22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASTA-I MAI ODIOS DECAT KLEMM – Interventie nepermisa a unui diplomat strain in treburile interne ale tarii. Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman cere Romaniei sa nu bata palma cu China pe tehnologia 5G: "Huawei ramane alegerea gresita... Romania trebuie sa ia o decizie. Sa tina cont de securitatea sa, de aliantele sale, de istoria sa si cu cine vrea sa faca afaceri". PSD devine obsesie si pentru Zuckerman: "Eforturile lui Iohannis de a curata Romania de ultimii baroni rosii sunt laudabile"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

19 August 2020 18:21
Vizualizari: 9407

Interventie brutala si nepermisa a unui diplomat strain in Romania asupra adoptarii de catre tara noastra a unor noi tehnologii, dar si asupra functionarii Statului roman. Ambasadosarul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Zuckerman (foto)cel primit in tara noastra cu speranta ca nu va urma calea predecesorilor sai care nu s-au sfiit sa faca politica in loc de diplomatie intr-un stat in care sunt musafiris-a dat in stamba intr-un editorial publicat pe site-ul Ambasadei SUA in Romania.


 

Editorialul lui Adrian Zucherman, cu titlul "Haideti sa intampinam Revolutia 5G, nu Revolutia Culturala", porneste de la enumerarea motivelor pentru care compania chinezeasca Huawei nu trebuie acceptata in Romania, intrucat aceasta ar reprezenta sa se "deschida calea comunistilor chinezi pentru a controla infrastructura Romaniei". Editorialul lui Zuckerman reprezinta mai degrava un avertisment adresat Romaniei care, afirma Zuckerman "trebuie sa ia o decizie si trebuie sa tina cont de securitatea sa, de aliantele sale, de istoria sa si cu cine vrea sa faca afaceri".


Altfel spus, Romania ar face bine sa nu accepte cooperarea cu chinezii de la Huawei pe tehnologia 5G pentru ca SUA sunt partenerul nostru, iar China nu reuseste sa indeplineasca standardele unor tari democrate. "Secretarul de Stat Pompeo ne-a amintit ca cei care fac afaceri cu Huawei fac afaceri cu cei care incalca drepturile omului. Nu trebuie sa faceti asta. Exista alternative. Romania poate accepta revolutia 5G si sa evite Revolutia Culturala Chineza", afirma Adrian Zuckerman in editorialul postat pe site-ul Ambasadei SUA.


In acelasi editorial in care infiereaza China si, credem noi, arata pisica Romaniei, acreditand ideea ca orice parteneriat Romania-China pe tehnologia 5G ar insemna finalul cooperarii cu Statele Unite ale Americii, diplomatul Adrian Suckerman aduce in discutie si "baronii rosii si mostenirea lor corupta" din Romania. Concret, Zuckerman a tinut sa il felicite pe Klaus Iohannis pentru "eforturile de a incheia munca inceputa acum 30 de ani si de a curata Romania de ultimii baroni rosii", adica de PSD.

Si nu doar pe Klaus Iohannis l-a felicitat Adrian Zuckerman, ci si Guvernul Orban pentru care si-a exprimat aprecierea ca "a facut din memorandumul bilateral 5G un pilon de sustinere a platformei de securitate cibernetica".


Fara alte comentarii, prezentam in continuare editorialul care ne demonstreza ca unii diplomati straini ajunsi in Romania se comporta precum vatafii si, din scaunul functiei lor, isi permit sa traseze directiile de urmat pentru tara noastra. Si romanii nu spun nimic...


Iata editorialui lui Adrian Zuckerman de pe site-ul Ambasadei Statelor Unite ale Americii:

"Huawei ramane alegerea gresita. De ce? Pentru ca natiunile nu trebuie sa incredinteze securitatea cetatenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuala, conspiratii, frauda cibernetica, frauda bancara, afaceri necinstite sau pentru ca a ajutat Iranul sa evite sanctiunile menite sa opreasca tara de la finantarea terorismului. Huawei a fost implicata in infractiuni si comportament infractional din Republica Ceha pana in Sierra Leone si in nenumarate tari aflate intre ele. 5G este o revolutie in tehnologia digitala, nu doar o evolutie si trebuie sa fie sigura. Asa cum se dezvolta acum internetul, ma simt confortabil ca telefonul meu inteligent sa vorbeasca masinii mele, dar refuz sa il las sa comunice cu comunistii chinezi si cu statul lor care supravegheaza tot. Romania trebuie sa ia o decizie si trebuie sa tina cont de securitatea sa, de aliantele sale, de istoria sa si cu cine vrea sa faca afaceri.

Sub conducerea Presedintelui Trump, Statele Unite si alte democratii din intreaga lume au ales libertatea. Romania a ales si ea libertatea, alaturi de tari asemanatoare, care cred in transparenta, stat de drept si securitate. Romania, ca alte state curate care folosesc tehnologia 5G, ar trebui sa accepte doar cele mai inalte standarde de securitate.

in timp ce Romania isi decide viitorul digital, dau un simplu sfat care m-a ghidat pe mine decenii intregi: ”Cand cineva iti arata cine e, crede-l de la inceput”. Aceste cuvinte spuse de poeta americana si activista pentru drepturile omului Maya Angelou sunt foarte adevarate. si i-as intreba pe cei care vor standarde flexibile pentru securitatea digitala a cetatenilor lor, sau care vor sa deschida calea comunistilor chinezi pentru a controla infrastructura Romaniei: ce altceva ar trebui sa demonstreze Partidul Comunist Chinez pentru a-l crede? Nu este expansiunea teritoriala de ajuns, lagarele de concentrare pentru uiguri nu arata cu cine avem de-a face? Comportamentul Chinei in Tibet sau incalcarea drepturilor omului in Hong Kong nu va arata nimic?

Presedintele Iohannis, ca si Presedintele Trump, a abordat aceasta chestiune dintr-o perspectiva clara si informata din istorie. Eforturile Presedintelui Iohannis de a incheia munca inceputa acum 30 de ani si de a curata Romania de ultimii baroni rosii si mostenirea lor corupta sunt laudabile. Acum un an, Presedintele Iohannis a promis impreuna cu Presedintele Trump sa evite riscurile de securitate generate de investitiile chineze si implicarea acestora in retelele 5G. Presedintele Iohannis a fost la fel de clar cand a spus: ”Nu vrem sa ajungem ca sistemele esentiale sa fie operate de companii care nu sunt de incredere”. Secretarul american al Apararii, Mark Esper, a fost empatic cand a vorbit despre efectele cu adevarat negative pe care le-ar avea adoptarea tehnologiei chineze 5G in Europa asupra NATO. ”increderea in furnizorii chinezi de 5G ar putea provoca perturbari, manipulari si spionaj asupra sistemelor esentiale ale partenerilor nostri. Ar putea, de asemenea, sa puna in pericol capacitatile noastre de partajare a informatiilor si comunicatiilor si, prin extensie, ar putea periclita aliantele noastre”. Din fericire pentru Romania, guvernul Orban a facut din memorandumul bilateral 5G un pilon de sustinere a platformei de securitate cibernetica.

Huawei nu reuseste sa indeplineasca standardele unor tari democrate, pentru ca este controlata total de la Beijing. Pe langa nenumaratele acuzatii penale impotriva companiei si a filialelor sale, Huawei nu are o structura transparenta a actionariatului sau, este profund neetica si nu poate fi trasa la raspundere de niciun sistem judiciar impartial din China.

Masina de propaganda comunista chineza a facut eforturi mari asupra Romaniei si a sustinut ca Huawei este prinsa in ”razboiul comercial” dintre Statele Unite si China. Nu este. Statele Unite nu incearca sa conduca decizia spre o firma sau alta. Statele Unite nu vor avea insa incredere intr-un aparat strain agresiv, care sa supravegheze fiecare aspect al vietii noastre. Exista numeroase companii care ofera solutii 5G, cum ar fi Nokia, Ericsson si Samsung. Acestea au o valoare adaugata: nu sunt aliniate unui guvern comunist, armatei si celor care incalca in mod grosolan drepturile omului.

Cand ideea falsa a propagandistilor privind razboiul comercial esueaza, ei recurg la o alta manevra a comunistilor – ameninta. Huawei sustine ca mii de locuri de munca si miliarde de euro sunt puse in pericol: ignorati incercarile noastre de a va controla si practicile noastre sclavagiste de munca, in caz contrar muncitorii vostri si economiile natiunilor voastre vor fi pedepsite. Din nou, aceasta este o minciuna. Ericsson are de doua ori mai multi angajati in Romania si deja produce echipament 5G aici. Informatia si infrastructura sunt puteri care nu ar trebui transferate natiunii chineze, care se supune unui autoritarism absolut, de pe urma caruia Romania si multe alte tari est-europene inca se refac.

Secretarul de Stat Pompeo ne-a amintit ca cei care fac afaceri cu Huawei fac afaceri cu cei care incalca drepturile omului. Nu trebuie sa faceti asta. Exista alternative. Romania poate accepta revolutia 5G si sa evite Revolutia Culturala Chineza. Ericsson, Nokia si Samsung sunt doar cateva alternative. Noi sustinem progresul oricarei natiuni catre viitor. Dar progresul trebuie sa includa securitatea informatiei si o infrastructura care nu se afla in mainile unor puteri straine corupte, care ameninta si forteaza. Romania ar trebui sa-si stabileasca propriile standarde. Romania trebuie sa-si protejeze viitorul si pe poporul sau. Mult prea mult din trecutul acestei tari a fost furat in secolul 20 de comunisti – straini si locali – si de catre supravegherea continua. Partidul Comunist Chinez este extrem de experimentat in a folosi tehnologia de supraveghere si opresiune. Nu exista loc pentru companiile chineze necinstite intr-o Romanie libera si democrata".

Comentarii

# Balcanul date 19 August 2020 18:48 +13

Evreul Adrian Zuckerman ambasadorul USA in Romania,prim -ministru al Romaniei evreul Ludovic Orban,tehnologia 5G,securitatea cibernetica a statelor lumii,tehnologia de supraveghere si opresiune,presedintele Romaniei etnic german,cine sa va mai inteleaga.

# VIKY date 19 August 2020 19:14 +20

Diplomat???. Gunoaiele nu sunt diplonate, ele trebuie indepartate urgent, si curatat locul. Intro tara normala, era deja pe avion, cu un singur bilet, dar in Colonie daca dictatorul este laudat, o vinde si pe ....

# DODI date 19 August 2020 19:16 +15

Poate îl întreabă cineva pe acest evreu cretin ce român a propus mutarea ambasadei țării la Ierusalim. Cumva îl chema ciolaniSS (și noi știm invers?) sau cel care a propus s-a ales cu închisoarea și pentru acest ”afront prezidențial„?

# un oarecare date 19 August 2020 19:24 +7

RUȘINE să-ți fie ambasadorule! Nu ai fost trimis în România să te amesteci în treburile interne și externe ale statului! Părerile tale despre 5G și alte bazaconii americane exprimă-le în țara ta de origine, nu în România! România nu este colonie americană, este stat european de sine stătător!

# nae din dealul feleacului date 19 August 2020 19:28 +9

Evreii ca si tiganii sint popoare migratoare.Unde gasesc bunatai se opresc cu cortul si isi intid toate bulendrele si apoi tine frate si pazeste ca nu mai scapi de ei.Acest evreu Tucherman ,ca si cei de dinaintea lui,nu face decit ce are in singe;am spus in fraza dinainte.Ca a gasit aici in RO un sat/stat fara ciini ,e paguba noastra si cistigul lor.Pina cind,nu stiu.Ba stiu:pina cind nu vom scapa de alogenii din conducere nu avem nici o sansa!

# Omul de pe strada date 19 August 2020 19:33 +7

Asa procedeaza toate statele puternice cu coloniile lor. Vin numai cu pretentii si nu ofera nimic. Dintotdeauna, nu de ieri, de azi!!! Recent am recitit seria de romane din ciclul "Cvartetul Alexandria". In vol al treilea, ambasadorul Marii Britanii in Egipt se duce la ministrul de interne egiptean, un om foarte corupt, si ii cere eliminarea a doi frati care deranjau afacerile britanice in Egipt. Unul dintre frati a fost eliminat fizic, iar celalalt a fost deposedat de toata averea si bagat la puscarie. El a scapat cu viata doar pentru ca l-a mituit pe ministrul de interne. Vi se pare cumva cunoscuta miscarea?

# Cetateanul date 19 August 2020 20:04 +2

Șșșș... ia auzi... vorbește morsa competentă. Și laudă venirea noului fanariot pe moșia ce trebe curățată de Papagali Slugi și Demagogi. Cine poate afirma cu tărie că e vreo diferență între gop și dems? Papagalul ciolanu, sluga grindăianu sau demagogul tâmpu. :lol:

# Lorenzo de Medici date 19 August 2020 21:16 +6

Să-i spună cineva că ne .... pe ce zice el. Și că dacă așa oameni promovează Trump, o să piardă cu succes alegerile în favoarea ignobilului de Biden. Și, atunci, va fi triumful total al Chinei. Vor deveni lacheii Beijingului. Așa sa-i ajute Dumnezeu! Că prea și-au luat-o în cap de proști ce sunt.

# Liţă date 19 August 2020 21:30 +7

Ambasador lipsit de eleganţă şi respect pentru ţara gazdă. Pentru că i se permite.

# Obs date 19 August 2020 23:20 +6

Inca mai sunt dubii cu privire la statutul de colonie a Romaniei ?! Chiar toti om fi naivi ?! Al treilea razboi mondial, cel economico-financiar este in derulare de foarte multi ani. Imixtiunile diplomatilor straini au depasit de mult cutumele diplomatice. Cine sa priceapa ?! Vulpitele si Vioreii, inclusiv cei ce se pretind politicieni, demnitari ?!

# santinela date 20 August 2020 07:25 +4

Mai odios poate ca nu, dar mai TIMPIT,mult mai timpit,asta in mod sigur !

# tamarislucian date 20 August 2020 08:54 +1

Sa ne fie cu iertare dar de cind niste vacari de peste ocean se pricep la 5G e o noutate. Poate nu stiati ca in tari - colonii se trimit ambasadari de calitate foarte indoielnica prinsi cu arcanu si expulzati in colonii.

# escu date 20 August 2020 09:45 +8

Halal diplomație mai promovează partenerul nostru strategic pe plaiurile mioritice! În ultimii 30 de ani li s-a permis foarte mult acestor yesmeni să se amestece în treburile noastre interne, care ne fac să considerăm că nu este nici o diferență față de fostul aliat sovietic. Politicienii noștri, în special cei de dreapta, de dragul guvernării sunt în stare să le pupe papucii sau condurii, ca la turci, numai să fie ei la guvernare și lăudați pentru modul în care contribuie colonia România la prosperitatea poporului american. Și asta numai pentru o șepcuță. Cum ați vrea să fie reacția colonistului american când le dai 2% din PIB pentru programul lor rabla în domeniul tehnicii militare. Totodată, trebuie achiziționată de la ei tehnologie pentru că ei pot să spioneze fără restricții. Ambasadorii americani din Germania sau Franța au aceiași poziție față de relațiile acestora cu China?

# Lechi date 20 August 2020 10:12 +2

Salut ! De ce nu ofera usa un 5G la fel de performant, la pret mai mic decat Huawei ? Raspuns : pentru ca nu au; chinezii sunt in pole position. Cam toate relele de care sunt acuzati fe catre dl Suckermann ,ar trebuie crezute, pentru simplu motiv , ca le zice dansul . Ba, chiar, voalat dar cu nuna stiinta, face trimitete la o transformare , a relatiei cu usa, din aliat in nonaliat. Din 90 incoace, multi ambasadori ne arunca laturi in cap ! Parca am fi ,si din pacate, suntem slugile lor Cum il cheama pe ala,ministru de extetne, care tace chitic, in lov sa-l convoace la el, sa-i bage mintile in cap ? Adio, neamestec in treburile interne !

# livia date 20 August 2020 10:48 +2

Si MAE ce face este complice cu cele scrise cu ura de evreul Zuckermman?

# Razvan date 20 August 2020 11:57 +1

https://adevarul.ro/international/rusia/unul-principalii-opozanti-putin-aleksei-navalnii-aflat-stare-inconstienta-spital-fost-otravit-1_5f3e0d115163ec427123b8d7/index.html

# sic semper tyrannis date 20 August 2020 12:31 0

Sunt perfect de acord cu el, in privinta LIBERTATII DE A NU FI URMARIT, precum si IMPOTRIVA CHINEI. ROMANIA TREBUIE SA BOICOTEZE CHINA. CINE VREA CHINA SA SE DUCA ACOLO ! NICI O TEHNOLOGIE 5G / 6G NU ARE CE CAUTA IN ROMANIA. SI NICAIERI IN LUME ! CA ESTE DE LA CHINA SAU DIN ALTA PARTE NU CONTEAZA ! EA TREBUIE REFUZATA ! DACA VRETI LIBERTATE SI SANATATE SI PENTRU VIITORUL COPIILOR NOSTRI REFUZATI ACESTE TEHNOLOGII CRIMINALE, CARE SUNT FOLOSITE IN SCOP MILITAR PENTRU URMARIRE SI CONTROL SI, DE ASEMENEA, PENTRU EXTERMINARE! PE LANGA CONTROLUL PO******TIEI ELE NE VOR UCIDE. NU ACCEPTATI "DIGITALIZAREA" OAMENI BUNI. NU ADUCE NIMIC BUN! TREZITI-VA!

# faracatuse date 20 August 2020 12:48 +4

Stat slab, conducatori slabi... Se bucura ca primesc munitie electorala de la licurici, dar uita ca aceste interventii sunt de nepermis intr-un stat suveran. Mai mult, ce azi primesc ei cu o mana, vor primi cu doua oponentii lor cand se incerseaza polii.. Stat slab, foarte slab...

# Trosc Pllosc date 20 August 2020 22:21 +2

Circu-i la el acasa pe aceste meleaguri. Ridica guvernaNtii mingea la fileu si guvernatii functionari docili o transmit populimii. Chiar nu s-a prins nimeni ca nu mai sunt ,,musafiri'' de ceva vreme? Ca din 2004 incoace ,,joaca pe fata''. Adica toate ,,metodele de combatere a virusului'' le-a fost ingaduit ,,statelor democratice si civilizate'' sa le preia pe nemestecate si sa le transforme in ,,noua biblie'' dar tehnologia ar fi un pacat sa ajunga de la chineji? Se lupta sa mascheze popoare cu rebuturi chinezesti (frectii la picioare de lemn) si cand vine vorba de cinci ge musai popoarele civilizate tre' sa fie asmutite impotriva comunistilor. Da' tine ca procentul de analfabeti functional deja-i foarte mare. Oricum am lua-o, chestiunile astea ,,arzatoare'' nu le decid orbanii, arafatii sau tatarii. Decid, se intelege, cei care au parghiile s-o faca. Noi fiind doar consumatorii (si de cinci ge). ,,statul lor care supravegheaza tot'' au serviciile bine proptite si prin aceste locruri.

# Neica date 20 August 2020 22:22 +2

Care ,,spionaj'' nene? Ca tocmai ce s-a obisnuit functionarul sa-si ,,partajeze'' ,,secretele profesionale'' pe videochat. Platforma aia gratuita promovata in ,,draci'' c-a ajuns ca sa apara avertismente publice ca nu-i tocmai coser ca si la nivel inalt sa fie folosita. Au fost momiti prostovanii cu tot felul de tehnologii, care de care ,,mai sigure'' ca apoi sa se prinda (o parte mica, e adevarat) ca totul a fost ,,public''. Emailuri, poze, filmulete etc. aflate ,,in siguranta'' la detinatorii de tehnologii. Cu 5g rezolva si partea descarcarii a zeci de giga dintr-un telefon/ tableta/ laptop/ pc in doar cateva minute. Bine ca nu s-au luat de extinderea saormeriilor care submineaza suprematia mcdonadurilor pe aceste meleaguri.

# Andrei Muresan date 22 August 2020 00:35 +3

Nu stiti unde sunt Luiza si Alexandra? Sunati la Deveselu. Pentru conformitate: Haiti. Dupa ce francezii au nenorocit aceasta tara de au luat si pielea de pe bietii oameni care le-au platit frantujilor pentru a fi liberi de trei ori pretul luat de la americani pentru Louisiana, a venit si cutremurul devastator. Francezii s-au bulucit sa ajute Haiti(!?) Americanii i-au faugarit. Lasa ca-i ajutam noi. Un doctor imi povestea aseara, cum i-a ajutat soldatii eroi pe haitieni, in special pe fetele de 10-12 ani. Pline spitalele de copii cu hemoragie vaginala, ruptura de anus, etc. Deveselu, este copil mic. Doar grecii i-au pus la punct si i-au pus bine. Toute spitalele din Grecia era pline de soldati NATO. Au batut la ei ca la hotii de cai. Nu s-au mai legat de grecoaice.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva