18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PLICUL SECRET – Judecatoarea Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti le-a ascuns inculpatilor din dosarul ANRP existenta unui “plic lipit (secret)”. Trimis initial la Inalta Curte, plicul secret a fost redirectionat catre judecatoarea Tranca la o zi dupa ce instanta suprema si-a declinat competenta pe dosar. Anamaria Tranca a pronuntat condamnari grele, fara sa puna in discutie in vreun moment existenta plicului secret. Sa fi fost informari SRI facute pe protocolul cu ICCJ? (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 June 2019 12:17
Vizualizari: 11413

Iata cum inteleg anumiti judecatori sa faca justitie. Celebra judecatoare Anamaria Tranca (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, detasata in prezent la CSM, le-a ascuns inculpatilor dintr-un dosar pe care l-a solutionat existenta unui plic secret, despre care nimeni, in afara de ea probabil, nu stie ce continea. S-a intamplat in dosarul ANRP in care judecatoarea Anamaria Tranca a dispus pedepse grele, condamnandu-i pe fostul sef ANI Horia Georgescu si pe avocata Ingrid Mocanu la cate 4 ani inchisoare cu executare, iar pe fostul deputat PNL Theodor Niculescu la 9 ani inchisoare cu executare, toti trei primind condamnarile in calitate de fosti functionari ANRP. Un dosar in care in mod ciudat Tranca a aruncat cu anii de puscarie, fara sa se constate vreun prejudiciu. Mai mult, intr-o speta similara, cea in care vizata este Alina Bica, Inalta Curte a dispus achitari pe linie pentru functionarii ANRP.


Revenind la plicul secret, existenta acestuia a fost descoperita de avocata Ingrid Mocanu in dosarul disciplinar al judecatoarei Tranca deschis in urma unei plangeri facute chiar de Ingrid Mocanu. Dosarul se afla in momentul de fata in instanta, dupa ce avocata Mocanu a atacat solutiai Inspectiei Judiciare care a spalat-o ca la carte pe Tranca.

Plic lipit (secret)” venit de la ICCJ

Mentiunea despre plicul secret primit de Anamaria Tranca, ascuns inculpatilor pe care ii judeca, se regaseste in fisa Ecris a dosarului ANRP. Astfel, la sectiunea “Documente in dosar” pe langa rechizitoriu, adrese si procese verbale apare si un “plic lipit (secret)”. Concret, in fisa dosarului se precizeaza: “primit 1 plic lipit (secret) – predat la Complet la ora 10,10”. Plicul a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti in data de 27 mai 2015, cand inculpatii se aflau in arest, iar emitentul este Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi facsimil). Practic, plicul a venit de la ICCJ la CAB dupa ce in 26 mai 2015 (deci cu o zi inainte ca plicul sa fie inregistrat la Curtea de Apel) Inalta Curte isi declinase competenta pe dosar in favoarea Curtii de Apel Bucuresti. Ceea ce inseamna ca initial plicul secret fusese adresat judecatorilor de la ICCJ.

Informare SRI in baza protocolului cu ICCJ?

Pe langa faptul ca acest plic a fost ascuns de judecatoarea Anamaria Tranca inculpatilor din dosar, aspect extrem de grav, evident ca se ridica poate cea mai importanta intrebare. Si anume: ce continea plicul secret? Desigur, nimeni nu poate oferi un raspuns cu exceptia judecatoarei Anamaria Tranca, presupunandu-se ca aceasta l-a deschis.

Exista insa o certitudine. In plicul secret nu se aflau nici interceptari, nici date despre identitatile reale ale unor martori protejati. Iar asta intrucat dosarul ANRP nu a fost facut cu interceptari si martori protejati.

Tocmai de aceea, ne intrebam: sa fi fost vorba despre un plic galben venit de la SRI, cu informari despre inculpati? Mai ales ca plicul secret a fost initial trimis la ICCJ, instanta care avea protocol cu SRI. Oricum, trimiterea plicurilor in instante a fost o practica des utilizata in anii de glorie ai Binomului “DNA-SRI”. Ne amintim, spre exemplu, cum procuroarea DNA Gabriela Popa a incercat sa-i dea in timpul sedintei in care se cerea redeschiderea unui dosar al vicepremierului Paul Stanescu un plic galben, cu precizarea ca este doar pentru informarea sa, nu si a apararii (click aici pentru a citi). Sau cum judecatorul ICCJ Stfean Pistol i-a informat pe avocatii si inculpatii din dosarul licentelor Microsoft ca a primit un plic de la DNA (click aici pentru a citi).


Comentarii

# Ioan Barbatei date 4 June 2019 12:34 +19

TRANCA, TARCEA, PIRLOG... PARK SINT NUME CONSPIRATIVE!!!

# gelu date 4 June 2019 13:46 +8

Asta se intampla pentru ca PSD si Alde n loc sa duca lucrurile pana la cap au tot batut pasul pe loc pana cand SRI l-a arestat pe Dragnia. Din feb. 17 cand impielitatul a iesit in geaca rosie la Universitate acesta trebuia suspendat de urgenta concomitent cu aducerea in matca normala a Jistitiei si SRI. Taricenau s-a opus lasandu-l pe nemtalau sa-si faca de cap si acum partida e pierduta. Alegerile euro-parlamentare au fost furate, Veorica a pus PSD pe tava SRI iar la SIIJ se pregateste sa devina sef procurorul militar care a facut plangere penala Jandarmeriei in urma protestului din 10 August.

# Ioan Barbatei date 5 June 2019 16:29 +1

Ne meritam soarta... PORC-urorul pilog, kovesi, tarce-parcea, livia stanciu, onea, negulescu,elita bihor, brasov, timisoara, suceava... ADEVARATA INCHIZITIE!!! MAI LIPSESTE ARDEREA PE RUG...

# Injustitie date 4 June 2019 14:20 +6

Eu zic asa: ÎCCJ , Curtea Apel Bucuresti și celelalte, să judece exclusiv pe baza de PLICURI ( galbene, Secrete), Codurile sa le predăm la centrele de reciclare maculatură. Ajunge Statul Paralel, SRI -isti gen Armanu LIVIU detasat la instituția publica Antifrauda Fiscală Suceava ( chipurile retras dar trimis acum :lol: manager la HOLZINDUSTRIE Schweighofer( ce fraieri dacă puteți crede așa ceva), ptr că atunci cand era inspector detasat la Antifrauda Suceava a controlat Holzindustrie și n-a descoperit nimic, cu protocoale care în fapt au avut și au rol conspirativ, etc ASA se face injustiția, cu plicuri și note informative, cu infiltratii securității în diverse locuri, ce probe, astea-s utopii.

# Gilu date 4 June 2019 16:15 +3

Daca avea culoarea galbena , ne putem clar imagina in ce situatie se aflau impricinatii ...Numai prostii si rau- intentionatii , mai cred in " indepedenta " asa zisei justitii ...

# Evident ca sunt necalificatii aia de la SRI implicati date 4 June 2019 16:43 -1

De ce-i platim astronomic , chiar nu inteleg . Dragnia , cum e la beci ? Ai crezut ca o dai la pace cu sistemul securist ? Toata lumea normala la cap ti-a zis sa tai bugetul viermalailor de acolo , tu destept l=ai marit ! Sper sa stai ani buni acolo , sa-ti iasa rahatul din cap. Tu cu planul tau de guvernare te vei sterge cand mergi la ******-ul turcesc, oaie. Taricescu al reptilian destept : "votati-ma, votati-ma : m-am sucit , o dau la pace cu Securitatea " sa vezi cati ani de puscarie vei face fraiere . :-* Plesoianu presedinte !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva