4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LECTIE DE CORUPTIE JUDICIARA DE LA PARTENERUL STRATEGIC – Scandal urias in Statele Unite: magistratul Juan Merchan, care trebuie sa-l judece pe fostul presedinte Donald Trump, a donat in 2020 pentru campania actualului presedinte Joe Biden, adversarul lui Trump. Fiica judecatorului a lucrat in campania lui Biden

Scris de: V.B. | pdf | print

7 April 2023 15:29
Vizualizari: 6125

Cazurile de coruptie din Romania sunt mici copii pe langa cele de la partenerul strategic”. Iar cel mai recent asemenea scandal il are in centru pe insusi judecatorul chemat sa-l judece pe fostul presedinte al SUA Donald Trump, care in 2016 i-ar fi platit 130.000 de dolari actritei porno Stormy Daniels (pe numele real Stephanie Gregory Clifford) pentru ca aceasta sa nu vorbeasca despre o aventura pe care a avut-o cu Trump in 2006. Concret, Trump este acuzat ca ar fi falsificat o serie de evidente contabile, astfel incat sa ascunda destinatia reala a acelor bani.Problema este ca nu e deloc clar daca dosarul este unul cu greutate, in conditiile in care o serie de specialisti in drept citati de presa americana argumenteaza ca presupusele fapte ale lui Trump sunt infractiuni minore, pedepsibile cu maximum un an de inchisoare sau chiar cu amenda. Asadar, totul risca sa se dovedeasca un mare fas.

Revenind la judecatorul cauzei: magistratul Juan Merchan (foto) de la Curtea Suprema a statului New York (a nu se confunda cu Curtea Suprema Federala a SUA) a fost demascat ca donator in campania prezidentiala din 2020 a candidatului democrat Joe Biden. Si nu doar pentru campania lui Biden, ci si catre un ONG care militeaza impotriva Partidului Republican, din care face parte Donald Trump. Sumele sunt unele simbolice (de ordinul zecilor de dolari), dar gestul este suficient pentru zdruncina aparenta de impartialitate a magistratului.

Dezvaluirea a fost facuta de publicatia conservatoare The New York Post, celebra inca de acum trei ani pentru dezvaluirea legata de laptopul lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, alt aspect care pune serios in discutie impartialitatea judecatorului este acela ca propria lui fiica, Loren Merchan, a lucrat in 2020 in campania lui Biden.

Incheiem, amintind ca inca de la sfarsitul lunii trecute, televiziunea Fox News – apropiata a Partidului Republican – l-a demascat pe procurorul de caz Alvin Bragg ca a fost finantat in 2022 de catre familia miliardarului George Soros in campania pentru alegerea ca prim-procuror al districtului Manhattan.


Iata principalele pasaje din dezvaluirea NY Post, prezentate de jurnalista Sorina Matei pe Presacurata.ro:


Merchan a donat 35 de dolari pentru cauze democrate in 2020, dintre care 15 dolari pentru campania presedintelui Biden si 10 dolari pentru un grup dedicat 'rezistentei (…) mostenirii radicale de dreapta a lui Donald Trump'.

Inregistrarile Comisiei Electorale Federale (FEC) arata ca Merchan a facut trei donatii de mici sume de bani in decurs de doua zile in iulie 2020 prin ActBlue, platforma preferata de colectare de fonduri online a Partidului Democrat.

Judecatorul veteran a contribuit cu 15 dolari destinati campaniei 'Biden for President' pe 26 iulie 2020, iar apoi, in ziua urmatoare, a facut contributii de 10 dolari pentru Progressive Turnout Project si Stop Republicans.

Misiunea declarata a Progressive Turnout Project este de a 'aduna democratii la vot', potrivit site-ului grupului.

Stop Republicans este o filiala a Progressive Turnout Project si se descrie ca fiind 'un efort finantat de la baza, dedicat rezistentei fata de Partidul Republican si fata de mostenirea radicala de dreapta a lui Donald Trump'.

Inregistrarile FEC arata ca Merchan si-a mentionat ocupatia de 'judecator' pe formularul de donatie, iar angajatorul l-a trecut ca fiind Biroul de Administrare a Curtii din statul New York. (...)

Fiul cel mare al fostului presedinte, Donald Trump Jr. a distribuit marti pe retelele de socializare un link care includea o fotografie a fiicei lui Merchan, Loren, sustinand ca aceasta a lucrat in campania prezidentiala Biden-Harris.

'Pare relevant… inca o legatura in acest proces de spectacol al democratilor alesi cu mana lor. Porcariile nu se termina niciodata, oameni buni', a scris Trump Jr. in postare.

Loren Merchan a fost inclusa ca democrata pe o lista de onoare pentru 2020 de catre Campaigns & Elections, care a detaliat activitatea sa ca presedinte si partener al Authentic Campaigns, o agentie digitala orientata spre campaniile politice progresiste”.

 

Tot jurnalista Sorina Matei a preluat din presa americana dezvaluirea potrivit careia procurorii americani care il ancheteaza pe Donald Trump il comparau pe politician cu mafiotul John Gotti si teroristul Osama bin Laden (click aici pentru a citi).


* Cititi aici intregul material de pe Presacurata.ro


sursa foto: The New York Times

Comentarii

# maxtor date 7 April 2023 17:49 0

fanatic....deja saliva ca un varan!

# nae girimea date 7 April 2023 18:18 +2

Le-am acordat prezumtia de bunacredinta . Am crezut predicile lor in valorile democratice , state of law , capitalism , etc . Am dat tara , lucruri concrete, bogatiile pt aceste vorbe . Care au fost doar instrumente pt satisfacerea intereselor coloniale ale Occidentului . Vedem cat valoreaza cand e vorba de interese concrete

# santinela date 8 April 2023 07:31 0

" Curat murdar " ! Marea democratie americana piriie din toate incheieturile. Sint curios ce spune despre asta marele analist politic Bogdan Chireac care-i mut de admiratie pentru astia !

# mihai date 8 April 2023 09:25 +1

atentie! in statul New York, judecatorii sunt alesi pe liste de partid / nu cei federali, evident/ , deci este posibil ca respectivul judecator din procesul lui Trump sa fi fost ales pe listele p. democrat.

# Lita date 8 April 2023 14:19 0

Fostul presedinte a inceput cu o atitudine echilibrata fata de "pandemie" si a sfarsit cu aberatia "Warp Speed". Acum primeste o lectie pandemica din Elvetia, publicatia Die Weltwoche, 06.04.2023: "Confirmat oficial: Imunizarea este periculoasa: Oficiul Federal pentru Sanatate nu mai recomanda imunizarea Covid. Medicii care imunizeaza in continuare sunt pasibili de raspundere suplimentara". (Amtlich bestätigt: Impfung ist gefährlich: Bundesamt für Gesundheit empfiehlt Covid-Impfung nicht mehr. Ärzte, die weiterhin impfen, sind verstärkt haftbar"). https://weltwoche.ch/daily/amtlich-bestaetigt-impfung-ist-gefaehrlich-bundesamt-fuer-gesundheit-empfiehlt-covid-impfung-nicht-mehr-aerzte-die-weiterhin-impfen-sind-neu-haftbar/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva