15 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAI SA-I CRAPE INIMA LUI BOBITA – Ajuns simplu membru CSM, Bogdan Mateescu a incercat sa o reduca la tacere pe sefa ICCJ Corina Corbu. Mateescu a sarit ca ars cand a auzit ca presedinta ICCJ a fost intrebata de judecatoarea Evelina Oprina de ce a fost de acord sa nu se organizeze alegeri pentru desemnarea unui reprezentant al ICCJ cu mandat definitiv in CSM, pe locul ramas vacant dupa pensionarea Marianei Ghena, in pofida dispozitiilor legale obligatorii

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 June 2022 14:30
Vizualizari: 2719

Fostul presedinte CSM, fostul presedinte interimar al CSM pe langa lege si Constitutie, astazi un simplu membru CSM asezat pe un colt de masa, viitor simplu judecator ca alte cateva mii, Bogdan Mateescu (foto), zis “Bobita”, a oferit primul moment de luat in seama din sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 9 iunie 2022, in care este audiata actuala sefa ICCJ Corina Corbu in vederea reinvestirii la conducerea instantei supreme.


 

Dupa o sedinta cat se poate de linistita, ba chiar extrem de plictisitoare, primul zgomot de fond a fost facut de Bogdan Mateescu. Acesta s-a speriat vizibil cand a auzit ca sefa Inaltei Curti Corina Corbu a fost intrebata de judecatoarea Evelina Oprina de ce a fost de acord sa nu se organizeze alegeri la ICCJ pentru desemnarea unui reprezentant in CSM cu mandat definitiv, pe locul ramas vacant dupa pensionarea Marianei Ghena si ocupat in prezent de Marian Buda ca interimar, desi neorganizarea alegerilor reprezinta o incalcare grava a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. O incalcare a legii produsa in timpul mandatului de presedinte interimar al lui Bogdan Mateescu, mandat, repetam, nelegal si neconstitutional.

Astfel, in loc sa o lase pe Corina Corbu sa raspunda, Bogdan Mateescu a sarit ca ars, si cu vocea afectata pentru care este renumit i-a cerut presedintelui CSM Marian Buda sa intervina, amintind ca in momentul de fata se afla pe rol, la Curtea de Apel Targu Mures, un litigiu in care sapte membri CSM contesta fix decizia CSM de a nu organiza alegeri la ICCJ pentru desemnarea unui reprezentant cu mandat defintiv in CSM (click aici pentru a citi). Probabil reactia lui Mateescu a fost determinata de teama ca sefa ICCJ sa nu spuna ceva care sa ajute la demonstrarea nelegalitatii petrecute in mandatul de presedinte interimar al CSM, neprevazut de lege si Constitutie, pe care l-a detinut.

Corina Corbu a oferit totusi un raspuns, dar unul in care nu a spus mai nimic, indemnand la depasirea momentului.


CSM incalca cu buna stiinta legea


Amintim ca CSM refuza de cateva luni sa declanseze alegeri la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca instanta suprema sa isi desemneze un reprezentant in CSM cu mandat definitiv. Asa cum se cunoaste, dupa pensionarea din ianuarie 2022 a judecatoarei Mariana Ghena, locul acesteia in CSM a fost luat de urmatorul clasat la alegerile pentru CSM din 2016, judecatorul Marian Buda, in calitate de interimar. Art. 57 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii prevede insa ca trebuie organizate in mod obligatoriu alegeri pentru locul ramas vacant si ocupat de un membru interimar, pentru desemnarea unui membru CSM cu mandat definitiv din partea instantei al carei reprezentant si-a incheiat mandatul inainte de termen. Lucru pe care majoritatea care conduce Consiliul refuza sa il faca, cu incalcarea grava a legii.


Iata ce stipuleaza art. 57 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:

(1) In cazul incetarii calitatii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii inainte de expirarea mandatului, pentru locul ramas vacant se organizeaza noi alegeri, potrivit procedurii prevazute de lege.

(2) Pana la alegerea unui nou membru, interimatul va fi asigurat de judecatorul sau procurorul care a obtinut numarul urmator de voturi in cadrul alegerilor desfasurate potrivit art. 8 alin. (3) sau art. 13 ori, dupa caz, art. 19. (3) in cazul prevazut la alin. (1), persoana aleasa pentru ocuparea locului vacant isi exercita calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii pentru restul de mandat ramas pana la expirarea termenului de 6 ani”.

Comentarii

# DODI date 9 June 2022 15:15 -42

La ce vorbe inteligente v-ați așteptat de la nulitatea întruchipată pe care chiar și noua securitate a binevoit să renunțe pentru că a făcut-o de rușine în întreg mandatul, chiar și în cel ilegal prelungit? La mintea-i puțină și la lipsa acută de savarine era normal ca tembelul să spună niște vorbe trăsnite. La atât îl duce umflătura plasată deasupra gâtului pe post de cap.

# LGBT date 9 June 2022 15:54 -20

Tic tac slugarete tic tac mai defectule

# Goargăș date 9 June 2022 21:44 -16

Domne, mi-e rușine de rușinea ,,alegătorilor" care și-au pus în cap un asemenea individ nerecomandat de nimic. Mateescu este o secătură minoră, mai jos de genunchiul broaștei care, la fel ca Danileț, se umflă inutil și rizibil. Bărbați de bărbați, potență doar simulată.

# MATEI LAURENTIU date 10 June 2022 13:16 -26

Nu va e frica de judecata divina? Ca vad ca asta lumeasca nu functioneaza la voi. Va veni vremea sa dati socoteala tradatorilor.Am sa va blestem de cate ori trec pe la biserica sau pe langa vreo troita. Blestematilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.08.2022 – Modificari la concursul pentru promovarea la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva