gandul.ro
25 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

O NOUA MINCIUNA TULBURATOARE – Disperata sa se scoata dupa ce a fost prinsa ca i-a mintit pe romani ca nu exista protocoale si echipe mixte, sefa DNA Laura Kovesi s-a justificat penibil: cooperare nu inseamna colaborare, iar echipe comune nu inseamna echipe mixte. Iata declaratia din 2013 a lui Kovesi, de pe site-ul SRI, in care chiar ea folosea termenul de colaborare: “Avem o colaborare foarte buna... Avem un protocol in baza caruia colaborarea noastra a fost dezvoltata si facem echipe comune”

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 aprilie 2018 17:21
Vizualizari: 10621

Sefa DNA Laura Kovesi (foto) a avut, marti 3 aprilie 2018, prima reactie dupa desecretizarea protoculului SRI-PICCJ. Disperata sa isi spele imaginea dupa ce a fost prinsa ca a mintit o tara intreaga atunci cand, prin comunicatul din 27 ianuarie 2017, a pretins ca nu au existat protocoale si nici echipe mixte, acuzand presa ca dezinformeaza (click aici pentru a citi), Laura Kovesi a incercat sa ofere explicatii in legatura cu protocolul pe care l-a semnat alaturi de sefii SRI George Maior si Florian Coldea, dar nu a reusit sa produca decat niste penibilitati. Si nu doar atat, Laura Kovesi a mintit din nou.

Halucinant, dand dovada de o inteligenta tulburatoare, Kovesi a pretins din nou ca nu au existat echipe mixte, ci doar echipe comune, iar protocolul nu a fost unul de colaborare, ci de cooperare. Iar “colaborare” nu ar fi acelasi lucru cu “cooperare”: “Protocolul nu se numeste de colaborare. Exista protocol de cooperare. Cooperare, nu colaborare. Sunt termeni total diferiti. De cooperare institutionala, nu colaborare. Colaborare presupune altceva. Partile coopereaza potrivit competentelor si atributiilor prevazute in lege. Atat. Protocolul nu a adaugat nimic la lege”.


Intrebata daca asta este apararea ei, ca exista o diferenta semantica intre a coopera si a colabora, Kovesi a raspuns: “Din punct de vedere juridic, da”. Apoi, a continuat: “A doua chestiune care creaza confuzie: Nu exista notiunea de echipa mixta. Deci nu exista nicaieri in acest protocol notiunea de echipa mixta”.

Citindu-i-se din protocol sintagma de “echipe comune”, Kovesi a dat o noua explicatie stupefianta: “Nu este echipa mixta”.

Intrebata ce inseamna comun, fata de mixt, sefa DNA nu a fost in stare sa dea un raspuns pertinent: “Ceea ce s-a scris in comunicatul de presa, este exact ceea ce s-a scris in realitate, sunt termeni diferiti, cu actiuni diferite. Echipa mixta inseamna ca atunci cand un ofiter SRI, spre exemplu cu un procuror, au o echipa mixta, pot sa faca aceleasi chestiuni. Ori, in realitate, aceste echipe comune se desfasurau doar pentru realizarea anumitor activitati. Ofiterii SRI nu administrau probe, nu audiau martori, nu faceau niciun fel de activitati in cadrul dosarului penal, ci pur si simplu doar activitati tehnice specifice prevazute in lege. (…) Pentru ca eu sunt foarte riguroasa si la termeni, si la ceea ce comunicam public, eu spun ca nu exista notiunea de echipa mixta in acest protocol, si nu este o colaborare, ci o cooperare”.

A coopera este sinonim cu a colabora

Va dati seama de ce a fost in stare sa produca sefa DNA, numita de unii "Nefertiti"? Kovesi a vrut sa fie convingatoare si “riguroasa”, dar a reusit sa starneasca rasete si uluiala. Dovada sunt in acest sens reactiile de pe Facebook si Internet, acolo unde Laurei Kovesi i s-a explicat, spre exemplu, ca nu exista nicio diferenta intre “colaborare” si “cooperare”, nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere semantic.

Sa vedem insa ce se precizeaza in DEX in dreptul cuvantului “cooperare” (vezi facsimil 1):

Coopera - 1 A colabora. 2 A-si da concursul Si: a conlucra.

Coopera - A lucra impreuna cu cineva, a colabora, a-si da concursul, a conlucra.

Coopera vb. v. colabora.


Lazar a vorbit despre “echipe mixte”

In ceea ce priveste echipele mixte si echipele comune, este evident ca in acest context aceste notiuni sunt similare. De altfel, chiar Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a vorbit despre “echipe mixte” de ofiteri SRI si procurori, in sedinta CSM din 18 ianuarie 2017, cand a anuntat ca aceste echipe nu mai exista, catalogandu-le drept o inginerie: "Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista. Cred ca este si o lipsa a mea, care nu am comunicat, nu am facut mare caz atunci cand am preluat mandatul, sa spun: 'Nu mai exista niciun protocol care sa prevada comisii mixte sau echipe mixte sau nu stiu ce'. A existat un protocol in care se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii, insa eu mereu mi-am pus urmatoarea problema: acest protocol nu exista, eu nu mi l-am insusit si nu mergem inainte cu astfel de inginerii, sa zic asa, pentru ca ele nu se gasesc in Codul de procedura penala, Doamne Dumnezeule... Noi anchetam, iar dumneavoastra judecati dupa Codul de procedura penala. Nu exista nimic altceva care sa se numeasca echipa mixta sau nu stiu ce”. Dupa aceasta declaratie a lui Augustin Lazar, sefa DNA a iesit cu comunicatul din 27 ianuarie 2017 in care a mintit ca nu au existat niciun protocol secret Kovesi-Coldea si nici echipe mixte, acuzand in schimb presa ca a dezinformat (vezi facsimil 2).


Trebuie spus, de asemenea, ca la randul sau chiar directorul SRI Eduard Hellvig a vorbit la bilantul DNA din 2016 despre existenta a sute de echipe operative: “SRI aloca resurse umane, resurse procedurale si tehnologice de cel mai inalt nivel in cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce in sute de echipe operative comune, care reprezinta un parteneriat interinstitutional de succes(vezi facsimil 3).


In 2013, pentru Kovesi ”colaborarea” era acelasi lucru cu “cooperarea”

Dupa analizele semantice ale Laurei Kovesi, haideti sa vedem o noua minciuna rostita de sefa DNA. Tot in legatura cu colaborarea dintre SRI si DNA. Ei bine, astazi, Kovesi pretinde ca termenul de “a coopera” este diferit de “a colabora”. Totusi, in urma cu mai multi ani, chiar Nefertiti vorbea despre “colaborarea” cu SRI. Intr-un interviu acordat in ziarul Evenimentul Zilei, in decembrie 2013, Kovesi folosea termenul de “colaborare”, nicidecum pe cel de “cooperare”. Cu alte cuvinte, atunci “colaborarea” nu era diferita de “cooperare”. Culmea, referirea Laurei Kovesi la colaborarea cu SRI, din interviul acordat Evz, a fost preluata chiar pe site-ul SRI (vezi facsimil 4):

Avem o colaborare foarte buna, avem foarte multe informari pe care le primim din partea SRI, avem un protocol in baza caruia colaborarea noastra a fost dezvoltata si facem echipe comune pe anumite cazuri. Ne sprijina in tot ceea ce inseamna activitati de investigare, de punere in aplicare a masurilor de interceptare. Pot sa spun ca mi-as dori sa avem aceeasi colaborare cu toate celelalte institutii ale statului asa cum avem si cu SRI”.


*Ascultati aici explicatiile lui Kovesi despre pretinsele diferente intre “colaborare” si “cooperare”

Comentarii

# Caramba date 3 aprilie 2018 14:53 +26

În țara asta 28 de ani s-a facut ,,justiție" (mai prostesc decât în culmea meseriei in care ,,se repară becul cu ciocanul :lol: ) javrele cică au facut justitie si stat de drept doar prin colaborarile intense intre !! securişti si acoperiti !! Să vină cineva... oricine... să OPREASCĂ CIRCUL ILEGAL ASTA NUMIT JUSTIȚIE :eek:

# maria date 3 aprilie 2018 14:58 +10

Noaptea mintii!! Asta chiar crede ca toti Romanii sint limitati mental si ea ii poate duce cu vorba cum vrea - intradevar o sfectodocta!! Rusine sa ii fie minciunoasei nationale!!

# FIȚOASĂ. MINCINOASĂ. INCOMPETENTĂ date 25 aprilie 2018 23:11 0

LCK e de comă: 1. Abuzînd de diploma „prostie tulburătoare”, 1/4DOKTA CIORDY se dă AS în semantică ('nu este o colaborare, ci o cooperare', 2. Și-l făcu șef pe momîia AG măsluindu-i Mapa profesională. 3. Habarnistă în atribuții DNA, se angajă să aresteze și 10 mii de oameni de-i nevoie. 4. Ecuația Ko: DNA=LCK ('Nu am plagiat', comunicat). 5. Băgă DNA în amoru-i ghebos: 'am avut relații...', comunicat. 6. Folosi DNA s-o apere pe vădana LS de 'marea coruptă' Rarinca. 7. Halal manager, ține în schemă pe 'unii care pare ca nu fac nimic'! 8. Cea mai curajoasă mujer veni la proces cu 8 gărzi de corp și stătu tot timpul în picere s-o bage juzii în seamă. 9. Înfrățindu-l pe Mr Klemm cu țațele de Obor, ferici țara cu videoclipul pus acu la index. 10. Suferă de dislexie :) :) :) : Tamara=Taman; collar=coilar... La ce coi_lar visează Ciordy? 11. Din folie/fobie îl tîrî 4 ani pe RS prin tribunale, distracția o costă doar 50 lei stop Și CSM? Tămîie!

# Edelweiss - Semasiolog de Bukowina date 3 aprilie 2018 15:12 +13

Săraca de ea! Această ființă jalnică, demnă de compasiune, ce minte cu aceeași ușurință cu care respiră sau bea apă, nu scapă nici un prilej de a se unge de miasma fetidă a mitomaniei. Această bizară ființă are capacitatea de a împinge nesimțirea către dincolo de orice limite minimale ale penibilului. Până și în limba engleză, limba Stăpânilor de Sclavi ce mânuiesc sforile ce acționează păpușa mecanică denumită - Nefertiti - Mama Heroină a Cătușelor, ei bine, până și în graiul celei de-a doua (sau prima) cetățenii a Faraoancei cele două cuvinte au semantică echivalentă. e de-a dreptul simpatic motorașul Google ce răspuns oferă la interogarea „collaborate means”!

# Edelweiss - Semasiolog de Bukowina date 3 aprilie 2018 15:14 0

Iacătă răspunsul: „collaborate verb: collaborate; 1. work jointly on an activity or project. "he collaborated with him on numerous hotel projects" sinonime: COOPERATE, join (up), join forces, team up, get together, come together, band together, work together, work jointly, participate, unite, combine, merge, link, ally, associate, amalgamate, integrate, form an alliance, pool resources, club together "India has collaborated with several nations on space projects" 2. COOPERATE TRAITOROUSLY WITH AN ENEMY. :-) :-) :-) "during the last war they collaborated with the Nazis" sinonime: fraternize, conspire, collude, cooperate, consort, sympathize "they were suspected of having collaborated with the enemy"

# om chel date 3 aprilie 2018 15:16 +3

Nu limba romana a influentat termenii juridico-kovesieni, ci invers. Nu s-a inteles? Nota 1, incultilor! :D

# Pif date 3 aprilie 2018 15:24 +1

Se pare ca ati auzit si preluat doar partea amuzanta cu diferenta semantica dintre colaborare si cooperare din interviu. OK. Ce era sa spuna ca sa nu taca? Exista insa un alt fragment, mult mai tulburator, halucinant pur si simplu, interviul fiind mai lung. Merita auzit raspunsul la intrebarea ce incepe la min.2:37 :-* https://www.europafm.ro/kovesi-exclusiv-la-europafm-protocolul-cu-sri-a-fost-aplicat-si-sub-conducerea-lui-daniel-morar/

# livia date 3 aprilie 2018 15:39 +6

Auleu! Ea care stie drept 4%, da lectii de limba romana?

# Vio rus date 3 aprilie 2018 15:58 +2

MIHAELA MIHAI POPA ST DNA SUCEAVA stransa prea stransa prietenie cu SRI suceava si botosani,mii de dovezi cu mandra sa semnatura pe acte peocedurale!sunt zeci de dosare de urmarire penalain care cu mana ei scrie ca efectuarea urmaririi si supravegherile au fost facute de sri, inclusiv filaj si foto in cauze de drept comun.asteptam cu nerabdare sa plateasca cu toata averea ei stransa din sudoarea fruntii,din sntaj ieftin,si din spagile primite de la firma austriecilor din Radauti! Iar adjunctul sau Morisca impreuna cu nevasta judecatoare ce dadea mandatele de ascultare stiu si sunt partasi

# Mihaela Popa date 3 aprilie 2018 16:12 0

Aceasta Popa in 2 ani gloriosi,a decapat toti sefii de politie din doua judete,oameni de afaceri,rude apropiate ce i stiau povestea,etc.in timpul unei audieri al unui suspect in prezenta avocatului,a facut o criza stranie,similara unei crize psihotice, cu manifestari violente.dupa ce criza a trecut nu si mai amintea nimic!!!!

# Nicu date 3 aprilie 2018 16:19 +10

Nu a primit nimeni inca nici un raspuns la intreabarea: La ce a folosit aceste protocoale ilegale? Kovesi impreuna cu ceilalt din PICCJ si SRI ar trebui sa mearga frumos la puscarie impreuna cu cei care au fost condamnati ilegal, majoritatea pe interceptari falsificate de tortionarii din SRI, denunuturile unor infractori agreati de agentura SRI-DNA sau scapati de aceeasi agentura de tip sovietic sustinuta cu mare obraznicie de comisarii sovietici ai Olandei, SUA si altii zevzeci, apropo unde sunt acesti nenorociti de ambasadori, beneficiari ai mizeriilor DNA, de ce nu mai ies sa ne spuna ce bune sunt infractiunile savarsite de Kovesi, Maior si Coldea, cum e cu statul de drept in care oamenii sunt condmanati in urma unor unor actiuni de politie politica, de reinfiintarea GESTAPO in urma acestor protocoale, de nerespectarea unui minim drept la viata privata, la un proces echitabil. Ce a facut Kovesi si Coldea cu acele date?

# Ghita Bizonu' date 3 aprilie 2018 16:22 +1

E o varinata in care "comun" e mai rau decat "mixt". In "mixt" foecare din echopa e cu aia a institutiei care l-a trimis. Adica arata si aluilat da ordine promeste decat de la sefu sau direct. "Comun" poa insemna ca unu din echoa este desemnat sef pe toata echipa. Ori gnl Dumbrava cand zicea de campul t6actctic si ce urmareste se pare ca vorbea despre activitatea "lor" nu activitate prstatat ptr procuratura .. este martrrisea unui "droit de regard"in curtea justitiei . Fara r3eciprocitate!

# Xulescu date 3 aprilie 2018 16:49 +3

chiar e halucinant...mai bine tacea. Macar putea sa spuna ca nu s-a incheiat intre ea si Coldea ci intre doua institutii PGICCJ si SRI

# Klaus-Klaus date 3 aprilie 2018 18:48 +6

;-) Cum ar zice Pristanda :lol: ... : " cooperare nu inseamna colaborare, iar echipe comune nu inseamna echipe mixte. " Buun asa konitza, BUN! Ne-ai luat glanda! DA' CU PROTOCOLU' K ATARE - CE TE FACI? ALA " NU INSEAMNA" ..NIMICA? ... si " CAMPUL TACTIC" ce sa fie?, valoroaso! si cu umblatu' pe la VILE.. etc?

# Zambacian date 3 aprilie 2018 19:04 +4

Nu stiu de ce mai e libera aceasta plagiatoare/hoata ! Dupa cate a faptuit trebuia sa zaca-n puscarie pe viata . Cate familii a distrus degeaba , aceastia luand achitare , plus marsaviile facute "out of law" prin vie si sufragerie . SRI trebuie redus la jumate urgent , cu buget si personal ; nu se justifica sub nici o forma cheltuielile imense cu rezulatele nule !

# johanniskraut date 3 aprilie 2018 20:25 +1

Echipele erau "comune", nu "mixte", adica: procuror cu securist, respectiv procuroare cu securista, nu ca in "lumea civilizata" unde deja s-a introdus "gender neutrallity", adica-i totul un ghiveci "comun", nu "amestecat (mixt)".

# johanniskraut date 3 aprilie 2018 20:29 0

Evident ca este o diferenta fundamentala intre "colaborare" si "cooperare". Prima poate fi si nedorita, impusa, dar cea de a doua este clar de bunavoie.

# Marianus date 4 aprilie 2018 10:50 +1

Daca taceai...filozof ramaneai..... :D

# Taranu de la Tara date 4 aprilie 2018 13:33 0

Mana pe carte, prostilor! Pardon, ,,doctorilor"! / Asadar poate fi nedorita? Ala E VIOL PROASTA SATULUI! / Mai departe nu comentez ineptiile cretinoide. E clar! Vorba unui clasic in viata. ASTIA ORI SUNT PROSTI, ORI SUNT PROSTI! Doamne, rau ne-ai batut cu adunatura asta de prosti/proaste cu diplome cumparate.

# "investorii straini n-a venit?" "mostenirea s-a evaporat?" date 4 aprilie 2018 01:09 +1

romanii trec azi prin purgatoriul "realizarilor ultimilor 28 de ani" ? protocolul DNA - SRI a adus "bunastare" tuturor romanilor fugiti din tara sau condamnati sa ramana in tara.... meritat sau nemeritat.... diversiunile de dupa 1990 au umplut multe conturi.... uneltele si-au facut datoria... acum negura amesteca totul si multi se retrag sa rumege in lucuri tihnite...

# Andreea date 4 aprilie 2018 06:01 -1

s-a desecretizat protocolul PG-SRI. dl Daniel Morar (fost Procuror șef DNA) nu putea ignora un protocol secret încheiat între PG-SRI pentru că nici o instituție a statului (CSM, ICCJ, CCR) nu a oferit o soluție juridică care să infirme legalitatea acestui protocol. dl Daniel Morar nu putea să comunice opiniei publice informații cu privire la acest protocol secret încheiat între PG-SRI ... dar în calitate de Procuror șef DNA putea da un feedback în scris către Procurorul General (doamna Laura Codruța Koveși) și către Președintele României (dl Traian Băsescu). nu înțeleg de ce opinia publică aruncă întreaga responsabilitate în curtea SRI-ului. cred că întreaga responsabilitate îi revine exclusiv Procurorului General (adică doamnei Kovesi) care și-a permis să subordoneze procurorii SRI-ului. magistrații și opinia publică trebuie să solicite desecretizarea hotărârii CSAT nr. 17/2005.

# Ultimul Charlot date 4 aprilie 2018 10:09 0

La Suceava justitia e condusa si administrata de o gasca de excroci. Judecatoarea Morisca, fosta Manole este si a fost o unealta a procurorilor. Nu degeaba s-a si maritat cu unu dintre ei. Si sa nu creada cineva ca in completele de civil este mai bine. Dupa procurori si sri-sti o sa vina curatenia între judecatori, adevaratii calai.

# Sensy date 4 aprilie 2018 10:21 0

voi va dati seama ca stalinista asta de kovesi a impartit catuse in tara asta, majoritatea pe probe fabricate si in mare parte impotriva adeversarilor politici ai statului paralel. Creatura asta crede ca romanii sunt o masa de manevra o gloata de prosti pe care-i manipuleaza ea si stapanii ei cum vor. Hai sictir scursurilor ca nu ati luptata cu coruptia in tara asta dovada fiind dosarele jalnice facute de cateii vostrii de procurori gen Maria Cociorvan, controloarea de tren cu spaga 60 de lei, bombonica cu 2 amarate de angajte la stat, cu Olguta cu 2 fatade de bloc ca a castigat capital electoral, Remes cu 2 caltabosi, Rusanu achitat etc etc in care au costat mult mai mult supravegerile si interceptarile si judecata decat un asa zis prejudiciu, numai rasuri de dosare de rad si curcile de noi iar marile dosare si cele mai grele ANRP, Microsoft, EADS, Alro, ARO Campulung, Bacorex etc etc cu valori imense nu ati facut nimic scursurilor.

# Nelu date 4 aprilie 2018 11:00 +1

Si ute asa penalii cica, conduc tara, se vede cum s-a jefuit tara cu protocoale cu colaborari cu tot, am dat tara cu niste penali in frunte pe mana strainilor, pana nu ne adunam sa alungam penalii astia din fruntea tar ............. fratilor riscam sa fim desfintati ca tara, pai penalu presedinte se roaga la aia din bruselles sai ofere un post de tradator, ca altceva nu poate fi daca si bruselluuu ar pune presedinte de consiliu pe un penal hot de case, insemna ca si uniunea europeana este de tot rahatuuuu

# nae girimea date 5 aprilie 2018 07:58 0

Are dreptate dna Kovsi , colaborare e diferit de cooperare : Cum ar suna Colaborativa Agricola Colectiva ! :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2020 – Portocala vrea sa scape de inchisoare cu certificat medical. Utilizatorii Facebook pot fi urmariti pe strada

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva