23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LICU A SECRETIZAT-O PE KOVESI – Pe modelul SRI, Parchetul General a “clasificat” informatiile legate de cariera fostei sefe DNA Laura Kovesi. Activitatea inculpatei Kovesi din perioada in care a activat la Directia de Indrumare si Control din PICCJ este tinuta la secret. Halucinant, PICCJ refuza sa furnizeze date despre numarul lucrarilor intocmite de Kovesi invocand incalcarea prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

31 October 2019 16:42
Vizualizari: 9253

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie condus de Bogdan Licu (foto stanga) a secretizat-o pe Laura Kovesi (foto dreapta). Mai exact, este vorba despre secretizarea datelor privind activitatea fostei sefe DNA in perioada in care aceasta a activat la Serviciul de Indrumare si Control din PICCJ, acolo unde i-a fost extrem de utila lui Licu, avand in vedere ca acesta a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa-i prelungeasca delegarea.


Lumea Justitiei a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa precizeze “cate lucrari/dosare a solutionat doamna procuror Kovesi Laura Codruta in perioada in care a activat in cadrul Serviciului de Indrumare si Control din PICCJ?”.

Raspunsul: refuz total. Si de-a dreptul halucinant, PICCJ invoca drept motiv pentru blocarea accesului la informatiile respective prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal.

Dupa modelul SRI, care a refuzat sa precizeze daca fostul sef de la Prahova, colonelul Silviu Deatcu, mai ocupa vreo functie in cadrul Serviciului, dupa ce a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa (click aici pentru a citi), PICCJ sustine ca daca ar da curs solicitarii Lumea Justitiei, ar incalca prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal. De noaptea mintii, la fel ca SRI, institutia condusa de Bogdan Licu invoca art. 2 lit. c) din Legea nr. 544/2001: "prin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila" (vezi facsimil).

Ce ascunde PICCJ?

Trebuie precizat ca Lumea Justitiei nu a solicitat CNP-ul, adresa, data de nastere ale Laurei Kovesi, ci doar cate lucrari a solutionat aceasta. Unde este incalcarea prevederilor privind protectia datelor cu caracter personal? Dupa aceasta logica stramba, pe site-ul PICCJ nu ar trebui sa figureze numele persoanelor care conduc institutia, pentru ca prin publicare acestor informatii sefii PICCJ devin “persoane fizice identificate sau identificabile”, si s-ar incalca prevederile legale privind protectia datelor cu caracter personal.

Este cel putin ciudata in opinia noastra aceasta secretizare a activitatii Laurei Kovesi pe timpul cat a activat la Serviciul de Indrumare si Control, adusa acolo de fostul procuror general Augustin Lazar, unul din protectorii ei, si mentinuta de Bogdan Licu. Si afirmam asta, in conditiile in care Lumea Justitiei a solicitat strict numarul lucrarilor intocmite de fosta sefa DNA, si nu date din respectivele dosare. Am cerut date statistice.

Sa fie ceva ce trebuie ascuns cu orice pret, chiar si prin asumarea unor explicatii de tot rasul in privinta dosarelor facute de Kovesi in ultmele 15 luni la Serviciul de Indrumare si Control, ceva ce trebuie secretizat? Ne intrebam!

Iata raspunsul PICCJ la solicitarea Lumea Justitiei:

“In conformitate cu art. 12 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, sunt exceptate de la accesul liber al cetatenilor informatiile cu privire la datele personale.

Avand in vedere prevederile legale anterior mentionate, precum si pe cele ale art. 2 lit. c) din Legea nr. 544/2001 conform carora ,,prin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila”, informatiile solicitate nu va pot fi furnizate”.

foto: mediafax

Comentarii

# Smiley date 31 October 2019 16:59 +10

Nu sunt fan luju. Nu le tin partea. Chiar ii dezaprob in multe privinte. Dar in acest articol oamenii astia chiar au dreptate. Care date cu caracter personal??? Sincer cred ca Laura noastra ju a produs nimic si a cam fost platita degeaba de statul roman. Sau mai corect spus, statul roman i-a platit statul degeaba. Iar Licu nu are ce sa raspunda la solicitare, neexistand date statistice cu privire la activitatea ei. Din cate stiu eu Luju poate ataca la instanta refuzul PICCJ de a raspunde. Cred ca e reglementats o cale de accces ls justitie, pe care o recomanf calduros. Sper sa ma asculte.

# carcotas date 31 October 2019 17:59 +5

asta e culmea ciocoismului, sa platesti salarii la protejati fara ca ei sa lucreze ceva! daca dragnea a raspuns, eu zic sa insitati sa aflati pe ce munca a fost platita doamna procuror europian, universal, galactic, cosmic

# Pentru că "de ce?!" Gigi Becali date 31 October 2019 18:05 0

Pentru că n-a făcut nimic acolo în perioada asta, ci doar a fost "pusă la păstrare" și conservata pentru următoarea "misiune", la semnalul dat din exterior de protectorii interesați! Licu, știut ca adjunctul etern, trimis în misiune, nu și-a făcut decât "triaba" ! - ordin de servici! De ce?....... Din clasicul Becali - " pentru că de ce"!

# Baran Gheorghe date 31 October 2019 20:06 +2

Poza buna de pulitzer sau pulițer. Corb la corb nu si scoate ochii . Doi jigodii sau doua jigodii ca unu si una nu se potriveste .Peste maxim 20 de ani Kovesi ( lascu) va cere iertare in fata lui Dumnezeu si nu va fi iertata. Va trai in chin si desconsiderare , iar celalat va fi o marturie mumificata a disgratiei umane .

# Sphinx date 31 October 2019 23:03 +1

" Un NEAM omenos, bantuit din toate directiile de URGIA vremurilor STRAINE de tara" Nicolae Iorga. INTREBAREA este: Pe cine serveste - SRI. DNA. PARGHET general. PICCJ. pentru aceasta Laura Codruta Kovesi (pe romaneste LASCU). Personajul este O ENIGMA ( sub acoperire)!.

# TIPA date 31 October 2019 23:58 +2

ALO Licu suna a penal ... informatiile solicitate vizeaza activitatea lui Kovesi platita din bani publici ceea ce e distinct de prevederile invocate de Licu . in timp ce scriu securistul de serviciu deja a trimis mesaj sa nu trimit mesaj pe luju...LICU desfasoara o ampla activitate infractionala...HA,HA,HA

# TIPA date 1 November 2019 00:04 +1

art.2 lit b din legea 544 : b) prin informație de interes public se înțelege orice informație care privește activitățile sau rezulta din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informației; Datele statistice sunt informatii de interes public ...Licu trebuie sa raspunda penal.

# romanul date 1 November 2019 08:27 +3

Simplu! Pai un infractor care saboteaza CSM-ul, apara o infractoare care a calcat Constitutia in picioare! Nimic nou sub soare! Sunt protejati, ba chiar mai mult,sunt chiar avansati in functii!

# Ce ... date 1 November 2019 16:23 +1

Nu ne mai facem bine : vrem arme ca-n USA !!!

# Cremenarul date 2 November 2019 13:20 0

Smaily Foarte bună sugestia dvs. Pentru a fi sigur că va fi tradusă în viață, cred că cea mai bună măsură ar fi ca dvs. personal să atacați în instanță refuzul dlui Bogdan LICU de a furniza date publice privind numărul lucrărilor elaborate de dna Laura KOVESI în perioada când a fost plătită de Statul Român în calitate de procuror al PÎCCJ, respectiv când a fost pusă la adăpost de dl Augustin LAZĂR / protejată - în continuare - de dl Bogdan LICU. Vă doresc mult, mult succes !

# Nicu date 2 November 2019 21:03 0

Aloooooooo, să-ți numeri flocii toată ziua, să źtiți că nu e treabă ușoară

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva