Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

JOACA DE-A JUSTITIA – Caz de noaptea mintii la Curtea de Apel Iasi. Avocatii Remus Moraru si Ciprian Mitoseriu au fost condamnati intr-un dosar DNA de judecatorul Adrian Chiriac, a carui sotie, Gabriela Chiriac, este procuroare DNA, si al carui unchi este anchetat de DNA Iasi. Culmea, avocatul Mitoseriu este aparatorul unchiului judecatorului Chiriac. Dosarul e opera vestitului procuror Emilian Eva. Decanul Baroului Iasi, avocatul Marius Striblea: “Un mare abuz”. Sentinta trebuie desfiintata

Joi, 10 august 2017 15:26 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Rar ne-a fost dat sa vedem un asemenea caz. DNA a obtinut condamnari in instanta gratie unui judecator a carui sotie este procuroare la DNA si al carui unchi este anchetat de DNA, fiind aparat chiar de unul dintre inculpatii condamnati. S-a intamplat intr-un dosar in care sentinta a fost pronuntata in urma cu doar doua zile, in 8 august 2017, la Curtea de Apel Iasi.

Concret, avocatii Remus Moraru si Ciprian Mitoseriu au fost condamnati la pedepse de 10 ani inchisoare cu executare, respectiv 3 ani si 2 luni inchisoare cu executare, impreuna cu alti inculpati trimisi in judecata intr-o cauza cu acuzatii de inselaciune, fals sau spalare de bani. Un dosar ce a fost facut de celebrul procuror DNA Emilian Eva. Problema este insa modul in care a fost pronuntata sentinta. O sentinta ce este cat se poate de indoielnica, daca avem in vedere detaliile urmatoare.


Astfel, inculpatii au fost condamnati de judecatorul Adrian Chiriac de la Curtea de Apel Iasi, a carui sotie, Gabriela Chiriac, este procuroare chiar la DNA Iasi (vezi facsilmil). Mai mult, unchiul judecatorului Chiriac este anchetat chiar intr-un dosar DNA Iasi. Si cireasa de pe tort, unchiul judecatorului Adrian Chiriac este aparat de avocatul Ciprian Mitoseriu, condamnat de judecatorul Chiriac, lucru confirmat de decanul Baroului Iasi, cunoscutul avocat Marius Striblea (foto).

Sa recapitulam:

-sentinta de condamnare a avocatilor Remus Moraru si Ciprian Mitoseriu a fost pronuntata de judecatorul Adrian Chiriac de la Curtea de Apel Iasi;

-sotia judecatorului Adrian Chiriac de la Curtea de Apel Iasi este Gabriela Chiriac;

-Gabriela Chiriac este procuroare la DNA Iasi;

-unchiul judecatorului Adrian Chiriac este anchetat de DNA Iasi;

-unchiul judecatorului Adrian Chiriac este aparat de avocatul Ciprian Mitoseriu;

-avocatul Ciprian Mitoseriu a fost condamnat de judecatorul Adrian Chiriac.

Sentinta trebuie anulata

Vazand toate aceste element, ne intrebam, oare nu era normal ca judecatorul Adrian Chiriac sa se abtina de la a judeca aceasta cauza? Noi credem ca da, intrucat exista mari dubii legate de impartialitatea sa. Exista mari suspiciuni ca sentinta pe placul DNA Iasi ar fi putut fi data de judecatorul Chiriac doar pentru ca sotia sa este procuroare la DNA Iasi. Sau pentru a incerca sa ii imbuneze pe procurorii anticoruptie in dosarul unchiului sau.

Culmea este ca, din informatiile pe care le detinem, judecatorul a fost intrebat in sala de avocati daca nu intelege sa se abtina avand in vedere intregul context, insa Chiriac ar fi explicat ca nu vede motive sa o faca. De asemenea, judecatorul a fost recuzat insa colegi de-ai sai de la aceeasi instanta au respins recuzarea.

Culmea, conform unor surse avizate, la aceeasi instanta Curtea de Apel Iasi exista un magistrat a carui sot este informatician la DNA, nu procuror DNA cum este cazul lui Chiriac. Si care s-a abtinut sa judece cauzele DNA, cererile sale de abtineri fiind admise.

Oricum, Inspectia Judiciara si CSM sunt obligate sa analizeze cu mare atentie acest caz si sa dispuna in consecinta. In ceea ce priveste sentinta data de judecatorul Chiriac, in opinia noastra, aceasta trebuie desfiintata, iar dosarul rejudecat, astfel incat sa nu mai existe niciun fel de suspiciune.

Decanul Baroului Iasi, avocatul Marius Striblea: “Acest judecator a fost recuzat de mai multe parti si, de asemenea, s-a cerut stramutarea dosarului la ICCJ”

Starea de incompatibilitate in care s-a aflat judecatorul Adrian Chiriac a fost reclamat chiar de decanul Baroului Iasi, avocatul Marius Striblea, aparatorul unuia dintre inculpatii din dosar. Acesta a explicat, intr-o declaratie acordata publicatiei ziaruldeiasi.ro ca, ca doar intr-un stat bananier se pot intampla asemenea lucruri: „Acest lucru este un mare abuz, un lucru de neconceput in spatiul UE. Oricum, doar intr-un stat bananier, intr-un dosar instrumentat de DNA Iasi, te poate judeca un ins ce are sotia procuror la DNA Iasi, al carui unchi (n.r. - fratele tatalui) este cercetat ca suspect de catre DNA Iasi, si care unchi il are drept avocat pe un inculpat din dosar (n.r. - avocat Ciprian Mitoseriu). Acest judecator a fost recuzat de mai multe parti si, de asemenea, s-a cerut stramutarea dosarului la ICCJ. Pe de alta parte, in dosar exista multe incalcari de norme legale imperative, prevazute cu nulitatea absoluta”.

*Cititi aici declaratia de avere din care reiese ca sotia judecatoului Adrian Chiriac de la Curtea de Apel Iasi, Gabriela Chiriac, este procuroare la DNA Iasi

Accesari:4520

Comentarii

# visu date 10 august 2017 15:39 0

Si faptele lor ne-ntere...

# Vladimârrr...!!! date 10 august 2017 16:25 +2

Va citez cu tot respctul datorat: "Decizia trebuie desfiintata ..." si va intreb ca un prost ce sunt si cu acelas respect, D O A R D E C I Z I A ....!!!

# Regina date 11 august 2017 09:22 +1

Remus Moraru este un semi analfabet oportunist care ia și pielea de pe cei care au făcut greșeala de a-i călca pragul. În general tratează cazurile cu indiferenta, acțiunile făcute de el lasă de dorit. Adevărata vocație și-o arată doar dacă are el de câștigat direct în dosarul respectiv, pe sistemul cumpărării de drepturi litigioase, a obținerii unui mandat notarial prin care poate să vândă, etc. Acestea sunt situații în care Remus fabrică probe, falsifică înscrisuri, instruiește martori, șantajează, jignește.

# florea bastanu' date 12 august 2017 18:59 +1

Daca tot iubiti gasca lui Florea, uite ce oameni destoinici sunt, fac totul pentru a multumi pe deplin clientii... http://evz.ro/avocat-celebru-retinut-diicot.html

# Petrulenco date 31 august 2017 05:22 0

Dosar intocmit der EVA, ar trebui refacuta ancheta. Sunt un patit al criminalului Eva.Pt Eva, cand vrea el trebuie sa admiti ca iepurele este******mistret. Eva Emilia, Radu Moisescu judecatoarea Anda Ciocanta sunt o rusine a justitiei si a unui stat de drept

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 16.07.2018 – Ea este Augusta lui Augustin

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER