4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIA, GREU DE UCIS – Judecatoarea TMB Irina Timofte a confirmat definitiv clasarea data in 2020 de procurorul DNA Stefanita Cosmin Stroie fata de primarul Craiovei Lia Olguta Vasilescu. Instanta a respins plangerea contra clasarii depusa de doi craioveni. Procuroarea DNA Claudia Rosu a defilat-o-n catuse pe Olguta in precampania din 2016, dar dosarul a picat in camera preliminara, apoi a zacut la DNA 4 ani inainte de clasare. Exclusiv: Vasilescu anunta ca va da in judecata unul dintre denuntatori

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 May 2023 13:41
Vizualizari: 8079

S-a batut in cuie: Lia Olguta Vasilescu (foto) este nevinovata. Judecatoarea Irina Timofte de la Tribunalul Bucuresti a confirmat joi, 4 mai 2023, ca dosarul DNA fata de primarul Craiovei ramane inchis.Mai exact, magistrata TMB a respins plangerile a doi craioveni fata de ordonanta de clasare emisa in 2020 de catre procurorul Stefanita-Cosmin Stroie de la Directia Nationala Anticoruptie in baza art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedura penala: „nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea” (vezi facsimil). Gasiti intreaga ordonanta de clasare pe Newsweek.ro.

Ne referim la celebra cauza penala deschisa de catre procuroarea DNA Claudia Rosu in martie 2016, in precampania electorala, imediat dupa ce se aflase (chiar daca neoficial) ca Olguta urma sa candideze pentru un nou mandat edilitar. Procuroarea a retinut-o pe vicepresedinta PSD pentru 24 de ore si a defilat-o in catuse prin fata presei, insa acuzatiile s-au dovedit subrede inca din start, cand judecatorii de drepturi si libertati au respins cererea DNA de arestare preventiva a primaritei, apoi si celelalte masuri preventive (arestul la domiciliu si controlul judiciar) au picat si ele rapid in instanta. In cele din urma, in ianuarie 2017, judecatorii de camera preliminara au dispus definitiv restituirea rechizitoriului la DNA, din cauza gravelor nereguli din actul de acuzare. Dosarul a zacut in sertarele parchetului pana in decembrie 2020, cand procurorul Stefanita Stroie a emis ordonanta de clasare. Ordonanta care acum a fost confirmata de Tribunalul Bucuresti, prin respingerea plangerii depuse in instanta de catre doi petenti inca din februarie 2021, la scurt timp dupa aparitia clasarii.

 Redam minuta incheierii TMB din dosarul nr. 4552/3/2021:


In baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod procedura penala respinge ca nefondate plangerile formulate de catre petentii NAE DORIAN si BECHERU PETRU-IOAN impotriva solutiilor de clasare dispuse prin ordonanta din data de 07.12.2020, emisa in dosarul cu nr. 957/P/2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei, mentinuta prin ordonantele cu nr. 7/II-2/2021 din data de 26.01.2021 si 31/II-2/2021 din data de 18.06.2021, ale procurorului-sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Mentine solutiile dispuse prin ordonanta din data de 07.12.2020, emisa in dosarul cu nr. 957/P/2015 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei.

In baza art. 275 alin. 2 Cod procedura penala, obliga pe petentul Nae Dorian sa plateasca statului suma de 500 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare. In baza art. 275 alin. 2 Cod procedura penala, obliga pe petentul Becheru Petru-Ioan sa plateasca statului suma de 1000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 04.05.2023”.


Olguta vrea despagubiri de la denuntator


Incheiem, mentionand ca joi, 4 mai 2023, imediat dupa pronuntarea Tribunalul Bucuresti, Lia Olguta Vasilescu a anuntat in exclusivitate pentru Lumea Justitiei ca il va da in judecata pe unul dintre denuntatori si va solicita de la acesta atat daune morale („pentru toate injuraturile din online si din adresele pe care denuntatorul mi le-a trimis in primarie”), cat si daune materiale, acestea constand in banii cheltuiti pe avocati in ultimii sapte ani si in salariul aferent perioadei in care vicepresedinta PSD a stat suspendata din functia de primar al Craiovei, din cauza dosarului penal.


Prezentam declaratia oferita de Olguta Vasilescu pentru Luju.ro:


Este a zecea instanta care se pronunta in legatura cu acest dosar. Toti judecatorii mi-au dat dreptate pana acum. Primele instante au respins acuzatiile DNA si au restituit dosarul la parchet, apoi DNA a constatat ca nu are probe si nu i-a ramas altceva de facut decat sa claseze dosarul.

Iata acum ca unul dintre denuntatori a atacat clasarea. Acest denuntator s-a dovedit de rea-credinta si de aceasta data. Este acelasi individ care mi-a atacat in contencios administrativ victoria in alegerile locale din 2020. A pierdut in toate aceste instante.

Acum, ramane sa ma indrept in civil impotriva acestui denuntator, urmand sa solicit ca daune materiale sumele pe care le-am platit avocatilor ca onorarii in cei sapte ani de zile de hartuire judiciara si salariul aferent perioadei in care nu am putut sa-mi exercit functia de primar in conformitate cu votul alegatorilor. Voi solicita si daune morale pentru toate injuraturile din online si din adresele pe care denuntatorul mi le-a trimis in primarie, chipurile in baza Legii 544/2001, care de fapt erau doar invective la adresa mea si a unor functionari din primarie.

Intr-o vreme cand un dosar se facea in baza unui simplu denunt, un procuror a considerat ca este suficient sa foloseasca declaratia unui astfel de individ – lucru pe care toate cele zece instante l-au infirmat. Vreau sa le multumesc pe aceasta cale tuturor judecatorilor pentru ca, intr-o perioada neagra pentru justitie, si-au pastrat verticalitatea. De asemenea, le multumesc institutiilor de presa care nu au participat la linsajul mediatic pe care DNA il pregatise pentru mine inca din momentul in care parchetul a publicat rechizitoriul.

Comentarii

# santinela date 5 May 2023 14:27 +8

Nu numai pe unul din denuntatori doamna trebuie sa-i actionati in instanta ci si pe nenorocita de procuroare Rosu,nevasta de alta nulitate de procuror,ce se credea inventatoarea gaurii la macaroana.Pensionara acum trebuie sa o tiriti prin instante sa simta si ea ceva din " placerile" oferite !

# DODI date 5 May 2023 14:29 +8

O felicit pe doamna Vasilescu. Îi doresc succes în denunțul îmnpotriva celor doi tembeli care au făcut apel (din obligație securistică sau doar din prostie). Ar fi cazul ca în țara noastră să înceapă să domnească și LEGEA. Destul a domnit prostia. Sper să se încheie această perioadă neagră odată cu plecarea din funcție a turistului de la 3 COCENI.

# Visu date 5 May 2023 15:08 +1

Cu tot respectul, dar pt sesizare nefondata nu se da nicio despagubire si nu prea merge amestecarea cu on-line-ul, dar imi doresc prajeala,...

# X date 5 May 2023 22:58 +3

Chiar nu sa gaseste nimeni sa dsfiinteze prostia asta care se cheamă DNA ? Sunt doar o adunatura de neispraviti care nu au nicio legatura cu justiția . Vai capul lor !

# marin date 7 May 2023 11:14 +1

de ce nu si pe Procuroarea DNA Claudia Rosu si politica de-ne-a pentru umilinta "shame" de a o plimba in catuse, "nevinovata" prin clasare (haha!)? vinovatul "fara vina" cere sa se faca lumina...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva