21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LOVITURA MORTALA PENTRU ONG-UL „BLOCATI BUCURESTIUL” – One Mircea Eliade Properties, parte a celui mai mare grup imobiliar din Romania, a reusit sa dizolve in instanta Asociatia Militia Spirituala. ONG-ul are sa-i plateasca daune de 75.641,12 lei pentru joaca de-a blocatul investitiilor. Alte doua ONG-uri din gasca lui Nicusor Dan risca sa aiba aceeasi soarta, intrucat trebuie sa plateasca daune de peste 60.000 de euro

Scris de: L.J. | pdf | print

29 September 2022 16:47
Vizualizari: 6408

Incep sa apara primele masuri dure in instanta impotriva asociatiilor, chipurile, de mediu care au declansat de mai bine de 10 ani o vanatoare a dezvoltatorilor imobiliari romani, pentru a-i bloca pe motive puerile, cum ca nu stiu ce pasarica sau gandacel e pus in pericol de proiectele imobiliare.Cateva ONG-uri din gasca primarului Capitalei Nicusor Dan (foto) au fost obligate in instanta sa plateasca daune de zeci de mii de euro (in total, peste 60.000 de euro) pentru prejudiciile cauzate dezvoltatorilor imobiliari One Mircea Eliade Properties SRL (parte din SC One United Properties SA – cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania) si Auchan Romania SA prin procesele intentate, prin care au reusit sa le perturbe grav activitatea economica.

Dupa ce au pierdut procesele, aceste organizatii non-guvernamentale apropiate de Nicusor Dan au fost executate silit pentru recuperarea prejudiciilor, insa ce sa vezi: aceste asociatii s-au dat lovite, iar unele si-au desfiintat conturile si au declarat ca sunt insolvabile. Este motivul pentru care s-a trecut la solicitarea in instanta a dizolvarii lor, iar in primul dintre procese – cel cu Militia Spirituala – instanta a dispus nici mai mult, nici mai putin decat dizolvarea acestei asociatii.

S-a intamplat miercuri, 28 septembrie 2022, in dosarul nr. 19169/301/2022, la Judecatoria Sectorului 3, unde One Mircea Eliade Properties a cerut dizolvarea ONG-ului. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.


Redam minuta incheierii pronuntate de catre judecatoarea JS3 Ioana Angheluta (vezi facsimil):


Admite cererea. Dispune dizolvarea ASOCIATIEI MISCAREA CIVICA MILITIA SPIRITUALA.

Cu drept de apel in termen de 5 zile. Pronuntata in sedinta publica astazi, 28.09.2022”.

 Surse judiciare avizate ne-au confirmat ca actiunea companiei imobiliare are legatura cu incheierea Judecatoriei Sector 3 pronuntata la 20 mai 2022 in cauza nr. 11653/301/2022. Acolo, judecatoarea Delia Mihaela Haimana a admis cererea One Mircea Eliade Properties – prin executorul judecatoresc Marian Stancu – de a executa silit trei ONG-uri: Asociatia Salvati Bucurestiul (ASB), Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala si Asociatia SOS Orasul (primele doua din Bucuresti, a treia din Cluj). Obiectul executarii silite sunt mai multe cheltuieli de judecata pe care aceste organizatii neguvernamentale le datoreaza dezvoltatorului imobiliar din cauza a diverse procese pe care asociatiile le-au intentat firmei, dar le-au pierdut. Chiar daca este vorba doar despre cheltuieli de judecata (deci nu despre daune materiale sau morale), acestea sunt enorme: oricine are tangenta cu domeniul imobiliar este constient de faptul ca numai copierea unei documentatii costa mii de euro. Ca sa nu mai vorbim despre onorariile avocatilor.


Mai exact, potrivit surselor Luju, One Properties are de recuperat in felul urmator:


I. 124.809,12 lei, creanta compusa din:

- 49.168 lei datorati in solidar de catre ASB si SOS Orasul;

- 75.641,12 lei, creanta la randul ei alcatuita din:

a) 20.520,12 lei datorati de ASB;

b) 55.121 lei datorati in solidar de catre ASB si Militia Spirituala;


II. 49.168 lei, creanta datorata in solidar de ASB si SOS Orasul;


III. 8.587,22 lei cheltuieli de executare silita.


Potrivit surselor noastre judiciare avizate, pana la mijlocul lunii iulie 2022, executorul judecatoresc Marian Stancu a apucat sa recupereze numai 3.584,49 lei de la Asociatia Salvati Bucurestiul (ONG-ul infiintat de Nicusor Dan, din care s-a nascut partidul politic Uniunea Salvati Bucurestiul, precursorul USR). Aceasta suma este compusa din 3.227,49 lei cu titlul de cheltuieli de executare si 357 lei cu titlu de cheltuieli de executare avansate.


Militia Spirituala zice ca nu are de unde sa plateasca


Aceleasi surse judiciare avizate ne-au confirmat ca prin actiunea depusa de One Properties la JS3 in 1 august 2022, dezvoltatorul imobiliar a cerut ca instanta sa constate ca Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala a devenit insolvabila si, in consecinta, sa dispuna dizolvarea acesteia si sa-i numeasca un lichidator.

Mai exact, compania a acuzat ONG-ul ca a abuzat de drepturile sale, formuland actiuni in instanta neintemeiate impotriva complexului imobiliar in care a investit One Properties – respectiv proiectul One Floreasca City. Astfel, asociatia a afectat imaginea si fezabilitatea acestui proiect, reclama firma imobiliara.

Astfel, actiunile organizatiei neguvernamentale – fara vreun scop legitim – au prejudiciat grav One Properties, obligand-o de exemplu la cheltuieli de judecata de peste 10.000 de euro – suma care risca sa creasca in ipoteza in care ONG-ul nu va inceta cu actiunile in instanta, a argumentat compania in fata instantei. Iar totul a culminat cu mentinerea de catre Militia Spirituala a starii de insolvabilitate, astfel incat dezvoltatorul imobiliar sa nu-si poata recupera cheltuielile de judecata, a mai aratat societatea in fata judecatoarei Ioana Angheluta de la JS3.

Incheiem, remarcand urmatorul lucru: daca sentinta Judecatoriei Sectorului 3 va ramane definitiva, vom asista la un moment al adevarului. Mai exact, vom vedea ca marii luptatori de mediu nu sunt decat niste indivizi care au produs in mod nejustificat daune consistente unor dezvoltatori imobiliari care au creat numeroase locuri de munca si au adus taxe si impozite insemnate la bugetul de stat. In ipoteza in care Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala va fi dizolvata prin hotarare judecatoreasca definitiva, ne asteptam ca aceasta sa serveasca drept exemplu pentru instantele din Romania, astfel incat acestea sa nu mai admita cu usurinta suspendarea temporara a unor investitii pe baza unor actiuni facute de niste persoane care se erijeaza intr-o militie a mediului, in scopuri numai de ei stiute.

Comentarii

# Doru Calotă date 29 September 2022 17:14 +207

Au greșit că au dizolvat asociațiile. Trebuiau să ceară raportul încasărilor de pe ultii 3 ani și să afle cine i-a finanțat și pe ce au cheltuit banii. Miliția Spirituală apărea anii trecuți cu sute de mii de euro primiți împreună cu alte asociații soroșiste, de la diverse ambasade, pentru organizarea de programe și evenimente de pe agenda neo-marxistă: manuale școlare de educație sexuală alternative, dezbateri publice pe la președenție și parlament, consultări, și alte vrăjeli de-astea. Nu trebuie lăsați, trebuie numit lichidator judiciar și atrasă răspunderea patrimonială personală a organelor de conducere care răspund pentru devalizarea fondurilor primite

# maxtor date 29 September 2022 19:07 +75

"militia" a scapat ieftin.

# Băran Gheorghe date 29 September 2022 21:46 +176

ONG -urile, asa cum spuneam si cu alte ocazii ,sunt o plaga la vedere pe economia unui stat. Nu trebuie doar amendate, trebuie desfintate si cu condamnare penala. Sunt unelte puse sa distruga ,la cerere si la comanda , culmea pe banii contribuabilor. Sunt ca niste hiene. ONG urile , chipurile sunt fara scop lucrativ ,dar lucreaza si la propriu si la figurat. Se substituie nu numai executivului dar si vointei poporului. Numai daca spunem ca in Romania sunt inregistrate 84000 de ONG uri, e suficient.

# Adryan date 29 September 2022 22:43 +90

"Bună" treabă fac ONG-urile astea. Cu ele poți să blochezi pe cine vrei, cum vrei, să dai în judecată pt tot felul de abarații pe cine vrei... Dacă câștigi bine, dacă nu nu-i bai. Te declari insolvabil, că n-ai de unde plăti și gata. Dacă te dizolvă creezi alt ONG și continui "treaba" mai departe. Când a fost vorba să se dea lege pentru a publica sursele de finanțare ale ONG-urilor nu s-a putut. "C-așa-i în tenis".

# justitiareala.ro date 30 September 2022 09:03 +312

Ar trebui sa raspunda cu averea personala domnul primar

# nae girimea date 30 September 2022 20:46 +54

De ce nu sunt executati membrii conducerii ONG ului ? As pune conditii de functionare a ONG -inregistrare. Cine nu-I inregistrat , condamnat pt uzurpare de calitati . -sursa finantarii. Cu detalii , verificare ANAF pt fiecare actiune asumata -numele membrilor cu atributii si interese. Interzicerea dreptului de a fi membru in ONG pt o perioada daca a fost parte in un ONG care a pierdut in instanta cu plata de daune sau pt uzurpare de calitati. -actiunea ONG in instanta se face dupa plata unei taxe care nu poate fi mai mica de 2 salarii medii nete , iar membrii conducerii sa gireze cu proprietati pana la concurenta sumei de 50000 E -ONG ce a pierdut in instanta desfiintat , iar pt plata despagubirilor vor fi executati membrii conducerii ONG urile , au ajuns o administratie paralela , po******te cu moflujii care nu s-au aranjat in administratia de stat. Aceeasi incapabili , dar fara noroc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva