18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NIMENI NU MAI IA CU SUSPENDARE – Inalta Curte a adoptat politica de condamnari cu executare pe banda rulanta in cazurile de coruptie. Gabriela Ghita, fost adjunct al Procurorului General al Romaniei, a primit 2 ani inchisoare in dosarul “Examenelor fraudate la INM”, dupa ce primise 2 ani cu suspendare la fond. 2 ani si 6 luni a primit si fostul judecator ICCJ si membru CSM Gheorghe Bucur. Alti patru procurori vor merge la inchisoare (Minuta)

Scris de: George TARATA - Alex PUIU | pdf | print

10 March 2014 16:04
Vizualizari: 13241

Fostul adjunct al Procurorului General Romaniei, Gabriela Ghita (foto), a fost condamnat luni, 10 martie 2014, in dosarul “Examenelor fraudate de la INM din 2007” la 2 ani de inchisoare cu executare in recurs, dupa ce la fond primise 2 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, fostul judecator ICCJ si membru CSM Gheorghe Bucur a primit 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in aceeasi cauza, iar Eugen Cojocaru, fost procuror PICCJ, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare.

Decizia a fost luata, cu majoritate de voturi, de Completul de 5 al ICCJ, format din vicepresedinta instantei supreme Cristina Tarcea si judecatoarele Ioana Bogdan, Angela Dragne, Cristina Arghir si Silvia Cerbu. Astfel, Completul de 5 a mentinut sentinta Completului de 3, admitand insa apelul procurorilor in ceea ce priveste modalitatea de executare a pedepselor in cazul inculpatilor Gheorghe Bucur, Gheorghe Cerbeanu, Gabriela Ghita si Sterian Guli.


Asadar, inculpatii din dosarul “Examenelor fraudate la INM” vor executa urmatoarele pedepse:

Eugen Cojocaru fost procuror PICCJ: 3 ani de inchisoare, cu executare;

Gheorghe Dumitru fost procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti: 3 ani de inchisoare, cu executare;

Gheorghe Cerbeanu fost judecator la Tribunalul Valcea: 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare;

Gheorghe Bucur notar, fost judecator ICCJ si fost membru al CSM: 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare;

Gabriela Ghita fost Procuror General adjunct al Romaniei: 2 ani de inchisoare, cu executare;

Sterian Gulifost prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni: 2 ani de inchisoare, cu executare.

Iata minuta ICCJ:

In majoritate, Admite apelul declarat de catre MINISTERUL PUBLIC - PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE – DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE impotriva sentintei penale nr.336 din 02 martie 2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala in dosarul nr.3948/1/2008, doar in ceea ce priveste modalitatea de executare a pedepselor aplicate inculpatilor BUCUR GHEORGHE, CERBEANU GHEORGHE, GHITA GEORGETA GABRIELA si GULI STERIAN.

Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata si, rejudecand: Inlatura aplicarea art.86/1, 86/2, 86/3, 86/4 şi art.71 alin.5 din Codul penal anterior in ceea ce-i priveste pe inculpatii Bucur Gheorghe, Cerbeanu Gheorghe, Ghita Georgeta Gabriela si Guli Sterian, urmand ca pedepsele aplicate prin sentinta penala atacata sa fie executate in regim de detentie.

Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale. Respinge apelurile declarate de inculpatii COJOCARU EUGEN, GHEORGHE DUMITRU, BUCUR GHEORGHE, CERBEANU GHEORGHE, GHITA GEORGETA GABRIELA si GULI STERIAN impotriva aceleiasi sentinte.

Obliga apelantii inculpati la plata sumei de cate 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul partial, cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu pentru inculpatii Cojocaru Eugen, Gheorghe Dumitru, Bucur Gheorghe, Cerbeanu Gheorghe, Ghita Georgeta Gabriela si Guli Sterian, in suma de cate 300 lei, se va suporta din fondul Ministerului Justitiei.

Definitiva.

Pronuntata, in sedinta publica, astazi 10 martie 2014.

Cu opinie separata, in sensul: Admiterii apelului declarat de inculpatul CERBEANU GHEORGHE impotriva aceleiasi sentinte, a desfiintarii, in parte si a achitarii inculpatului pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art.48 raportat la art.292 alin.1 Cod penal, in baza art.396 alin.5 raportat la art.17 alin.2 si la art.16 alin. 1 lit. b teza a II –a Cod procedura penala, precum si a respingerii celorlalte apeluri”.

La fond, pe 2 martie 2012, Completul de 3 al ICCJ format din judecatorii Luminita Zglimbea, Ionut Matei si Mirela Sorina Popescu a dispus pedepse cu inchisoare cu executare pentru doi din cei sase inculpati:

Eugen Cojocaru fost procuror: 3 ani de inchisoare, cu executare (trafic de influenta si instigare la permiterea accesului unor persoane la informatii nedestinate publicitatii);

Gheorghe Dumitru fost procuror: 3 ani de inchisoare, cu executare (cumparare de influenta);

Gheorghe Cerbeanu – fost judecator: 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu suspendare (complicitate la cumparare de influenta);

Gheorghe Bucur notar, fost judecator suprem si fost membru al CSM: 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu suspendare (complicitate la cumparare de influenta)

Gabriela Ghita fost procuror general adjunct al Romaniei: 2 ani de inchisoare, cu suspendare (permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite)

Sterian Guli procuror: 2 ani de inchisoare, cu suspendare (instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite).

Gabriela Ghita, Sterian Guli, Gheorghe Bucur si ceilalti inculpati au fost trimisi in judecata in 6 mai 2008, in baza unui rechizitoriu realizat de procurorii DNA Lucian Papici si Elena Botezan. Dosarul este unul extrem de controversat, in conditiile in care nu a fost organizat un flagrant pentru suma despre care procurorii pretind ca a facut obiectul traficului de influenta si nici nu este descris, concret, modul cum au fost dati si primiti banii. De asemenea, este deja stiut cu procurorii Papici si Botezan au facut presiuni asupra unuia dintre acuzati pentru ca acesta sa-si mentina denuntul, printr-o conversatie catalogata chiar de Traian Basescu drept santaj.

Prezentam acuzatiile DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

COJOCARU EUGEN, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de:

-trafic de influenta;

-instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite;

GHEORGHE DUMITRU, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta de Legea 78/2000, in forma continuata;

BUCUR GHEORGHE, notar in municipiul Bucuresti (fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si fost membru al CSM), in sarcina caruia au fost retinute infractiunile de:

-trafic de influenta;

-complicitate la infractiunea de cumparare de influenta;

CERBEANU GHEORGHE, judecator la Tribunalul Valcea – Sectia Penala, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de complicitate la cumparare de influenta;

GHITA GEORGETA GABRIELA, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in sarcina careia a fost retinuta infractiunea de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite;

GULI STERIAN, prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Urziceni, in sarcina caruia a fost retinuta infractiunea de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In baza Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului sau examenului pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor (adoptat prin Hotararea nr. 320 din data de 27 aprilie 2006 a Consiliului Superior al Magistraturii), a fost anuntata organizarea unui astfel de examen pentru perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007.

Prin Hotararea nr. 708 din data de 18 octombrie 2007 data de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aprobata componenta Comisiei de examinare a participantilor la concursul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, organizat in perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007. In cadrul acestei Comisii, inculpata Ghita Georgeta Gabriela, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost desemnata presedinte. Fiecare dintre membrii Comisiei aveau desemnati cate un supleant, numiti la propunerea Institutului National al Magistraturii, supleantul inculpatei Ghita Georgeta Gabriela fiind desemnat inculpatul Cojocaru Eugen, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Examenul propriu-zis consta in trei probe, pe care fiecare candidat la functia de conducere trebuia sa le parcurga, dupa cum urmeaza: testarea psihologica (proba scrisa eliminatorie), sustinerea proiectului de management specifica functiei pentru care se candida (proba orala) si testarea scrisa, cuprinzand elemente de management al parchetelor/instantelor, de resurse umane si de comunicare.

1.In contextul derularii procedurilor de desfasurare a acestui concurs, in cursul lunii noiembrie 2007, inculpatul Cojocaru Eugen a pretins de la inculpatul Gheorghe Dumitru suma de 50.000 de euro pentru ca, prin influenta de care se bucura asupra membrilor Comisiei de examinare, sa-i determine pe acestia sa-i inlesneasca lui Gheorghe Dumitru, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Pitesti, promovarea examenului pe care acesta il sustinea pentru ocuparea functiei de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti. Din suma pretinsa, Cojocaru Eugen a primit efectiv suma de 15.000 de euro, inculpatul Gheorghe Dumitru fiind ajutat, in acest sens, de inculpatii Cerbeanu Gheorghe, judecator la Tribunalul Valcea, si Bucur Gheorghe, notar public (fost magistrat). In cursul lunilor octombrie - noiembrie 2007, inculpatul Gheorghe Dumitru a remis mai multe bunuri (bauturi alcoolice, vin si whisky) inculpatului Bucur Gheorghe pentru ca acesta, prin influenta pretinsa asupra unor magistrati, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, sa-i determine pe acestia sa intervina asupra membrilor Comisiei de examinare in scopul promovarii examenului in functia de conducere vizata. Acest demers al lui Gheorghe Dumitru a fost inlesnit de inculpatul Cerbeanu Gheorghe.

In urma concursului, Gheorghe Dumitru s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru promovarea in postul de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti.

2.De asemenea, in cursul lunii noiembrie 2007, inculpatul Guli Sterian, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Urziceni, candidat pentru promovarea in functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prin intermediul inculpatului Cojocaru Eugen, a obtinut de la inculpata Ghita Georgeta Gabriela, presedinta Comisiei de examinare, o parte din subiectele concepute pentru examenul scris al candidatilor ce urma a se desfasura in data de 25 noiembrie 2007. In concret, inculpata Ghita Georgeta Gabriela a pus la dispozitia inculpatului Cojocaru Eugen informatii strict confidentiale, continand o parte din subiectele pentru examenul in cauza, pentru ca acesta, la randu-i, sa le furnizeze candidatului Guli Sterian. In aceasta modalitate a fost dezavantajat celalalt candidat pentru functia respectiva, care nu a avut „sansa” sa beneficieze de un astfel de ajutor.

La finalizarea concursului, candidatul Guli Sterian s-a plasat pe prima pozitie la examenul pentru promovarea in postul de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Pentru recuperarea sumei de 15.000 euro pretinsa si primita de inculpatul Cojocaru Eugen, acesta a consemnat suma respectiva intr-un cont, la dispozitia D.N.A."

Comentarii

# hai sictir date 10 March 2014 15:15 -11

Saracii de ei ...... neste victime nevinovate.

# \"Marele\" avocat date 10 March 2014 15:31 +17

Un alt succes al \"marelui \" avocat Ion Cazacu.Cu el poti fi sigur ca dai bani multi si ajungi sigur la puscarie. Nu ne-ar mira sa umple iar ecranele televizoarelor si sa ne dea lectii de drept. Ce rusine! Cata impostura! In rest, bani sa fie ; ca prosti si naivi sa-l plateasca pe \"maestru\" sunt garla.

# VIKY date 10 March 2014 17:16 -11

Sat-i zic ca coana Ghita (aia grasa din poza) a fost avocata Irinei Jianu la Trofeul Calitatii, si grasa de Irina Jianu infunda la randul ei puscaria? Este cai dixtractiv?

# jimi date 10 March 2014 15:18 -12

HEII,  ACUM A INCEPUT JUSTITIA SA-SI FACA TREABA CU ADEVARAT.  SUCCESURI.

# Tepes - Vlad Tepes date 27 March 2014 16:24 0

@JIMI - aparent, DA doar ca... ATITA VREME CIT JUDECATORII CINTA TOTI ACEEASI MELODIE, JUSTITIA NU-SI FACE CORECT TREABA pt ca nu e independent si impartiala

# TITULESCU date 10 March 2014 15:18 +16

ASTA A FOST SINGURUL EXAMEN CU MULTA CORUPTIE DE LA I.N..M. ? Si restul au fost corecte ? Parca scria unul la comentarii ,,cate examene au dat fetele \'\' da asa este hotul neprins e negustor cinstit si mare act de justitie poate sa faca, adica nu ai tu 2 clienti in 7 ani de avocatura SAU ESTI JURIST SI CERI PROBA CU MARTORI IN RECURS dar esti de o inteligenta rara si te faci magistrat si examenul ala il iei de destept ce esti. LACRIMILE OAMENILOR CARE AU GASIT NUMAI NEDREPTATE IN JUSTITIE MI-AU MACINAT SUFLETUL SI NEDREPTATEA NU O FAC NICIODATA CEI CARE AU INTRAT CINSTIT INTR-O MESERIE CI CEI CARE AU INTRAT MURDAR CACI MURDARIA ATRAGE MULTA ,MULTA MURDARIE . Dar Ficior si Visinescu trebuie sa aibe si ei corespondenti in zilele noastre. Cu o floare nu se face priimavara,RESTUL EXAMENELOR CUM AU FOST ?

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 March 2014 15:39 +9

CE VA MIRATI???? doar gabriela ghita si/a pus semnatura pe dosarul cu FLOTA!!!!!!!!!!!! ce a facut morar???? a avut gabriela ghita EVENIMENTE CA SI MADAME PIVNICERU? (cu roata stinga spate de la masina pe careo conducea???) sa/si puna lumea si intrebarile acestea.O MARE MESERIASA ACEASTA GABRIELA GHITA si se stie ca nu/i iubesc FOARTE TARE PE PROCURORI,dar ma INCLIN CU RESPECT IN FATA EI!(cuvint de cod floor beams 43 section)

# unul din lumea cea mare date 10 March 2014 15:54 +4

MARE RESPECT SI PENTRU ONORABILA CIOCEA CA SI EA ESTE HARTUITA DE NAPIRCILE SI VIPERELE GUNOIULUI SI ACEASTA ONORABILA ARE SI COLOANA VERTEBRALA NU COLOANA SANITARA,FACE SI GREVA FOAMEI PENTRU (IN)JUSTITIA ROMANEASCA(cuvint de cod outboard wing box)

# VIKY date 10 March 2014 17:22 -13

madame pivnishieru na avut nicio eveniment cu roata masiniiii spate stanga ca masina era a lu nastase bombonel iar n0049 se stie ca umbla decat cu masini bune deci nici vorba de probleme cu roata masiniii stanga spate ca sa vazut la RTV ca putoarea sa plimbat fara rusine si fara probleme cu masina infractorului bombonel. 

# unul din lumea cea mare date 10 March 2014 17:36 +4

pentru viky//IMPARATIA CERURILOR A VOASTRA O SA FIE!!!!!! dupa perceptul ,,crede si nu cerceta,, eu am alte principii,prefer la IAD la cazanul cu smoala ca stiu destule.uite!!!!!!ce parere ai de faptul ca madame ghita a avut 2 accidente ultra dubioase !!!!!!sa/ti zic doar de unul, care a fost provocat de un sri/st in civil si pentru care o foarte mare bucata de vreme nu s/a vrut sa se dea relatii nici despre masina nici despre persoana!!!!cum ti se pare asta? cit despre roata stinga spate de la masina pivniceroaicei.....poate mai stiu si altii,de atunci nu mai conduce,tocmai ,,iesise cu masina ei din service,, sint convins ca trebuie sa mai fie persoane pe aici care eventual sa/ti confirme ce am sustinut eu cu stinga spate.IN REST CUM AM ZIS CREDE SI NU CERCETA!!!!(CUVINT DE COD inbord ribs)

# VIKY date 10 March 2014 17:44 -12

de unde sti asta, de la antena3 s-au de la tembeliziunea aia unde sa dus ciutacu i-mi scapa numele cum se cheama tembeliziunea? ca dece teintreb ca pentru ca asa am opservat ca face toti borfasii infractori -ba ca e politica nasuleala, ba ca basescu ia pus sa fure, ba ca morar e nustiucum ba ca macovei nare sapca si tot asa unu nusi recunoaste nemerniciiiile ceau adus tara asta in halul in care e dea trebuit iieu de scarbita so parasesc ca sa plec la munca la cules capsuni care sau facut fuarte bine anu asta.

# unul din lumea cea mare date 10 March 2014 18:04 +1

pentru viky// se facutara bine capsiunile?cu tva sau fara?

# Goe date 10 March 2014 15:49 -5

Deci au avut dreptate Papici si cu sinistra lui colega cand il avertizau pe Gheorghe Dumitru sa traga \"lozul castigator\" intr-un anume fel. Pentru ca altfel..... Faptul ca inculpatul a fost santajat de procurori n-a avut nici o relevanta la distinsele doamne de la ICCJ.   

# UN INOCENT date 10 March 2014 15:58 -10

Daca in 2008 spaga pentru functia de procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel era de 50.00 EUR, ma intreb cat este spaga pentru aceeasi functie in 2014. Daca personajul era dispus sa dea 50.00 EUR pentru postul de procuror general, veniturile lui ulterioare trebuiau sa fie fara numar. Faptul ca au ajuns in vizorul justitiei speram sa nu fie doar o reglare de conturi. 

# cucu bau date 10 March 2014 16:01 -12

D-NA Gabriela Ghiță, cu ocazia frumoasei zile de 8 martie, vă doresc \"La doi ani\"!

# obiectiva date 10 March 2014 16:12 +6

nimeni NU mai ia cu suspendare.....numai baSSescu !

# curiosul date 10 March 2014 16:16 -13

Dar Deliorga nu apare?

# Doru date 10 March 2014 16:18 -10

Chiar, ca nevinovati! :-* :-*

# examen date 10 March 2014 16:37 -11

Astia fraudeaza pina si examenele la INM, va dati seama ce este in alta parte? Nicaieri in romanica nu sunt examene curate. Sa mai vorbim de examenele  la baroul lui nea florica?

# Hipster date 10 March 2014 16:48 -9

Este o reusita! Magistratii care au facut rele, suporta consecintele! Iata ca au apus vremurile lui \"ta******\" in care magistratii erau niste dzei, fiind asigurati ca sistemul ii protejeaza potrivit proverbului: corb la corb nu scoate ochii! Uite ca incepe sa se miste treaba! 

# VIKY date 10 March 2014 17:24 -5

FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE! FELIX LA PUSCARIE!

# Meteorolg de serviciu date 10 March 2014 17:38 +6

Cu putin timp in urma acest Basescu spunea ca productivitatea muncii in Romania e mica si de aceea nu avem crestere economica si nu atragem investitori straini , acum imi dau seama de ce avem crestere economica si atragem si investitori straini ca la PUSCARIE a crescut mult productivitatea muncii . URA URA URA URA TRAIASCA PARTIDUL NE-AM DEPASIT PLANUL SI ASA CA NE LUAM SALARIUL SI ACORDUL CU CARE AM DEPASIT PLANUL INPUS .URA URA URA URA ASA SE EXPLICA BUNASTAREA DIN ROMANIA , SUNT INDIGNATA SA VAD OAMENI ASA ZIS INTELIGENTI CUM V DATI VOI ASA ZIS MAGISTRATI DIN ACEST SECOL CA VA BUCURATI CAND COLEGII VOSTRI SUNT BALACARITI SI BATJOCORITI CU PROBE FALSE SI TOT FELUL DE INSCENARI ,RUSINE SA VA FIE ASA ZIS MAGISTRATI SE VEDE CA ATI FACUT STUDIILE LA \"\"FABRICELE PRIVATE DE LA UNIVERSITATI \"\" SI ASA A CRESCUT PIB-UL ROMANIEI CU VOI , RUSINE RUSINE MAGISTRATI PESTE NOPATE FACUTI UNII DINTRE VOI NICI NUMAI STITI UNDE ATI TERMINAT STUDIILE . RUSINE ////RUSINE////

# unul din lumea cea mare date 10 March 2014 18:07 +2

pentru meteorologul de serviciu//ura,ura din sufletele noastre?

# Meteorologul de Serviciu date 10 March 2014 18:35 0

URA URA ESTE DE LA PARTIDUL COMUNIST CA NU E NICI O DIFERENTA NU ASA STRIGAU CEI CARE NE CONDUC ACUM ASA ZIS DEMOCRATI , LIBERALI ETC... CAND ERAU FELICITATI IN SEDINTELE DE PARTID CU REALIZARILE SI EI RASPUNDEAU CU ::URA URA URA TRAIASCA PARTIDUL

# unul din lumea cea mare date 10 March 2014 18:51 +2

pentru meteorologul de serviciu//stiu meteorologule am trait acele timpuri ,dar nu m/am abtinut sa nu ma joc cu cuvintele,banuiesc ca de la tine/i semnul verde semn ca apreciezi humorul,si asta/i apanajul celor inteligenti!(cuvint de cod section 47)

# TRAIASCA COMANDANTUL SUPREM, MARIA -SA BASESCU !!!! date 10 March 2014 18:35 +2

La puscarie cu banditii, Unicule Comandant si Tatuc Basescu ! La bulau cu procurorii si cu judecatorii hotomani, pe viata sa primeasca, mama lor de banditi ! Traiasca DIICOT, Traiasca DNA, Traiasca Comandantul Basescu 1000 de ani in pace si prosperitate ! Uraaa !!! Ura !!! Ura !!!

# unul din lumea cea mare date 10 March 2014 18:56 +2

pentru TRAIASCA COMANDANTUL SUPREM, MARIA -SA BASESCU !!!!// ba!!! tu/l facusi pe neterminatul asta ca pe marele reich!!esti fraier!!!!! nu ai aflat ca nici un imperiu nu dainuieste ci se destrama!!!!!!!!!! poate doar imperiul chinez a supravietuit pina in zilele noastre,hmmmm parca cam seamana gunoiul cu imperiu chinezesc!!!(cuvint dde cod taxi turn off light)

# avi BI oarecare date 10 March 2014 19:35 -6

Doamna adjunct, mai ştii ce ai zis când chefuiai cu Monica Macovei la Neptun pe banii mafiei avocaturii ? ,,Bota nu mai scapă, i-am deschis (înscenat) 54 de dosare penale !\"

# Avocatul31 date 10 March 2014 20:42 +4

Stanciu si compania isi fac campanie electorală,intr-o perioadă in care Romania a fost devalizată peste 20 de ani si a fost excrocată ca o femeie neajutorată de toti penalii,care au imprumutat-o si bagat-o la amanet,pe cateva zeci de ani,tarziu s-a trezit d-na Stanciu să zic asa,pentru noua ei ordine de idei,îi dau 20 de ani de tinerețe,nu îi mai pot spune babă.Ar trebui să înțeleagă măgărița că escrocii,cu Basescu in fruntea celor care nu respectă legile,nu au voie să își bată joc de Justitie,ei fiind paraleli cu Statul de drept si potentialul cetațenilor...Dar cu o floare nu se face primăvară,deocamdată NCP face ca termenele de judecata sa fie si mai indelungate,iar pentru ca magistratii sunt ingramaditi,prosti gramada,unii precum m-dame Haineală nici nu stiu sa-si scrie numele,si profită de pasivitatea Inspectiei Judiciare-intelegand gresit independenta justitiei-fac in continuare bataie de joc de oameni.

# balbeck date 10 March 2014 21:27 +2

Cei care isi iau avocati sunt niste prosti.....cred ca e aparare mai buna sa te duci fara avocat.Ii dezarmezi pe toti.Le spui sec: vreau la puscarie.... Judecatorii s-au saturat de Cazacu,Mateut,etc.....nu le mai vad mutrele si gata.Poate ca ai sansa ca sa iei cu suspendare daca esti sincer si nu ai avocat. Concluzia e ca daca ai avocat ajungi la inchisoare......alta metoda mai exista?Asta a ajuns sa fie Romania.

# ockiu date 10 March 2014 22:57 -7

:eek: ihaa ce lista - procurori, judecatori ... nice. 

# CEDO date 11 March 2014 00:21 +1

Asta i dosarul in care președintele o zis ca s santajisti procurorii de caz ? CEDO vs. Romania?? 

# Ma intreb cum stabileste un jude date 11 March 2014 11:21 +2

anii de puscarie ce ii pune in sarcina unui condamnat. Prin ce este aparata ordinea de drept daca avocata Gabriela Ghita merge la puscariie ? Nu era de ajuns ca era condamnata penal si risca excluderea din profesia de avocat ? Cred ca s-a trecut in extrema cealalta si oamenii sint distrusi in totalitate de justitia penala a lui Basescu si nu doar pedepsiti.

# VIKY date 11 March 2014 12:00 -11

ai dreptate imi place cum gandesti se vede ca esti fuarte destept. si ei achiesez la logica ta mergand chiar si mai departe pe campii eu fiind de parere sa nu se mai dea cu puscarie in nici un caz fie el cat de criminal adica ieu zic ca chiar si in caz de crima sa stea criminalul liber cai suficient cai condamnat penal si sa facut de rusine in colectivitate cu cazieru murdarit de noi sai mai vina sa scoata capu in lume. alfel in cazu in speta Ghita care tu zici ca RISCA excluderea din avocatura pe ce te bazezi co risca daca te gandesti la nastase care na fost ecsclus decat dupa a dooa condamnare si sa sti ca nici judecatoru costiniu din reteaua voicu na fost ecsclus inca din avocatura si sa mai sti ca nici judecatoarea aia beata nu este iecsclusa din avocatura si tot asa.

# unul din lumea cea mare date 11 March 2014 12:13 +2

pentru viky//comentariile tale agramate seamana al dracului de bine cu comentariile napircii koko.si cind comentezi tu culmea nu mai apare hai sictir ,koko,lily si alte aliasuri ale ei,napirca te uiti spre maidanele cu dragoste sa vezi cum se aduna lumea? (cuvint de cod radio altimeter)

# Pt Vicky date 11 March 2014 13:23 +4

Cind esti neinformata, e mai prudent sa nu fii si ironica. In cazul tau, ar fi fost mai inteligent sa te interesezi cum s-au desfasurat si urmarirea penala si judecata in cele 2 cicluri de judecata. Tot parcursul dosarului e plin de abuzuri, falsuri si incalcari ale drepturilor procesuale. In aceste conditii, pedeapsa cu executare apare ca hazardata, imbracind forma unui abuz dus pina la ultimele consecinte.

# Si apropo de INM date 11 March 2014 11:25 -1

Cred ca practica unui viitor magistrat ar trebui sa includa, obligatoriu, un stagiu de detentie de minim o saptamina intr-un penitenciar de maxima siguranta. Poate asa nu vor mai trinti a prost ani de puscarie in spatele justitiabililor ce ajung in fata lor in cauze penale.

# factor lex date 11 March 2014 19:13 -1

Numai asa ne apropiem de intrarea in normalitate. Fara masuri dure in aplicarea legii, efectul ar fi contrar, incurajator pentru cei aflati in functii si situatii susceptibile de acte de coruptie. Nu-i inteleg pe cei care se opun unei atare tendinte de agravare a modalitatii de sanctionare a actelor de coruptie, care, de facto, determina Romania sa fie o tara asimilabila celor din Africa. Foarte bine fac judecatorii ca tin cont de recomandarea Uniunii Europene de aplicare a unor sanctiuni dure si predictibile, in regim de detentie si de jurisprudenta unitara, nedivergenta pe infractiuni de coruptie.

# Jurisprudenta unitara si nedivergenta date 11 March 2014 19:52 +4

avea si Romania anilor 50 si 60. Si reprezinta cea mai neagra perioada din istoria justitiei din Romania. Severitate fara dreptate = arbitrariu. Asprime fara respectarea drepturilor procesale = abuz.

# Asprime fara respectarea drepturilor procesuale = abuz date 11 March 2014 19:55 +4

In plus, o asprime a pedepselor, aplicata la ordinul unei institutii europene, este o abdicare de la principiul independentei justitiei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva