Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

AOLEU, MANCA-TI-AS GURA – Sefa DNA isi ia mult meritata papara de la Inspectia Judiciara. A fost trimisa in judecata disciplinara pentru ordinele pe care le dadea la sedintele de lucru ale DNA, in care cerea "decaparea" premierului si dosare cat mai multe, pentru ca DNA sa "supravietuiasca". La pachet cu Kovesi a fost bagat la disciplinar si ajunctul Marius Iacob

Vineri, 12 ianuarie 2018 12:55 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Aoleu, "manca-ti-as gura" (citatul apartine Laurei Codruta Kovesi)! Se prabuseste "mama catuselor". Inspectia Judiciara a declansat actiune disciplinara fata de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Kovesi (foto dreapta) si fata de procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob (foto stanga), pe care ii acuza de savarsirea mai multor abateri disciplinare prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare vizeaza episodul din vara lui 2017, cand in mass-media au aparut inregistrarile in care sefa DNA Laura Kovesi le ordona procurorilor din subordine sa ii "inhate" pe cei cu dosare vechi si sa "decapeze" premierul, certandu-i pe cei care stau "cu curu pe dosare".


Astfel, potrivit comunicatului de presa de vineri, 12 ianuarie 2018, al Inspectiei Judiciare conduse de judecatorul Lucian Netejoru, Laura Codruta Kovesi a fost trimisa in judecata pentru:

-"manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei", folosind un "ton superior si agresiv" fata de colegii procurori, de natura a genera un sentiment de indignare, si exprimari inadecvate la adresa CCR si a deciziilor pronuntate de judecatorii constitutionali;

-"atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii", prin aceea ca a folosit la adresa procurorilor cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si amenintator, respectiv „lasi”, „barfitori”, „infractori”;

-„nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”, constand in aceea ca a incalcat cu stiinta Regulamentul de ordine interioara al DNA, desemnand "in calitate de procuror de caz a unui magistrat care se afla intr-o vadita stare de incompatibilitate". Este vorba despre Marius Iacob pe care Kovesi l-a desemnat in calitate de procuror de caz in anchetarea procurorilor, pentru a afla cine a scurs inregistrarile catre presa, aceasta desi Iacob participase la respectivele intalniri de lucru.

La randul sau, potrivit Inspectiei Judiciare, adjunctul lui Kovesi, Marius Iacob, este trimis in judecata disciplinara pentru "nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa", prin aceea ca a efectuat acte de urmarire penala fara a formula declaratie de abtinere, desi era incompatibil sa solutioneze dosarul.

Prezentam in continuare comunicatul Inspectiei Judiciare de vineri 12 ianuarie 2018:

La 12 ianuarie 2018 Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie („DNA”) pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute:

- de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, respectiv 'manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu' constand in aceea ca, in cadrul unei sedinte de lucru, a avut manifestari de natura a aduce atingere onoarei si probitatii profesionale a magistratilor procurori, precum si prestigiului justitiei, imprejurari identificate in inregistrarile audio aparute in spatiul media la data de 18.06.2017.

In concret, procurorul sef al DNA s-a exprimat in sensul combaterii efectelor negative in planul imaginii si credibilitatii institutiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgenta a unor dosare 'cu ministri', de impact mediatic, si-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv si general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 si a folosit exprimari inadecvate la adresa Curtii Constitutionale si a unui judecator al Curtii Constitutionale, inducand ideea in cadrul opiniei publice ca unul din criteriile in functie de care se prioritizeaza solutionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora si calitatea oficiala a persoanelor cercetate.

De asemenea, procurorul sef al DNA a folosit fata de colegii procurori un ton superior si agresiv, inadmisibil in raport cu standardele minimale de etica si deontologie ale unui magistrat, de natura a genera in randul opiniei publice un sentiment de indignare si a unui dubiu legitim cu privire la respectarea principiilor suprematiei Constitutiei si a legilor, precum si a impartialitatii procurorilor.

- de art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, respectiv 'atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii' constand in aceea ca prin intermediul unei corespondente electronice (email) a adoptat o atitudine nedemna, folosind la adresa procurorilor cuvinte si expresii cu un continut vadit denigrator, insultator si amenintator, respectiv 'lasi', 'barfitori', 'infractori', facand cunoscut acestora faptul ca 'exista deja un cerc de suspecti', cu referire la un dosar penal, incalcand astfel obligatia de rezerva si normele de conduita atasate profesiei de magistrat.

- de art. 99 lit. m teza a II a) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, respectiv 'nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente' constand in aceea ca a incalcat cu stiinta dispozitiile art. 7 lit. b din Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie, aprobat prin Ordinul Ministrului Justitiei nr.1643/C din 15.05.2015, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.350 din 21.05.2015, care se refera la atributiile procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie si prevede ca acesta: 'urmareste repartizarea cauzelor sau, dupa caz, repartizeaza cauze in raport cu criterii obiective precum specializarea si pregatirea procurorului, volumul de activitate, complexitatea si operativitatea solutionarii cauzelor, conflictele de interese sau incompatibilitatile in exercitarea functiei', prin desemnarea in calitate de procuror de caz a unui magistrat care se afla intr-o vadita stare de incompatibilitate.

si domnul Marius Constantin Iacob, procuror sef adjunct al DNA pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I, din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata, respectiv 'nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa..' constand in aceea ca a efectuat acte de urmarire penala fara a formula declaratie de abtinere, desi se afla, in mod vadit, in situatia de incompatibilitate prevazuta de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65 alin.1 si art. 66 Cod procedura penala.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratilor in cauza”.

Accesari:34063

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 ianuarie 2018 12:29 +23

DACA SE VROIA,DE MULT SE INTIMPLA CEVA CU COIVESI,ASTA/I O MINCIUNA CUM SE MINTE PESTE TOT IN MERMELICA!!!! IN MERMELICA PINA SI GPS/UL TE MINTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# Nicolae Clivet date 12 ianuarie 2018 13:29 -19

Acuzatiile care i se aduc doamnei Kovesi, adevarate sau nu, asta o sa stabileasca Imspectia judiciara, mi se par puerile in comparatie cu compotatamentul doamnei Luminita Olteanu, grefier sef al Sectiei a II-a a DNA. Angajata a DNA de la infiintarea acestei institutii doamna Olteanu a avut, in tot acest timp, un comportament agresiv si un limbaj vulgar la adresa colegilor si subordonatilor din sectie. Nu integ cum, doamna Robu, la controalele efectuate in grefa sectiei a II-a a DNA si doamna Hitruc, pe care am avut onoarea sa le cunosc, nu au fost afectate de limbajul vulgar folosit de doamna Olteanu in desfasurarea activitatii. Cum se face ca doamna Moraru, domnul Tulus, domnul Marin, nu au iconstintat CSM si despre comportamentul si atitudinea doamnei grefier sef sectie, deoarece zilnic au intrat in contact cu acest limbaj vulgar. Cred, ca sunt partinitori, ca de fapt apreciaza limbajul vulgar folosit de doamna Olteanu si alte fapte care depasec cu mult limita bunului simt.

# tranca-fleanca, mere-acre date 13 ianuarie 2018 22:43 +1

Ce-are sula cu prefectura? Faceți o sesizare la șefii tipei, nu o comparație cu ditamai femeia curajoasă, cunoscută peste mări, oceane și țări :P :P :P .

# DODI date 12 ianuarie 2018 14:37 +18

Așteptându-l (degeaba) pe Godot (alias dorel) Inspecția judiciară a luat taurul de coarne și vrea să îi pună piedică condruței. Mai ales că dinspre CSM a început să bată o adiere de corectitudine și legalitate. În atari condiții sunt șanse ca sfertodocta să plece înainte de termen și astfel nulitatea de la Cotroceni să rămână cu un pupincurist mai puțin. Au realizat și alții că justiția română a avut o sarcină suprapurtată și a dat naștere unei ființe hidrocefale, nimfomane și narcisite, botezată în grabă condruța luluța. Ursitoarele, după ce au învrednicit-o cu aceste calități, au înzestrat-o și cu o ”frumusețe ” fizică și intelectuală de același calibru. Își urez de pe acum condruței: LASĂ-NE!!!!

# Politicienii dorm? date 12 ianuarie 2018 21:46 +1

Dar unchiul SAM vegheză! TAMAM la prima dezbatere dedicată Centenarului Marii Uniri - hop încă o odă închinată DNA. Ba ne și amenință, voalat, tanti Rupp: „trebuie să ne asigurăm că nu vom permite instituțiilor publice să se retragă din acest proces”...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 ianuarie 2018 12:31 +7

I8ACOB NU PATESTE NIMIC!!!!!!!IL VOR GASI LIPSIT DE DISCERNAMINT,UITINDU/SE LA POZELE CU JUCARII DE PLUS DE LA EL DIN BIROU

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 13:42 +6

8) nu doar la jucariile de plus, ci si la sutele de statuete reprezentand BUFNITELE.... :P nu cucuvelele.... :P

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 14:06 +4

Victor Ponta a primit cetatenie SARBA, eu primesc in curand pe cea IRANIANA.... :P ``Fostul premier Victor Ponta a primit cetățenia Serbiei, informează cotidianul Blic, de la Belgrad. Presa din țara vecină notează legăturile fostului premier cu Serbia: la mijlocul anului trecut a fost la Belgrad pentru a susține integrarea în Uniunea Europeană.```

# cozma ioan mangalia date 12 ianuarie 2018 12:43 +8

stimata redactie ,dupa lupte seculare care aub durat 6 luni ,am trait s-o vedem si pe asta !va rog sa statin cu ochii pe tudorel minciunel sa ne comunicati ce motive mai invoca acum de nu face publica hotararea luata in cazul cheovesoaiei ! poate-i mananca gura !

# bulici date 13 ianuarie 2018 22:38 0

TeTe vine cu noi născociri, precis! Tare îi este drag jobul de ministru și ar vrea să împace kapra cu varza. Cine o fi kapra?

# Vladimârrr...!!! date 12 ianuarie 2018 12:52 +10

Unule drag, de acord cu tine ! A urinat individa asta pana si pe deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, asa ca pe oala de noapte de i se zice prin bizantinul nostru tărg Inspecție Judiciara, o umple asta, vorba cantecului, dintr-o sorbire. Asa ca hai mai bine sa dam pe gat cate un pahar mare si tare de palincă, că eu cel puțin, cu apa chioară nu mai vreau sa mă îmbătăm !

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 ianuarie 2018 13:09 +6

PTR Vladimârrr...!!!//dragul meu ,ai mare dreptate,ea fiind discipola macovelei, crede(,, si are si dreptate,,) in beneficiile urinoterapiei asa ca s/a pisat pe justitie ca sa,,o lecuiasca,, de coruptie

# URINOTERAPIA SALVEAZĂ ROMÂNIA date 13 ianuarie 2018 22:48 0

A fost coruptă Ciordy la urinoterapie de tov-a 2MAK? După forma grozavă în care e mama poponarilor, să te ții cum va arăta LCK peste vreo 2 cincinale :P :P :P .

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 13:44 0

Vladimir, ne intalnim pe Lumea Justitiei facebook, fa/ti urgent profil daca nu ai , caci sunt extrem de ocupata si nu am timp sa stau pe FB....

# Vladimir date 12 ianuarie 2018 15:31 +1

@Dragă si stimată Obiectiva, daca nu gresesc este cel putin a treia oară cand ma onoarati cu incercarea de "a intra in direct cu mine". Daca chiar o doriti, aveti dupa cum "bănuiesc" adresa mea de mail putandu-ma accesa astfel pe aceasta cale, iar eu va promit ca o sa raspund solicitarii dumneavoastra pe facebook-ul pe care-l frecventez cu timiditatea si nepriceperea primelor catorva saptamani de frecventare. Vă doresc o seara buna, urmata de nenumarate zile asemenatoare !

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 16:13 +1

Vladimir, draga, insista UNUL meu cel drag, pe care nu il pot refuza :P eu imi aduc aminte din an in Paste, de cate ori intru pe aici, de rugamintea lui....eu NU detin nici o adresa de email, stimate domn, sunt pur si simplu analfabeta in IT, departe de mine talentul de hacker... :P ...ne intalnim la acelasi articol pe FB, ramane sa ma contactezi tu ca eu iti sar imediat in ochi .... :P si pe FB, ca si pe site.....

# Megatronix date 12 ianuarie 2018 16:19 +4

Casă de piatră Vladimire !

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 18:13 -1

@Megatronix, nu fi gelos ca nu ai de ce :P ai gresit adrisantul cu urarea ta.... :D

# obiectiva date 12 ianuarie 2018 18:19 +1

@Vladimir, am dat cu nuca in perete, te rog sa ma contactezi tu .... :P conform procedurii...... 8)

# Cornel date 12 ianuarie 2018 13:07 +5

În final a avut papagalul ăla fără coloană vertebrală de i se spune profesor curajul să întreprindă acșiuni normale și legale împotriva cucuvelei mov?!? Thuamne ajută!

# Pandele date 13 ianuarie 2018 22:52 0

De vă referiți la TeTe, omu' n-are nici-o vină la „decaparea” Micii Plagiatoare!

# Ivan Turbinca date 12 ianuarie 2018 15:54 +5

"micuta" penala : ha, ha, ha, ha :-) Ciolanis , graieste chiaburule ! "esti pe deplin multumit , chiar foarte multumit" , stim ! :o PS. Vin alegerile dihore ... ! :-*

# Cine rîde la urmă... date 13 ianuarie 2018 22:54 0

Desigur penalu' Ciolannis von Joiannis urmărește cu atenție și îngrijorare decăderea slugii sale și e în ceață totală ce decizie să ia...

# A lui Oiță date 12 ianuarie 2018 17:59 +8

Urmează decaparea Cucuvelei Mov de către Inspecția Judiciară? Așa pățești dacă nu cunoști limbajul juridic. Decapare/ DEx- Fr.; A trata pieile, blănurile sau penele cu soluții acide, în vederea conservării sau prelucrării ulterioare(împăierii ulterioare?).

# fuseși, lele... date 13 ianuarie 2018 22:33 0

Cel neuron stingher al Ciordutzei n-a ajutat-o să-l „decapeze” pe bossul IJ! Ha, ha, Mika Plagiatoare la mîna lui N...

# didileaua date 14 ianuarie 2018 10:44 0

Asta și-a și dorit! NU se făcea s-o-ntrebe comisia cum de-a aterizat în sufrageria lui Oprea TAMAM în ziua aia...

# CONSTANTIN GHERGHINOIU date 12 ianuarie 2018 20:31 +9

Felicitari Luju.ro si celor care lucreaza la "Lumea Justitiei" pentru munca migaloasa si sustinuta pentru a aduce la cunostinta publicului abuzurile conducerii DNA la adresa tuturor care, in mod legal si moral, au incercat sa-si apere drepturile sau sa-si faca datoria dar au fost impiedicati si abuzati de Kovesi, Iacob, Titzian si toti ceilalti nenorociti din fruntea DNA si Prchetului General. Succes in continuare tuturor celor de la Lumea Justitiei si de la alte ziare si televiziuni care au aparat si apara democratia in Romania. Fara voi dragi jurnalisti curajosi, onesti si constiiciosi, Romania ar fi la fel ca Rusia...

# mitica date 13 ianuarie 2018 13:08 0

Nesimtirea Lulutei l-a dat "pe spate" pe ametitul de Iacob! :cry:

# IO date 15 ianuarie 2018 18:34 0

Ți-e frică că te`ntrece? Fariseule!

# Ultimul din clasa mea date 14 ianuarie 2018 01:00 0

Cand se scufunda corabia urca si sobolanii mai sus, si realizeaza ca au si dinti cu care pot sa muste. Problema este ca s-au cam in******t dintii nefolositi, si deranjaza limba mult antrenata la lins cururi securiste.

# ANONYMOUS date 14 ianuarie 2018 09:31 +1

Cu ani in urma in M.A.I. pentru o restituire il sanctiona pe politist de nu se vedea si poate ca in unele cazuri il si dadea afara,iar pe zambareata asta nu a sanctionata nimeni pana in prezent ca pe multi demnitari si presedinti de stata ia avut la mana cu fel si fel de matrapazlacuri si nu a indraznit nimeni sa ii faca ceva.Sper ca dupa acest control sa ii faca vant ducandu-se si invartindu-se ca titirezu. :D :lol: :D :lol: :D :lol:

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER