6 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatoria Sector 3 – Adriean Videanu obligat sa-i plateasca lui Rosca Stanescu daune morale pentru ca l-a facut „santajist”. Videanu va publica hotararea pe cheltuiala lui in cinci cotidiene centrale

Scris de: L.J. | pdf | print

14 November 2011 17:32
Vizualizari: 5890

Hotarare judecatoreasca bine cantarita la Judecatoria Sectorului 3. Paratul Adriean Videan (fruntas al PDL, fost primar general al Capitalei) a fost obligat sa-i plateasca cunoscutului jurnalist Sorin Rosca Stanescu daune morale de 5000 lei, iar in plus sa publice pe cheltuiala sa sentinta civila in cinci cotidiene centrale, respectiv "Adevarul", "Evenimentul Zilei", "Jurnalul National", "Romania Libera" si "Libertatea". Reclamantul Sorin Rosca Stanescu a fost reprezentat in acest dosar de maestrul George Papu din Baroul Bucuresti (foto) avocat specializat in litigii de presa si nu numai. Sentinta JS3 Judecatoria Sectorului 3, pronuntata in dosarul nr. 46310/301/2010 nu este definitiva, fiind atacabila cu apel.


Videanu l-a facut santajist pe Rosca, dupa care l-a cautat sa-si ceara scuze ca a fost doar „o impresie”

Litigiul in care Adriean Videanu a fost sanctionat civil are la baza afirmatiile acestuia din 2009 de pe un post de televiziune, unde a afirmat ca Sorin Rosca Stanescu ar fi practicat santajul. In proces nu s-a adus nicio proba in acest sens. In schimb, maestrul George Papu a probat in sprijinul clientul sau caracterul lui Adriean Videanu, cu dovezi materiale si testimoniale despre un episod din 2006 cand, in urma unor articole de presa din ziarul ZIUA in care se arata cum s-a imbogatit fostul primar general din afaceri cu statul, acesta din urma a organizat o conferinta de presa in care a declarat ca Sorin Rosca Stanescu l-ar fi santajat. La scurt timp, prin vara lui 2006, Adriean Videanu a venit in redactia ZIUA si a cerut sa-i explice lui Rosca cum simte el treaba. Ex-directorul ZIUA l-a primit in biroul sau, dar a pus conditia ca discutia sa fie inregistrata audio si video, fapt acceptat de Videanu. Inregistrarea a fost depusa la dosar si vizionata de judecatorul de la JS3, din ea reiesind modul jenant in care Adriean Videanu a incercat sa-l imbuneze pe Rosca Stanescu, fara a putea sa explice de ce a facut astfel de afirmati despre directorul ZIUA.

Comunicatul avocatului George Papu

Judecatoria Sectorului 3 s-a pronuntat in procesul in care jurnalistul Sorin Rosca Stanescu l-a actionat pe Adriean Videanu, intrucat acesta din urma l-a acuzat pe jurnalist ca l-ar fi santajat. Adriean Videanu este obligat la plata a 1.000 lei cu titlu de daune morale si la publicarea integrala, pe cheltuiala sa, a hotararii judecatoresti in ziarele Adevarul, Evenimentul Zilei, Junralul National, Romania Libera si Libertatea. Dosarul in care Adriean Videanu a fost condamnat are numarul 46310/301/2010, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti” - cabinet avocat George Papu

Comentarii

# cat costa apelativul? date 14 November 2011 18:21 +7

maestrul George Papu...Atunci judele care a solutionat litigiul ce mai e? Mega-maestru, supra-mega-extra maestru?!

# realist date 15 November 2011 01:44 0

cainele moare de drum lung si prostu de grija altuia,sunteti penibili daca va pretati sa lasati asa com impinsi de o imensa frustrare,jalnic :-x

# martino date 14 November 2011 23:06 0

pai in marile instante, ca si pe vremea interbelica, atunci cand aveam mari pledanti la bara, nobletea si protocolul era "maestre". Calificativul exista in orice domeniu pentru cineva care-si face bine profesia. nu va mai stropsiti atata, invidiosilor!

# bb date 15 November 2011 16:45 +4

sigur ca da, DAR pe vremea aia magistratul era magister nu "infractor corupt cu pensie nesimtita", iar avocatul era cineva, nu un rau necesar, purtator de influenta si neadevaruri. Asa ca, in aceasta lume, un avocat nu mai poate fi maestru.

# Din ciclul... Cat e halatul? date 15 November 2011 13:39 +4

Nu cunosc problema si ar fi irelevant sa imi exprim o parere. Dar, sincer, este atat de vizibil ca scrieti articole „la comanda“, incat, cititor fiind, iti simti jignita inteligenta, in orice limite ar exista ea... Din respect pentru cititori, incercati sa fiti mai putin... transparenti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva