25 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DIN NOU DE O INTELIGENTA TULBURATOARE – Procuroarea Mihaela Iorga Moraru dezvaluie cum a recunoscut sefa DNA Laura Kovesi de una singura presiunile pe care le-ar fi facut in dosarul “Microsoft”: “Prin aceasta sesizare procurorul sef al DNA recunoaste actele de imixtiune in ceea ce priveste instrumentarea acestui dosar... Am aratat ca anumite acte procesuale au fost efectuate ca urmare a presiunilor doamnei”

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 noiembrie 2017 16:33
Vizualizari: 11598

Pe masa ministrului Justitiei Tudorel Toader se afla un document extrem de important in analiza pe care acesta o va face in privinta sefei DNA Laura Kovesi (foto stanga). Este un memoriu trimis CSM de catre procuroarea DNA Mihaela Iorga Moraru (foto dreapta), cea pe care Kovesi a incercat sa o alunge din parchetul anticoruptie. Un memoriu in care Mihaela Iorga Moraru desvaluie cum Laura Kovesi s-a desconspirat de una singura si a recunoscut ca a facut presiuni intr-un anumit dosar.


Documentul a fost prezentat, luni 6 noiembrie 2017, de jurnalista Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii “Esential” de la Antena 3. In respectivul memoriu, Mihaela Iorga Moraru sesizeaza CSM in legatura cu refuzul Inspectiei Judiciare a ancheta posibilele nereguli comise de sefa DNA, dar arata in acelasi timp ca insasi Laura Kovesi, printr-una dintrea actiunile sale, a confirmat practic imixtiunea intr-un dosar. Mai exact, in dosarul “Microsoft”.

Iorga Moraru: “Acte procesuale au fost efectuate ca urmare a presiunilor doamnei”

Concret, Iorga Moraru aminteste ca Laura Kovesi a reclamat-o la Inspectia Judiciara cu privire la faptul ca nu ar fi dispus continuarea urmaririi penale fata de un fost ministru si ca nu ar fi efectuat demersuri pentru ca Parlamentul sa formuleze cerere de urmarire penala a unui alt fost ministru: “A fost sesizata Inspectia Judiciara cu privire la faptul ca nu as fi dispus continuarea urmaririi penale fata de un fost ministru respectiv cu privire la faptul ca nu as fi efectuat demersuri pentru ca Parlamentul sa formuleze cerere de urmarire penala a unui alt fost ministru”.

Or, in opinia Mihaelei Iorga Moraru, tocmai prin sesizarea formulata Laura Kovesi a recunoscut practic actele de imixtiune in dosarul “Microsoft”. Si a recunoscut si ca dorea invinuirea a doi fost ministri. De asemenea, Iorga Moraru subliniaza in memoriul adresat CSM ca a reclamat imixtiunile lui Kovesi Inspectiei Judiciare, precizand ca anumite acte procesuale au fost efectuate tocmai in urma presiunilor venite din partea sefei DNA: “Practic prin aceasta sesizare procurorul sef al DNA recunoaste actele de imixtiune in ceea ce priveste instrumentarea acestui dosar, acte de imixtiune pe care personal le-am sesizat Inspectiei Judiciare, atunci cand am aratat ca anumite acte procesuale au fost efectuate ca urmare a presiunilor doamnei (…) Recunoaste in mod explict ca dorea punerea sub invinuire a celor doi fost ministri.

Comentarii

# DOREL date 6 noiembrie 2017 17:59 +24

Pana la urma, n-ar fi nici o noutate, maestrul Bolcas ne-a avertizat de mult de tulburatoarea inteligenta a dnei dr. in drept (!), intrebarea e de ce e lasata singurica pe Strasse ! Aaaa.... da' cine o lasa singurica pe Strasse ? That is the question ! Parerea mea ...

# Lica date 6 noiembrie 2017 19:09 +9

Cum se poate intr-o tara UE si NATO , democrata , sa mai fie o plagiatoare grasana sefa la anti-frauda ? Iohanide , taci ca grasunul in papusoi !? Sa vezi si sa nu crezi ce ti-o iei matale dupe alegeri .... Mai vedem noi daca te scapa datornicii Planetei , aia cu Miami ...

# anaconda date 6 noiembrie 2017 20:30 +7

Este evident ca, doctorita dicteaza procurorilor de caz cum sa faca dosarele si pentru cine sa faca dosare. Din moment ce sunt dosare nelucrate de 5 ani de zile si altele se lucreaza pe repede-inainte, este clar ca lumina zilei ca doctorita stabileste prioritatile. Huuo! Halal justitie independenta. Acum a aparut reactia inversa din partea judecatorilor care erau amenintati cu catusele pe vremea lui basau sa respinga toate dosarele DNA pana va fi data afara doctorita. Ar mai fi o varianta sa plece toti procurorii din DNA si apoi CSM -ul sa organizeze concurs pentru ocuparea posturilor si atunci se va vedea cine va vrea sa lucreze cu doctorita.

# nae girimea date 7 noiembrie 2017 06:06 +2

@Dorel "intrebarea e de ce e lasata singurica pe Strasse !" De ce ? Fiindca e de neinlocuit !Unde mai gasesti a "inteligenta " abisala si o dedicatie ca a ei i a face rau tarii?

# Vlaimârrr...!!! date 7 noiembrie 2017 16:19 +3

Domnule ziarist George TARATA, va declar cu tot respectul datorat intreprinderii dumneavoastra jurnalistice, ca ma uimiti ! Cum puteti sa asociati acestei ciudate si irationale creaturi, sintagma de "inteligenta tulburatoare", fara a va arunca macar in treacat ochii pe dictionarele in uz ...?! Dar daca prin aceasta "neglijenta" atribuire ati incercat sa faceti un spirit de gluma cu caracter hazliu, va spun sincer ca ati cam stricat orzul pe ... gască. In rest tot ce-ati scris este OK, dar degeaba, ca plavanca in cauza este ca un dement tsunami care, vorba poetului, "vine, vine, vine, calca totul in picioare ...!" Dar sa nu intrebati mangafaua gcare poet a zis asta, ca ea de un-sa stie ca pe vremea invatatului batea chisca sub panou, nu ala de onoare, ci al de baschet, cum facu si pe vremea studentiei cand trebuia sa deprinda in primul rand, nu indemanarea driblingului ci tainele stiintelor juridice, ca daca le-ar fi deprins, nu ajungeaa infractorea publica nomber oan a nemului.

# POLITIC date 8 noiembrie 2017 10:44 +1

Kovesi e O CORUPTA PENALA , TREBUIE SO DEA JOS

# cozmz ioan date 11 noiembrie 2017 16:31 0

felicitati-l pe tariceanu pt sesizarea csm dar intrebati-l ; bai sacaz da nu este tudorel propus si sustinut de alde ? de ce nu se foloseste de prevederile art 54 si si51 din legea 303/2004 republicata ca sa propuna revocarea ?pt comportament si comunicare inadecvate! pai incalcarea constitutiei este un comportament adecvat bai tudorel coada de purcel , sau esti in gasca cu individa ?11 11

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.10.2021 – Si totusi, Mariana a fost?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva