10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DATI-O AFARA PE KOVESI – Sefa DNA refuza sa raspunda in fata poporului. Intr-un raspuns sfidator, pe antet DNA, Kovesi a transmis Parlamentului, in numele institutiei, ca nu va veni la audieri pentru ca exista o Hotarare CSM, potrivit careia "procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare". CSM nu are dreptul sa legifereze. Cum isi permite sefa DNA, pe banii nostri, sa refuze sa explice vizita acasa la Oprea? (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

8 June 2017 16:07
Vizualizari: 11616

Mama catuselor, care se pretinde zeita dreptatii in Romania, isi da arama pe fata si demonstreaza ca nu o intereseaza sa clarifice pentru opinia publica ce cauta in seara alegerilor din 2009 in casa generalului Gabriel Oprea, important lider politic al ultimilor ani, alaturi de sefi ai serviciilor de informatii, in conditiile in care legea interzice magistratilor sa colaboreze cu politicieni sau ofiteri de informatii.


Kovesi nu stie in ce timpuri traieste

Intr-un raspuns sfidator trimis Parlamentului joi, 8 iunie 2017, in numele DNA, pe o hartie cu antet DNA, semnata de procuror sef Directie (care arata ca se foloseste, din nou, de institutia pe care o conduce pentru a raspunde unei probleme care o vizeaza personal), Laura Kovesi ii transmite presedintelui Comisiei de ancheta, senatorul Mihai Fifor, ca nu poate fi obligata sa se prezinte la Comisia parlamentara de ancheta si ca refuza sa se prezinte, atentie, in data de 14 iunie 2016 pentru a fi audiata de Parlament. Trebuie sa ii reamintim in acest context sefei DNA ca suntem in 2017 si ca in 2016 Comisia nu era alcatuita.

Refuzul de a se prezenta este motivat de Laura Kovesi printr-o Hotarare a CSM din 2007 in care s-ar fi retinut ca "procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitate de martori in fata Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constitutionale, fac parte din autoritatea judecatoreasca".

O astfel de Hotarare reprezinta insa o simpla opinie legala a unei institutii, care nu are dreptul sa legifereze si nici sa transeze probleme juridice privind functionarea unor autoritati ale Statului.

In schimb, Parlamentul Romaniei, in fata caruia Kovesi a fost chemata pentru a fi audiata, este definit pe lege ca fiind "unica putere legiuitoare", fiind evident pentru orice om de bun simt ca daca te cheama Parlamentul la audieri si esti angajat al statului (functionar public) ai obligatia sa te prezinti. Macar din respect fata de puterea legislativa si fata de cetatenii care iti platesc salariul si au dreptul sa afle adevarul despre cat de cinstit este sau nu procurorul pus sa conduca Directia Nationala Anticoruptie.

Pe langa aceasta, Kovesi invoca si doua Hotarari ale CCR, din 1994 si 2006, in care se retine ca persoanele citate la Parlament, in baza dispozitiilor Regulamentelor Senatului si Camerei Deputatilor, nu sunt obligate sa se prezinte la audieri, intrucat aceste dispozitii ar fi neconstitutionale. Omite insa Kovesi sa specifice ca nu este orice "persoana", ci este functionar public, la fel cum trece cu vederea faptul ca citarea sa este facuta in baza dispozitiilor cuprinse in Hotararea de constituire a Comisiei de ancheta parlamentara a alegerilor prezidentiale din 2009.

Refuzul lui Kovesi de a se prezenta in fata comisiei parlamentare reprezinta in opinia noastra dovada suprema ca aceasta nu mai are indreptatirea morala sa conduca parchetul anticoruptie, intrucat un om in asemenea functie este obligat sa clarifice de indata orice suspiciune publica ar plana asupra sa.

Sa ne amintim ca Laura Kovesi, nu mai departe de doi ani, mai precis cand in presa au aparut pozele de la Paris ale fostei sefe DIICOT Alina Bica, alaturi de fostul ministru al Turismului Elena Udrea, a facut mare caz in public sustinand ca un magistrat nu are ce cauta in compania unor politicieni in momente private. Mai exact, la finalul anului 2014, intr-un interviu acordat ziare.com, Kovesi declara: “Consider ca este o incompatibilitate cu statutul de magistrat si avand in vedere calitatea mea de procuror in Directia Nationala Anticoruptie cred ca ar fi total nepotrivit sa ma vad cu politicieni in timpul liber. (...) Niciodata nu ma vad cu politicieni, cel putin in timpul liber. Uneori, datorita atributiilor de serviciu trebuie sa interactionez, dar doar la intalniri institutionale si activitati institutionale. In timpul liber nu ma vad cu politicieni si nu ma intalnesc”.

In concluzie, vrem sa stim chiar de la Laura Codruta Kovesi ce cauta aceasta, pe vremea cand era Procuror General al Romaniei, in noaptea alegerilor din 2009 in casa lui Oprea (politician), alaturi de sefii SRI George Maior si Florian Coldea (ofiteri de informatii)? Ce a cautat Kovesi in locuinta personala a unui politician?

Consideram ca daca Laura Kovesi evita sa raspunda la aceste intrebari legitime are lucruri urate de ascuns.

Fata de aceasta situatie, Lumeajustitiei.ro solicita Comisiei parlamentare de ancheta sa sesizeze ministrul Justitiei in vederea revocarii din functie a Laurei Codruta Kovesi, pe motiv de sfidare a Parlamentului.

Iata raspunsul integral al DNA, trimis astazi Comisiei:

Comentarii

# Dar dati-i afara pe toti ca merita date 8 June 2017 16:45 +32

 Dați-i afara pe toți procurorii nu numai pe kovesi. Toți din acest sistem în care au conlucrat împreună bineînțeles mai ceva ca frații sunt virusati ( ilegalități,  smecherii,șpăgi, abuzuri,fabricării de probe,interceptări falsificate,etc). Sunt oameni cu diplome în buzunar apți și corecti care lucrează prin restaurante ca nu mai au loc de mafioții ăștia. O tara bazata doar pe pușcării nu se va ridica niciodată. Foarte greu se mișca ministru justiției.deocamdata nu a făcut absolut nimic nici cu legile justitiei nici cu supraaglomerarea,nici cu ilegalitățile care se întâmplă în asa zisa justiție, cu nimic,doar vorbe.Foarte greu se mișca treaba în general.este clar ca marea majoritate a condamnarilor care s-au dat au fost nedrepte,ilegale(de ce nu se face nimic în privința asta?). De ce este interesul sa fie umplute în continuare pușcăriile în România când alte tari nu știu cum sa le aibă cat mai goale sau sa le desființeze???? 

# Putinikov Vladimirovich date 8 June 2017 17:43 -13

Toți hoții te aplaudă pentru sugestie! Fără justiție în România, să poată fura toți băieții de bani gata, urmași ai burgheziei roșii pecerist-sekuriste!

# Emperor date 8 June 2017 18:23 +10

Bre putinikov vladimirovich uite cum sta treaba: în România cu acești procurori se fura mult mai mult decât fără aceștia pt ca în aceasta tara pușcăriile sunt arhipline de furturi relativ mărunte comparativ cu interlopii de la butoanele justitiei care lucrează și împart împreună furtișagurile de miliarde ale tarii. Nu merge abureala ta. Justitia din aceasta tara este toxica. Niște bani aruncați degeaba pe niște interlopi .nu tine vrajeala ta. Hai la puscarie toți procurorii care au fost la butoane pana acu ca s-a furat toată tara. Sa vina alții noi care nu au mai fost.. hai RESET REPEDE ministrule al justiției. Hai ca tot așteptăm. Nu te mai codite ca tot lucrezi. Crezi ca ești plătit doar pt decor??? 

# Putinikov Vladimirovich date 8 June 2017 20:50 -6

Pe bune? Păi d-ALDE Cătălin Voicu, Varanul, Hrebe, Mazăre, Nicușor-Porcu Constantinescu, Ștefănescu de Argeș, și prim-ministrul Adi Minune, toți ăștia sunt plevușcă, ai? Dragnea, fratele lui Marinelu, finu-său Falcă de la Arad? Cred că dinadins o dai de gard, ca Ieremia cu oiștea....

# Soda date 9 June 2017 00:19 +5

Bai Putinikov tu te faci ca nu înțelegi sau ești bătut în cap? Ce încearcă să-ți explice omu mai sus: ca nici un om din tara asta indiferent ca are dosar DNA sau DIICOT  nu mai are parte de proces corect. 99,99 % dintre procurori sunt "invatati" cu șpăgi, rezolvări de interese personale, alea alea,știi tu... nu ne mai spune noua de va răni sau alte treburi. Nimeni din România nu mai crede în justiție.  Justitia românească  este un grup infracțional organizat. Toți oamenii sunt terorizați cu interceptari ( dar cine sunt procurorii să-mi îngrădească mie dreptul la o convorbire particulara?) și alea ilegale, condamnări pe suspiciuni, mascați, pârnaie, anaf. Toate afacerile au fost și sunt distruse de anaf ul romanesc.auzi Target la ANAF. Ptiu...doamne cine a mai auzit??  Totul este mafie în România.  Ne-am saturat de ilegalitatea asta de justitie

# Ghita Bizonu' date 9 June 2017 10:49 +1

Da ma. Adrain nastase este la ctgria plevusca. Asta tinad cont ptr ce a fots condamnat . NU i s-au imputat nimci greas si greu, juma din Delta sau un liliard de RON. Condamnat fara probe directe pe baza de rationamente deducitiv basiste. Insa Basescu sunt unii care zic clar "am dat ataea miloane ca sa se aleaga Basescu" nimic? Si in cazul mare si gras al zisului dosar Micorsoft excact capoii afacerii lasati casa lioberi si cu miloanele la ei ?

# DODI date 8 June 2017 18:34 +13

La a noastră oaie, Lulu bucălaie, De o vreme-ncoace Nici iarba nu-i place, De când America I-a închis fabrica, Lăsând-o, se pare, Cu ochii în soare. Iar ciobanul sibian, Caracter mârlan, Cu case o mie, Nu mai vrea s-o știe. Singurii ce-o ”scaldă” Și-o mângâie-n barbă, Zdreanță și dorel, N-o ajută defel, Că judecătorii, nerecunoscătorii, Îi întorc dosare Și-i dau ”achitare”. Final i-aproape, Și-o s-o îngroape, Cu diplome, medalii, După ordalii.

# promovată cu încălcarea legii date 8 June 2017 18:47 +3

La numirea în importantul post de Procuror General, nu a existat nicio brumă de competiție și nici nu s-a ținut cont de realizările profesionale (cam inexistente în cazul Kovesi), ci strict de sex și vîrstă, încălcîndu-se O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, sunt discriminatorii prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor de vîrstă, sex, naționalitate, religie etc.

# mită pt. promovarea LCK date 8 June 2017 23:09 +4

...pentru promovarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror general al României a fost oferită o mită substanţială de anumite cercuri de afaceri din judeţul Sibiu. Astfel prezintă interes faptul că, în anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul şi principalul susţinător al lui Kovesi în anul de graţie 2006, a primit, conform menţiunilor din declaraţia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectivă) de la doi apropiaţi ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajată la SCGN Romgaz Mediaş, şi 500.000 RON de la Valer Crişan, prieten şi asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Mediaş, la care deţinea funcţia de director general. Vasile Blaga şi-a trecut aceste sume în declaraţia de avere ca împrumuturi fără dobândă şi cu termen de scadenţă de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presă, Vasile Blaga a refuzat să ofere amănunte...

# Base si principiul nulitatilor controlabile date 8 June 2017 23:12 +4

Conform unor procurori din cadrul PG și DNA, Băse & MLM l-au aplicat în cazul promovării lui Ko & Morar. Potrivit acestui principiu, în funcțiile cheie din instituțiile fundamentale ale statului au fost promovate persoane mediocre profesional, obediente și șantajabile, relativ tinere și originare din provincie, pentru a putea fi controlate și manipulate. Simptomatic este că, datorită obedienței manifestate, Băse a renominalizat-o pe Ko în funcția de procuror general al României în 2009, deși CSM (autoritatea supremă și reprezentatitvă a justiției din România) a respins categoric renumirea sa (cu 5 voturi contra și 1 vot pentru). Băse & Co au impus-o, cu ajutorul US EMBASSY, pe Ko în funcția de procuror șef al DNA în 2013, reușind să înfrângă opoziția inițială a premierului. meritocratia.ro

# SILE SPERIATU date 8 June 2017 22:00 +2

Ușor de zis s-o dăm afară. Să nu uităm de mobilizarea TeFeLiștilor la o așa ispravă ;-)

# principalu succes al DNA = excitarea protestatarilor? date 8 June 2017 22:16 +1

Mobilizarea istorică a tinerilor din zonele urbane, adesea absolvenţi de studii superioare, demonstrează că această generaţie, care nu este în mod obligatoriu majoritară la urne, are cel puţin speranţa că actuala sa clasă politică va funcţiona, într-o zi, fără mită, subliniază Le Monde. Acesta va rămâne, dincolo de condamnări, principalul succes al DNA, conchide publicaţia. https://www.news.ro/externe/le-monde-protestele-din-romania-sunt-rezultatul-asteptarilor-tinerilor-nascute-din-lupta-anticoruptie-1922401808262017021216625270

# adunătură SPONTANĂ: vin acolo cu pancarde tipărite bine date 8 June 2017 22:26 +4

Toţi aceia care vin acolo cu pancarde tipărite bine. Oare nu este mânat de la spate de cineva? Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lasaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama. Hai să-i lăsam pe ăştia să vedem ce-or face. Ion Țiriac

# UMORU LU PONTA date 8 June 2017 22:23 +2

„Cred ca mitingurile saptamanale de aparare a DNA sunt justificate - trebuie aparat DNA de erorile si egocentrismul propriei conduceri!” scrie Victor Ponta pe Facebook.

# Pandele date 8 June 2017 17:26 +8

Nu merge să suferi de „prostie tulburătoare” fără un tupeu pe măsură și duduia Kovesi le posedă pe ambele. Plantată pe post printr-un raționament de matrafox = "singura soluție de bun simț", nu poate fi răsturnată nici cu buldozerul. Desigur cu excepția intonării gamei muzicale LA SOL FA de o voce agreată :P

# perseverență în prostie tulburătoare date 8 June 2017 18:38 +3

Procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi a declarat ieri intr-un interviu la Radio Romania Actualitati ca “vom aresta si 1000 de oameni daca trebuie”. Mai pe seara, Kovesi a reevaluat : a declarat ca Digi ca “daca e nevoie, arestam si 10.000 de oameni”. Ce sa zic? De 10 ori mai eficient, in doar cateva ore… http://radu-tudor.ro/kovesi-arestam-10-000-nu-1000

# apărarea pîrîtei Kovesi date 8 June 2017 18:41 -3

„In al doilea rand, doamna presedinta, sunt un om care tot ce a obtinut in viata profesionala, a obtinut prin munca. Sunt decorata de presedintii a doua state.”, 16 oct. 2015.   

# Mariana din Obor date 9 June 2017 09:26 +2

Superdecorata să șteargă de pe youtube.com colajul ce-o face de băcănie. Mariana din Obor dă pe față făcătura: 'A venit un băiat și i-a întrebat pe mai mulți dacă vor să fie filmați și să zică ceva. Toți au fugit, n-au vrut. Atunci, i-am zis eu: ”Zi-mi ce tre’ să zic, că zic eu”. M-a pus să repet după el și m-a filmat cu telefonul. Mi-a zis să spun aia și aia, am spus. Trei cuvinte și gata! Am crezut că e caterincă! Dar m-au anunțat oamenii din piață că am apărut la televizor. Da' eu nu știu cine-i femeia asta, mi-a zis să repet după el ' http://evz.ro/mariana-din-obor-si-laura-codruta-kovesi.html

# SOLUȚIE date 9 June 2017 11:25 +2

Luluța să facă un colaj verite, cu zoofilul Vasilică ce-a declarat-o „magistrală”, cu biata vădană Stanciu + Dorel cel picat în poponeț de teza sa de doctorat...

# omagiu de cacao date 9 June 2017 09:37 +2

Primul aspect ține de dispreț. Disprețul amfitrionilor. Cei care au pus la cale ceremonia encomiastică nu s-au obosit prea mult să caute o formă distinsă de omagiere. Apelând la obiceiuri românești de tristă amintire din trecut, ceva ce la ei acasă nu ar fi făcut niciodată, și-au zis: lasă, că la amețiții ăștia merge și-așa. Doar medaliata noastră din trecutul ăla vine, nu din altul! O să-i placă! Al doilea aspect ține de atitudinea Laurei Kovesi. Desigur că domnia sa era la curent cu detaliile despre ceremonia care i se pregătește. Știa cu siguranță despre clip, dacă nu cumva o fi avut și contribuții la varianta lui finală. Faptul că a acceptat o formă atât de groasă de cult al personalității trădează slăbiciune, derută și o disperată sete de recuperare. http://www.conteledesaintgermain.ro/laura-kovesi-elena-ceausescu-lasa-i-bade-ioane-s-o-laude/04-11-2016

# Noi din piata de la Obor va sustinem! date 9 June 2017 09:44 +2

CEA MAI IUBITA FIICA A POPORULUI – Laura Kovesi a primit din partea Suediei Ordinul Steaua Polara, drept „recunoastere a realizarilor impresionante”. Elogiile la adresa sefei DNA s-au prelins pe pagina de Facebook a Ambasadei, gratie unui filmulet de propaganda in care au „jucat” printre altii Hans Klemm si Momo Sanno. Ridicolul a atins apogeul cand in scena a intrat vanzatoarea Mariana: „Mergeti inainte! Noi din piata de la Obor va sustinem!” luju.ro

# SILE SPERIATU date 9 June 2017 11:38 0

Articolul are un mușuroi de postări și nici unul nu-i al meu ;-) . Să mă fi abținut de frica noii SECU?

# TOLO cobește date 9 June 2017 09:58 +2

Din 13 cetățeni români care oferă declarații în filmul Pro Kovesi, celălalt n-a apărut încă pe piață, 4 sunt jurnaliști și ONG-iști. Apariția lor în filmuleț a părut firească. Probabil că e un caz unic în Europa. Nicăieri nu s-a văzut ca ONG-urile să sprijine o persoană aflată în poziția de procuror-șef, adică pe un membru al uneia dintre puterile statului, puteri pe care, prin definiție, ONG-urile le contrabalansează ca să ia partea cetățeanului. E straniu ce se întâmplă, indiferent cum interpretezi Constituția! Poți spune că procurorii sunt ramura executivă a puterii judecătorești. Sau că sunt partea judecătorească a puterii executive. Oricum ar fi, magistrații sunt statul, iar ONG-urile și presa nu reprezintă statul, ci societatea. Altfel de ce mai existăm? De ce mai există aceste meserii? ONG-urile s-au fondat ca să nu vorbim toți cu statul, că suntem ineficienți, și s-o facă ele în numele nostru. La fel și presa. În curând vom vedea un documentar în sprijinul SRI...

# Kiril date 8 June 2017 17:33 0

Interesant ce va scrie acum Sputnik că prea cobeau căderea „reginei”...

# sputnik date 8 June 2017 21:54 0

uite acilea: https://ro.sputnik.md/analytics/20170607/13026872/laura-kovesi-demisa.html

# Polichinel date 8 June 2017 17:36 +7

art. 1(1)/lg.304/2004: "Puterea judecătorească se exercită de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege." De când fac parte procurorii din autoritatea judecătorească? Din textul de lege reiese că numai instanţele(nu şi procurorii) fac parte din această autoritate.

# ce frumos minte ambasada FRANȚEI date 8 June 2017 18:08 +1

O scăpare din (in)cultura de drept a celei lăudate de ambasada Franței: „Aceasta perioada sportiva intensa nu v-a deturnat de la studiile dumneavoastra.”

# Mika Plagiatoare (doar 4%) date 8 June 2017 18:45 +1

”Nu am plagiat” - Comunicat DNA nr. 1230/VIII/3 din 27 septembrie 2016

# GHINION date 8 June 2017 22:20 +3

„Daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat... Cineva care este prins ca a copiat si numai 3 randuri si a plagiat este obligat sa se retraga”. CNATDCU a decis ca Laura Kovesi a plagiat nu 3 randuri, ci 20 de pagini iar Joiannis, consecvent stilului său, a-ntors-o...

# De ce respect plagiatu date 8 June 2017 22:41 +2

Colegii de la ZiuaNews au mai descoperit un plagiat de-al doamnei Procuror General al Romaniei, Laura Kodruta Covesi. Este vorba de cartea „Arestarea preventivă. Aprecierea pericolului social concret pentru ordinea publică. Hotărâri CEDO. Practică judiciară”, scrisa in colaborare cu Dana Tițian și Daniela Frăsie. Un capitol este dedicat si miscarii lui Gregorian Bivolaru, MISA, parte a miscarii mondiale anti-umane New Age. Fostii mei colegi de la ziarul ZIUA publica mai multe fragmente care dovedesc noul plagiat al doamnei Kovesi. Eu unul, insa, o felicit! Pentru ca, in cercetarea ei despre MISA, a plagiat de unde trebuie si nu de la colega sa, ma rog, fosta sa colega, procuroarea pedelisto-comunista Monica Macovei, membra a MISA si a Asociatiei Homosexualilor (AH – ACCEPT). http://roncea.ro/2012/07/11/de-ce-respect-plagiatul-doamnei-laura-codruta-kovesi-un-plagiat-contra-misa-si-a-miscarii-new-age-din-parintele-dan-badulescu-fostul-chitarist-la-sfinx-si-rosu-si-negru-felicitari/

# ȚOPISME CU PRETENȚII date 8 June 2017 22:44 +2

Țopisme de dragul Luluței Ciordutza! Ciolannis: „Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu n-am spus că nu sunt indicii. Eu n-am avut indicii.” Ciolos: „Ar fi pacat ca functionarea unei astfel de institutii sa fie afectata de atacuri la persoana”. Pruna ne-a fericit - reinvestirea Luluței fiind „singura soluție de bun simț”. G. Mateuț: „S-a urmărit denigrarea sistemului judiciar”. H. Dumbrava: „Tinta scrisorii deschise nu e ambasadorul SUA, ci DNA si doamna Kovesi... E exagerata pretentia celor doua asociatii de a vorbi in numele judecatorilor”...

# HOP ȘI MR KLEMM date 8 June 2017 22:47 +4

Ambasadorul SUA denigrează GIP! Ambalînd șmecherește plagiatul LULUȚEI - „Daca exista vreo pata” - Mr K vrea să ne convingă de unde i se trage: „Ca procuror şef al DNA, a trimis la închisoare nişte oameni destul de puternici.” Plagiatul a fost dovedit din 2012 și nimeni din grupul GIP nu a fost răsplătit cu pîrnaie :P

# SNOBU date 8 June 2017 22:31 +2

Suferind de "exces de atenție, față de sine" (Cioran), Kovesi făcu pierdute cele 60-80 dischete de la dosar cu înregistrări Stolo&Udrea, obținînd prăpădirea unor articole din EVZ patronat de Udrea. Verificați: pagina nu a fost gasita - http://www.evz.ro/kovesi-respinge-acuzele-de-plagiat-982148.html

# DNA, ieși cu ERATA! date 8 June 2017 22:34 +1

DNA să iasă repejor cu erata la „Nu am plagiat.” cu procentul dovedit fără tăgadă :P :P :P

# comunicat caduc date 9 June 2017 09:09 0

DNA să dea altă față comunicatului din 27 septembrie 2016, omițînd aluzia la www.mpublic.ro/presa/2012/c_18_05_2012_3htm pt. că nu se știe cine (femeia de serviciu? Lăzărică Azorică?) a șters de pe siteul oficial al PICCJ – www.mpublic.ro – comunicatul de presa din 18 mai 2012 in care se prezenta pozitia initiala a Laurei Codruta Kovesi atunci cand in 2012 Grupul de Investigatii Politice a acuzat in premiera ca teza sa de doctorat e un plagiat.

# plagiat: articol pus la index date 8 June 2017 22:50 0

Ne pare rau! Pagina nu a putut fi gasita! http://www.qmagazine.ro/laura-codruta-kovesi-plagiat-teza-de-doctorat-dovada__trashed_325377.html

# Legouitorul date 8 June 2017 19:26 0


Citeza pe Polichinel
art. 1(1)/lg.304/2004: "Puterea judecătorească se exercită de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege." De când fac parte procurorii din autoritatea judecătorească? Din textul de lege reiese că numai instanţele(nu şi procurorii) fac parte din această autoritate.
pai tu nu faci diferenta intre putere si autoritate judevatoreasca desteptule...ai invatat sa citesti?

# Lăzărică Azorică date 8 June 2017 17:36 +1

Sare vioi din mormînt sfîntul Lazăr să-și apere propteaua sau o face pe mortu-n păpușoi să vadă cum evoleuează daravera?

# penalu Lazăr date 8 June 2017 18:24 +3

Argus nu era lămurit ce e cu dosarul penal al dublului sfînt Augustin Lazăr. Atît se știe: mișelul primi NUP ... DUPĂ ce fu uns. Securistul Hellvig a decis că e secret de stat. http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# Andrei Muresan date 8 June 2017 17:42 +3

Doamne, cat o mai tine aceasta nesimtire!?

# REMEMBER date 8 June 2017 18:16 +1

Astfel de minciuni sfruntate, în văzul tuturor, precum cele din ultimele sale apariţii publice, nu fac altceva decît să pună problema unor deviaţii comportamentale extrem de periculoase ale Codruţei Kovesi, care reprezintă adevăratul pericol pentru sistemul judiciar! Lucruri pe care le-au subliniat deseori şefii asociaţiilor magistraţilor din România chiar în adrese către CSM sau în luări publice de atitudine faţă de multele devieri de la principiile de drept după care trebuie să se ghideze sistemul juridic de la noi: arestări abuzive, dosare infirmate de instanţe, erori judiciare, telejustiţie, difuzarea pe surse a probelor din dosare aflate în anchetă. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/filmul-spionilor-black-cube-are-si-o-poveste-romantica-auto-contrazicerile-sefei-dna-laura-codruta-kovesi/

# REMEMBER date 8 June 2017 22:08 +1

... interviu acordat de Codruţa Kövesi celor de la Bloomberg! În mod normal, fiind vorba despre cuvinte foarte tari la adresa politicienilor români, Codruţa Kövesi ar fi trebuit să apară public şi să dezmintă faptul că ar fi acordat vreun interviu trustului american de presă. N-a făcut-o, aşa încît putem presupune că i-a convenit nu numai apariţia articolului, ci şi felul în care s-a vorbit despre el în ţară, ca şi cînd americanii ar sprijini-o în faţa acuzaţiilor colosale care i s-au adus în ultima vreme! O dezinformare crasă, pe care Codruţa Kövesi a acceptat-o pentru că îi este convenabilă... http://www.cotidianul.ro/codruta-kovesi-a-cerut-protectie-americana-de-la-agenta-de-influenta-andra-timu-289572/

# NO COMMENT date 8 June 2017 18:31 +1

„Kovesi e atacată pentru că arată bine” :P :P :P

# dama bine date 8 June 2017 19:12 -1

LCK arată trăznet. Doar că sindromul 2D („Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie”) de care suferă, o face incompatibilă cu profilul DNA.

# telenovela COKO date 8 June 2017 19:16 +8

 In naivitatea mea nu am crezut aceste birfe dar, dupa investigatia mea, am inteles ca stie toata presa, tot SRI-ul si stiu toti procurorii ca COKO este o telenovela dimboviteana! E GRAV! Nici macar in republicile bananiere seful operativ al serviciului secret nu sta in pat cu sefa procurorilor, fiindca ies niste dosare cu „malformatii”! Iubirea lor a fost „contra naturii”! Ca civil pot sa accept ca s-au iubit nebuneste, dar trebuia sa-si dea amindoi demisia de urgenta! Stati linistiti! Nu se darima nici Justitia iar procurorii tot ii trimiteau la bulau pe coruptii de pina acum! Justitia nu sta in doi-trei oameni! nasultv

# actriță de telenovelă date 8 June 2017 21:01 +1

Luluța și-a greșit cariera. Le-ar fi înduioșat pînă la lacrimi pe țațele din Obor cu drama sa intimă. De frica cenzurii, dau doar referința bibliografică:  http://www.cotidianul.ro/sri-si-acuzatiile-de-mare-coruptie-294478/

# Lia date 8 June 2017 18:54 +2

Ha, ha, ha, politicienii le maresc salariile la magistrati, iar magistratii de procurori isi fac de cap cu politicienii, ii aresteaza, le fac dosare penale, ii trag la raspundere, iar cand un magistrat e tras la raspundere, hopa ei nu au dreptul de a fi trasi la raspundere pentru ca ei formeaza un STAT in STATUL Roman, si ei au legile lor care este aparata de statul CSM. Pana nu se va infinta o noua instanta care sa se numeasca CURTEA de JURATI, si pana nu veti desfinta DNA-ul procurorii isi pot face de cap.

# Monica Macovei date 8 June 2017 19:17 0

Si ce poa sa îi facă Parlamentu? Pentru că nu vrea să răspundăîn fața POPOULUI? :lol: :lol: :lol: Ce infracțiune sau abatere a făcut? :lol: :lol: :lol:

# Capac date 8 June 2017 23:42 +2

N-are cine s-o ancheteze pentru că în țările cu apă caldă infractorii din fruntea instituțiilor de forță, dacă sunt suspectați, își depun demisia. În România infractorii demonstrați nu se prezintă la audieri. Crezi că-i deschide dosar penal Portocală? Civilizați-vă și nu veți muri de foame! Sau GHINION!!!

# outsider date 8 June 2017 19:24 +3

Ministrul Justiției are dreptul, conform legilor în vigoare, de a o pune la punct pe 1/4dokta Kovesi?

# Remember date 8 June 2017 20:52 +3

(Tu)Dorel e dat pe spate de teza de doctorat a 1/4doktei (cică ar fi „consistentă”); dar se ferește să dezlege enigma împerecherii contra firii slavone Tamam + Makarenko :P :P :P

# Mika Plagiatoare date 8 June 2017 22:13 +1

Un cuplu însă se detaşează din această imensă gaşcă a „hoţilor de inteligenţă”: Petre Tobă, ministrul de Interne, şi Laura Codruţa Kövesi, şefa DNA. Pe cei doi înalţi funcţionari ai statului nu-i uneşte teza de doctorat, ci felul în care au pocit numele autorilor din care spun ei că au citat! http://gandeste.org/general/acuzatiile-de-plagiat-de-la-toba-la-kovesi-sau-de-la-apud-la-tamam-2/72475

# Tolba cu săgeți a tezarului Lascu date 8 June 2017 22:38 +1

În capitolele 2, 3 și 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruța Kovesi a plagiat masiv cartea „Traficul de ființe umane. Infractor. Victima. Infracțiune" scrisă de o echipă condusă de profesorul Gheorghiță Mateuț și publicată în anul 2005 la Editura Alternative Sociale din Iaşi. De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiază în întregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrării lui Mateuț. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo notă de subsol. A încercat însă să-și ascundă furtul prin mici modificări aduse textului original. În loc de „noua configurație a Europei" cum apare în textul original, Kovesi a scris „noua dimensiune a Europei"; în loc de „scoate în evidență pericolul" cum apare în textul original, Kovesi a scris „evidențiază pericolul"; în loc de „se impune astfel" cum apare în textul original, Kovesi a scris „s-a impus astfel"; în loc de liniuțele care apar în textul original, Kovesi a pus săgeți.

# The Crusader date 8 June 2017 19:29 +4

Eu știu cum se va termina aceasta poveste. Iohannis o va chema pe Codruta la bureau si-i va spune asa: draga doamna, a venit momentul sa ne despartim. Am facut tot ce se putea face (adica , am tacut cum tac eu de obicei - chiar mai mult decat o fac, in mod obisnuit) insa astia isi tot dau seama ca ascund mizeria cu furca si-si fac ras de mine, pe Internet. Furthermore, cam trebuie sa ne luam "la revedere" pt ca dvs ati cam expirat si trinomul incepe sa aiba mai multe pierderi decat beneficii. Si nu putem periclita stabilitatea acestuia. Va accept demisia, urmand ca sa ne aducem om nou, PNList convins, mergand pe principiul "punct.si de la capat"

# Dan date 8 June 2017 19:42 +2

Kovesi e la fel de toxica pentru justitie ca si porcurorii DNA si judecatorii cu epoleti ai securitatii. Nu vede nimeni ca procurorii vor sa fie deasupra oricaror legi, a oricarei raspunderi, sa fie priviti mai ceva ca Papa de la Roma sau Preafericitul Daniel, sa fie niste somitati la care restul fraierilor sa priveasca ca la Dumnezeu. Nu vede nimeni din parlament sau dintre judecatori ca toxicitatea acestor procurori a atins cote alrmante incat distrug orice imagine a unui procuror cinstit, nu vede nimeni ca la DNA e un fel de groapa a procurorilor toxici pentru ideea de justitie in Romania si ca sunt la fel de corupti si ordinari ca si cei pe care ii ancheteaza? Pai cu ce e mai integra Kovesi decat Oprea? Sau decat Ghita cu care se intalnea in vie? Sau decat aia care la fabrica dosare ca sa primeasca decoratii de la ambasadele care au profitat din plin de coruptia din Romania? Cu nimic. Sunt la fel, la din acelasi aluat ca si Klemm, ca si Kovesi, Oprea, Ghita, Negulescu, etc.

# Claudia date 8 June 2017 20:29 +8

Daca a raspuns în numele DNA, logic, a reprezentat DNA la întâlnirea din casa generalului izmeana si nu a fost în "timpul ei privat"! Cu ce este Kovesi mai presus de LEGE, de ce EA nu este egala cu noi toti ?

# Precizare date 8 June 2017 21:09 +2

La data întîlnirii conspirative Kovesi nu era la DNA. S-a folosit de fila cu antet și parafă a DNA din deformație profesională, așa cum dădu și comunicatul cu amorul ghebos!

# DNA monitorizează intimitatea șefei date 8 June 2017 22:58 +2

Deși nu are în atribuții, DNA ne amenință cu comunicatu' de ne legăm de amorul ghebos al boassei: „Simpla imprejurare ca, de-a lungul timpului, am avut relatii personale cu persoane angajate la o societate comerciala nu poate sa afecteze impartialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defaimatoare la adresa mea, inclusiv a vietii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale”.

# INTANGIBILA PLAGIATOARE date 9 June 2017 11:43 +1

LULUȚA CIORDUTZA e mai presus de lege. DNA a trimis în judecată un jandarm pentru un fapt identic cu unul făcut de Laura Codruţa Kovesi. Un fost ofiţer superior de Jandarmerie a fost acuzat de Secţia Militară a DNA, că a folosit în interes personal maşina instituţiei. Însă şi Laura Codruţa Kovesi a fost filmată în timp ce folosea maşina de lux a instituţiei, în interes privat, scrie Jurnalul Naţional.

# coco date 9 June 2017 00:18 +1

(Tu)doreleeeeee, las-o dreacu de oportunitate si DEMITE-O!!!!!!!!!!!

# livia date 9 June 2017 07:05 +2

Cine sa o dea afara? PSD-ul cariuia ii tremura chilotii? Reprezentantii lui sunt cocosi doar la tv. In rest, carpe. Ei trebuie sa dea legi: legea raspunderii procurorului si judecatorului; legea statutului procurorului; legea denuntului si cate si mai cate. Ei trebuie sa indrepte magariile facute de macoveica. Dar de atata amar de ani, lucrurile raman la fel, dar vorbim la tv.

# NAC date 9 June 2017 11:24 +2

Nu se va intampla nimic deosebit daca nu vom protesta 500 000 de oameni in fata ambasadelor USA, Germaniei, Olandei, Frantei, se le strigam ca nu mai suntem de acord cu impunerea "experimentului de democratie din Romania".

# Sonia date 9 June 2017 12:41 0

Corect .ar trebui protestat masiv în fata acestor ambasade. Am fost bătaia lor de joc . Nu mai acceptam acest lucru. Ministrul justiției să-și facă treaba și sa prezinte rezolvarea problemelor din justiție nu sa aștepte vacanta ( salvați de clopotel). Părerea mea ca nici nu ar trebui sa fie vorba de vacanta având în vedere gravitatea problemelor din justiție. Demisia tuturor procurorilor șefi de instituții.  Toți sunt implicați în ilegalitățile și abuzurile din justiție.  Sa fie cercetați penal ,ca știu sa dea ani grei oamenilor în timp ce ei se ocupa numai de smecherii și ilegalități. Vrem libertate sa se poată "respira" și în tara asta.

# Pif date 9 June 2017 14:46 0

Inclin sa cred ca expresia „salvati de clopotel” ( „saved by the bell”) isi are originea in epoca victoriana a Regatului Unit. Oricum, este o expresie foarte usor adaptata inclusiv de catre copiii scolari, fara nimic macabru in continutul ei. http://adevarul.ro/locale/vaslui/de-vine-expresia-salvati-clopotel-adevarata-e-povestea-macabra-ingroparii-oamenilor-vii-1_55f18cc1f5eaafab2c76a07c/index.html

# cucu date 9 June 2017 11:38 0

Da de când adormiții ăia sunt ”poporu”

# Afara cu umflata plagiatoare ! date 9 June 2017 16:53 +3

Cum adica sa nu raspunda in fata poporului care o plqateste gras, dupe cum se si vede ? In puscarie cu ea !

# Henri Coada date 9 June 2017 16:56 +3

Asta va fi prima vaca care va zbura !

# BULICI date 10 June 2017 09:49 0

O metaforă care nu va fi pe placul TefeLiștilor și a protestatarului GEACA ROȘIE...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva