31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DENUNTUL UNUI PROCUROR IMPOTRIVA DNA – Din Penitenciarul Craiova, Marius Vladoianu sustine ca DNA l-a pus sa o denunte pe Lia Olguta Vasilescu, in schimbul libertatii sale: "Ce puteam eu sa zic in denunt? Sa mint? Ca nici macar nu o cunosteam pe Olguta Vasilescu, decat de la televizor. Nu aveam nimic cu dansa. Probabil ca voiau sa scrie ei si eu sa semnez... Era nevoie de arestare preventiva ca sa fie presiune, sa zic eu orice vor ei, dar au vazut ca nu au cu cine"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

19 July 2018 16:47
Vizualizari: 8277

Dezvaluire bomba facuta de procurorul criminalist Marius Vladoianu (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, aflat in prezent incarcerat la Penitenciarul Craiova, dupa ce Inalta Curte l-a condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si pentru o presupusa mita de 1.000 euro. Intr-un interviu acordat jurnalistului Ion Spanu si difuzat de jurnalistul Victor Ciutacu miercuri seara, 18 iulie 2018, in cadrul emisiunii Editiei de Seara de la Romania Tv, procurorul Marius Vladoianu sustine ca in timpul anchetei procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru i-ar fi cerut sa faca un denunt impotriva actualului ministru al Muncii Olguta Vasilescu, in schimbul caruia va dispune retragerea tuturor acuzatiilor de pe numele sau.


Acest lucru s-ar fi intamplat, potrivit sustinerilor lui Marius Vladoianu, intr-un dosar in care ar exista 78 de dvd-uri cu inregistrari ale sedintelor din Primaria Craiova, din viata privata a Olgutei Vasilescu, dar si a masinilor care treceau pe strada pe langa primarie in toiul noptii, inregistrari facute timp de un an de zile, impotriva a opt persoane, tinta principala fiind Lia Olguta Vasilescu. Inregistrarile facute non-stop intr-o cauza cu un pretins prejudiciu de 1.000 euro ar fi costat, potrivit lui Marius Vladoianu, circa 6 milioane euro.

In timpul interviului acordat jurnalistului Ion Spanu, Marius Vladoianu a marturisit ca i s-a spus sa faca denunt impotriva ministrului Muncii Olguta Vasilescu, in perioada in care se afla in arest preventiv, unde a stat 7 luni si 20 de zile. Pentru ca a refuzat sa faca un denunt mincinos impotriva Liei Olguta Vasilescu, Vladoianu a fost condamnat, cu toate ca s-a dovedit ca dosarul a fost facut de DNA cu sprijinul SRI, lucru retinut chiar de instanta.

Iata marturia lui Marius Vladoianu:

"Daca fac...Ce puteam eu sa zic in denunt? Sa mint? Ca nici macar nu o cunosteam pe Olguta Vasilescu, decat de la televizor. Am vazut-o vreodata pe strada, dar nu stiu. Nu o cunosteam. Nu aveam nimic cu dansa. Probabil ca voiau sa scrie ei si eu sa semnez. Probabil ca asta voiau, dar au vazut ca nu aveau cu cine si sunt in arest. Toata lumea incearca, nu vedeti cum au incercat si la Ploiesti si peste tot? Si in Bucuresti... Era nevoie de arestare preventiva ca sa fie presiune ca sa zic eu orice vor ei, dar au vazut ca nu au cu cine. (...)

In 2014 au fost si alegerile prezidentiale. Mandatul de supraveghere era pana in decembrie, iunie-decembrie, sunt 6 luni de supraveghere tehnica. Se dorea sa fie supravegheati in mod direct doamna primar, cei care erau in Primarie, ca sa vada ce se intampla pentru alegerile prezidentiale. Nu aveau nicio calitate, nu e inceputa urmarirea penala impotriva lor, nimic. Decat fata de Radu Marinescu au inceput urmarirea penala. Si fata de denuntator era inceputa urmarirea penala. Eu de aici deduc ca denuntatorul practic avea o calitate si din dosarul in care s-a disjuns, iar ca sa isi gaseasca motive a dat denunturi impotriva altor persoane ca sa scape el.

Am facut si eu cerere sa fiu audiat in comisia de control a SRI, o sa astept raspunsul, ca sa pot sa dau si relatii despre care nu pot sa va spun in mod direct. (...)

Eu am facut cererea prin care se cerea nulitatea absoluta a acestor inregistrari exact pe temeiurile care erau invocate de Curtea Constitutionala ca fiind nulitati. CCR a vrut sa constate ca sunt nulitati, completul nici nu a vrut sa constate, a spus ca este o nulitate relativa si ca nu am dovedit eu...

Tot ce se intampla in viata. Inregistrari si cu Radu Marinescu si cu Olguta si tot, inregistrari si din sediul primariei, ora de ora, nu este intrerupt deloc. Se aude si cand trec masinile pe strada, cand e noaptea e tot continuare."

Lia Olguta Vasilescu: "Nu mi-a trecut prin cap ca o sa aud ce am auzit"

La scurt timp dupa difuzarea interviului cu procurorul Marius Vladoianu, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a intervenit in emisiunea lui Victor Ciutacu, prilej cu care si-a exprimat indignarea fata de practicile procurorilor DNA.

Iata declaratia Liei Olguta Vasilescu:

"Nu mi-a trecut prin cap ca o sa aud ce am auzit. Daca va uitati pe mandatul de interceptare, o sa vedeti ca activarea mijloacelor pt supravegherea mea, adica existau in primarie si cand mai aveau cate un dosar se mai disjungea cate un dosar, cat aveau chef sa ma asculte.

Eu cred ca toti cei din PSD care aveau potential electoral au trecut prin asta. Craiova e singurul oras in care Ponta a castigat in fata lui Iohannis. Probabil ca multi au fost interesati sa vada cum ne pregatim campania. Eu nu cunosc pe nimeni din dosar. Ulterior l-am cunoscut pe Radu Marinescu care mi-a devenit si avocat. Nici fostul primar general, nici secretarul general. Probabil ca DNA Bucuresti unde vedeau 'Craiova' ziceau sa ma asculte pe mine. Dosarul este instrumentat de DNA Bucuresti. Daca cei de la DNA Craiova vor avea curaj sa spuna de cate ori au fost chemati la Bucuresti de ce nu ma aresteaza, ei spuneau ca nu au motiv. Motiv pt care unii dintre ei au plecat sau au fost schimbati din functii. (...) Eu nu o sa las sa ramana lucrurile asa. Nu se poate sa isi activeze aparatura cand au ei chef, ani de zile, ca poate doar-doar fac o fapta de coruptie. Si cand imi scot un dosar, imi scot mizeria ca am varuit blocuri, am fost o tinta vie. Vad ca ce vorbesc apare peste o saptamana in ziarele de propaganda. Dar toate lucrurile astea ies la iveala. Oamenii astia vor plati".

Iata declaratiile facute de procurorul Marius Vladoianu in emisiunea moderata de Victor Ciutacu:


Comentarii

# Cucuveaua roșie date 19 July 2018 16:56 -7

orice ar zice si face olguta, tot a schimbat ilegal culoarea blocurilor din zona monument istoric fara a avea autorizatie de construire, ceea ce constituie infractiunea prev. de art. 24 lit. a) din legea 50/1991, zugrăvelile încadrându-se la art. 3 alin. (1) lit. b) din legea 50/1991

# Edelweiss - ein Panoramablick auf den Pyrhus-Sieg date 19 July 2018 17:03 +2

de stânga împotriva oligarhilor de dreapta? Iaca așa cum zice titlul: o Victorye a la Pyrrhus, adicătelea o victorie ce nu folosește nimănui. Căci ceea ce s-a reușit a se face nu reprezintă altceva decât anonymizarea, confidențializarea, trecerea în clandestinitate a acțiunii factorilor consacratului Binom. Ce mare chichirez gâlceava că a fost debarcat (doar scriptic) generălașul de tinichea și mucava de la conducerea Serviciului Aservit Român de informații? Φx Πx, atâta timp cât jenerălașul Ngbentu Florea Waza Zbanga nu mai are anvergură publică, el trecând în clandestinitate, căpătând alură de Eminență Cenușie care ÎN CONTINUARE trage odgoanele, apasă buttoanele și pune presiune pe pârghiile protocolare. Din PUBLIC a devenit CLANDESTIN. În rest e la fel. Aidoma jenerălașului aftikaander scelerat, și Lulutz Marlene a urmat aceeași traiectorie a camuflării activității: din factor polinomial vizibil al Binomului, a devenit un fel de Vrăjitoare călare pe mătură,...

# completare lipsă fragment la început date 19 July 2018 17:55 0

„Cum se vede din turnulețul meu aseptic, de fildeș, Victorya a la Pyrrhus reputată de oligarhii...”

# Edelweiss - ein Panoramablick auf den Pyrhus-Sieg date 19 July 2018 17:05 +2

... un fel de Ascunsă Mamă a Trollilor protocolari, care, ÎN CONTNUARE, face și desface apele în systemul național Paradeală protocolară de Rang Înalt (asta ca să-l citez pe Sluga augustin, care a implementat expresia „infractori de rang înalt”. În atare concluzii analitice, nu pot să nu mă întreb cui folosește o asemenea păguboasă victorie? Problema ar fi fost tranșată definitiv înspre un rezultat victorios cert doar în situația în care, în loc să fie lăsați liberi să zburde pe Câmpiile Elizee ale Paradelii de rit neo-nazist, cei doi factori binomiali Co & Ko ar fi fost IMEDIAT căpătuiți cu o pereche de clanțe din oțel trainic, manufacturat de Krupp-Industrietechnik din oțelul rămas de la topirea tunurilor bateriilor Lindemann de la zidul Atlanticului (nota: pentru Fraulein Lulutz Marlene, clanțele obligatoriu să fi fost acoperite cu catifea de culoare mov, ca să nu-și zdrelească Huiduma Grațioasele încheieturi).

# Edelweiss - ein Panoramablick auf den Pyrhus-Sieg date 19 July 2018 17:06 +2

După cetluirea NECONDIȚIONATĂ a celor doi CAPI AI MARII TRĂDĂRI naționale, să se fi găsit vrei 2-3 procurori ROMÂNI, cu sangve-n balls, care să le priponească acestora proiectorul în ochi și să le strângă ouțele în tocul ușii de la un beci jilav, ca aceștia… „să spună curat / CE ȘI CUI AU TRĂDAT” ( parcă așa ceva era în Miorița, dar am uitat cum era exact, că am vreo 34 de ani de la isprăvirea vasmiletcii). În lipsa acestei finalități clamate de societate, stau și mă uit din turnulețul meu de fildeș, la niște prostani cu talangă, lideri de partid, prezidenți de Camere parlamentare, cum se hlizesc pe ei și bat „givmifaiv”-uri de bucurie, de parc-ar fi Pic și Poc când or șutit oul de sub galină.. De bucurie CĂ CE? Că au trimis BINOMUL ÎN SUBTERANE, ÎN ACTIVITATE SUBVERSIVĂ, ÎNCLANDESTINITATE? Haida, de, VICTORIOȘI NEPOȚI AI LUI PYRRHUS!

# Ghita date 19 July 2018 17:11 -5

Ce amuzant :)) Un procuror l-a pus pe Marius Vladoianu, condamnat penal definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, să facă un denunț împotriva DNA și să spună cum că a fost forțat să o denunțe pe Lia Olguta Vasilescu. Dacă în acest mod procurorul reușește să fabrice niște probe împotriva DNA, poate Marius Vladoianu scapă de pușcărie în baza recursului compensatoriu și poate primește și câte ceva din banii publici, mai mult decât alocația pentru copii și mai mult chiar și decât bursa pentru studenți. Foarte interesant scenariul ăsta :)) Ar merge un film

# Mircea date 19 July 2018 19:27 +6

Ghiță, citește cu atenție! Omul vorbește despre perioada in care a fost arestat preventiv, atunci i s-a propus să facă denunțuri. I s-a propus inclusiv să-și denunțe colegii din parchet. Parca nu știți care e strategia de lucru la DNA! Vi se pare corect să fiți anchetat și judecat așa? Să fiți condamnat pe denunț și interceptări dovedite măsluite cu expertiza? Daca da, așa să vă dea Dumnezeu! Cine ascultă toate dezvăluirile acestor oameni distrusi și nu pricepe nimic, merita cu prisosință sa lase o astfel de țară moștenire copiilor! La fel ca cei ce ar putea schimba ceva in bine și nu o fac.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva