26 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOSARE PENALE INCHISE PE BANDA RULANTA - In perioada 2010-24.09.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus un numar de 62.022 solutii de netrimitere in judecata. 132 de clasari au fost date in cauze avand ca obiect lipsire de libertate. Viol, 89 solutii de netrimitere in judecata; agresiune sexuala - 54 solutii de netrimitere in judecata. In privinta infractiunii de talharie, PJS 4 a dispus 554 solutii de netrimitere in judecata

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

29 September 2019 11:41
Vizualizari: 6580

Procurorul General al Romaniei Bogdan Licu (foto) anunta recent, in contextul crimelor de la Caracal, ca a dispus un control la nivelul tuturor parchetelor din Romania cu privire la dosarele care privesc infractiunea de lipsire de libertate. Licu declara ca nu a fost facut niciodata un control in aceasta privinta, si ca si-a dat seama ca sunt unele probleme, deoarece poate unii procurori au tratat cu usurinta anumite cauze.


Lumea Justitiei prezinta situatia existenta la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in privinta dosarelor clasate avand ca obiect infractiunea de lipsire de libertate, dar nu numai.

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti au muncit mult in ultimii noua ani pentru a finaliza dosarele penale inregistrate pe rolul acestei unitati. Astfel ca, in perioada 2010-24 septembrie 2019, au dispus un numar de 62.022 solutii de netrimitere in judecata.

Printre faptele pentru care procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au decis ca nu exista elemente pentru intocmirea unui rechizitoriu si trimiterea in instanta se numara violul, agresiunea sexuala, talharie, loviri sau alte violente. In schimb, in ceea ce priveste infractiunea de incaierere, in perioada 2010-24 septembrie 2019 nu a existat vreo solutie de clasare. Ramane de vazut in urma controlului dispus de Procurorul General al Romaniei cat de intemeiate, sau nu, au fost clasarile date de procurorii de la PJ4 Bucuresti.

Iata statistica furnizata de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti la solicitarea Lumea Justitiei cu privire la dosarele clasate in perioada 2010-24 septembrie 2019:

“In perioada 01.01.2010-24.09.2019 procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus un numar de 62.022 solutii de netrimitere in judecata in cauzele aflate pe rolul acestei unitati.

In perioada 01.01.2010-24.09.2019 procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti au dispus solutii de netrimitere in judecata in cauzele aflate pe rolul acestei unitati, defalcate dupa obiectul infractiunilor ce va intereseaza, astfel:

-in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal (cu mentiunea ca nu se poate indica, statistic, daca toate aceste cauze au fost savarsite prin exercitarea unor actiuni violente, nefiind de esenta infractiunii comiterea prin astfel modalitati) – 132 solutii de netrimitere in judecata;

-in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de viol – 89 solutii de netrimitere in judecata;

-in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de agresiune sexuala - 54 solutii de netrimitere in judecata;

- in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de talharie/ talharie calificata– 554 solutii de netrimitere in judecata;

-in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente - 186 solutii de netrimitere in judecata;

-in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de vatamare corporala – 1;

-in cauze avand ca obiect savarsirea infractiunii de incaierare – 0”.


Comentarii

# manu date 29 September 2019 12:39 +7

Asa se face justitie in Ro de cel putin 15 ani. In functie de interesele personale ale procurorilor, ŞPĂGI, PPROSPATURI, avansare in functie( cat mai multe condamnari,avansezi in functie). Daca nu ai ce da la schimb procurorilor si judecatorilor iei condamnare garantat si pe ce nu ai facut, daca ai ce da la schimb procurorilor si judecatorilor iei CLASARE sau suspendare. Asta e justitia romaneasca, un pericol pt societate, O TUMORA CARE TREBUIE EXTIRPATA URGENT DIN RO. ABSOLUT TOATE INSTITUTIILE SUNT DOAR NISTE GASTI DE MAFIOTI, NISTE ŞPĂGARI( in special cei din DIICOT). Toti in cei 15 ani s-au virusat, iar cei noi au fost alesi pe acelasi criteriu de catre cei virusati. Alta solutie nu exista decat RESET TOTAL, TOTI CEI Care sunt in prezent in mafia numita justitie pusi la munca pe santier

# Pintea date 29 September 2019 17:01 +2

...dar vinovat a fost tot Dragnia si PSD, pt recursul compensatoriu emis de Cioloș! Ăștia au ales shortcut-ul, nici nu au mai trimis in judecată pt infractiuni de tâlhărie, agresiuni sexuale, lipsire de libertate, de ce să se mai complice? Ei au fost și judecători partizani: INFRACTORII SANT NEVINOVAȚI! Dar strict infractorii din găștile lor, cei care violează, sechestrează, iți dau in cap, nu vreo amărâtă care fură un salam din Carrfour ca să ii dea fetiței de mâncare ori vreo bătrână care a dat ouă la vreun jude! Nuu, cu ăștia din urmă dăm exemplu in societate si ne facem imagine de mare justiție!

# nae din dealul feleacului date 29 September 2019 20:11 -1

Cu cine vrei sa faci procuratura D-le,Licu are o fata de inocent,iar Banila are mutra de prost,ceea ce si este.Ca Banila a fost doctorandul lui Tudorel Toader ,care la cap era de carte dar la burduf era de ciine nu aduce plus valoare.Nici unul dintre ei nu au stiinta de carte,ca sa nu mai vorbim de "vipera Birchall".

# TITULESCU date 30 September 2019 09:30 -1

La Antena 3 Banila este adulat ... nicio intrebare de ce oamenii aceia aflati intr-o situatie ingrozitoare de viata a trebuit sa mai fie atacati ,incoltiti suplimentar de DIICOT ,nicio intrebare de ce UN AVOCAT ESTE AMENINTAT CU DOSARE PENALE ,CEEA CE ESTE DE O GRAVITATE MAXINA ... si atunci cu presa care are fiecare ,,falitii '' ei ... ce asteptari sa avem si de la cine ??????? Sa fugim sau avem soarta partizanilor din munti ... MI-AR CRAPA OBRAZUL DE RUSINE SA APAR aceasta procuratura a ROMANIEI...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Coldea si-a facut implant. Pont pentru DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva