21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIZGRATIOSUL AMBASADOR – Inadmisibil, trimisul SUA in colonia Romania, Adrian Zuckerman, jigneste romanii care au votat PSD: “Am fost martorii unui proces electoral care a continuat sa puna distanta intre natiune si 'baronii-talhari' rosii”. Zuckerman este propagandistul regimului Iohannis: “Salut calitatile de lider ale presedintelui Iohannis si ale membrilor guvernului Orban”. Intr-un stat suveran, un asemenea individ ar fi expulzat de urgenta pentru incalcarea Conventiei de la Viena

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 October 2020 21:15
Vizualizari: 11576

Revoltatoare atitudinea ambasadorului SUA la Bucuresti Adrian Zuckerman (foto). Un individ care ne convinge din ce in ce mai mult ca este mai nociv si mai toxic chiar si decat predecesorul sau Hans Klemm. Fapt ce era de neimaginat candva.

Adrian Zuckerman a avut joi, 8 octombire 2020, o noua iesire de nepermis, incalcand in mod grav orice norma diplomatica. Trimisul SUA in colonia Romania a dovedit din nou ca nu este altceva decat un propagandist al regimului Iohannis. Si nu doar atat, insa prin pozitia sa a mers practic pana acolo incat i-a jignit si sfidat pe romanii care au alte optiuni politice decat Klaus Iohannis si PNL.


 

Astfel, comentand rezultatele alegerilor locale, Adrian Zuckerman a precizat ca acestea arata distantarea romanilor fata de “baronii-talhari rosii”, cu trimitere evidenta la PSD: “Poporul roman continua sa se elibereze din catusele mostenirii corupte lasate in urma de regimul comunist. In urma cu doar doua saptamani, am fost martorii unui proces electoral care a continuat sa puna distanta intre natiune si 'baronii-talhari' rosii care au manipulat legea pentru a-si umple buzunarele, in detrimentul poporului roman, pe care au fost alesi sa il deserveasca”. O declaratie prin care, asa cum spuneam, ambasadorul SUA i-a jignit si sfidat pe romanii care au votat PSD, adica “baronii-talhari rosii”, si care nu se regasesc in Klaus Iohannis si PNL. O optiune politica pe care nimeni, nici macar un ambasador care se crede stapan intr-o colonie, nu le-o poate lua. Ca sa nu mai spunem ca Adrian Zuckerman bate campii cu gratie, atat timp cat PSD a castigat alegerile in Capitala (pentru Consiliul General) si a obtinut cel mai mare numar de presedinti de consilii judetene.

 

In schimb, acelasi personaj – sinistru din punctul nostru de vedere - a tinut sa ii laude pe presedintele Klaus Iohannis si pe membrii Guvernului in frunte cu premierul Ludovic Orban, despre care a pretins ca au calitati de lideri si viziune. Practic s-a pus in rolul unui propagandist de serviciu al regimului Iohannis: “Doresc sa salut si viziunea si calitatile de lider ale Presedintelui Iohannis si ale membrilor guvernului Premierului Orban. Va multumesc pentru efortul neincetat de a asigura atat crearea unei Romanii de exceptie, cat si de a mentine pacea si securitatea. Dumneavoastra fauriti legaturile care aduc Statele Unite si Romania mai aproape ca niciodata”.

Si nu este singura iesire de acest gen. Zuckerman este recidivist in injurarea PSD si cantarea lui Iohannis. La fel a facut si intr-un editorial scris in luna august 2020, cand ambasadorul SUA a afirmat: “Eforturile Presedintelui Iohannis de a incheia munca inceputa acum 30 de ani si de a curata Romania de ultimii baroni rosii si mostenirea lor corupta sunt laudabile” (click aici pentru a citi).

 

Intr-un stat cu adevarat suveran un asemenea personaj era zburat de urgenta


In orice tara independenta, in orice stat cu adevarat suveran un asemenea individ era expulzat de urgenta. Asta intrucat orice imixtiune a unui ambasador strain in treburile interne ale unui stat este interzisa. Iar modul in care romanii voteaza, chiar si aceia care sustin PSD, reprezinta o treaba interna a Romaniei.

 

Iata ce prevede Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, incheiata la 18 aprilie 1961 si ratificata de Statul Roman inca din anul 1968:


“Articolul 41

1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitatilor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat”.

 

Prezentam mesajul ambasadorului SUA la Bucuresti Adrian Zukerman transmis cu ocazia Forumului Institutului Aspen de la Bucuresti:

 


“Buna ziua tuturor! Regret ca nu pot fi prezent, alaturi de dumneavoastra, la acest forum. Cu toate acestea, ma aflu la Washington D.C., unde finalizez anumite aspecte care vor consolida legatura dintre natiunile noastre marete, pentru ani buni de acum inainte. Desi ne aflam la distanta fizica, am toata increderea ca Forumul de la Bucuresti de anul acesta se va bucura de mare succes! Doresc sa multumesc Institutului Aspen si German Marshall Fund pentru organizarea acestui eveniment. Doresc sa ii multumesc si prietenului meu Mircea Geoana pentru sprijinul acordat acestui eveniment si pentru sprijinirea Romaniei si a NATO.

Toate eforturile mele in numele tarilor noastre nu ar fi fost posibile fara calitatile de lider, pozitia ferma si viziunea Presedintelui Trump. Viziunea Presedintelui Trump si a altor state europene este cea a unei Romanii puternice din punct de vedere economic si militar. Statele care dispun de institutii democratice puternice, care respecta principiului statului de drept si al economiei de piata sunt aparatori ai valorilor si drepturilor fundamentale ale omului, pe care le impartasim si pretuim. Le doresc Presedintelui si Primei Doamne insanatosire grabnica, dupa contractarea virusului COVID-19, un pericol care ne ameninta pe toti.

Doresc sa salut si viziunea si calitatile de lider ale Presedintelui Iohannis si ale membrilor guvernului Premierului Orban. Va multumesc pentru efortul neincetat de a asigura atat crearea unei Romanii de exceptie, cat si de a mentine pacea si securitatea. Dumneavoastra fauriti legaturile care aduc Statele Unite si Romania mai aproape ca niciodata.

Momentan, ma aflu la Washington, D.C., impreuna cu Ministrul Apararii Ciuca si Ministrul Economiei Popescu, in vederea consolidarii relatiilor bilaterale dintre tarile noastre. Ministrul Apararii Ciuca si Secretarul Apararii Esper se intalnesc astazi, pentru a semna un Acord bilateral de tip foaie de parcurs privind cooperarea in domeniul apararii pentru perioada 2020-2030. Acest acord strategic in materie de aparare va reitera angajamentul Statelor Unite de a ajuta Romania sa se apere impotriva influentei maligne a puterilor straine si sa isi pastreze integritatea granitelor.

Maine, Ministrul Popescu se va intalni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentala pentru reconditionarea unuia dintre cele doua reactoare nucleare si renovarea cladirii in care se afla cele doua reactoare noi de la centrala nucleara de la Cernavoda, din Romania. Acest proiect in valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigma a viitoarelor proiecte romano-americane de dezvoltare economica si energetica.

In partea a doua a zilei, Ministrul Popescu se va intalni cu Presedinta EXIM (Bancii de Export-Import a S.U.A.), Kimberley Reed, in vederea semnarii unui memorandum de intelegere care vizeaza finantarea proiectului nuclear de la Cernavoda si alte proiecte din Romania. Este cel mai mare pachet de finantare primit pana acum de Romania, fapt care indica increderea pe care o au Statele Unite in vechiul lor partener si aliat.

Statele Unite si Romania au realizat multe impreuna! Romania este la un pas de a pasi in calea unor oportunitati extraordinare! Pe masura ce Statele Unite si Romania continua sa lucreze impreuna, vom vedea cum Romania isi va asuma rolul de lider in Europa, care ii revine de drept. Romania a demonstrat si continua sa demonstreze ca are un spirit ce nu poate fi dominat, precum si o dedicare de neclintit fata de valorile democratice. A venit momentul Romaniei, iar perioada Renasterii in Romania se deruleaza sub ochii nostri!

Poporul roman continua sa se elibereze din catusele mostenirii corupte lasate in urma de regimul comunist. in urma cu doar doua saptamani, am fost martorii unui proces electoral care a continuat sa puna distanta intre natiune si 'baronii-talhari' rosii care au manipulat legea pentru a-si umple buzunarele, in detrimentul poporului roman, pe care au fost alesi sa il deserveasca. Romania continua sa ia masurile necesare pentru a atrage investitiile straine care ii sunt necesare pentru a-si revendica locul care ii revine de drept in fruntea unei Europe revigorate! Este foarte clar ca Romania este deschisa negocierilor, dar nu este de vanzare!

La fel ca fiecare natiune reprezentata la acest forum – si ca orice alta tara de pe mapamond – Romania a cazut prada virusului COVID-19. Pana la acest moment, majoritatea dintre noi cunoastem pe cineva care s-a luptat sa invinga acest virus, sau chiar am pierdut pe cineva drag din cauza bolii. Daca sunteti in aceasta situatie, va transmit sincere condoleante! Nu ii vom uita pe cei care nu mai sunt si nici nu vom uita lectiile pe care le-am invatat! tarile noastre vor iesi din aceasta situatie afectate, dar mai puternice!

Romania a gestionat criza generata de acest virus cu rigurozitate si cu hotararea ferma de a-si proteja cetatenii, castigandu-si astfel respectul Statelor Unite si al altor aliati din lume. A trimis ajutoare si personal medical in tarile vecine si in Statele Unite – va multumesc! Armata romana a fost in fruntea coordonarii eforturilor acestei natiuni, prin crearea si furnizarea de targi si aparate de ventilare si dand dovada de spirit de conducere. Lumea intreaga a vazut o natiune care lupta sa isi salveze cetatenii si in acelasi timp isi asuma locul care ii revine de drept, de lider in regiune si de forta care va contribui la conturarea lumii moderne, renascute, in care traim. Orice tara ar fi mandra sa se numeasca prieten si aliat al Romaniei, cu siguranta Statele Unite se mandresc cu acest lucru!

Pe masura ce tarile si popoarele noastre isi revin din aceasta perioada incredibil de dificila, este mai evident ca niciodata ca natiunile noastre isi influenteaza reciproc viitorul si suntem norocosi sa avem astfel de Aliati de baza in aceste vremuri.

Romania si-a regasit vocea furata de comunisti si este acum membru cu drepturi depline in Uniunea Europeana si in NATO si protejeaza flancul sudic. In cei saisprezece ani de la aderarea la Alianta, Romania a evoluat de la un stat care primea ajutoare in materie de securitate la o entitate care exporta securitate si o forta redutabila in cele mai periculoase teatre de operatiuni ale lumii. Prin Comandamentul multinational de divizie Sud-Est, Unitatea de Integrare a Fortelor NATO si o Brigada Multinationala complet operationala, Romania isi respecta partea de intelegere si face chiar mai mult. Scutul antiracheta Aegis Ashore de la Deveselu, care contribuie la protejarea Europei de amenintarea rachetelor balistice si recenta achizitionarea a primei din cele sapte baterii de rachete 'Patriot' atesta faptul ca Romania este pregatita sa se apere si sa ii apere pe aliatii sai.

Romania si Polonia sunt puncte esentiale pe Flancul Estic al NATO. Cele doua tari impartasesc un istoric comun de oprimare pe fondul regimului comunist si al influentelor maligne provenite din Rusia. Au existat multa vreme intr-o zona periculoasa, si, contrar tuturor asteptarilor, acum lupta umar la umar impotriva acelorasi amenintari, sub acelasi drapel si afirma: 'Nu se va mai intampla niciodata!'. Este laudabila interoperabilitatea multilaterala pe care aceste natiuni o vizeaza si o si obtin. Exista o multitudine de exemple in acest sens – de la companiile din Polonia, care fabrica elicoptere americane a caror mentenanta va fi efectuata in Romania, la schimburile militare dintre natiunile noastre, ne suntem alaturi reciproc! Pozitionarea geografica a condamnat Romania si Polonia sa treaca cu greu prin secolul al-XX-lea; insa, in prezent, se asigura ca aceste natiuni joaca un rol esential in apararea libertatii, a vietii si a prosperitatii in Europa. Potentialii inamici ar trebui intampinati si cu ramura de maslin si cu pozitie ferma, de forta; Romania dispune de toate cele necesare pentru a face ambele lucruri, atat la nivel regional, cat si european. Slava Domnului pentru acest lucru! Dupa cum ne-au aratat din nou evenimentele recente din regiunea Marii Negre, aceasta zona are nevoie de parteneri NATO reali, de baza. Eforturile Romaniei de modernizare militara si angajamentul de a se incadra in marja de 2% stabilita la Summitul NATO din tara Galilor reprezinta un model pentru multe natiuni.

Angajamentul ferm al Romaniei fata de dezvoltare, principiul aplicarii statutului de drept, securitate europeana si fata de aliatii sai sunt evidente…atat pentru prieteni, cat si pentru inamici. Romania este tinta campaniilor neincetate de propaganda si a actiunilor maligne din partea Rusiei si a Chinei. Mass-media controlata de Kremlin si Huawei si stapanii sai comunisti de la Beijing se incapataneaza sa refuze sa permita Romaniei sa mearga pe caile democratice pe care le-a ales poporul roman. Romania este un aliat puternic. Romania seteaza standardele in Europa – prin cooperarea cu Statele Unite – in ceea ce priveste securitatea retelelor si infrastructurii 5 G necoruptibile. in prezent, colaboram cu Polonia si alti aliati NATO pentru a-i asista sa atinga nivelul la care a ajuns Romania. Toti aliatii nostri ar trebui sa calce pe urmele Romaniei si sa se asigure ca cetatenii si economiile lor nu sufera de subjugare sau amenintari din partea entitatilor straine. in situatia in care totul, de la transport, pana la miscarile de trupe militare se bazeaza pe retele partajate, este esential ca aceste retele sa fie necoruptibile, construite si mentinute de catre companii din state democratice care impartasesc valorile noastre democratice. Romania intelege acest lucru.

Rusia, China si alte forte maligne incearca sa destabilizeze Europa si lumea, jubileaza cand reusesc sa semene discordie si haos. Rusia si fantomele revansismului bantuie Romania, si chiar toata Europa de Est. Moscova invata in ritm foarte lent faptul ca lumea nu va accepta agresiunea 'sferelor sale de influenta' si actiunile sale rau-intentionate, hibride. Lumea vegheaza, Bruxelles-ul vegheaza, Bucurestiul vegheaza si, cel mai important, Washington-ul vegheaza! Lumea libera nu va mai tolera aceasta conduita maligna!

Perioada Noii Renasteri in Romania este sustinuta de o economie infloritoare, care se bucura de un potential magnific. Infrastructura moderna, transparenta corporativa din ce in ce mai accentuata, privatizarea si aplicarea principiului statului de drept vor debloca adevaratul potential economic al Romaniei. Romania este binecuvantata cu cel mai bun port de mare adancime de la Marea Neagra si cu acces direct la pietele din nordul si vestul Europei. Pe masura ce UE se adapteaza la noile realitati, Romania, un producator de seama de petrol si gaze naturale, este pregatita sa se afirme si sa conduca. Natiunile noastre colaboreaza strans pentru a continua sa ajute Romania sa atinga la maximum potentialul vastului teren arabil de care dispune – are cel mai ridicat nivel pe cap de locuitor din UE. Cu ajutorul cunostintelor tehnice si a tehnologiei americane in materie de irigatii, Romania va redeveni 'Granarul Europei', asa cum era odata. Romania dispune de rezerve vaste de cupru, aur, magneziu si metale rare, precum si de posibilitati hidroenergetice nemaipomenite.

Cu toate acestea, cea mai valoroasa resursa a Romaniei sunt generatiile sale tinere, educate si ambitioase. Sfera tehnologiei este in plina dezvoltare, iar tinerii programatori romani de la Bucuresti la Cluj se bucura de o reputatie excelenta la nivel mondial. Romania reprezinta un model de incubator pentru afacerile din domeniul tehnologiei. Este deja un lider la nivel regional si cu sprijinul si parteneriatul nostru puternic, va deveni lider la nivel european si mondial.

In ultimul rand, trebuie sa abordez si masurile pe care Romania continua sa le ia pentru a se elibera de ultimele ramasite de coruptie si talharie, caracteristice regimului comunist. Regimurile tiranice au furat vieti, averi si aspiratii. Astfel, au generat coruptie persistenta. Din nefericire, nicio natiune nu este libera de coruptie – insa natiunile care au suportat regimul comunist timp de decenii au fost fortate sa o tolereze la nivel profund. Cu fiecare condamnare, fiecare extradare si fiecare proces electoral, Romania transmite un mesaj clar, epoca insusirii de foloase necuvenite, a traficului de influenta si a fraudarii proceselor electorale a apus. Un stat democratic, maret si liber la granita Europei de Est poate fi perceput ca amenintare de catre statele vecine rau-intentionate, insa noi si aliatii nostri europeni suntem extrem de multumiti sa vedem Romania cum isi ocupa locul de drept la masa natiunilor democratice care respecta principiul aplicarii statutului de drept si care dezavueaza fraudele la nivel municipal, electoral si pe scara larga. Fiecare pas inainte consolideaza increderea investitorilor straini in pietele din Romania si arata lumii ce natiune atractiva, bogata in profesionisti si resurse este Romania.

In ultimii treizeci de ani Romania s-a reinventat. De la ruina economica in flacari de la inceputul anilor ‘90 la liderul european de astazi. Romania a aratat lumii ca este pregatita sa dea forma unei Europe moderne si unei lumi moderne. Statele Unite sprijina intrutotul Romania in acest demers. Parteneriatul nostru strategic nu a fost nicicand mai puternic – Statele Unite si Romania sunt cei mai buni prieteni.

Va multumesc pentru atentie! Dumnezeu sa va binecuvanteze!”

Comentarii

# DODI date 8 October 2020 22:40 +39

Nu poți avea așteptări de la un evreu care-i laudă și aplaudă pe cei care s-au opus mutării ambasadei României la Ierusalim și care nu au numit nici acum, după mai bine de 2 ani un ambasador român în Israel. Între acest evreu și celălalt evreu (soroș) nu este diferența decât aceea că primul s-a născut în România (Timișoara) și al doilea (soroș) la Budapesta. În rest același aer de suficiență, aceași desconsiderare a poporul român, aceleași jigniri ca și predecesorii săi... democrați. Este drept că politica este kurvă, dar acest ambasador este kurvă făcând politica nesimțirii.

# romanul tolerant date 8 October 2020 23:00 +2

Evreul ca jidov ratacitor in toate tarile lumii,face banci,insala,talhareste,spoliaza cetatenii de bani,incearca sa cumpere tot ce prinde intre ghearele lui murdare,ei sunt in spatele ruinarii Romaniei.

# Andrei Muresan date 9 October 2020 00:55 +17

Excelenta, de ce nu va vdeti dvs. de misiunea mobila de ambasador; caci dupa cum vad scris si vorbit la dvs. sunteti depasit total. Platesc taxe in USA ,numai pt casa peste sapte mii de dolari pe an, ca dvs. sa ma faceti de ras. Am emigrat de tina si pulberea PDRS si a Fundatiei Soros. Greu pt mine. Greu pt familia mea. Aveam alte asteptari de la Ambasada Americana de la Bucuresti, dar vad ca mergeti prim gropi, de ma mir ca nu va-ti rupt vreun picior. Eu am tot dreptul din lume sa vorbesc si sa critic PDS-ul, dar dvs? Unde este diplomatia, eleganta, curtoazia unui ambasador? Dvs. nu ati facut nimic pentru America, chiar nimic sa meritati o asemenea functie. Eu, cred ca nu este un american sa fi facut mai mult decat mine. Nu cer nimic de la statul american, absolut nimic, dar nu imi mai faceti Tara natala de ras. Sunt situatii cand spun ca sunt roman si datorita dvs. si a altora ca dvs. sunt bataia lor de joc, desi, va spun cinstit, nu se ridica profesional nici la nivelul unei euglene

# Petru Isari date 9 October 2020 01:56 +3

Pentru ambasadorul american: Citesc in "Lumea Justitiei" de astazi parerile ambasadorului american la Bucuresti. Ce dracu se intampla cu lumea asta? Au inebunit si diplomatii! Unde este elaganta, diplomatia unui ambasador? Ce a facut aceasta hahalera pentru America? NIMIC.Dimpotriva coborat SUA spre ura si lipsa de respect. Nene hambasador, eu platesc taxe pentru casa din SUA peste sapte mii de dolari pe an, ca tu sa-mi balacaresti tara natala, pe tatal meu detinut politic, etc. Am plecat din tara din cauza PDSR si a Fundatiei Soros, asa ca sa nu ma suspectezi de apartenenta politica. Nici tu si niciun alt american nu ati facut pentru America cat am facut eu. Si ce primesc in schimb jignirile tale si a altora ca tine. Sunt umilit de panarame cand le spun ca sunt roman. Ai fost vreodata la Wal Mart sa vezi ce americani umbla printre rafturi? La Londra, acum un an, la Viena, acum doi ani, la Berlin acum trei ani, am intrebat cetateni de pe strada, in engleza, unde este hotelul "X".

# Petru Isari date 9 October 2020 01:58 +9

Din restaurant, austriacul m-a dat afara. Din hotel englezul m-a dat afara, neamtul mi-a aratat semnul american si m-a privit cu ura. Nene, eu sunt real, am 1,85 m si o suta de kg si mai sunt si un prost care a crezut in "visul american" si mai prost ca v-am ajutat enorm in timpul lui Clinton, fara a cere si a primi ceva de la guvernul american. Cand aud americanii ca sunt si roman, rad de mine si ma trateaza de rahat, ma fura, ma batjocoresc. Da, nu sunt femeie, nu sunt nici tanara, nici frumoasa, deci nu sunt nici din DEVESELU. Spune tu, genialule ce ati facut in Haiti? Dar in Grecia, dar in....De ce imi jignesti tara mea natala pe banii mei? Sper ca Dl Trump sa iasa din nou presedinte si il voi informa de apucaturile tale si ca imi faci rau mie si familiei mele denigrand poporul roman. Nu uita, am schimbat un ambasador corupt de la Bucuresti; mai pot schimba si pe cei care jignesc de aiurea si lovesc sub centura. Am prieteni evrei, nu Soros si pupila lui de la Cotroceni

# jude date 9 October 2020 06:24 +12

Aceeasi colonie, alt tatuc ordinar! Cum isi permite acest specimen sa jigneasca jumatate din acest popor?!Nu ti-ar fi rusine, sa-ti fie! Zici ca vii dintr-o tara cu democratie , si te porti de parca ai fi pe plantatia ta cu sclavi! Bai, tu cine te crezi, sa ne terfelesti cum iti vine la gura aia slinoasa? Sunt, pur si simplu, revoltata de tupeul dumitale! Inca o data, sa-ti fie rusine, iar daca ai un pic de demnitate in dumneata, PLEACA!

# santinela date 9 October 2020 07:11 +1

Tuckerman asta,ambasadorul lui peste prajit,este definitia perfecta a "IDIOTULUI " !Daca era ambasador la unguri,polonezi sau cehi pleca de mult de tot unde a intarcat mutu iapa !

# Zuker man date 9 October 2020 07:45 +3

Un sorosist libidinos care provoaca scarba pe unde trece

# imun/teanu date 9 October 2020 08:08 +3

Aveam o luna cand sub bombardamentele imperialistilor (asa invatati la scoala) anglo-americani. Asa era atunci, "era nevoie sa moara oameni" ca sa scapam de nemti /care aveau nevoie de crematorii pentru "niiisteee...eeevrei". Acum, cand cand americanii noua zic ca "cei mai prieteni dintre pamanteni", ne-au blagoslovit cu cele mai zoologice specimene fatate de democratia lor (cand "originala"): manulTaub, ghite'nPiatra (astazi si maine), "ala" de care abia am scapat, ca acum si cu "zaharelul" /de fapt ca in vestul salbatec. Aferim!

# Andi date 9 October 2020 08:30 +1

Sunt confuz.. Parca l-ati laudat pe individ cand a fost numit ambasador. Il regretam cumva pe Hans Klemm?

# Narcis date 9 October 2020 08:37 +4

Mr. Pig ăsta, care este numai de cateva luni in RO, fara rusine si fara sa aiba atributii, isi da cu parerea despre tot, ca si cum ar fi trait aici o viata intreaga. Insa ”spusele” lui cântăresc foarte mult in dolari: el face lobby mascat pentru afaceri păguboase pt statul roman si foarte profitabile pentru anumite companii americane. În afară de faptul ca ocupantului îi platim miliarde de dolari, acum ei pun mana pe toate afacerile si toate investitiile. Cu gura mare ii denigreaza pe chinezi ca sa vina ei, pe bani muuuulti, pentru care Țara se indatoreaza enorm! Se profilează o noua afacere BECHTEL, adică o nouă țeapă pe miliarde de dolari, despre care prostul ăsta ne aburește: România se împrumută 8 miliarde de dolari, decizie care nu a trecut prin Parlament, BNR tace și probabil ca Bruxelles-ul nu stie.

# Narcis date 9 October 2020 08:38 +4

Asadar, cu mândrie proletară, Mr. Pig guiță: ”Ministrul Popescu se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiţionarea unuia dintre cele două reactoare nucleare şi renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, din România”.”Acest proiect, în valoare de 8 miliarde de dolari, va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică şi energetică”. Ministrul Popescu se va întâlni cu preşedintele EXIM (Băncii de Export-Import a SUA), Kimberley Reed, în vederea semnării unui memorandum de înţelegere care vizează finanţarea proiectului nuclear de la Cernavodă şi alte proiecte din România. E vorba de un împrumut de la o bancă federală, care creditează operațiuni peste mări ale companiilor americane, de obicei reflectat într-o dobândă sporită. Ne imprumutam la ei si tot ei construiesc, pe banii nostri.

# Valter Cojman date 9 October 2020 08:39 +11

Afara din tara cu javra ordinara!!! De cand a venit, incalca mereu art.41 din Conventia de la Viena. HUUUUOOOOO ZUCKERMAAAN!!!!! HUUUUOOOOO SUUUAAAAAAA!!!!!

# Gabe date 9 October 2020 09:25 +5

I am an expat living in Romania ! Dual citizenship / I am a Republican as an US citizen, but as a Romanian, I am a "PSD-ist" ! And proud of it ! Therefore, mr. Zukerman, you are full of hot air !!! And frankly, go screw yourself.....

# romanul date 9 October 2020 09:46 +3

Conventia spune: "Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat”. Vorbeste de "stat" si nu de colonie unde acest personaj infect este tolerat sa faca ce vrea!

# Markus date 9 October 2020 10:16 +1

Ca sa te batjocareasca cineva trebuie sa fie : Unul care batjocareste si unul ca sa accepte. Daca voi il numiti pe individul asta ambasador e vina voastra. Intr-o tara ca Romania sa poata fi numit ambasador cineva e prins cu arcanul ca nu vrea nimeni postul " Sa Traiti Bine "

# Lorenzo de Medici date 9 October 2020 11:06 +5

Ce să mai comentezi sau să critici prestația acestui specimen grețos. Omul e sub orice critică. Aștept, totuși, ziua în care insul, ”tâlhar-baron negru”, că ”roșii” am înțeles că sunt alții, să ne povestească cum americanii golesc buzunarele poporului român, mai ceva decât ”pesediștii” (de exemplu, încasând bani grei pe autostrăzi neconstruite sau pe tehnică militară inutilă și depășită), manipulând nu doar legea, ci și trădătorii de patrie pe care un popor român sărăcit (de americani, dar nu numai), debusolat și derutat îi ține în mod inconștient la putere. Cât despre ”liderii” Iohannis și Orban, râd și curcile bete și nu se mai opresc din râs, de când l-au auzit pe onoratul Zuckal (a se citi țucal) Man.

# Narcis date 9 October 2020 11:30 +5

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială în SUA, a semnat ieri la Washington, cu secretarul Apărării, Mark Esper, o foaie de parcurs pe zece ani!! Se vorbeste acum ca sa le alocam in viitor bani pentru cheltuieli militare care sa depaseasca 2% din PIB!! Ăstia s-au aciuit in tara noastra, pe banii nostri si nu numai ca ne spoliaza, dar ne fac si planuri pe 10 ani!! A facut Rusia vreodata asa ceva? Sau China? Asadar Mr. Pig guiță cum poate, dar pe ascuns, cu oficialii romani, face aranjamente cu ”niste americani” prin care Țara sa ii susțina pe trogloditii lor. De ce nu se face un referendum, sa vedem, cine ii vrea pe americani in tara? Cum a fost cel ”fara penali”, sa urmeze si unul ”fara americani”! Ciucă trebuie tras la raspundere si chemat in Parlament. PE-SE-DE trebuie sa ia atitudine vârtos, nu ca pana acum!!! Sau nu poate, că se opune Dâncu?

# Moromete date 9 October 2020 11:32 +3

Cat de nesimtit poate fi acest individ , ca sa poata spune ca RO a devenit lider european ( dar cu pantalonii in vine !) si ca noi suntem cei mai buni prieteni (poate de jumulit). Mai ramane sa ne dea o mana de cioburi colorate pe post de pietre pretioase . Sictir maxim!

# popescu date 9 October 2020 11:46 +2

Cind stapinii isi pun unul care este, cumva, din tara pe care au ocupat-o si care vorbeste limba localnicilor, atunci, inseamna ca vor sa-si infiga bine coltii in prada. Oricine ar fi putut sa stie acest lucru citind istoria si nu bucurindu-se ca va fi schimbat Klem. Ambii trebuiau declarati persona not grata, dar nu sintem un astfel de popor, pt ca nu avem demnitate, plus multe altele.

# Petrichei Ana date 9 October 2020 11:59 +2

Baietii spalativa bine pe dintii si buze ,ca urmeaza recompensa ,pupat fundul trimisului unchi SAM. Antenele treceti in fata la pupat ,pentru ca nu ati citit nu ati vazut acest lucru facut de un ambasador. Ministrul de externe s-a inecat cu trabucul. Avem leacul pentru covid ,dar mai trebuie sa crapam niste romanii,pana nu primim aprobare. Doctorul de la BABES a spus ca tratamentul presedintelui SUA este si la noi cunoscut,darr conform declaratiilor Domnului ARAFAT doctori au acum puterea celui de sus,adica cine sa moara ,cine sa traiasca .Jalnic

# Liţă date 9 October 2020 12:05 +2

Domnule ambasador, lăsaţi-o mai uşor cu corupţia din România! Cazul Hunter Biden-Ucraina-Rusia vă spune ceva? Dar cazurile Deutsche Bank, Volkswagen, Kühne & Nagel? Si nu vă mai erijaţi în atotştiutor şi administrator de colonie! Ţineţi cont că sunteţi într-un stat suveran, chiar dacă oamenii regimului pe care nu mai încetaţi să-i lăudaţi se comportă ca nişte slugi.

# Gigi contra date 9 October 2020 12:20 +1

Un jeg penal nenorocit care face parte din mizeria tocmita in cancelarii straine de a distruge biata Romanie. .....romani treziti-va o data ca nu este bine deloc ce se intampla..

# Proletarul manios date 9 October 2020 12:46 0

Afara din tara cu javra evreiasca ordinara profitoare!Huoooo hotilor SUA si acolitilor vostri.

# Obs date 9 October 2020 13:07 +4

Hans Klemm a fost un mic copil pe langa acest Zuckerman. Amestec fatis, grosolan in problemele interne ale Romaniei. Mea culpa. Am uitat ca suntem o colonie !

# Mitică de la sculărie date 9 October 2020 13:11 +2

Apropo poate cineva să-mi spună cât costă un reactor nou. Cred că noi puteam construi unul nouori chiar două cu banii ăstia. DE asta nu erau buni chinezi să ne facă eactor nou. Ăștia ne iau 8 miliarde ca să-l vopsească. Ne merităm soarta.

# cozma ioan date 9 October 2020 17:54 +4

acest personaj dizgratios, care blameaza PSD uita ca 172 de bravi ciumati rosii ,cum ii numeste el ca un vechil de mosie - au instalat guvernul pe care il lauda ! atunci au fost buni ! vedeti momailor din psd cum vine bumerangul in capetele voastre de idioti ?

# geo date 9 October 2020 18:10 +3

De urgență trebuie trimis acasă!.

# Gabi date 9 October 2020 20:33 +4

Era bucurie mare un prostime când a venit ne-domnul ăsta: ca are origini românești, că e pregătit, că...că...Oare e greu de inteles că orice ambasador SUA va bani aici ne va trata asa cum acceptăm sa fim tratati, adică drept sclavi ? Hai mai ușor cu bucuria pe scări când apare câte un ipochimen de-ăsta....Toti vin cu gândul sa dicteze. Pentru va se poate.

# escu date 10 October 2020 12:47 +3

Vedeți ce face mita dintr-un om, dacă poate fi numit așa? Cum România dă bani grei pe fiare vechi americane, acum dând și bani grei pentru Centrala nucleară, deoarece cu China nu puteam fiind contract mai avantajos, se face propagandă grețoasă pentru johannis și pnl. Acum înțelegem de ce Dragnea trebuie să stea la mititica, deoarece a încercat să pună taxe pe multinaționale, resursele naturale, urmând ca și Armata să facă achiziții de armament și tehnică militară de la state din UE. Deci, revenim în evul mediu, grație lui johannis și pnl, cumpărăm caftanul domnesc și nimicim adversarul politic.

# mitica date 10 October 2020 22:11 +1

Poza pe care o vedem de la ce gradina zoologica este?

# Septi date 11 October 2020 11:15 +4

Conventie de la Viena? in ,,pandemie''. Haideti d-lor! Pe ce lume traiti? Acuma-s pe bune ,,alegerile'' cand numara ,,cine trebuie''. Tre' laudati ,,castigatorii'' ca doar sunt ,,supusi credinciosi''. N-o mai vanturati pe aia ca-i jignesc pe ,,romanii care au votat peeseedee''. Deja tot analfabetul functional s-a prins ca au fost vreo 15-20% la ,,votul altfel'' (mascat). Mai multi au fost cei din ,,comisii'' care si-au luat ,,dreptul'' pt. ,,munca depusa''. Si bineinteles ca era de asteptat sa ,,raporteze'' de ochii lumii peste 37,3% (noul prag psihologic). Record de tone de grau la hectar si paine pe cartela. Naspa-i ca cine nu zice ca-i bine devine ,,dujmanul poporului'' si-i amenintat ca dac-o sa aiba nevoie ,,de una/ alta'', canci, o sa-i sara randul, avand prioritate ,,aplaudacii''. Idiotii inca-si mai pun intrebarea: oare cum a fost posibil sa se ajunga atat de repede aici uitand cei 30 de ani trecuti in care s-a cladit ,,lumea in care traim azi''.

# ANOMIS date 13 October 2020 09:00 +2

In toamna anului 2004 (septembrie pentru cunoscători), la Ambasada SUA s-a stabilit ca Traian Băsescu să fie viitorul președinte al României, cu siguranța domnul Năstase își aduce aminte de trădarea de care a avut parte, chiar dacă se înțelesese și el cu americanii. Credeți că micul neamț a câștigat două mandate de președinte fără să le promită americanilor că au unde să-și depoziteze fiarele, pardon avioanele, că baza de la Devesel este întâmplătoare, de ce nu vorbește nimeni de urgiile care le fac americanii acolo? Ascultam astăzi la radio de domnul de la ORNIS care nu are studii superioare, de domnul de la Ministerul Dezvoltării care a fost șomer, de deputatul/senatorul care dar nu are bacalaureatul, nu pot să nu mă întreb retoric către ce ne îndreptăm? Voi generația #rezist gândiți singurei și nu vă mai lăsați spălați pe creieri de rețelele de socializare.

# VIKY date 14 October 2020 09:00 +3

Khazar Henry Kissinger: "In viitor,va fi la fel de imposibil ca persoana obisnuita sa se revolte impotriva noastra, asa cum este pentru o oaie sa se revolte impotriva unui fermier". Luati aminte, acel viitor depinde doar de VOI, voi aveti dreptul, ca popor suveran sa decideti cum vreti sa traiti, voi aveti dreptul sa va decideti soarta, voi aveti dreptul sa decideti viitorul copiilor vostrii, voi aveti dreptul sa va aparati dreptul si libertatea, voi aveti dreptul sa traiti intro tara libera. Nu va lasati mani******ti, mintiti, vanduti, nu cred ca va doriti sa traiti in sclavie in tara in care vati nascut si traiti, dar care in curand nu va mai fi a voastra. Nu va uitati in "gura" autoritatilor si "specialistilor", ei nu fac un pas pentru voi, ei pun in aplicare agenda hitleristului pentru a va distruge ca natie si tara. Sincer, nu ei sunt vinovati, VOI sunteti vinovati pentru indolenta, inconstienta si nepasare. Va doresc tot binele din lume, dar TREBUIE sa va treziti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva