18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Justitia se lasa legata la ochi, violata si jefuita

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

11 December 2023 18:44
Vizualizari: 10323

Peste 1 miliard de euro datoreaza Statul Roman magistratilor, cu titlu de drepturi banesti restante. Ca un facut, este cam tot atat cat s-a furat de fostele guvernari prin achizitia iresponsabila a asa-ziselor vacccinuri (niste seruri modificatoare genetice, netestate, care au produs zeci de mii de decese si poate milioane de efecte adverse - un urias act de coruptie globalista pe banii si sanatatea oamenilor).


 

De ani de zile, Statul Roman tot amana plata drepturilor banesti ale magistratilor (si ale grefierilor), desi bani exista, doar ca ei cum sunt colectati la buget sunt aruncati premeditat pe tot felul de achizitii faraonice, complet inutile, cum ar fi tancuri americane Abrams, avioane de lupta F35, care ne vor fi livrate undeva spre 2035 sau poate niciodata.

 

Statul colecteaza anual, din taxe si impozite doar 27% din PIB, in timp ce media in statele Uniunii Europene este de peste 40%. De ce? Pentru ca multinationalele care detin ponderea economiei sunt lasate sa evazioneze profitul, sub tot felul de externalizari de plati, mascate sub “operationalizari fiscale”, “consultanta” etc, si abia de anul viitor s-a gandit Guvernul, cu chiu cu vai, sa le aplice o taxa de 1% pe cifra de afaceri (in timp ce la IMM-uri aceeasi taxa a fost majorata la 3%).

Nu mai vorbim de imensele sume de bani pe care Romania le da pe masina de razboi ucraineana, pe trupele NATO stationate la noi, cat si pe ajutoarele date refugiatilor ucrainieni. Sau pe ajutorarea Republicii Moldova. Nimic din toate aceste cheltuieli care nu au nimic de-a face cu interesul national, nu ni se comunica oficial, le aflam noi jurnalistii “pe surse”. Iar concluzia nu poate fi decat una: de ce sa mai contribuim la un stat, care nu doar ca nu reduce imensul aparat bugetar (avem de patru ori mai multi bugetari decat are Germania cu 80 milioane de locuitori), dar cum face incasari la buget ii arunca pe achizitii si plati externe, care nu se mai intorc in economie. Caci daca banii s-ar plati unde trebuie, adica pe pensii si salarii, pe drepturi banesti restante, ei s-ar intoarce in economie, nu ar zbura afara, ca in exemplele pe care le-am dat mai sus.

 

Numai pe anul 2023, Statul Roman datoreaza peste 2,2 miliarde lei catre judecatori si peste 788 milioane lei catre procurori – drepturi banesti restante - sume stabilite prin hotarari judecatoresti irevocabile. Ce mai conteaza hotararea judecatoreasca? Statul nu plateste! Vrea sa dea pe 2024 doar 5% din datorii si restul sa-l esaloneze pe urmatorii cinci ani. O incalcare grosolana a legii fundamentale. Pai daca nu mai respectam hotararile judecatoresti, ce-ar fi sa nu mai respectam nici legile date de Parlament si nici hotararile de Guvern?!? Ce stat este acela care isi aduce premeditat cetatenii in pragul falimentului, prin cheltuieli nesabuite, iar apoi instituie haosul facand “inginerii legislative” prin care alte legi sa nu mai fie duse la indeplinire?

De ce nu se platesc odata toate drepturile restante ale magistratilor si se prefera instigarea populatiei impotriva acestei categorii sociale?

Dar iata ca si grefierii ies in strada, amenintand cu paralizarea activitatii judecatoresti. Iata ca si politistii ies in strada, amenintand cu renuntarea la indeplinirea obligatiilor de asigurare a ordinii publice. Ca ei o gramada de alte categorii sociale.

 

Ce se intampla azi in Romania miroase a experiment. Cine vrea sa falimenteze Statul roman si sa-l declare in insolventa “la cererea administratorului”?


Se vede din avion: pe de o parte Statul cheltuie in nestire, iar pe de cealalta parte mareste taxele si impozitele doar pentru romani, anatemizati la gramada sub eticheta de “evazionisti”. Multinationalele sunt ocolite sau sunt lasate sa isi mareasca preturile si comisioanele, pentru ca “pierderile” sa le recupereze tot de la romani (vezi bancile si multinationalele care ne exploateaza resursele si asigura piata alimentara).

 

De ce sa mai platim taxe si impozite unui stat care a ajuns sa-si faca singur justitie, prin legi strambe? Daca un contribuabil are sa-i plateasca taxe si impozite, si nu le-a platit, Statul isi emite singur prin ANAF si unitatile administrative locale somatii si titluri executorii si te executa silit, fara filtrul vreunei instante de judecata, direct din conturile bancare!

Dar daca romanii au de luat bani de la stat, acesta le poate refuza plata, si sa le esaloneze prin masuri administrative pana la calendele grecesti, in timp ce daca situatia este inversa, cetateanul saracit si falimentat este executat silit pe conturi, case, masini!!!

Cand vezi ca un asemenea lucru se intampla chiar Justitiei, chiar ma intreb ce ne rezerva viitorul?

De ce doarme Justitia in front si se lasa legata la ochi, violata si jefuita?!?

 

Nu mai avem procurori si judecatori sa vada ce se intampla? Nu se vede ca tara e premeditat falimentata, ca sa nu mai functioneze nimic? Chiar asa, Justitia sta si se uita si lasa clasa politica sa ne talhareasca, fara sa faca nimic?

Ma uit la televizor si vad declaratiile la cald ale unor exponenti ai sistemului judiciar si politienesc, care se plang de lipsa de bani si de faptul ca “nu mai este nevoie de noi”.

Eu zic ca este nevoie! Cel putin noi astialalti, simpli cetateni... avem nevoie ca Justitia sa iasa din matca si sa ne apere. Iesiti careva in strada sau miscati niste dosare?!

Comentarii

# Da,da așa este dle. Savaliuc date 11 December 2023 19:00 +51

Și,din păcate,tot de judecători,procurori...etc. Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR: Eu nu mă pot abține să spun că avem problema colosală a pensiilor speciale, care este o problemă înspăimântătoare. Nu mai există pe fața pământului, în nicio țară civilizată, oamenii să iasă la pensie cu mai mult decât salariul la 45 de ani. Nu se poate așa ceva, la noi se poate. Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/radulescu-bnr-in-nicio-tara-civilizata-oamenii-nu-ies la pensie la 45 ani

# Tunaru Raj -Alexandru date 11 December 2023 19:59 +2

Salut , Ești același băiat , om , prieten , luptător , nebun cu sensul bun , pe care l-am cunoscut acum 23 ani ! Ai dreptate frățiorul meu , justiția , mas-media și politicieni sunt vinovați de tot ! Răzvan , sunt mândru că suntem Contemporani ❤️

# TULUS Marin Olt date 11 December 2023 20:48 +50

Pai, vedeti, dacă oamenii, care stiu ce inseamna dreptatea si nu sunt implicati in acte de coruptie, spun ca nu se pot da pensii speciale la 45 ani, asa, ca vrea CCR sau Parlamentul si cu stirea Presedintelui, atunci ce fel de justitie avem?De ce acest popor, devenit sclav , acceptă si nu se revoltă?Și de ce stattul de.... (NE) dreptt nu se pune in miscare? Stat european, stat NATO s. a. m.d, in realitate este un stat al Mafiei organizate pe institutii si niveluri ale puterilor!VRETI DREPTATE cu asemenea justitie?Nimeni din cadrul justitiei nu spune cum perfectionam actul de justitie si cum trebuie sa respectam drepturile si liberatatile poporului! Desteaptă -te, romane!!!

# Eu date 11 December 2023 21:07 +189

Acești domni Radulescu nu privește la volumul de activitste al judecătorilor ce formează singura putere din cele trei pe baza de profesie si care realizeaza venituri. Nu se uita nici la volumul câștigurilor celor din Dormitorul național care consumă miliarde dar nu realizeaza nici 1 leu. Nu se uita nici la nivelul indemnizațiilor judecătorilor din celelalte state UE și nu de intreaba de ce cei din Dormitorul Național sunt atât de mulți și NU FAC NIMIC pe banii romanilor, si de ce cu MAREA PRIVATIZARE au creat șomerii care mai pot contribui la fondul de pensii..Comparativ , instanțele ni s au privatizat astfel.ca au existat si exista contribuabili la acest fond al carui nivel nu necesită alocare din partea bugetului..Dimpotrivă , se ia din acest fond pentru a se dă altor categorii precum militarii. Si ar mai fi multe de spus dlor Radulescu...

# , Toma Vasile date 11 December 2023 22:39 0

Este un stat mafioti cu politici ene corupţi, care nu respectă constitutia Romaniei- PSD - PNL Io gaşcă de hoţi. analfabeti

# jUSTie date 11 December 2023 22:51 +327

Dl. Savaliuc, Martin Luther King Jr spunea astfel: Avem nevoie de lideri nu îndrăgostiți de bani, ci îndrăgostiți de dreptate/justitie.. Nu indragostiti de publicitate, ci indragostiti de umanitate. Lideri care îsi pot supune ego-urile urgențelor presante ale marii cauze a libertății... o perioadă ca aceasta necesită lideri mari… Intrebare: din punct de vedere institutional, vi se pare ca justitia din Romania are LIDERI? NU, NU ARE. Institutiile care alcatuiesc ansamblul autoritatii judecatoresti sunt lipsite de lideri/conducatori. Ii au formal (numiti, alesi, etc), dar sunt”absenti” si straini de realitate! Drept pentru care puterea exemplului pozitiv lipsind, intervine “dezordinea” care profita altora. PS Portarul înaripat mai ţine întins un cotor de spadă fără de flăcări. Nu se luptă cu nimeni, dar se simte învins … un fel de JUSTITIA in destramare

# Intrebarea / indemnul din finalul textului date 11 December 2023 23:24 +18

În strada au mai ieșit judecătorii, dar au fost blamați ulterior. Dosarele se misca tot timpul în perioada alegerilor( cel puțin atunci aflam din presa). Neexecutarea hotararilor judecătorești ar trebui sa ajungă pe masa Curtii Constitutionale . Executivul sa justifice noua esalonare cu documente. Ce au făcut cu banii de pun pe hold statul de drept? Intr-un stat de drept executam hotărârile definitive. Punct. Cine sa iasă public? S-a lucrat intens sa nu existe unitate. Ați intuit bine, în cazul drepturilor salariale exista măcar un interes comun. Dar solidaritate, unitate?

# Pt Justie date 12 December 2023 10:16 +1

Adică doamna Corbu nu este un lider? Nici reprezentanții din CSM nu sunt lideri? Ba da, sunt. Sunt aleșii domnilor magistrati. Asa arata fata justitiei. Știți experimentul cu broasca și apa care începe sa fiarbă?

# visu date 12 December 2023 10:45 0

Pai, procurorii au și ei restante salariale, dar nu fac dosarele care trebuie?! Nu e un abuz executarea fiscului fără filtrul magistral?! Plus abuzurile deturnarilor?!

# M Isărescu date 12 December 2023 14:53 +1

Apropo de multinationale. A venit pe meleagurile noastre un mare retailer german (nu-i dam numele) care ne prostește pe față fără vreo intervenție a vreunei autorități. Are produsele in magazine etichetate cu pretul exclusiv in euro, iar la casă constați că te incasează in lei, respectiv un produs de 1 euro te costă 6 lei și-ți explică senini că ăsta e cursul lor valutar. Ce ingenios, nouă la prăvălia autohtonă cum de nu ne-a dat prin cap, că făceam euroiul 15 lei.

# Mugurel,draghe date 12 December 2023 18:10 +1

Mai bine declar taxele și impozitele in euro și pun euro la 0,000000001 lei

# vasile date 12 December 2023 20:11 +50

Domnule Savaliuc, cum e posibil ca un judecător să hotărărasă în propriul interes. Toţi aceşti bani sunt daţi pri hotărâri judecătoreşti, dar cât hotorâri au pronunţat judecătorii în favoarea celor care au fost maltrataţi prin închisorile DNA, ca după ani şi ani să li se dea dreptate. Acolo ei sunt foarte zgârciţi, apără bugetul ţării, dar cân vine vorba despre lefurile lor de zeci de mii de eură nu se dau înapoi. Guverul unei ţări este singurul organ executiv al ţării care gestionează bugetul ţării.

# Bla bla date 13 December 2023 00:49 +3

Vrăjeală pe fata. Multinationalele câștiga adeseori în instantele din Romanica, în timp ce mioritici pe spete similare pierd. GHINION!!!

# cetatean de moda veche date 18 December 2023 08:40 0

Deunazi, citeam un articol " Blestemul zapciilor: Cum taxele exorbitante au impiedicat dezvoltarea prospera a tarilor romane". Cu toata condescendenta, nu pot sa nu remarc faptul ca factorul uman este cel care este "variabila" in toata acesta ecuatie. In opinia mea, constat din practica ca vechile "atitudini" sunt perpetue si omniprezente si astazi. Cu alte cuvinte "scoala" nu ne-a invatat esentialul, respectiv OMENIA, EMPATIA, BUNUL SIMT - fac parte din "alt domeniu de studiu". In atatia ani "post" decembristi, am adaugat vechilor "Concepte feudale" ,noul, reprezentat de asa zisa democratie socialo? liberalo? nationalisto? si a "propriei constiinte politice si in special economice. Constat cu parere de rau faptul ca (optimismul cetateanului) am asteptat ca "elitele" democratiei noastre investite cu puterea poporului sa faca ceva, amarnic m-am inselat. Reintoarcerea in perioada fanariota este ciclica dar pe o treapta superioara, indiferent de individ si "cultura sa" profesionala. Pacat

# nae din dealul feleacului date 24 December 2023 06:49 0

Pensiile speciale nu sint decit un abuz de putere judecatoreasca si insusire de foloase necuvenite!E cit se poate de usor de indreptat .Intrebarea care se pune este daca se doreste acest lucru?Sistemul judiciar din omania este cel mai eficient Grup Infractional Organizat din aceasta tara!In cadrul legislatiei existente se pot lua masuri.Pe de o parte nu se doreste,iar pe de alta parte Sistemul Judiciar(Procuratura,Instante)sint intr-un acord mutual ca sa-si mentina bocancul pe grumazul poporului.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva