27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatorul Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, l-a arestat pentru 29 de zile pe avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului judecator ICCJ Traian Gherasim. Avocatul a fost prins in flagrant de DNA primind 20.000 euro

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 September 2012 16:20
Vizualizari: 8757

 

UPDATE - Vineri seara, judecatorul Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, a emis mandat de arestare preventiva pentru avocatul Andrei Gherasim. Acesta a declarat deja recurs, care se va solutiona la Inalta Curte, cel mai probabil luni sau marti.

Avocatul Andrei Gherasim (foto) din cadrul Baroului Bucuresti, fiul fostului judecator Traian Gherasim de la Sectia penala a Inaltei Curti si al judecatoarei Elisabeta Gherasim, sefa sectiei contencios a Tribunalului Prahova, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, urmand sa fie prezentat, vineri, 14.09.2012, Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta. Este astfel a doua oara in decurs de doar sase luni cand avocatul Gherasim este retinut pentru trafic de influenta. Prima data Curtea de Apel Bucuresti nu a emis mandat de arestare, instituind doar interdictia de parasire a tarii.


Prins in flagrant

De aceasta data, avocatul Andrei Gherasim a fost prins in flagrant in timp ce primea de la un denuntator suma de 20.000 de euro, reprezentand prima transa din 40.000 de euro. In schimbul acestei sume de bani, Andrei Gherasim ar fi promis ca va interveni pe langa magistratii de la instanta care judeca o contestatie in anulare formulata de sotul denuntatoarei, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare, pentru a-i determina pe acestia sa admita in principiu calea extraordinara de atac asupra mandatului de executare pana la judecarea in fond a cauzei.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 4 septembrie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la o persoana denuntatoare suma de 40.000 euro, dintre care 10.000 euro pentru sine, lasand-o sa creada ca are influenta asupra unor magistrati de la instanta care judeca o contestatie in anulare formulata de sotul denuntatoarei, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare, pentru a-i determina pe acestia sa admita in principiu calea extraordinara de atac si suspendarea mandatului de executare pana la judecarea in fond a cauzei. La data de 13 septembrie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit de la persoana denuntatoare o prima transa de 20.000 euro din suma solicitata de acesta, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 13 septembrie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 14 septembrie 2012, inculpatul urmeaza a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile”.

Avocatul Andrei Gherasim a mai fost trimis in judecata, pe 22 august, pentru infractiunea de trafic de influenta si inselaciune. Avocatul a pretins, pe 4 aprilie 2012, de la inculpatul Mann Nikolaus, prin intermediar, suma de 100.000 euro pentru a interveni pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si Tribunalului Brasov, fata de care a lasat sa se creada ca are influenta, pentru a-i determina pe acestia sa adopte solutii favorabile inculpatului Mann Nikolaus in doua dosare civile. La data de 12 aprilie 2012, Andrei Gherasim a primit, prin acelasi intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentand doar o parte din banii pretinsi. In aceeasi zi procurorii au dispus retinerea lui Gherasim si Nikolaus, iar pe 13 aprilie 2012, au fost prezentati Curtii de Apel Bucuresti, care a decis masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile.

De asemenea, in cursul lunii februarie 2011, Andrei Gherasim a mai fost acuzat ca, in calitate de avocat ales al unei persoane cercetate intr-o cauza penala aflata pe rolul DNA (denuntator) l-a indus in eroare pe denuntator cu privire la faptul ca, in cauza respectiva, procurorii anticoruptie vor dispune o solutie de netrimitere in judecata in termen de 2 luni de la incheierea contractului de asistenta juridica, contract in valoare de 40.000 de euro.

 

Comentarii

# DOREL date 14 September 2012 14:29 +6

CUSUTA CU ATA ALBA ! Reprezinta recunoasterea inexistentei probelor in primul dosar, DNA (dupa bunul obicei) cauta sa se "dubleze" (sa se "scoata", adica) cu o noua acuzatie, a scos pe Strasse o denuntatoare cu promisiunea unor beneficii de pe urma denuntului si a "flagrantului" ! As pune pariu ca "flagrantul" e constituit din discutii dintre denuntatoare si altcineva, eventual sume de bani vehiculate fara stiinta sau consimtamantul "autorului" (junele Gherasim), iar totul rezulta din transcrieri facute cum vrea muschiu' lu' DNA, fara prea mare legatura cu realitatea ori cu victima (av. Gherasim) ! Si, b): poate ex-judele Traian Gherasim isi aminteste cum a participat el la sedinta in care s-a hotarat ca suspendarea se adauga la prescriptia speciala, numai buna de aplicat pentru A. Nastase ! Acu', cum e dle Tr. Gherasim ? Nu e bine dle Tr. Gherasim ! Parerea mea ...

# :( date 14 September 2012 17:27 0

Ce parere o aea dl.Gherasim sr., i-o parea bine cccca fost de acord cu eliminarea prescriptiei pe vobe nu pe litera legii.Se mai intoarce si roata in viata asta.Nu imi pare bine de necazul omului, si cred ca nici dlui fost judecator suprem pentru cazul Nastase, mai ales ca stie carte si stie ce a facut.

# DOREL date 15 September 2012 18:21 +4

Toata aceasta situatie de horror se datoreaza "concesiilor" la lege, facute in timp de procurori si judecatori si iata ca, pana la urma, apar fenomene aberante (ex. Fl. Costinitu, G. Barbalata, Tr. Gherasim ...). Concluzia e una singura: SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII ! Si, b): da' ce-i oprea pe Emil Ghergut, Tr. Gherasim, G. Barbalata, V. Alixandri, Iuliana Popescu, Maria Despina, I. Surdescu, Aida Popa, Livia Doina Stanciu (end. comp), Livia Zglimbea, Ionut Matei (end comp) ... sa aplice litera legii si sa dea de pamant cu porcariile DNA (folosesc un eufemism !) ? De ce regretatul Gheorghe Dumitru a putut (si poate de aici i s-a tras moartea !) si ceilalti nu au putut si nu pot nici acum ? Pai, foarte simplu: pentru ca au fost santajati cu "mapa profesionala" si alte "mape" si, pentru a-si mentine privilegiile (incl. impunitatea), au acceptat sa aresteze si sa condamne oameni nevinovati ! Adesea, colegi cu care au impartit naveta sau kilul de zahar pe vremea lui N.C. si despre care stiau f. bine ca sunt nevinovati si, cu toate astea, au dat solutii la comanda !

# mai Dorel date 15 September 2012 20:12 0

Asta e scenariu de cosmar. De-l mai citesc o data imi dau demisia. Ce dosare omule? Si unde sunt?

# :)) date 14 September 2012 15:00 +11

indiferent daca este vorba de o fapta reala sau o provocare, omu'este chiar IDIOT!!! daca stii ca aia te vineaza sau ca esti cu musca pe caciula si speri sa obtii o suspendare/achitare la primul dosar, cum dracu'te bagi SA PUI MINA pe o suma asa de mare de bani si care nu se poate justifica sub nici o forma ca si onorariu avocatial?? facea prostu'un contract de asistenta juridica, baga disclaimer privind faptul ca banii reprezinta onorariu si ca clientul intelege ca avocatul nu va influenta judeele, primea banii prin banca si GATA!! simpla declaratie a denuntatorului nu era suficienta ar fi avut nevoie de interceptari si multe alte chestii. OMUL CHIAR ESTE PROST!!

# DOREL date 14 September 2012 15:09 +7

1. Aveti f. mare dreptate, as zice sa asteptam mai mult decat comunicatul DNA (de multe ori, comunicatele DNA trebuie citite pe dos !) ! Sa vedem ce probe sau, ma rog, indicii va aduce DNA ! 2. Atentie la alt obicei (modus operandi) al DNA: la arestarea preventiva se invoca 100 de acte materiale si 1000 de probe/indicii pentru ca trimiterea in judecata sa se faca dupa 6 luni ptr. o singura fapta si nici o proba. 3. Daca Andrei Gherasim, dupa ce a trecut prin ce a trecut, a mai facut ceva, orice, inseamna ca locul lui e de fapt la Marcuta, nu in arest preventiv ! Parerea mea ...

# Paul date 14 September 2012 16:39 -6

Nu numai ca e prost, dar este si lacom si imbecil....Asta e narav greu, nu se curata cu toate amenintarile DNA-ului si filajele lor...Nici nu este primul de felul asta din barourile traditionale....se pare ca este o traditie a acestora sa spaguiasca, sa delationeze, sa ia foloase necuvenite, sa nu plateasca la stat, sa traficheze influenta, sa plateasca asasini pentru neveste, sa se bata prin carciumi...Doamne, ce lume a creat Florea &comp.....De fapt, la asa magistrati ce dracu pretentii sa avem de la avocati, acestia lucrand direct cu spaguitorii infractori...

# nana date 14 September 2012 16:53 +7

;-) pt. PAUL ( ca era sa zic altfel) : canta la alta masa !

# Paul date 16 September 2012 07:55 0

Nana,imi pare rau ca te dezamagesc, dar eu nu sunt delator,( daca stii ce inseamna acest cuvant) si nu pot sa cant.Mai mult, toate mesele sunt ocupate cu colegii lacomului "beizadea naravita", iar cand vad ce meniu au ales imi vine sa vomit! Nu mai dati "minus", pentru ca deja v-ati dat arama pe fata....Apropo, nana se zice cand iei batatie la popou ca nu ai fost cuminte sau nu ai invatat nimik si ai fost prinsa....Dar ca sa inveti ceva, iti impumut clarinetul meu sa castigi si tu de un covrig cinstit...

# nana date 14 September 2012 16:50 0

:-x da` FLAGRANTU ` , UNDE-I FLAGRANTU ` ???! Procurorii astia chiar ne cred imbecili ?! Puneti naibii mana pe carte !!

# DOREL date 15 September 2012 18:32 +3

That is the question ! Si, b): o sa constatam ca flagrantul e facut "din pix" (adica, din denunt + transcrieri fara nici o legatura cu realitatea, da' interpretate cum vrea muschu lu' DNA !). Parerea mea ...

# :)) date 14 September 2012 16:50 +7

noroc ca cei din Baroul Bota sunt Alba ca Zapada :-x

# Manfred date 14 September 2012 17:05 +2

Parca era conspiratie data trecuta, nu , luju? Voi nu vedeti cui luati apararea? Ca va acoperiti de ridicol? Putin bun simt n-a omorat pe nimeni

# MA-TA date 14 September 2012 17:45 -3

Si ****** era alba si tu esti tu esti negru ca Michael !

# tutuestii din deal date 16 September 2012 07:57 +1

Balbaitule!....Vezi?! De aia are ****** cratima! Ca te-a facut in reluare! Sper ca nu mai ai frati sau surori!

# PROCUROR DANA date 14 September 2012 18:07 +3

LUI NANA nu-i convine. Suntem cu ochi si toate sculele si pe ea.

# pare sa fie, date 14 September 2012 20:35 +3

ca daca se da la televizor, si se mai da si mandat, ne-am obisnuit sa credem ca "o fi ceva acolo"...din pacate,pentru cine stie cam cum stau treburile,lucrurile nu sunt deloc asa cum le prezinta-cu spectacolul de rigoare!-DNA; si mi-e teama ca si de data asta e la fel, asa ca sa nu ne grabim sa-l catalogam(si judecam) pe om, prin prisma a ce ne servesc astia!Pacat, insa, ca, daca iar e trasa de par, se gasesc judecatori care aresteaza omul pentru ca " lasarea sa in libertate starneste oprobriu opiniei publice..."s.a.m.d.

# carcotas date 14 September 2012 22:35 +5

Fiul unui asemenea greu al justitiei pana mai ieri nu poate lucra pe onorarii doar din trei cifre, trebuie sa recunoastem! insa, mie mi se pare ca acuzatia seamana cu urmatoarea: a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ca sa-i faca sa admita ca IN PRINCIPIU dupa ziua de luni vine ziua de marti;daca formulezi corect o cerere de contestatie in anulare aceasta se admite indubitabil IN PRINCIPIU si de cele mai multe ori se suspenda si executarea; comunicatul este bombastic, stil obisnuit-cale extraordinara de atac, a lasat sa se creada, ta ta ta, bla bla!

# Procentul date 16 September 2012 08:08 +1

Gegeaba esti carcotas! Daca ai cunoaste sistemul, si se vede ca nu il cunosti, ai stii ca nu sunt admise decat aproximativ 0,5% din contestatiile in anulare, si asta din motive prea evidente de incalcari ale procedurilor si ale altor dispozitii legale....Asa ca, apararea pe care incerci sa o formulezi individului este subreda si cusuta cu sfoara ultra groasa, galbena fosforescenta!

# GOGU date 15 September 2012 16:04 +3

Era cercetat/urmarit intr-un dosar si s-a bagat in alta belea? Insista sa intre in inchisoare. Un idiot! O sa reuseasca!

# DOREL date 15 September 2012 18:37 +3

Ma' nene, la varsta asta mai crezi in DNA ? Parerea mea : mai bine crezi in Mos Craciun !

# BERCEA MONDIAL: ,, durere la frații miei,, date 17 September 2012 19:40 0

Unde este avocat la Iordăchescu sau Bota ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva