luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BOMBA: INSTANTA LEGITIMEAZA INTERVENTIA JANDARMILOR – Exclusiv: Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti explica de ce a fost nevoie de o actiune in forta la tentativa de lovitura de stat: “Au participat in mod pasnic numeroase persoane care au fost evacuate ca urmare a incidentelor violente asupra jandarmilor si a actiunilor de natura celor comise de inculpat, prin interventia in forta a dispozitivelor de ordine publica in scopul restabilirii climatului de ordine publica” (Documente)

Miercuri, 12 septembrie 2018 16:25 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Lumea Justitiei publica in exclusivitate pasaje din incheierea prin care Judecatoria Sectorului 1 a prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Daniel Dumitru, tanarul care i-a furat pistolul jandarmeritei Stefania in timpul violentelor care au avut loc la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. Incheierea contine un pasaj bomba prin care instanta legitimeaza interventia in forta a jandarmilor, si arata ca aceasta a fost necesara in scopul restabilirii climatului de ordine publica.


De mai bine de o luna s-a pornit o adevarata vanatoare de vrajitoare impotriva jandarmilor care au impiedicat tentativa de lovitura de stat din 10 august 2018, acestia fiind haituiti atat de procurori, dar si de membrii Opozitiei care vor “sange” doar pentru a-si atinge interesul politic si a reusi cumva rasturnarea actualei puteri. Ei bine, Judecatoria Sectorului 1 a legitimat in incheierea din 4 septembrie 2018 interventia in forta a Jandarmeriei Romane impotriva bandelor #rezist. Judecatorul constata ca Daniel Dumitru, aparat de avocatul Iorga Marius Victor, prezinta pericol social pentru ordinea publica, fapta savarsita de acesta fiind de natura sa provoace o puternica rezonanta in cadrul societatii, mai ales in contextul in care incidentul s-a petrecut intr-un loc public, cu ocazia unei manifestatii de protest ce a avut loc in Piata Victoriei in data de 10 august 2018.

Instanta arata ca la manifestatie au participat in mod pasnic numeroase persoane, care insa au fost evacuate ca urmare a violentelor la care au fost supusi jandarmii, si ca, atentie, interventia in forta a fost facuta in scopul restabilirii climatului de ordine publica. Sustinerile instantei arata din nou, daca mai era cazul, ca interventia in forta a Jandarmeriei a fost necesara, corecta si legala. Practic, iata ca un judecator legitimeaza actiunile jandarmilor, anuland toate alegatiile cum ca acestia ar fi incalcat legea. Evident, jandarmii care au lovit oameni nevinovati trebuie sa fie cercetati si sa se ia masuri impotriva lor, insa din informatiiile facute publice pana in acest moment, in aceasta situatie s-ar afla aproximativ 10 jandarmi care ar fi folosit forta nejustificat. 

Pericol pentru societate

In ceea ce priveste prelungirea arestului preventiv in privinta lui Daniel Dumitru, Judecatoria Sectorului 1 arata ca avand in vedere natura si gravitatea infractiunii savarsite de catre acesta, cu referire la sustragerea pistolului jandarmeritei, care avea misiunea de a mentine si de a restabili ordinea publica la mitingul din 10 august 2018, se impune mentinerea acestuia dupa gratii. Judecatorul arata ca nu se poate face abstractie de modalitatea in care acesta a comis fapta, desprinzand pistolul fixat pe piciorul sergentului major Stefania intr-un moment in care un numar mare de persoane o agresau: “Are in vedere judecatorul de drepturi si libertati ca indrazneala de care a dat dovada inculpatul propus pentru arestare preventiva si nepasarea fata de consecintele faptelor sale conduc la concluzia ca masura arestarii preventive este necesara pentru inlaturarea pericolului pe care acesta il reprezinta pentru societate”.

Iata pasaje din incheierea Judecatoriei Sectorului 1:

“Pericolul social concret pentru ordinea publica pe care lasarea in libertate a inculpatului l-ar prezenta rezulta in primul rand din natura si gravitatea infractiunii savarsite, sustragerea unei arme letale din posesia unui organ al statului imputernicit cu exercitiul autoritatii de stat, insarcinat cu misiunea de a mentine si de a restabili ordinea publica cu ocazia unui protest de amploare, avand o gravitate deosebita. Nu se poate face abstractie de modalitatea in care inculpatul Dumitru Daniel a comis infractiunea, acesta desprinzand pistolul fixat pe piciorul sg.maj Stefania intr-un moment in care un numar mare de persoane o agresau, aceasta fiind prinsa in centrul unei multimi impartite in doua tabere, una care incerca sa protejeze fortele de ordine, iar alta sa agreseze.

O gravitate sporita a activitatii infractionale a inculpatului este determinata si de faptul ca dupa momentul la care acesta a sustras armamentul din dotare sg.maj. Stefania, s-a deplasat impreuna cu o alta persoana si a folosit arma, cu toate ca nu era autorizat in vreun fel sa o faca. Observa judecatorul ca inculpatul, pe langa faptul ca a pus in pericol un numar insemnat de persoane, sistragand pistolul in timpul unui protest de amploare, prin manevrarea armei, fara a avea un minim de pregatire militara, dar si prin incredintarea armei letale prietenului sau, Cristoloveanu Mihai Gabriel, a pus in pericol atat propria-i persoana, cat si pe a celeilalte.
Asadar, judecatorul de drepturi si libertati constata ca inculpatul prezinta pericol social pentru ordinea publica, fapta, presupus savarsita de inculpatul Dumitru Daniel fiind de natura sa provoace o puternica rezonanta in cadrul societatii, mai ales in contextul in care incidentul s-a petrecut intr-un loc public, cu ocazia unei manifestatii de protest ce a avut loc in Piata Victoriei in data de 10.08.2018, manifestatie la care au participat in mod pasnic numeroase persoane care au fost evacuate ca urmare a incidentelor violente asupra jandarmilor si a actiunilor de natura celor comise de inculpat, prin interventia in forta a dispozitivelor de ordine publica in scopul restabilirii climatului de ordine publica. Are in vedere judecatorul de drepturi si libertati ca indrazneala de care a dat dovada inculpatul propus pentru arestare preventiva si nepasarea fata de consecintele faptelor sale conduc la concluzia ca masura arestarii preventive este necesara pentru inlaturarea pericolului pe care acesta il reprezinta pentru societate. (…)

In ceea ce priveste 'momentul de ratacire” al inculpatului, asa cum este denumit de catre aparatorul ales, dar si lipsa premeditarii, judecatorul nu neaga ca inculpatul a comis presupusa infractiune intr-un mod spontan, insa, cele invederate vor fi avute in vedere la momentul solutionarii cauzei de catre procuror, iar mai apoi de instanta de judecata, iar nu de judecatorul de drepturi si libertati, la un moment atat de apropiat de comiterea presupuselor fapte. (...)

Constata judecatorul ca depozitia inculpatului se coroboreaza cu declaratia inculpatului Cristoloveanu Mihai Gabriel, persoana ce a declarat ca i-a fost aratat de catre inculpat pistolul sustras. Mai mult, numitul Cristoloveanu Gabriel a aratat, in concordanta cu inculpatul, ca dupa ce inculpatul a tras un foc de arma in plan vertical, a folosit si el in acelasi mod arma letala. In final, acesta a aratat ca in ziua de 11.08.2018 a mers impreuna cu Dumitru Daniel la o balta, aflata in zona comunei Petrachioaia, judetul Ilfov, unde inculpatul a ingropat arma”.


Accesari:23815

Comentarii

# Anca Ceraceanu date 12 septembrie 2018 17:02 +19

Chiar trebuie sa explice instanta unor cretini DE CE TREBUIE sa intervina Jandarmeria cand 20 de huligani vor sa intre in Guvern ?!!!! X( :( In caz de forta majora cred ca NU MAI E NEVOIE de nici o aprobare si nici o hartoaga... Chiar trebuie sa semneze prefectul, primarul pentru RESPECTAREA LEGII ?????????? :( Pe bune?! Cand legea zice dupa ora 23.00 te cari acasa, nu ai voie sa protestezi..... EVIDENT au actionat Legal pentru eliberarea pietei !!!

# Gilu date 12 septembrie 2018 19:07 +4

Draga Anca , uneori trebuie oamenii rationali sa explice " pe limba boului " sa priceapa toti alde Dide , Sandy , Sica Mandolina , doamnele ( din vara asta ) Turcan , Cici Serban ,Gorghiu et . Comp , Multumitul neamului care urla ca au fost gazati oameni pasnici ... Bine ca nu au disparut toti oamenii adevarati din Romania care poarta in permanenta mintea la ei ... Slava Domnului !

# SPARTAKUS date 12 septembrie 2018 19:25 +4

Regimul Iohannis a lansat in spatiu exclusivismul si intoleranta,trasaturi definitorii pentru mentalul individual si colectiv a unor protestatari de meserie cum sunt IIrezist,sustinuti puternic de PNL+USR,care isi au originea in teza leninist-stalinist "cine nu este cu noi este impotriva noastra"ca si faptul ca sintagma "ciuma rosie"este o emanatie idiologica a doctrinelor regimului Hitler.Aici ajungem la concluzia ca trecutele si actualele proteste ale huliganilor amintiti mai sus,nu au nici o legatura cu DEMOCRATIA,ci mai degraba cu destabilizarea tarii,contra unor sume fabuloase achitate de acest harciog batran(o coptatura)numit SOROSS,prin intermediul naparcii Makovei.Despre aceste grave ilegalitati nu este strain palatul "COTROCENI"!Oare pana cand se va mai merge cu aceasta golaneala?!

# obiectivu date 12 septembrie 2018 21:00 +4

O hotarare justa fiindca protestatarii intai au dat cu pietre si cu excremente in jandarmi si apoi au reactionat jandarmii pe doua directii: protejarea cladirii guvernului si apoi legitama aparare a vietii proprii. Pana nu sunt bagati la puscarie toti participantii la mitingul ilegal si pentru iultraj si pentru lovire prin arucarea cu pitre in jandarmi si pentru incurajarea celor care au aruncat cu pietre nu vom avea liniste in tara. Problema cea mai grava este ca nimeni nu acheteaza pe autorii morali ai mitingului de darmarea aguvernului, adica pe acei care au propagat idei fasciste pe retele de socializare si la TV.

# ?????? date 13 septembrie 2018 11:03 -1

Judecători de la judecătoriile de sector se pronunță în spețe despre "lovituri de stat" ,? Opinați că Inspecția Judiciară ar trebui să intervină ?

# un mizantrop date 13 septembrie 2018 20:11 +4

Ai lipsit mult de pe planeta?! Intre timp, de cateva mii de ani, cu niste sincope gen Evul mediu si Inchizitia, apoi nazismul si stalinismul, judecatorul e persoana aia independenta, care tine locul lui Dumnezeu pe pamant. In justitie nu se aplica ierarhia securista, judecatorul nu trebuie sa "ceara permisiunea" sa se pronunte...Militaria aia proasta, acreditata de capetele securistilor si procurorilor frustrati e o abominatie. Ierarhia priveste instanta nu judecatorul, asa ca, daca s-a pronuntat pe ce vrea el, pe ce a vazut in dosar, poate fi confirmat sau infirmat de o instanta superioara, nu de un judecator superior...Cum, naiba, scapam de gandirea asta cazon-securista si de propagandistii ei?

# Edelweiss - Kohelet de Bukowina date 13 septembrie 2018 22:10 +2

Băbăiatule ritor de Vespasiană, ia să fac oleacă de haită cu Misantropul, ca să te lămuresc asupra genezei judecătorului pe pomânt. Apăi, după Domnul Zeu, care are drept de Cosmogeneză și Escatologie asupra tuturor mișcătoarelor și nemișcătoarelor, următorul în ierarhia judiciară este judecătorul deuteronomic. Domnul zeu, fiind cam ocupat în fișa postului, și-a rezervat domeniul de aplicare al Justiției Divine, cea de la Dreapta Luia. Motiv pentru care și-a delegat atribuțiile particulare și izolate, de justițiar pomântean, prin Tablele Legii de pe Muntele Horeb. Subiecții acestei delegări sunt JUDECĂTORII definiți în Deuteronom cap. 16, ver. 18-20: „18. În toate cetăţile tale, pe care ţi le va da Domnul Dumnezeul tău, să-îi pui judecători şi căpetenii după seminţiile tale, ca să judece poporul cu judecată dreaptă. 19. Să nu strici legea, să nu cauţi la faţă şi să nu iei mită, că mita orbeşte ochii înţelepţilor şi strâmbă pricinile drepte.

# Edelweiss - Kohelet de Bukowina date 13 septembrie 2018 22:12 +3

20. Caută dreptate şi iar dreptate, ca să trăieşti şi să stăpâneşti pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l dă.” :-* Principiile „de drept” funcție de care acești delegați ai justiției înfăptuiesc justiția Domnului Zeu, se regăsesc în fel de fel de capitole, dintre care ar putea fi exemplificat prin Ieșirea, cap. 23, ver. 1-3 și 6-8: „1. Să nu iei aminte la zvon deşert; să nu te uneşti cu cel nedrept, ca să fii martor mincinos! 2. Să nu te iei după cei mai mulţi, ca să faci rău; şi la judecată să nu urmezi celor mai mulţi, ca să te abaţi de la dreptate; 3. Nici săracului să nu-i fii părtinitor la judecată!” „6. Să nu judeci strâmb pricina săracului tău! 7. De orice cuvânt mincinos să te fereşti; să nu ucizi pe cel nevinovat şi drept, căci Eu nu voi ierta pe nelegiuit. 8. Daruri să nu primeşti, căci darurile orbesc ochii celor ce văd şi strâmbă pricinile cele drepte.” ACUM E CLAR CAM CE ARE VOIE JUDECĂTORUL SĂ CONSFINȚEASCĂ, PRONUNȚÂNDU-SE ASUPRA TREBILOR CETĂȚII?

# Charlie date 13 septembrie 2018 12:28 +3

Se scapa din vedere ca jandarmii au trecut la evacuarea in forta dupa O ORA de la preavizul sonor si luminos si pe de alta parte ca "pasnicii" au asigurat un scut in jurul grupurilor de banditi sau a banditilor individuali!!! Banditii atacau si dispareau intre "pasnici" astfel incat era imposibil sa se ajunga la ei fara sa fie indepartati "pasnicii" care se incapatanau sa nu paraseasca "scena"!!! A fost o COLABORARE TACITA cu banditii...

# cozma date 14 septembrie 2018 15:20 -2

lovitura de stat in capul vostru sec...la comanda lui dragnea repetati si voi lovitura de stat...sunteti nesimtiti si slugi ale infractorului dragnea

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cine va fi urmatorul fost procuror DNA trimis in judecata de SIIJ?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.07.2019 – Bobita a gresit coaforul

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER