19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZARICA A SCAPAT DITAMAI PORUMBELUL – Procurorul General Augustin Lazar a oferit o declaratie stupefianta. Intrebat despre data la care va fi citata la PICCJ sotia lui Klaus Iohannis, asa-zisa “prima doamna” Carmen Iohannis, Lazar a raspuns: „Procurorii sunt independenti sa-si gestioneze singuri ancheta. Noi nu le putem da indrumari in public”. Sa intelegem ca procurorii pot primi indicatii doar in particular?

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 November 2018 17:25
Vizualizari: 9971

Nu e de ajuns ca Procurorul General Augustin Lazar (foto) a devenit subiectul unei solicitari de revocare formulate de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Acum, Lazar risca sa-si agraveze si mai mult situatia, printr-o declaratie cel putin bizara facuta miercuri, 21 noiembrie 2018, in legatura cu dosarul penal aflat in lucru la PICCJ, ca urmare a plangerii formulate de Lumea Justitiei privind casa obtinuta cu acte false de catre sotii Klaus si Carmen Iohannis.


Mai exact, Lazarica a afirmat cu subiect si predicat ca el nu le poate da „indrumari in public anchetatorilor in legatura cu dosarele pe care acestia le instrumenteaza. Pe cale de consecinta, intelegem ca departe de ochii indiscretilor, nu exista nicio problema ca procurorii sa primeasca indicatii despre cum sa faca un dosar, pe cine sa ancheteze ori pe cine sa protejeze.

Spusele lui taica Lazar sunt in total dispret fata de Constitutia Romaniei (care prevede la articolul 132 ca „procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei”), precum si fata de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (care stipuleaza la art. 3, alin. 1/1 ca procurorii sunt independenti in dispunerea solutiilor, in conditiile prevazute de Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”). Pacat ca Tudorel Toader si-a redactat deja raportul de evaluare a lui Augustin Lazar. Altminteri, dupa ziua de miercuri, 21 noiembrie 2018, ministrul Justitiei ar fi avut material pentru un nou capitol care sa sprijine cererea de revocare a Procurorului General.

Iata ce a raspuns Augustin Lazar cand reporterul Antena 3 l-a intrebat cand va fi citata Carmen Iohannis pentru audieri la PICCJ:

Procurorii care instrumenteaza dosarul sunt independenti. Ei isi fac datoria conform legii intr-o tara europeana ca Romania. Procurorii sunt independenti sa-si gestioneze singuri ancheta. Noi nu le putem da indrumari in public cum sa procedeze sau sa nu procedeze.

Comentarii

# socului date 21 November 2018 17:32 +9

nu mai scrieti de trepanat, e istorie deja! folositi resursele unde trebuie!

# DODI date 21 November 2018 18:28 +9

Am mai spus-o, dar revin: tractoristul și ciolanis trebuie lăsați să vorbească. Din vocabularul lor redus de precupeață, din cunoștințele profesionale și politice precare, aceste două păsări împăiate ale SRI scapă porumbeii cu fiecare căscat. Așa că să nu ne mire că nu gândesc ce vorbesc. Ei nu gândesc deloc. Asta este deja probat.

# gelu date 21 November 2018 20:50 +3

Inspectia Judiciara trebuie sa controleze de urgenta daca toate dosarele lui Joahnnis, cele 47 cunoscute acum au fost instrumentate corect de catre procurorii care le-au inchis clasandu-le cu NUP/ Curios cum din cele 47de dosare nici unul macar nu a ajuns in instanta???

# unul din lumea cea mare date 21 November 2018 19:07 +1

ghici ghicitoarea mea.DACA NU LE SPUNE PUBLIC ,CUM SI UNDE LE SPUNE SI CE LE SPUNE........mai ieri alaltaieri scriam ,,carte vs tractoreala,, nu ma asteptam nici chiar eu, sa fiu asa de repede confirmat de tractoristul tembel

# adrian date 22 November 2018 10:30 +2

Sigur superiorii isi indruma subalternii... Un procuror pusese intr-o speta concluzii de achitare,judecatorul a dat achitare...insa procurorul a facut apel.Judecatorul l-a intrebat de ce a procedat asa.(discutie in particular).Iar procurorul i-a spus ca asa i-a cerut superiorul sau.Daca nu isi asculta superioru ,putea fi sanctionat.

# Liviu date 22 November 2018 12:45 +1

CCR A STABILIT: "Or, calitatea de membru al Uniunii Europene impune statului român obligaţia de a aplica acest mecanism şi de a da curs recomandărilor stabilite în acest cadru, în conformitate cu dispoziţiile art. 148 alin (4) din Constituţie, potrivit cărora „ Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2)”, se arată în decizia CCR din 11 ianuarie 2012. Raportul MCV, cu opt recomandări suplimentare pentru România, cerând puterii de la București să suspende punerea în aplicare a legilor Justiției și să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO. De asemenea, Comisia cere înghețarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală, dar și suspendarea procedurii procedurilor de numire și revocare a procurorilor șefi" Deci Tudorica Toader e in culpa, E PE CAMPII :))

# un mizantrop date 22 November 2018 17:18 0

"Recomandarile" (adica recomandari nu imperative!) sunt ca Romania sa calce in picioare Constitutia si valorile statului de drept. Trebuie sa fii foarte incremenit in proiect sa nu intelegi ca raportul ala e o "contra" politica si in acelasi timp o capcana imensa. Nimeni nu ar ierta actuala coalitie de guvernare, daca ar "aplica" ticalosul act. Cum ti se pare aia cu nerespectarea legilor date de parlament si trecute de controlul constitutional?! Hai, ca m-am cam saturat de ceata plavanului psihopat, daca are "asta" pile la Bruxelles, inseamna ca trebuie sa acceptam toate razgaielile, aberatiile, la ce ne-am mai apucat de revolutie, ca puteam sa ramanem in siajul Moscovei staliniste si #istii erau fericiti... Care e diferenta dintre un diktat estic si unul vestic, mai ales ca interesele sunt impletite?!

# AdiP date 23 November 2018 09:43 0

Nu am putut sa ma abtzin: vedetzi fotografia de mai sus. Dintzi neingrijitzi/nu are bani saracul!, ranjet a la Ciolanis/veselia lui e intotdeuna abjecta/te baga al zdup cu seninatate fara dovezi, vopsit nevoie mare/poate se crede atragator si noi nu stim, fatza de sluga fara scrupule, etc. Ei, se stie ca lipsa danturii e benefica pentru MUJE, asa ca-i mai dam una/declaratzie politica a la Ciolanis, deci corecta si indreptatzita. Cer scuze pentru nivelul conversatziei dar simt nevoia sa-l umilesc verbal pe tractorist! Restul manevrelor, sper sa fie demontate de cine trebuie si cat mai curand. Specatcol de mare rusine pentru Romania.

# Adina date 23 November 2018 11:20 0

E waw! A fost întrebat Lazar când va fi chemată la audieri "ASA-ZISA Prima Doamnă"??? Vasăzică e adevarata bârfa de prin târg, cam mustacesc a ras politicieni, dar si oameni ai legii ridica din sprâncene, ca Presedintele nostru e SOLERO, adică necăsătorit si fără copii? Puneti mâna pe el, fetelor, eu sunt luata, ca e o partida buna!!! Vorbele can-can nu-l dau bun la pat si gingășii, dar morga, prestanta si costumul fac diferența???? Go get him amd marry him cat timp e feciorelnic si cu bani, ca vine pensia de limita

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva