de intelegere care prevede ca va oferi Romaniei pana la 7 miliarde de dolari finantare pentru proiectul de la Cernavoda; urmeaza si asistenta financiara suplimentara din partea U.S. International Development Finance Corporation (Banca de dezvoltare a S.U.A.). Proiectul de la Cernavoda reprezinta si o paradigma a viitoarelor colaborari romano-americane pentru imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii Romaniei. Acest proiect reprezinta un exemplu fantastic al potentialului pe care Romania il are pentru a deveni o 'sursa de energie' la nivel regional, atat pentru productie, cat si pentru export.

Demaram si un proiect care presupune dezvoltarea unei autostrazi si cai ferate care sa lege Marea Neagra de Marea Baltica. Proiectul, realizat in colaborare cu Polonia, va continua dezvoltarea economiei Romaniei si a tarilor din regiune. Astfel de proiecte sunt importante pentru ca ne reamintesc ceea ce se poate realiza pentru dezvoltarea proiectelor legate de infrastructura critica alaturi de parteneri de incredere, care respecta principiul statului de drept!

'Incredere' este un cuvant important! Aplicarea principiului statului de drept este esentiala pentru libertate si democratie! Ca sa restauram respectarea principiului statului de drept, nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a facut Romania in ultimul an! Coruptia din guvernul anterior, care s-a concretizat in relaxarea legilor justitiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea si pe altii sa evite pedeapsa cu inchisoarea nu va fi acceptata! Cei care au participat si au ajutat la privarea poporului roman de statul de drept si care s-au pretat la fapte de coruptie nu vor avea sprijinul nostru! Numeroasele progrese facute de Guvernul Orban in ultimul an ar putea fi subminate cu usurinta. Aplicarea principiului statului de drept este esentiala si are prioritate in toate initiativele noastre comune; nimeni sa nu uite acest lucru! Multe persoane din afara, si, din pacate, cateva din interior, continua sa incerce sa submineze democratia si libertatea Romaniei, precum si progresele realizate de poporul roman. Nu vom consimti niciodata la asa ceva!

Am fost martorii unor atacuri cibernetice devastatoare asupra infrastructurii critice si a sistemelor de sanatate, ai unor furturi de proprietate intelectuala si am vazut cu ochii nostri ca cei care comit infractiuni cibernetice utilizeaza instrumente din ce in ce mai sofisticate pentru a-si selecta victimele. De la hackeri sponsorizati de statul chinez care fura date de la companiile occidentale din domeniul tehnologiei, la atacurile cibernetice sprijinite de Rusia impotriva Georgiei din toamna trecuta, avem de-a face cu o varietate de inamici si amenintari cibernetice din exterior, care necesita cooperare internationala stransa. Statele Unite, impreuna cu aliatii sai loiali precum Romania si alti parteneri de pe mapamond vor continua sa deconspire astfel de eforturi pentru destabilizarea sistemelor noastre digitale si amenintarea stilului nostru de viata!

Pe masura ce tehnologia avanseaza, mizele sunt din ce in ce mai mari! De exemplu, urmatoarea generatie de retele 5G va aduce o varietate de aplicatii inovatoare si transformatoare in sectoare precum aparare, transport, energie. Nu sunt simple aplicatii inovatoare, sunt stalpii de rezistenta ai infrastructurii critice! Cu toate acestea, acceptarea tehnologiei 5G de la companii care nu sunt de incredere va atrage noi amenintari, pe masura ce entitatile rau intentionate vor incerca sa exploateze accesul pentru intruziune sau supraveghere. Strategia Partidului Comunist din China este clara: dominarea retelelor 5G si extinderea capacitatii de supraveghere prin companii precum Huawei.

Sunt sigur ca sunteti cu totii familiarizati cu conceptul 'Zero Trust (incredere zero)'. Indiferent de ceea ce va spune o companie sau de ce tip de firewall este instalat, trebuie sa lucram pe baza unui principiu simplu: nu te increde niciodata, verifica intotdeauna! Statele, companiile si cetatenii trebuie sa poata avea incredere ca retelele 5G nu vor reprezenta o amenintare la adresa securitatii nationale, a vietii private, a proprietatii intelectuale sau a drepturilor omului. Nu poate exista incredere in situatiile in care producatorii si furnizorii se afla sub incidenta unor regimuri autoritare, cum este cazul Republicii Populare Chineze, fara transparenta si fara aplicarea principiului statului de drept, care sa protejeze consumatorii si companiile. Cele mai bune practici in materie de securitate cibernetica vor fi esentiale pentru protejarea retelelor de amenintari si accesari neautorizate sau 'portite secundare'. Insa, companiile care nu sunt de incredere si prezinta risc ridicat, precum Huawei si ZTE, nu au nevoie de o 'portita secundara', deoarece elementele software si hardware de care dispun le ofera 'poarta principala' care le permite stapanilor lor sa vada si sa auda pe toata lumea din retelele lor.

Cetatenii si guvernele din lumea intreaga incep sa constientizeze aceasta amenintare. Administratia Trump, impreuna cu partenerii de incredere, ia masuri decisive de aplicare practica a acestor principii. Statele Unite si Romania au semnat un acord privind securitatea 5G, prin care se afirma angajamentul nostru de a dezvolta retele 5G sigure si de a evalua minutios amenintarile provenite de la furnizorii cu risc ridicat. De atunci, cinci alte state membre UE au urmat exemplul Romaniei si au incheiat acorduri cu Statele Unite.

In luna august, Secretarul de Stat Pompeo a anuntat extinderea Programului 'Clean Network' – un efort amplu de abordare a amenintarii pe termen lung la adresa protectiei datelor, securitatii si drepturilor omului, provenite din partea entitatilor maligne, sub regimuri autoritare. Programul 'Clean Network', conceput pe baza standardelor de incredere digitala acceptate la nivel international, reflecta angajamentul nostru pentru o retea globala de internet deschisa, interoperabila si sigura, care se bazeaza pe valori democratice comune. Mai bine de 30 de tari si furnizorii de servicii de retea aferenti au aderat la Programul 'Clean Network', iar multi dintre gigantii mondiali ai telecomunicatiilor sunt in curs de a deveni 'Clean Telcos'. Acest efort are la baza un concept simplu: protejarea datelor noastre impotriva supravegherii statului condus de Partidul Comunist din China.

Statele Unite si Uniunea Europeana sunt de acord: trebuie sa analizam cu atentie impactul pe care l-ar avea pe termen lung situatia in care am permite furnizorilor cu risc ridicat accesul direct si indirect la retelele 5G. Dezvoltarea 5G, sustinuta prin principiile incluse in Setul de instrumente al UE privind securitatea cibernetica a retelelor 5G (EU 5G Toolbox) si in initiativa 'Clean Network' va mentine valorile noastre comune cu privire la competitie loiala si reciproca, transparenta si principiul statului de drept.

Pretul platit in numele libertatii si democratiei nu este unul mic. Suntem recunoscatori pentru conducerea si cooperarea Guvernului Romaniei, in ceea ce priveste raspunsul la amenintarile la adresa libertatii si a statului de drept. intre Romania si Statele Unite s-a format o legatura speciala, de aliati si prieteni. Romania si Statele Unite sunt cei mai buni prieteni! Asteptam cu interes sa colaboram cu Romania in vederea conturarii unui viitor mai sigur, mai prosper si mai vibrant!

In final, cu tristete trebuie sa mentionez ca doi dintre militarii romani care fac parte din fortele operative multinationale romano-americane din Kandahar au fost raniti, in aceasta noapte, in urma unei deflagratii in timpul patrularii. Mi s-a comunicat faptul ca ranile nu sunt grave si este de asteptat ca toti militarii sa se recupereze complet. Ma rog pentru insanatosirea lor grabnica!

Vreau sa multumesc, din nou, femeilor si barbatilor curajosi, membri ai Fortelor Armate Romane si femeilor si barbatilor curajosi din armata noastra care lupta cot la cot pentru a apara democratia si libertatea in lume! Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere!

Va multumesc tuturor pentru toata munca asidua pe care o faceti pentru a ne apara!”

Comentarii

# Obs date 23 October 2020 11:35 +17

Totul se invarte in jurul banilor. Americanii, pragmatici ca intotdeauna, sustin pe cei care le pun pe tava totul si foarte ieftin. La noi, vesnica problema a cozilor de topor, multe, mult prea multe din pacate. Mai ales acum, cand al treilea razboi mondial, cel economico-financiar, este in plina desfasurare. Pot fi gasite solutii, dar cu demnitari si politicieni romani autentici.

# Ghedeon sabia lui Dumnezeu date 23 October 2020 11:55 +22

Ma gandeam sa spun ca este un bou dar nu pot sa compar acel nobil animal cu ambasadorul USA in colonia Romania ma gandeam sa spun ca este un******dar nu pot sa compar acel nobil animal cu ambasadorul USA in Romania, dar pana la urma m-am prins acesta este o scursura de canal un jegos care cu siguranta are niscai interese econonice ca si inaintasii sai la Bucuresti. Scursura care a ajuns accidental ambasador - nu pot sa-i rostesc numele seamana cu imputitul de Visinschi in anii instalarii comunismului stalinist la Bucuresti noi bietii romani fiind vanduti si de canaliile de americani la Yalta. Dispari satana de pe capetele noastre.......

# Gandalf date 23 October 2020 12:18 +5

Adrian Zdreanta.....iar se baga unde nu ii ierbe oala..????????????

# Gigi date 23 October 2020 12:31 +3

LUJU-le dacă voi sesizați MAE, ăia au vreo obligație legală să analizeze și să vă răspundă ?

# escu date 23 October 2020 14:52 +5

Acesta este rezultatul politicii proaste duse din timpul lui Băsescu când li se permitea tuturor ambasadorilor mai răsăriți (africanii ar fi fost expulzați în 2-3 ore) să se amestece în treburile interne ale ROMÂNIEI SUVERANE ȘI INDEPENDENTE fără nici o reacție din partea președintelui ROMÂNIEI SUVERANE ȘI INDEPENDENTE, politicienii de strânsură fiind fericiți nevoie mare când yankeii îi invitau la un cârnăcior. Acum, Ciolannis nu face altceva decât să pună bomboana pe colivă, numai să se simtă „confortabil” la Cotroceni. Bravos, românași, votanți mult iubiți de Ciolannis, acum vedeți cui ați dat votul. În scurt timp vom ajunge să spunem, vorba cântecului, că vom rămâne fără țară.

# X date 23 October 2020 15:25 +5

Are sa crape PNL ul cu ambasadorul lor și cu acea forma de viata de la Cotroceni când vor vedea ca tot PSD ul va câștiga. Nu pot ei sa fure cât putem noi vota. Este o rușine acest ambasador. Precum o rușine este și PNL ul de aceea se susțin .

# Antisistem date 23 October 2020 15:59 +9

Văd că indiferent de administrație, americanii consideră PSD-ul ca fiind patid comunist. După declarațiile ambasadorului vieții de după locale, aceeași treabă! Ești comunist dacă nu te vinzi foarte ieftin, dacă ții la români și vrei ca România să producă! De-asta zace Dragnea în pușcărie, e un exemplu ptr cei care vor mai îndrăzni.

# un om cu ochelari date 23 October 2020 17:45 -3

luju poate dati cu negru pe comentarii sa putem cit sau conreaza doar articollul?

# Profesionalism date 23 October 2020 18:21 +2

Trump, nu te grăbești un pic cu declarațiile? Sau mai exact, cât costa susținerea acordata de dnul ambasador? Cât primește, mai exact? Si cine plătește? De unde are bani? Din mita? Din fraude? Hai sa vedem!

# mitica date 24 October 2020 14:34 +1

Ca orice imperiu va veni si vremea lor sa se prabuseasca.

# Statul Securist al UE date 25 October 2020 03:42 +2

RESPECT pt LIVIU DRAGNEA detinut politic datorita unui sistem securist sprijinit de ambasadori anti romanesti si antidemocratici.

# vaduva date 25 October 2020 09:13 +1

LA MULTI ANI, FOSTEI ARMATE ROMANE, caci azi avem armata NATO si UE ! https://www.activenews.ro/stiri/Generalul-Radu-Theodoru-indemn-pentru-romani-de-Ziua-Armatei-Nu-permiteti-sa-fie-pangarit-si-maghiarizat-Cimitirul-de-la-Valea-Uzului-163277?fbclid=IwAR1WQ6WmRAyGVI33zcJbV0GRZbpD8qzDf-Oe2KJAoOZsfMA4UqCKWnxDC9s

# leo date 26 October 2020 13:03 +1

Unde vedeti "numeroase realizari"la guvernul Orban!? In afara de furaciuni si gafe de inculti, altceva n-au aratat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva