10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Valentin Vasilescu, arestat nevinovat in “Tigareta 2”, a castigat la TMB daune materiale si morale in valoare de 13.688 lei, respectiv 140.000 lei pentru zece ani de haituire de catre Parchet. Avocatul George Papu: “Acordarea despagubirilor dovedeste nedreptatea facuta clientului meu!”

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

6 July 2012 13:55
Vizualizari: 10522

 

Putini mai sunt cei care-si amintesc de marele dosar ”Tigareta 2”, un dosar extrem de controversat din timpul mandatului de presedinte al lui Emil Constantinescu, instrumentat de fostul procuror Arthur Dumitrescu, de la Parchetul Curtii Militare de Apel. S-au dat pedepse grele, au existat mii de pagini scrise referitoare la modul in care s-a realizat probatoriul, au fost mii de suspiciuni cu privire la implicarea unor institutii ale statului si serviciilor secrete pentru a scoate niste tapi ispasitori. Unul dintre ei, dar care a scapat abia dupa zece ani de trimiterea in judecata (n.red.- dosarul fusese, in ce-l priveste, disjuns) este Valentin Vasilescu (foto) fostul comandant adjunct de la Baza Militara Otopeni. Dupa zece ani, Parchetul General i-a dat un mare NUP (neinceperea urmaririi penale). Acest om a fost haituit in toata aceasta perioada a vietii sale. A fost si arestat la inceputurile anchetei si in timpul arestului si-a pierdut locul de munca, desi nici macar nu fusese trimis in judecata la data la care i s-a desfacut contractul de munca din cauza acuzatiilor aduse. Nici nu a putut face contestatie la aceasta decizie in timpul legal, pentru ca in arest nimeni nu i-a adus la cunostinta acest lucru. In sfarsit, dupa un lung proces, in data de 5 iulie 2012, Valentin Vasilescu a castigat la Tribunalul Bucuresti (Sectia a IV-a civila) daune materiale in valoare de 13.688 lei si 140.000 lei daune morale.
Refuzul aiuritor al directorului AIBO de a-l reincadra pe Vasilescu dupa ce a fost declarat nevinovat!

Lui Valentin Vasilescu i s-a desfacut contractul de munca pentru postul de comandant adjunct al AIBO, prin decizia nr. 136/1998 a directorului AIBO, pe baza art. 130 (1) litera J din Codul Muncii, ca urmare a arestarii si mentinerii sale in arest de catre Parchetul Militar mai mult de 60 de zile. Parchetul n-a mai revenit nici dupa ce ICCJ (Curtea Suprema de Justitie) a dat o sentinta in cazul lui Vasilescu, ca sa repare ce a stricat, asa ca in continuare Vasilescu a figurat ca si cercetat penal si nimeni din aviatie nu avea voie sa-l angajeze.

Prin adresa nr. 1304/26.3.2010, urmare a declararii lui nevinovat de catre DIICOT, Vasilescu a solicitat conducerii AIBO sa constate ca a fost concediat abuziv si sa ia masura administrativa de a-l reincadra pe functia de comandant adjunct, asa cum era normal. Directorul general al AIBO, Tudor Jidav i-a trimis lui Vasilescu comunicarea SJR nr. 484/10.05.2010 din care reiesea refuzul de a se conforma, motivand faptul ca ”angajarea in aeroportul Otopeni” se face cu respectarea prevederilor legale in vigoare”. Ca si cand desfacerea contractului de munca al lui Vasilescu de catre conducerea aeroportului fusese facuta cu respectarea vreunei prevederi legale.

Valentin Vasilescu, prin cunoscutul avocat George Papu, a solicitat instantei, prin actinea depusa in 15 februarie 2010, repararea prejudiciilor din erorile judiciare comise in cazul clientului sau, parat fiind Statul roman prin Ministerul Finantelor. In data de 4 iulie 2012, instanta a admis in parte actiunea precizata. Conform datelor existente in ECRIS, solutia data in dosarul 8230/3/2010 este urmatoarea: Respinge ca inadmisibile capetele de cerere A 1 II, A1 III, A1 IV, A 2 I si capatul de cerere referitor la daunele morale ( care nu privesc arestarea) intemeiate pe dispozitiile art. 504 si urm. C.p.p. Admite in parte actiunea precizata. Obliga paratul la plata catre reclamant a sumei de 13.688 lei cu titlu de daune materiale si a sumei de 140.000 lei cu titlu de daune morale. Respinge in rest actiunea ca neintemeiata. Cu apel in termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 4.07.2012”.

Contactat telefonic, av. George Papu ne-a declarat in legatura cu aceasta pronuntare: “In cele din urma, Justitia si-a spus cuvantul cu o intarziere care ne plaseaza inca intr-un context pe care incercam sa-l depasim. Analizam in continuare ce putem face pentru ca, daca vorbim de cuantumul daunelor, acesta nu-i poate repara cleintului meu viata distrusa. Admiterea acestora daune dovedeste ca Valentin Vasilescu a fost o persoana haituita si nedreptatita si avem speranta ca in cele din urma se va restabili situaia si in cazul sau”.

Comentarii

# IOAN DUSCAS date 6 July 2012 16:19 +4

IN OPINIA MEA INFRACTORUL CU GRADUL CEL ,MAI RIDICAT DE PERICULOZITATE PENTRU SOCIETATE ESTE PROCURORUL,RESPECTIV MAGISTRATUL ,CARE IN EXERCITZIUL FUNCTZIUNII INCALCA CU BUNA SHTIINTZA SHI REA CREDINTZA LEGEA ! IN ACEST CAZ UN OM ESTE DISTRUS PENTRU SIMPLUL FAPT CA ASHA DORESHTE UNUL SAU MAI MULTZI PROCURORI ! IN CAZUL BOLDEA ESTE DETERMINATA MOARTEA TATALUI ACESTUIA DE CATRE UN PROCUROR PENTRU CA ASHA ARE CHEF RESPECTIVUL ORGAN ! EU PERSONAL SUNT HARTZUIT DE SHASE ANI DE ZILE DATORITA UNOR MARI INFRACTORI DIN MAGISTRATURA SHI A UNOR SCURSURI UMANE PURTATOARE DE DIFERITE UNIFORME CARE IPREUNA CU GUNOAIE UMANE DIN POLITIK DUPA CE MI-AU FURAT IN STIL MAFIOT MOSHTENIRILE AU HOTARAT KA TREBUIE SA FIU COMPROMIS SHI ELIMINAT IN STIL MAFIOT PRIN UTILIZAREA INSTITUTZIILOR STATULUI ! ACESHTI INFRACRTORI CE KALKA LEGEA IN NUMELE LEGII POT SA FAKA ORICE KA LOR NU LI SE INTAMPLA NIMIK !POT SA CREEEZE IN MOD DIRECT PREJUDICII IMENSE KA LOR LI SE FALFAIE ! CUM ESTE POSIBIL ASHA CEVA !

# lica date 6 July 2012 17:27 +7

Ca cetatean al Republicii, ma declar solidar in hartuirea pe nedrept la care a fost supu, si consider ca recuperarea daunelor la care a fost indreptatit sa se faca direct din drepturile procurorilor si judecatorilor care au abuzat de situatia acestui cetatean al statului , prin lipsa lor de cercetare pe baza de probatorii si o evidenta lipsa de profesionalism juridici in detrimentul aservirii obediente politic.

# IOAN DUSCAS date 6 July 2012 19:58 +4

ARTICOLUL 16 DIN CONSTITUŢIA ROMÂNIEI LA ALIN (2) SPUNE KA Nimeni nu este mai presus de lege. ASTA INSEAMNA KA NICI MARIA SA MAGISTRATUL NU ESTE DEASUPRA LEGII ! DECI LA FEL CUM PARLAMENTARUL TREBUIE SA FIE PROTEJAT DE LEGE DOAR PENTRU DECLARATZIILE POLITICE LA FEL SHI MAGISTRATUL TREBUIE SA FIE LA ADAPOST DOAR IN MASURA IN CARE EL RESPECTA LEGEA ! IN MOMENTUL IN CARE MAGISTRATUL INCALCA LEGEA DEVINE UN DELICVENT CARE TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ACEASTA INCALCARE A LEGII ! ESTE ATATA IRESPONSABILITATE IN DOMENIUL JUSTITZIE KA ESTE INADMISIBIL CA MAGISTRATUL SA NU RASPUNDA PENTRU CEA CE FACE ! DECI DACA O PERSOANA ORICARE AR FI EA PRODUCE O GAURA BUGETULUI DE STAT ESTE TRAS LA RASPUNDERE IN FATZA LEGII DAR PROCURORUL CARE PRODUCE PREJUDICII IMENSE DIRECTE SHI INDIRECTE BUGETULUI DE STAT DOAR PENTRU FAOPTUL KA ASHA VREA MUSHCHIULETZUL LUI NU ESTE ATINS NICI MACAR CU O FLOARE !

# IOAN DUSCAS date 6 July 2012 20:19 +2

DAKA O PERSOANA FACE RAU SEMENULUI SAU ESTE TRAS LA RASPUNDERE DAR DAKA UN MAGISTRAT DISTRUGE VIATZA UNOR OAMENI NEVINOVATZI PE ACESTA IL DOARE LA DOI METRI IN FATZA LUI DEOARECE NU RASPUNDE PENTRU CEA CE FACE ! DACA PROCURORUL DETERMINA MOARTEA UNUI OM NEVINOVAT ACESTA NU RASPUNDE PENTRU CEA CE FACE ! SAU EVENTUAL RAMANE FARA VREO 15 % DIN SALARIU PE CATEVA LUNI ! ACEST MOD IRESPONSABIL DE A PUNE LUCRURILE TREBUIE SA IA SFARSHIT IAR MARIA SA MAGISTRATUL TREBUIE SA RASPUNDA IN FATZA LEGII PENTRU INCALCARILE LEGII SHI PREJUDICIILE PE CARE LE PROVOACA MAI ALES IN CAZUL CAND POATE FI IDENTIFICAT ELEMENTUL "REA CREDINTZA" ! TIPUL DE JUSTITZIE ROMANESC ESTE CARACTERISTIC STATERLOR POLITZIENESHTI !

# IOAN DUSCAS date 6 July 2012 20:46 +1

INFRACTORI PLATITZI DE LA BUGET CE SEMNEAZA STATELE DE PLATA CA APARATORI AI LEGII DERULEAZA ZI DE ZI ACTZIUNI DE TIP MAFIOT PENTRU CLASIFICAREA MEA CA BANDIT DESHI SUNT OM CINSTIT ! CA TZIGAN DESHI NU AM NICI O LEGATURA CU ACEASTA NATZIE DE KKT ! CA HOMOSEXUAL DESHI NICIODATA IN VIATZA MEA NU A EXISTAT ASHA CEVA ! CA ANTICHRISTUL DESHI SUNT UN BUN CRESHTIN ! CA FUMATOR SHI BETZIVAN DESHI NU BEAU ALCOOL DE MAI MULT DE 4 ANI SHI NU FUMEZ DIN 1996 DAR FIIND PENTICOSTAL VOR SA ARATE CA DE FAPT EU ASH MERGE LA BISERICA PENTRU A FACE CINE SHTIE CE CAND DE FAPT EU MERG LA BISERICA SA MA ROG LUI DUMNEZEU ! ASTAZI ACESHTI INFRACTORI MI-AU TRIMIS UN MESAJ SMS IN LEGATURA CU CEVA CONCURS LA BEREA BUCEGI CHESTIUNE DIN CARE INFRACTORII "DEDUC" CA "DACA NU AR BEA NU I-AR TRANSMITE BERE BUCEGI SMS" !DE SHASE ANI DE ZILE ACESHTI INFRACTORI PRIN INTERMEDIUL COLABORATORILOR FAC SA SE AUDA IN IMEDIATA MEA APROPIERE TEXTE DIN CARE TOT EI SA "DEDUCA" CEA CE VOR !

# IOAN DUSCAS date 6 July 2012 20:53 0

IN ACEIASHI ORDINE DE IDEI ACESHTI BANDITZI MA MONITORIZEAZA 24 DE ORE DIN 24 FIIND FOARTE ATENTZI LA ORICE MISHCARE PE CARE O FAC SHI INCERCAND SA DEA UN SENS NEGATIV ORICARUI LUCRU PE CARE L-AH FACE ! DE EX DACA ARUNC O SIMPLA HARTIE LA COSH INFRACTORII O RECUPEREAZA CU ORICE PRETZ ! DACA SHTERG UN SIMPLU FISHIER DIN CALCULATOR INFDRACTORII INTRA IN FIBRILATZIE PANA A DOUA ZI CAND REUSHESC SA IL REFACA SHI SA VADA CA DE FAPT NU CONTZINE NIMIK INTERESANT ! DAKA MA SHTERG LA KUR INTR-O PARTE ACESHTI BOLNAVI CU KAPU AU DOVADA KA ASH FI HOMOSEXUAL ! DACA CITIND SHTIRI PE INTERNET APARE CEVA DE DOMENIUL INFRACTZIONALULUI INDIFERENT CE AR FI SHI UNDE IN LUME S-AR FI CONSUMAT ACEA CHESTIUNE ACESHTI BOLNAVI MINTALI INCEARCA SA MA RELATZIONEZE CU CHESTIUNEA RESPECTIVA ! URMARE A FAPTULUI CA AM CITIT ACEST ARTICOL ACESHTI BOLNAVI CU VITEZA MAXIMA IL CONTACTEAZA PE CEL DIN ARTICOL SA LE SPUNA DE UNDE M-AR CUNOASHTE SHI BIETZII DE EI TREBUIE SA MAI AFLE CA INCA ODATA AU UMBLAT DUPA CAI VERZI !

# IOAN DUSCAS date 6 July 2012 20:57 0

shi totushi aceshti bolnavi cu capul sunt platitzi de la buget pentru a derula ac SHI TOTUSHI ACESHTI BOLNAVI CU KAPUL SUNT PLATITZI DE LA BUGET KA SA DERULEZE ACTZIUNI DE TIP MAFIOT PENTRU COMPROMITEREA SHI ELIMINAREA UNUI OM CINSTIT DAR KARE A DERANJAT MAFIA ! SHI TOTUSHI ACESHTI INFRACTORI AU CHELTUIT SUME FABULOASE , MULT PESTE 100 MILIOANE DE EURO, PENTRU A NU IMI RESTITUII O PROPRIETATE DE UN MILON DE EURO !.

# Cazul BOTA date 7 July 2012 00:28 0

pompiliu bota va primi despagubiri de zeci de mi de euro din ro cat si nde la cedo pt nedreptatile savarsite de unii jud.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva