22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MAGISTRATI, ASTA VA ASTEAPTA – De necrezut: judecatorul Bogdan Mateescu are sanse mari sa devina seful CSM in 2021. Mai are un singur hop: sa treaca de judecatoarea Gabriela Baltag sau de judecatoarea Evelina Oprina. In decembrie vom afla cine sunt membrii CSM care il gireaza pe Mateescu. Surprize uriase printre posibilii sustinatori ai lui Mateescu. Patru judecatoare pot inclina balanta. Klaus Iohannis poate avea si “CSM-ul meu”. Iata cum se impart taberele in CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 October 2020 13:37
Vizualizari: 11507

Halucinant: judecatorul Bogdan Mateescu (foto 1), zis “Bobita”, are sanse mari sa ajunga presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii in 2021. Al “Cotetului Superior al Magistraturii”, asa cum este denumit mai nou CSM din cauza scandalurilor si a nesfarsitei zarve care au loc intre membrii Consiliului. Mateescu va da batalia pentru conducerea CSM fie cu Gabriela Baltag (foto 2 stanga), fie cu Evelina Oprina (foto 2 dreapta), doua judecatoare care in opinia noastra reprezinta tabara sanatoasa a magistraturii. Lucrurile se vor transa in decembrie 2020, data la care magistratii din tara vor afla cine sunt judecatorii din CSM care il gireaza pe Bogdan Mateescu, in detrimentul Gabrielei Baltag sau Evelinei Oprina, acestia urmand sa se devoaleze in toata splendoarea prin votul acordat. Stim, pare greu de crezut, insa chiar exista membri ai CSM care il prefera pe Bogdan Mateescu in fata Gabrielei Baltag sau Evelinei Oprina sau care analizeaza posibilitatea sa-i acorde acestuia votul, din diverse motive.


 

Comisia nr. 2 a CSM – Resurse umane si organizare a dispus luni, 12 octombrie 2020, inaintarea catre Plenul CSM a propunerii de aprobare a structurii Raportului de activitate a CSM pe anul 2020. Contactata de Lumea Justitiei, purtatoarea de cuvant a CSM Daniela Stancioi a precizat ca Raportul privind activitatea CSM pe 2020 se va prezenta in luna decembrie, tot atunci urmand sa aiba loc si alegerile pentru viitoarea conducere.

Asa cum precizam, conform surselor Lumea Justitiei, lupta pentru sefia CSM se va da intre judecatorul Bogdan Mateescu si una dintre judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina. In momentul de fata, batalia apare ca fiind una destul de stransa. Asta intrucat, Mateescu si Baltag sau Oprina se bazeaza cam pe acelasi numar de voturi.

Mai exact, Bogdan Mateescu are asigurate votul judecatoarei Andrea Chis si al judecatorului Mihai Balan (Bogdan Mateescu este vazut de multi drept seful acestei triplete). De partea cealalta, in cazul in care Gabriela Baltag va fi cea care va candida aceasta va primi votul judecatoarei Evelina Oprina si al sefei ICCJ Corina Corbu. Iar daca Evelina Oprina va fi cea care va candida aceasta se ba baza pe votul Gabrielei Baltag si al sefei ICCJ Corina Corbu.

 

Patru judecatoare sau Catalin Predoiu pot inclina balanta

 

Ce se intampla insa cu restul membrilor Sectiei pentru judecatori a CSM? Caci mai sunt alte patru judecatoare care vor alege viitorul sef al CSM si care in ultima perioada au actionat ca un bloc unitar in probleme de interes major. Este vorba despre judecatoarele Nicoleta Margareta Tint, Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghena, toate sustinute in trecut de Gabriela Baltag si Evelina Oprina ca sa ajunga sefe ale CSM. Aceste patru judecatoare sunt cele care pot inclina balanta, fie in favoarea lui Bogdan Mateescu, fie in favoarea Gabrielei Baltag sau Evelinei Oprina. Practic, cele patru voturi ale judecatoarelor Nicoleta Margareta Tint, Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghena pot decide viitorul presedinte al CSM.

Totusi, asa cum vorbeste lumea prin sistem - si ne referim la sistemul de Justitie, nu la Sistemul ocult care a condus si inca mai conduce tara exista posibilitatea unor mari surprize. In sensul ca cel putin doua dintre aceste patru judecatoare sa voteze cu Bogdan Mateescu. Daca este asa sau nu, vom afla in decembrie cu ocazia alegerilor, data la care se va vedea clar cine sunt judecatorii care l-au girat pe Bogdan Mateescu in functia de sef al CSM.

Pe de alta parte, in ipoteza in care doua dintre judecatoarele mai sus amintite vor vota cu Bogdan Mateescu, iar celelalte doua cu Gabriela Baltag sau Evelina Oprina atunci vom avea din nou egalitate perfecta: 5 la 5. Caz in care votul decisiv ii va apartine ministrului Justitiei Catalin Predoiu, cu drept de vot in Sectia pentru judecatori. Este totusi un caz putin probabil in conditiile in care, asa cum afirmam mai sus, cele patru judecatoare actioneaza unitar in probleme de interes major, iar alegerea sefului CSM este o asemenea problema.

Altfel, asa cum se stie, presedintele CSM desemnat de Sectia pentru judecatori trebuie validat in Plenul Consiliului. Aici insa castigatorul este dinainte stiut, optiunea procurorilor din CSM fiind clar pentru Bogdan Mateescu. In Plenul CSM, Gabriela Baltag sau Evelina Oprina nu se vor baza decat pe voturile reprezentantilor societatii civile.

 

CSM-ul meu”


In final trebuie spus ca in ceea ce il priveste pe Bogdan Mateescu, daca acesta va ajunge presedinte al CSM un lucru va fi clar in opinia noastra: acela ca CSM va deveni un “partener” pentru regimul Iohannis. Si spunem asta avand in vedere pozitiile publice pe care Mateescu le-a avut de-a lungul timpului, mai ales din perioada guvernarii PSD, atunci cand opiniile lui “Bobita” coincideau cu cele ale PNL sau ale presedintelui Klaus Iohannis. Ca sa nu mai amintim de legaturile de familie pe care Mateescu le are cu PNL, in conditiile in care tatal sau, primarul Mihai Mateescu din Baile Govora, a fost ani de zile membru de baza al PNL in judetul Valcea.

Practic, din punctul nostru de vedere, odata cu alegerea lui Bogdan Mateescu presedinte al CSM, Klaus Iohannis va avea dupa “Guvernul meu”, “Parlamentul meu” si “CSM-ul meu”. Caci CSM cu Mateescu la conducere va sustine, credem noi, orbeste orice politica din domeniul Justitiei a regimului Iohannis. Iar responsabili pentru aceasta situatie vor fi toti judecatorii care il vor gira pe Mateescu drept sef al CSM.

Comentarii

# jude date 14 October 2020 06:35 +2

Daca si la acest nivel se joaca poker, este vai de justitia din tara! Orice novice cu mintea la el vede uriasa diferenta dintre acest mateescu, om de nimic, sluga ordinara, santajabil, nestiutor de carte, dar cu tupeu nemasurat si d-na Baltag, o doamna a justitiei, corecta, asa cum trebuie sa fie toti din breasla, caci d-aia ii platim regeste, in timp ce plebea n-are banuti nici pentru a pune ceva pe masa copilasilor.

# santinela date 14 October 2020 07:42 0

Asta ne mai trebuie,ca un papagal "pupator" sa ajunga seful CSM-ului. In mod normal un asa "specimen" poate ajunge sef acolo numai daca s=au timpit brusc toti membrii CSM-ului !

# VIKY date 14 October 2020 08:47 +3

Khazar Henry Kissinger: "In viitor,va fi la fel de imposibil ca persoana obisnuita sa se revolte impotriva noastra, asa cum este pentru o oaie sa se revolte impotriva unui fermier". Luati aminte, acel viitor depinde doar de VOI, voi aveti dreptul, ca popor suveran sa decideti cum vreti sa traiti, voi aveti dreptul sa va decideti soarta, voi aveti dreptul sa decideti viitorul copiilor vostrii, voi aveti dreptul sa va aparati dreptul si libertatea, voi aveti dreptul sa traiti intro tara libera. Nu va lasati mani******ti, mintiti, vanduti, nu cred ca va doriti sa traiti in sclavie in tara in care vati nascut si traiti, dar care in curand nu va mai fi a voastra. Nu va uitati in "gura" autoritatilor si "specialistilor", ei nu fac un pas pentru voi, ei pun in aplicare agenda hitleristului pentru a va distruge ca natie si tara. Sincer, nu ei sunt vinovati, VOI sunteti vinovati pentru indolenta, inconstienta si nepasare. Va doresc tot binele din lume, dar TREBUIE sa va treziti.

# stefan date 14 October 2020 15:39 +1

Suntem o cauza pierduta. Va puteți imagina cum stau lucrurile în ceea ce privește poporul roman: băsescu a fost ales reales președinte după toate nenorocirile pe care le-a făcut în primul mandat, ionahis a fost reales președinte după primii 5 ani în care nu a făcut nimic... La realegerea celor doi au făcut măgării cat au putut cei cu ''ochii albaștri'' din servicii, însă cei doi calai de neam au avut și multe voturi de la po******ție. Nu cred ca mai exista vreo speranța pentru neamul romanesc . . .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva