3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOAREA PROTESTATARA A FOST DATA AFARA – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a sanctionat-o cu excluderea din magistratura pe judecatoarea CAB Mihaela Lamiita Ciocea. Motivul: „manifestari care aduc atingere onoarei profesionale” si „atitudini nedemne”. Anterior, CSM a incercat sa ii faca vant din magistratura lui Ciocea pe motiv de asa-zise probleme psihice, dar judecatoarea a castigat in instanta (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 May 2022 18:26
Vizualizari: 3944

Consiliul Superior al Magistraturii tine mortis s-o dea afara din sistem pe judecatoarea Mihaela Lamiita Ciocea (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, cunoscuta pentru protestele de una singura la CAB, la Palatul Cotroceni si la Inspectia Judiciara. Dupa ce a incercat sa-i faca vant pe motiv de asa-zise probleme psihice (dar a pierdut definitiv in instanta – click aici pentru a citi), de data aceata Sectia pentru judecatori a CSM a sanctionat-o disciplinar. Si nu oricum, ci cu cea mai grea pedeapsa – adica excluderea din magistratura.Miercuri, 25 mai 2022, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a gasit-o vinovata pe Mihaela Ciocea de urmatoarele abateri de la art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:


- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.


Din informatiile noastre, Inspectia Judiciara o acuza pe Lamaita Ciocea de faptul ca le-ar fi adresat jigniri mai multor colegi de la Curtea de Apel Bucuresti. Dupa cum vedeti mai jos, nu a existat unanimitate printre judecatorii CSM, aparand o opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare fata de judecatoarea Ciocea.

De asemenea, mentionam ca judecarea cauzei disciplinare a fost suspendata pana la solutionarea definitiva a dosarului in care Consiliul Superior din Magistraturii a incercat s-o excluda din sistem pe Mihaela Lamiita Ciocea pe motiv de probleme psihice, dar a pierdut definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie (a se vedea linkul de la inceputul articolului).


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM din dosarul nr. 6/J/2019:


Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Ciocea Mihaela Lamaita, la data faptelor judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Ciocea Mihaela Lamaita sanctiunea disciplinara constand in „excluderea din magistratura” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. a) si c) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Ciocea Mihaela Lamaita pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. a) si c) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiata”.

Comentarii

# DODI date 25 May 2022 19:52 +123

În vremuri de mult uitate conducerea clerului arunca anatema asupra celor care fluierau în biserică. În vremurile curente rolul clerului este luat de securitatea de rit nou care a trecut la mijloace mai fine și... indirecte. Ea exclude din magistratură pe cei care nu se ”aliniază”, pe cei care nu vor să fie slugoi acoperiți. Iar pentrua asta sunt utilizați pupincuriștii din justiție și din Coteț.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva