24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACELASI MODUS OPERANDI – Procurorii care au navalit peste elevi la Liceul Dimitrie Bolintineanu au semanat teroare si printre bolnavii de cancer. Sute de pacienti, unii aflati in faza terminala, au fost saltati din paturi pentru a fi audiati in dosarul “Retetelor false” de aceiasi procurori din cazul fraudarii examenului de bacalaureat, printre care purtatorul de cuvant al Parchetului Bogdan Staicu. Si atunci au fost emise mandate de aducere, fara ca in prealabil martorii sa fie citati

Scris de: Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print

8 July 2013 15:31
Vizualizari: 9968

Nu a fost pentru prima data cand trupa de procurori de la Parchetul Capitalei, care a dat iama peste elevii de la Liceul Dimitrie Bolintineanu emitand mandate de aducere pe numele copiilor fara ca acestia sa fie citati in prealabil, a apelat la o astfel de metoda. Aceeasi echipa de procurori a lucrat in mod identic si in dosarul “Retetelor false”, in care, in decembrie 2012, au fost trimisi in judecata noua medici si 20 de farmacisti pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, luare si dare de mita si spalare de bani, intrucat ar fi fraudat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu aproximativ 2.000.000 de lei.


In acest dosar a lucrat, potrivit unor surse, un colectiv largit de anchetatori, chiar daca in final rechizitoriul a fost semnat de doar trei procurori. Printre cei care au instrumentat dosarul s-au numarat si procurorii Ileana Adina Mocioaca, cea care a intocmit referatul privind arestarea preventiva a directoarei Liceului Dimitrie Bolintineanu, si purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei Bogdan Staicu (foto). Procurorii din dosarul "Retelor false" au abuzat de proceduri poate chiar mai mult decat in cazul elevilor de la Dimitrie Bolintineanu. Dupa cum reiese din actele de urmarire penala, procurorii de la Parchetul condus de Remus Budai au audiat cateva sute de pacienti, majoritatea dintre ei fiind bolnavi de cancer sau diagnosticati cu schizofrenie. Multi dintre ei au ajuns insa la audieri, cu escorta, insotiti de politisti, dupa ce procurorii au emis pe numele lor direct mandate de aducere, fara ca in prealabil oamenii sa fi fost citati. Aceste aspecte ne-au fost confirmate de avocati care au asitat parti in dosar si care au ramas siderati de faptul ca unoo bolnavi de cancer, aflati in faza terminala, au fost adusi cu mandat de aducere, politisti si ambulanta, la audieri.

Pe de alta parte, trebuie spus ca aceeasi procurori de la Parchetul Capitalei par sa aiba si cunostinte medicale, fiind capabili sa recomande tratamente pentru cancer. Spunem asta in conditiile in care inculpatilor le-a fost imputat faptul ca au prescris pacientilor medicamente mai scumpe, si nu cele mai ieftine de pe piata. Asta desi medicamentele prescrise aveau o eficienta mult mai mare.

Procuroarea Ileana Adina Mocioaca a fost evidentiata de Laura Codruta Kovesi pentru merite deosebite

Unul dintre procurorii din dosarul fraudarii examenului de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu este Ileana Adina Mocioaca. Intrata in magistratura in 2002, initial, aceasta a fost judecatoare la Judecatoria Orsova, activand apoi la Judecatoria Constanta si la Judecatoria Sectorului 2 din Bucuresti. Potrivit Jurnalul National, in 2006, Ileana Adina Mocioaca a devenit procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind apoi transferata pentru putin timp la DNA, la propunerea lui Daniel Morar.

Interesant este ca in 2010, cu ocazia Zilei Justitiei, Ileana Adina Mocioaca s-a numarat pe lista cu procurorii evidentiati de Procurorul General al Romaniei de la acea vreme, Laura Codruta Kovesi, pentru mertite deosebite “in activitatea profesionala, rezultate din instrumentarea unui numar mare de cauze, un numar ridicat de rechizitorii, cauze complexe sau cu impact in comunitate”.

CSM se face ca nu vede abuzurile de procedura. Tiberiu Nitu se ascunde in spatele independentei procurorilor: “Nu se pot efectua in acest moment verificari, deoarece un astfel de demers ar putea reprezenta o imixtiune in activitatea procurorilor, de natura a afecta independenta acestora”

Revenind insa la descinderile de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, observam ca pana in momentul de fata nu a existat nicio reactie oficiala a Consiliului Superior al Magistraturii, desi abuzurile au fost reclamate public de zeci de elevi si parinti. Deocamdata, doar Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, a solicitat, de ochii lumii, clarificari in legatura cu evenimentele de la Dimitrie Bolintineanu, insa acestea privesc doar aspectele contradictorii prezentate in spatiul public. Asta intrucat, potrivit unui comunicat al Ministerului Public, nu s-ar putea face, chipurile, verificari in momentul de fata, pentru a nu se afecta independenta procurorilor: “Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat conducerii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti clarificari cu privire la aspectele prezentate in spatiul public ca fiind contradictorii, in cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti. Referitor la modalitatea de efectuare a unor acte de urmarire penala, nu se pot efectua in acest moment verificari, deoarece un astfel de demers ar putea reprezenta o imixtiune in activitatea procurorilor, de natura a afecta independenta acestora. Numai dupa adoptarea unei solutii poate fi analizata oportunitatea efectuarii unei verificari, prin procurori anume desemnati, cu privire la eventuale incalcari ale normelor procedurale sau a sesizarii Inspectiei Judiciare”.

Comentarii

# circ mediatic date 8 July 2013 17:06 -29

Lasand la o parte circul mediatic marca antene&luju pe micutii spagagii ii mai audiaza cineva ?

# Adrian date 8 July 2013 21:05 +20

Dacă sunt mici, da. Dacă sunt mari(Blejnar, Duță, alții ca ei și cu voia dumneavoastră, Băsescu) categoric nu. Cu putin efort intelectual, chiar și un răspândac băsist ca tine poate înțelege că atâta timp cât justiția va depinde, în toate structurile ei, de leprele promovate de Monica Macovei și Băsescu Traian, marii șpăgari pot fura liniștiți,  

# Ezoteric date 9 July 2013 01:28 +8

Da pe ma ta cand o audiaza ? Sa vedem cu cine te a facut. Ca esti asa de corect,ca meriti sa soliciti audieri ! Auzi,da o carte cand mai citesti si tu ? Sau poate un film ? Sa iti mai treaca ura asta ancestrala...

# hunter date 8 July 2013 17:13 -12

Ponta a realizat gafa si se intalneste cu STROE sa stabileasca cine este vinovat . ancheta ministrului a constatat ca interventia politiei a fost perfect legala . singurul sanctionat , purtatorul de cuvant pentru o gafa , regretabila . cum il spala STROE pe PONTA de gafa facuta ?

# Ursu\' date 8 July 2013 21:27 +6

Încearcă să schimbi ordinea cuvintelor și în acest fel, poate fraza va căpăta sens. Eu cred că tu nu ești vânător...

# Ezoteric date 9 July 2013 01:35 +4

Invariabil,totul e legal,atunci cand e vorba de militie,securitate si procuratura. Oare astia or fi gresit vreodata ? De recunoscut,nu le sta in caracter,sa ii ghiceasca altii,nu se poate,ca ei se controleaza numai intre ei ! Legile nu se pot schimba,ca li se afecteaza independenta. Dar ce se va face,ca ei au devenit independenti fata de po******tia impotriva careia ei lupta cu atata ura. Ma intreb,domna procuror de ce isi ascundea fata de camere ? Daca e asa corecta,de ce ii e rusine ?! Ca e procuror ? Pai si premierul e procuror ! Deci,de ce le place lor anonimatul,daca sun asa corecti ?

# Istratie date 8 July 2013 17:14 -8

Dacă mandatele au fost emise în vederea aducerii unor invinuiți *nu broblem*

# Nastratie date 8 July 2013 21:39 +12

În principiu, ai dreptate, însă acești elevi nu \"era\" învinuiți, deci e  \"problem\".

# Jeguri date 8 July 2013 17:26 +23

Daca au torturat psihic bolnavii de cancer si au saltat cu mandat de aducere fara citatie in prealabil suferinzii avand calitate de martori...atunci singura pedeapsa pentru procurori este tortura fizica, alta masura disciplinara sau penala nu este de ajuns.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 8 July 2013 17:29 +8

nenorocitii dracului de napirci si vipere,sper sa va vad linsati si lapidati in piata si nu singuri ci impreuna cu familiile voastre de napirci si vipere caci ce naste din pisica soareci maninca vorba romaneasca,trebuie sa va piara saminta nenorocita de mincinosi si infractori.si nu sa fiti doar voi ci si gunoiul de la cotroceni caci el v/a dat mina libera si sa fie cu voi si nemernicul de prim ministru caci din voi se trage.asa sa dea dzeu ,caci trebuie sa aveti o pl;ata pentru toate nenorocirile pe care le/ati facut in numele dreptatii nedrepte pe care voi ati nasito!!

# unul din lumea cea mare date 8 July 2013 21:28 +8

uitativa la napirca din poza ,ce incredere sa ai in aceasta napirca care numai dupa fata lui de lolok si bolek iti dai seama ca minte si ca/i si tembel pe deasupra. pierirrea/i in chinuri si tu si familia ta si cuibul tau de napirci

# unul din lumea cea mare date 8 July 2013 21:29 +2

uitati/va(erata

# rasvan date 8 July 2013 17:35 +22

Cele doua ore, cat au fost tinuti elevii impotriva vointei lor se cheama sechestrare de persoana. Parintii ar trebui sa-i dea in judecata pe politisti si pe procurorii de la liceu.

# Q\'s date 8 July 2013 19:39 +14

Inteleg ca acest asa zis Minister Public ( sanchi : este de fapt Ministerul Terorii si Nerespectarii procedurilor )este subordonat Ministerului Justitiei dar , \" Cazacioc \" asta este tot procuror , ce sa-i ceri ?! Apropo , mai exista : Avocatul Poporului ?? . Eu cred ca tot parlamentul poate modifica legile astfel incat sa fie mult mai simplu si mai usor trasi la raspundere toti acei care abuzeaza de functii din parchete, servicii secrete , politie . HAI DATI O PILDA DE ATASAMENT FATA DE POPOR SI CONVOCATI URGENT O SESIUNE EXTRAORDINARA PE ACEASTA TEMA !

# Ortodoxu date 8 July 2013 19:40 +13

Cum se poate emite mandat de aducere,fara a fi citat in prealabil? Asta-i pe sistemul intai trag si apoi somez!

# catolicul date 8 July 2013 19:45 -10

citeste codul.

# Luteranu\' date 8 July 2013 21:14 +7

Codul lui da Vinci, Morse, deontologic sau rutier? Zmei ca tine...

# muhaha date 9 July 2013 01:12 +5

CPP art 183, nu zice ca martorii pot fi adusi cu mandat de aducere, fara a avea anterior citatie. Acum citeste-ne tu codul .... ala al tau Sau citatia , a fost atunci cand politistii trageau de elevi sa vina la politie, si urma mandatul , daca nu aparea media ?

# Adrian date 9 July 2013 07:13 +4

Chiar nu sa poate face nimic? Am inceput sa ma simt prizonierul unor structuri gen CCR,CSM, etc. Cum este posibil ca o mana de oameni sa isi poata bate joc de o natie intreaga? Ce fac juristii? Cum asigurau procurorii audierea \"deindata\" a catorva zeci de elevi? Ce pateste procurorul care nu ii respecta drepturile \"justitiabilului\"? Ce patesc cei care il apara pe respectivul procuror? Am vazut ,prin presa, privatizari \"ciudate\", contracte dubioase in care manageri, primari si alti \"factori de decizie\" se ascundeau dupa o deciziile de AGA sau consilii de tot felul. Nu am auzit sa fi trimis cineva autobuzele dupa acele consilii. Din acele multe ONG-uri care se formeaza \"societatea civila\" si sunt reprezentate in CSM nici unul nu a trimis un avocat care sa incerce dezamorsarea conflictului, care sa fie alaturi de \"civilii\" elevi, parinti sau chiar politisti. De ce reprezentarea se exercita intotdeauna in interesul reprezentantului si niciodata in cel al reprezentatului.

# Adrian date 9 July 2013 07:51 +4

Imi cer scuze pentru punctuatie, dar acum cand m-am mai calmat nu mai pot face nimic. Ar trebui , totusi, sa regasim liantul dintre membrii societatii. Am vazut politisti caracterizati drept calai, pe care eu ii vad victime. Ei ,vorba lui nenea Iancu, erau mana nu vointa. \"Vointa\" insa, poate fi supusa, interesului general, doar de catre juristi. Nu am studii juridice, insa m-am saturat de statutul de victima si astept trecerea, macar partiala, a disputelor juridice, de pe acest blog, din planul teoretic, in cel practic.  

# obiectiva date 9 July 2013 08:07 -1

e ceva USUAL....asa au facut si cu medicul de la BT din 2011, a venit politia si i/a ridicat de acasa, din spitale pe pacienti...multi au murit intre timp, nici nu au apucat sa vina la proces...au ramas la dosarul format din 20 de tomuri, 5000 de file, decizii ORIGINALE de pensionare, SEMNATA SI PARAFATE DE ALTI MEDICI, nu de cel INCULPAT, DOSARELE MEDICALE IN ORIGINAL, puse de porcuror MIHAI MIHAELA, promovata imediat, in 3 zile, de la condamnare, de kovesi, ca PRIM PORCUROR.....DISTRUG VIETILE OAMENILOR LA COMANDA POLITICA.....ASTEPT JUSTITIA IMANENTA !!! STOP !

# ion date 8 July 2013 19:48 -9

sunteti penibili!

# roberta date 8 July 2013 21:30 +4

ioaneeeeee.....Keep Calm !

# stupid people date 8 July 2013 23:02 0

tara de spagari, ar trebui dusi cateva milione de hoti din tara asta cu autobuzele la jilava ... 

# Dora date 9 July 2013 08:20 +7

Eu zic sa incepem sa facem un tabel cu cei care trebuie dusi la Julava :1.Basescu,2.Udrea,3.Videanu,4.Duta,5.Blejnar,6.Tu,ca sa nu ramana nici acolo fara sustinatori si pupincuristi.

# Ezoteric date 9 July 2013 01:40 -7

Sa mori tu ?! Si sa ramai tu,stupid people,cu ma ta ,care e permanent gestanta ?! Pai de ce s au mai facut asociatiile de vanatoare,daca nu pt voi ?!

# obiectiva date 9 July 2013 08:11 +1

ei, acu`, mai vreti INDEPENDENTA PORCURORILOR ????? e bine, domle ponta, e bine sa modifici Constitutia si sa ii faci INAMOVIBILI SI PE PORCURORI ?????? ti/o vota poporul roman Constitutiunea voastra de ******t cand te vei spanzura tu cu matele lu` satana !!! DIXIT !! PS.... eu cred ca JUDECATORUL Adrian Neacsu si/a cumparat LIBERTATEA fiind OBLIGAT SA LUPTE PE FACEBOOK PENTRU INDEPENDENTA PORCURORILOR......

# obiectiva date 9 July 2013 08:14 +3

eu zic sa ii punem sa jure cu mana pe Biblie, si pe judecatori, si pe porcurori, si pe politisti, CA NU AU COPIAT NICIODATA.....nici l ascoala, nici la BAC, nici la examene in fac, nici la licenta.....si cine jura stramb , sa il trazneasca Dumnezeu pe loc....

# Adrian date 9 July 2013 13:24 +3

Numai comuniștii anilor \'50 condamnau categorii sociale.  Nu pot fi de acord cu înfierarea colectivă. Mai rotea Băsescu cele câteva uscături, dacă erau toți la fel? Sunt destui cei care au supărat \"stăpânirea\", ca exemplu cel care a deschis cazul \"Alro\", închis de un nene adus din provincie, deoarece procurorii din București \"nu prezentau garanție\". Inamovibilitatea procurorilor este o calitate necesară procurorilor corecți. Lingăii sunt apărați de șefii lor și prin urmare nu au nevoie de garanția inamovibilității. Cam atât am înțeles eu. Pentru detalii suplimentare întrebați un jurist.

# obiectiva date 9 July 2013 14:18 +1

@Adrian, dar INAMOVIBILITATEA JUDECATORILOR exista de cand e lumea !!! ti se pare ca JUDECATORII respecta legea sau comanda politica ???? NU AVEM NICI O GARANTIE...doar pe alta lume !

# visu date 9 July 2013 08:23 +1

Mandatul de aducere este o institutie de procedura doar pentru opozabilitatea si operativitatea fata de terti a necesitatii anchetei. Ex. angajatul martor nu poate lipsi de la serviciu fara citatie dar daca urgenta anchetei o impune citatia este inlocuita de mandat. Nu trebuie tolerat insa, ca aceasta procedura(mandatul de aducere) sa lezeze libertatea si vointa persoanei, aceasta din urma putand sa refuze executarea sub sanctiunea doar a unei amenzi si nicidecum de a fi luat pe sus. Luarea pe sus cu mandat de aducere reprezinta un abuz daca persoana se opune sau refuza, adica da, infractiunea de abuz in serviciu deoarece politistul trebuia sa cunoasca acest lucru si sa intocmeasca doar un p-v de refuz iar daca magistratul este obstructionat in ancheta, sa aplice amenda pt refuzul concursului...

# TZUCALARII LUI CATALIN BOICU ,si ai VIORICAI (de onoare? date 9 July 2013 10:59 -6

Viitorul neamului nostru este in pericol ! Justitia este in pragul prabusirii ! FARA JUSTITIE SUNTEM PIERDUTI ! MAGISTRATI, FITI EROII ACESTUI NEAM ! VOI SUNTETI ULTIMII APARATORI AI NEAMULUI NOSTRU ! SALVATI-NE ! (asa cum ne-ati mai salvat de cateva ori in ultimul timp –FITI EROII ROMANIEI MODERNE ,LA FEL CA : MONICA MACOVEI , DANIEL MORAR CODRUTA KOOVESI , LIVIA STANCIU , DANILET, GHICA ..ETC . FITI EROI ! …FITI MANDRIA ACESTUI NEAM ! NU CEDATI !. NU CEDATI ! NU CEDATI ! Acum este momentul sa ne lamurim de partea cui sunt domnii Nitza si CAZACIOC sunt de parte MAFIEI SAU DE PARTEA POPORULUI ? DE PARTEA CUI SUNTETI DOMNILOR NITZA SI GAZACIOC ? NU VA TEMETI ! Acest regim va trece ! SI NASTASE SE CREDEA ZEU SI-A AJUNJ IN PUSCARIE ! Suntem in Uniunea Europeana! VRETI SA FITI DUMNEZEII , SI EROII ACESTUI NEAM ,SAU TZUCALARII LUI CATALIN BOICU ,si ai VIORICAI (de onoare )? Sa asteptati dezlegare …ca sa dati o sentinta ! Daca cedati acum ,VETI PLATI PESTE 2-3 ANI !

# teea date 9 July 2013 11:49 +4

Rusine lui Ponta ca face praf justitia prin ce oameni a pus ca sefi ca pret al coabitarii! Cazanciuc. Nitu sunt alte slugi mutante la fel ca Morar, Codruta, Alina, etc. Suntem un popor de rahat ca stam sa ne striveasca toti guvernantii de ani si ani de zile. Lipsa noastra de reactie e puterea lor!

# diogene ala cu lampa date 9 July 2013 12:14 -4

In tara asta-s numai prosti ? Chiar nu mai e nimeni intreg la minte in tara asta ? procurorii n-au NAVALIT ,CI AU ANCHETAT O FRAUDA INIMAGINABILA LA VOT (dupa estimarile preliminare 3,85 milioane de voturi ) si o frauda INIMAGINABILA LA BACALAUREAT (peste 35 %) !...“COPII “ sunt majori si responsabili , se pot insura , pot cumpara arme, pot conduce tancuri, avioane, masini ….acolo nu sunt copii ? Chestia cu bolnavii de cancer “este creatia exclusiva HASNAUA3 “….UN FALS ORDINAR! Dar cu impact emotional ! ….apropo…LU’JUfatalica spune drept tu esti tot hasnaua3 ?...palpezi si tu banii varanului, sau nu ? Sa nu minti ca-ti pica nasul ! MAI E VREUN CITITOR ATAT DE PROST INCAT SA NU INTELEAGA CA ESTE O ACTIUNE DE DIABOLIZARE SI INTIMIDARE A PROCURATURII …nu in favoarea “copiilor sau a “bolnavilor de cancer neajutorati “ ci in beneficiul direct al varanului si al mafiei care s-a trezit la conducere …”SI NU POATE FURA CAT AR VREA DIN CAUZA UNOR SCARBE DE PROCURORI “!

# lepra basescu cu cateii date 9 July 2013 12:56 +4

8) bulibasa basescu,borfasul o lepra cu gunoiele de procurorii securistii,pupincuristii :P :P :P sa ofticat hotul hotilor,ca am aflat adevarul cu i n s :D a fost demis excrocul cu 53% de 98% din popor restul sunt pupincuristii ai lui :cry: sa mora totii in chinuri mafiotii organizati in stat politienesc ca in ani 5o. :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva