10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Anchetele cu care Kovesi si Morar au dat iama in populatie in cazul referenumului au fost induse politic. Fraudele de la referendum sunt de doua ori mai putine decat la prezidentialele din 2009 (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 September 2012 18:34
Vizualizari: 5736

 

Intreaga operatiune de verificare a fraudelor comise la referendum, declansata de Laura Codruta Kovesi (foto) Procurorul General al Romaniei, si Daniel Morar, procurorul sef al DNA, nu a fost altceva decat o simpla diversiune, un circ indus politic. Prin trimiterea a circa 200 de procurori din poarta-n poarta, care sa verifice daca si cum au votat oamenii la referendumul din 29 iulie 2012, nu s-a vrut altceva decat confirmarea informatiilor eronate pe care presedintele Traian Basescu i le-a transmis adjunctului lui Hillary Clinton, Philip Gordon, potrivit carora la referendum, 25% din voturi au fost fraudate. Ca au fost niste anchete cu iz politic, menite sa arunce dubii asupra modului in care s-a desfasurat referendumul, reiese din insasi analiza datelor oficiale furnizate de PICCJ. Astfel, numarul cauzelor penale inregistrate cu ocazia referendumului din 2012 este de doua ori mai mic decat cele de la prezidentiale din 2009.


632 de dosare la referendumul din 2012 – 1360 dosare la alegerile din 2009

La referendumul din 2012 au fost inregistrate 632 de dosare penale, asa cum a informat Ministerul Public, la alegerile din 2009, numarul acestora a fost mai mult decat dublu. Mai exact, este vorba despre 1360 de cauze, la doar cateva din parchetele din tara. Atunci insa nu s-a facut niciun fel de zarva, procurorii nu au mers din poarta-n poarta si nici nu au hartuit oamenii, intrebandu-i daca si cum au votat. A fost o simpla ancheta, asa cum se intampla mai de fiecare data cand au loc alegeri, care, dupa cum se poate vedea din statisticile prezentate de Lumeajustitiei.ro, s-a finalizat cu trimiterea in instanta a doar sase dosare.

Prezentam in continuare situatia dosarelor penale intocmite cu ocazia alegerilor prezidentiale din 2009:

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi:

-Dosare inregistrate – 67

-NUP – 54

-SUP (181) - 6

-Rechizitorii – 1

-Declinate/Preluate – 6

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti:

-Dosare inregistrate – 344

-Solutionate – 341

-Declinate – 3

-Rechizitorii – 1

-SUP – 2

-SUP (181) - 11

-NUP – 314

-Conexari/Declinari – 3

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov:

-Dosare inregistrate – 44

-SUP – 4

-NUP – 36

-Rechizitorii – 1

-Conexari – 2

-Clasari – 1

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu Mures:

-Dosare inregistrate – 20

-SUP – 1

-NUP – 19

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti:

-Dosare inregistrate – 361

-SUP (181) - 2

-SUP – 2

-NUP – 357

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova:

-Dosare inregistrate – 85

-SUP – 12

-NUP – 72

-Declinare – 1

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau:

-Dosare inregistrate – 38

-Declinate – 2

-Rechizitorii – 1

-NUP – 34

-Conexari – 1

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia:

-Dosare inregistrate: 58

-Solutionate - 57

-NUP – 47

-SUP – 1

-SUP (181 ) - 1

-Rechizitorii – 1

-Conexari – 3

-Clasari – 4

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti:

-Dosare inregistrate – 38

-SUP – 2

-NUP – 32

-Conexari – 4

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava:

-Dosare inregistrate – 71

-Solutionate – 43

-Nesolutionate – 2

-NUP – 29

-SUP – 6

-IUP – 1

-Declinari – 22

-Conexari – 4

-Clasari – 7

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara:

-Dosare inregistrate – 27

-Solutionate – 27

-NUP – 25

-IUP – 1

-Clasari – 2

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj:

-Dosare inregistrate – 31

-Solutionate – 31

-NUP – 28

-SUP – 2

-SUP (181) - 1

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta:

-Dosare inregistrate – 69

-Solutionate – 69

-NUP – 65

-SUP – 1

-SUP (181) - 3

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati:

-Dosare inregistrate – 88

-Solutionate – 88

-NUP – 80

-SUP (181) - 1

-Declinari – 3

-Conexari - 1

-Clasari – 1

-Rechizitorii – 1

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea:

-Dosare inregistrate – 19

-Solutionate – 19

-NUP – 18

-SUP (181 ) - 1

* Cititi aici statistica oficiala a PICCJ despre numarul dosarelor de la prezidentialele din 2009

 

 

Comentarii

# pakypara date 24 September 2012 20:32 +11

PROBABIL CA CELE CARE AU PRIMIT NUP AR FI TREBUIT SI ALEA ANCHETATE.ASA CA S-AU REZOLVAT DOAR CELE MAI PUTIN GRAVE SI CA SA NU SE FACA DE RIS NU AU DAT PUBLICITATII REZULTATELE.

# lala date 25 September 2012 16:30 +1

Calvarul unei mame care este supusa abuzurilor de intitutiile statului roman. Ce poate face un judecator din Iasi cu mama sa? Ajutat bineinteles de colegii din justitia ieseana!                        http://www.iasitvlife.ro/stiri/o-ieseanca-obligata-sa-stea-la-socola-din-cauza-copiilor-care-se-cearta--2422.html

# AntiCiorduta date 24 September 2012 23:12 +18

Mai aveti nevoie de dovezi sa demonstrati ca aceasta plagiatoare jenanta a fost si este o sluga umila? Este o hoata care s-a bucurat de trese si de laudele unor lingai care o inconjoara!

# DOREL date 25 September 2012 09:42 +10

Daca ar avea ceva minte, Laura Kovesi, Morar, Papici, Tulus, Bocsan, Volintiru, Claudia Rosu, Iorga Mihaela, M + I Alexandru, Marius Iacob s.a. si-ar pune ceva in ghips, cu cat mai repede, cu atat mai bine ! Dupa aia, n-au decat sa-l ia in brate pe "am fost un dobitoc" ! Parerea mea ...

# Normalitate anormala date 25 September 2012 02:09 +18

Intr-o tara normala Kovesi si morar cu tot ceea ce au facut erau terminati fara drept de apel.Asta intr-o tara normala.In tara lui Basescu, caci romanii nu au tara, se intimpla ca cei doi legiuitori sa faca legea dupa placul stapinului.La urma noi ne plingem pe forum ca au intrecut masura.Plingem pentru ca nu avem guvern si autoritati juridice care sa stirpeasca bataia de joc a mafiei portocalii basesciene.Avem ceva ca un guvern guraliv dar care nu musca.In schimb sintem noi muscati.Ei bine si ce daca,conteaza asta cumva ?! Da din 4 in 4 ani.S-ar putea sa nu mai vina ciclu,lumea obosind sa mai creada.

# evo10 date 25 September 2012 03:12 +13

Sper sa apuc ziua in care in fruntea marilor Parchete vom avea profesionisti integri, necolorati politic, neatinsi de servicii, care'si vor indeplini misiunea onest, cu respect fata de valorile justitiei. As vrea sa vad cum functioneaza sistemul normal. Stiu ca este cu cine, doar sa fie lasati in pace.

# dd-pp-oteveu-tem-be-leu date 25 September 2012 08:12 +13

Hai, gata cu circu, bă nea băse, trimite-ți cățeii chioveși și mascăriciu de morar, acolo unde le ie locu. La pușcărie! Glumă glumă, da prea te-ai întins cu păpușile astea doă. Și matale dupe ei ...

# Dragoş date 25 September 2012 08:38 +14

Ideea centrală a discursului "fanariotului înscăunat de străini" este aceea că justiţia este "independentă".Desigur, este vorba despre discursul în faţa străinilor , pentru că în ţară nu-l mai crede nimeni , nici măcar Grivei. Dar oare de ce este independentă justiţia? Pentru că în loc să se ocupe de jefuitorii de ţară (adică de susţinătorii "fanariotului" , ancoraţi la banul public) , se ocupă de votanţii de la referendum? Pentru că sunt urmăriţi şi se emit mandate de interceptare pentru adversarii politici ai "fanariotului"? Pentru că în procedura eminamente nepublică a urmăririi penale sunt scurgeri de informaţii , folosite pentru a denigra adversarii politici ai "fanariotului"? Tocmai datorită unei asemenea stări de fapt jaful a devenit oficializat.Probele , de notorietate publică , sunt ignorate făţiş. A formula denunţuri ori plângeri penale împotriva lacheilor "fanariotului" reprezintă un demers inutil , întrucât un procuror specializat dă o soluţie de neurmărire. Nu mă voi referi , în cele ce urmează , la formalismul legii. Dar pentru că sunt posesorul unei conştiinţe libere , încă îmi permit să îmi pun întrebări , retorice desigur , pe care să le aştern văzului public. Oare să fie drept ca fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor(doamna Roberta) care , în văzul public , a dublat numărul real al celor prezenţi în sală , înscriind în documentele Camerei informaţii neadevărate , producătoare de efecte juridice , să i se dea NUP şi să continue să exercite mandatul de deputat? Oare este drept ca "fanariotul înscăunat de străini" să se întoarcă , în sfidarea concetăţenilor , la palat , după ce a primit 7,4 milioane de voturi împotriva sa? Or , având în vedere aceste două exemple "morale" , este drept să se declare încetarea mandatului de senator a unuia dintre cei mai de bun simţ oameni din Parlamentul României şi un mare actor? Oare e bine domnule "fanariot" ? Nu vor rămâne aşa lucrurile! Pentru că până la sfârşit , în spiritul dreptăţii şi al demnităţii poporului român , vei fi "dezscăunat" de pe jilţul pe care îl ocupi pe nedrept.

# GRIVEI e mort date 25 September 2012 09:22 -11

Care Grivei,ala otravit cu soricioaica?Voi nu intelegeti ca toata lumea cunoaste modul operatiunii ”vot”?Hai, ca la primarie tot USL taie si spanzura ,sa vedem pana cand!

# THE GODFATHER date 25 September 2012 12:36 0

Ce-ti mai place shaworma... !!!

# viziru date 25 September 2012 13:38 +10

Kovesi, ce spui de profesionalismul tau? Dar tu Morar?Sunteti dispusi sa mai jurati odata in fata tarii ca respectati legea si dreptul omului in orice situatie ?Sunteti dispusi sa spuneti in fata natiunii ca sunteti cu constiinta impacata si orice blestem s-ar face asupra voastra este nedrept si incorect? Credeti ca acei copiii speriati ca le chemati mama la integogatoriu, sau mamele care vad ca le hartuiti copiii ca si-au facut datoria, nu va vor blestema in fiecare clipa si va vor pindii cu ura lor toata viata?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva