16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MALTRATAREA SORINEI PINTEA, DENUNTATA LA UE – Eurodeputata Maria Grapini ii prezinta sefei Comisiei Europene umilirea fostei ministre a Sanatatii: „A fost arestata, desi nu existau probe... E bolnava cu un diagnostic pus cu mult inainte de arestare... Cine va raspunde daca viata i-e pusa-n pericol? Nu exista legea raspunderii magistratilor. Sumele uriase pentru cazurile castigate la CEDO sunt platite de la buget. Romania e-n fruntea listei statelor UE ce platesc despagubiri pentru injustitie”

Scris de: V.B. | pdf | print

5 March 2020 17:03
Vizualizari: 6320

Chiar daca Romania face parte de peste 13 ani din UE, felul in care autoritatile nationale inteleg sa respecte drepturile omului nu are nimic de a face cu standardele europene. Este principala idee ce se desprinde din scrisoarea deschisa trimisa joi, 5 martie 2020, de catre eurodeputata PPUSL Maria Grapini (foto) catre Ursula von der Leyen – presedinta Comisiei Europene – in legatura cu batjocorirea publica a fostei ministre a Sanatatii Sorina Pintea de catre institutiile de forta de la Bucuresti.Mai exact, Maria Grapini ii solicita sefei executivului comunitar sa ia atitudine si sa le ceara oficial autoritatilor romane sa puna capat abuzurilor asupra Sorinei Pintea, cu atat mai mult cu cat aceasta este grav bolnava, iar conditiile pe care este nevoita sa le indure ii pot aduce oricand moartea.


Redam scrisoarea deschisa a Mariei Grapini:


Catre Comisia Europeana

In atentia Presedintelui Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen

Stimata doamna Presedinte,

In calitate de eurodeputat roman, va sesizez unul dintre recentele cazuri de incalcare a drepturilor unui cetatean roman. Doamna Sorina Pintea, cetatean roman, fost Ministru al Sanatatii a fost arestata, desi nu existau probe la momentul arestarii preventive.

Doamna Sorina Pintea este acuzata de o posibila luare de mita, care nu s-a dovedit inca. Problema pe care doresc sa o ridic insa, este cea legata de tratamentul, la care este supusa doamna Sorina Pintea, care este bolnava cu un diagnostic pus cu mult inainte de arestare – o boala autoimuna.

Cu toate acestea, a fost dusa cu catuse la maini, filmata si imaginile prezentate public, audiata circa 30 de ore, timp in care nu a mancat si nu si-a luat medicamentele. Zilnic este transportata la spital incatusata, desi ar putea sa aiba o masura alternativa (de exemplu, arest la domiciliu) pana se judeca cazul.

Va rog, doamna Presedinte, sa solicitati autoritatilor romane sa respecte prezumtia de nevinovatie, dreptul cetateanului de a avea asistenta sanitara si dreptul la protectia imaginii publice.

Ca membru timp de cinci ani in comisia LIBE (Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne), stiu ca s-a discutat ca toate statele membre sa nu faca abuz in arestari si retinerea in puscarii a celor care nu au sentinte judecatoresti definitive, ci sa se foloseasca detentia in puscarii doar pentru cazuri grave si sa se foloseasca masuri alternative.

Va rog sa solicitati administratiei nationale responsabile din Romania sa respecte toate drepturile fiecarui cetatean ce decurg din legislatia europeana. Ca femeie si mama sunt revoltata fata de acest caz si sper ca veti lua masurile ce tin de competenta europeana. Viata cetatenilor trebuie protejata de lege si nimeni nu trebuie sa-si permita sa faca abuzuri care sa afecteze sanatatea, integritatea si dreptul la o justitie dreapta.

Cine va raspunde daca viata doamnei Sorina Pintea este pusa in pericol, daca boala se agraveaza? In tara mea nu exista o lege a raspunderii magistratilor si sumele uriase pentru nenumaratele cazuri ajunse la CEDO si castigate de catre cetateni sunt platite de la bugetul statului. Romania, dupa cum stiti, se afla in fruntea listei statelor membre ale UE care plateste despagubiri pentru injustitie.

Atasez acestei scrisori o poza si reactia societatii civile care reprezinta cele relatate mai sus. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra fata de inca un caz grav de incalcare a drepturilor omului.

Va multumesc.

Cu stima,

Europarlamentar Maria Grapini”.

Comentarii

# NM date 6 March 2020 13:45 +6

Tot respectul pentru aceasta doamna.

# cozia date 7 March 2020 13:53 0

grapini denunta, dar de ce nu dneunta ca a murit o fata de 23 de ani dupa ce a nascut, fiindca medicul vorbea la telefon, si femeia asta vad ca s a facut superbine, la o zi dupa eliberare, acu e cu candidatura verde ca un brad... cat sunteti de mizerabili,lacomi, fara scupule, comunistilor de la luju.ro,va doar ein cur de popor, sunteti platiti d emafiotii comunisti si zi de zi palavragiti si intimidati,puneti pumnul in gura adevarului si dreptatii, focul sa va arda ticalosilor, mintiti ,suntem containerul de gunoi iar psd istii preferatii vostri care va platesc gras sa ne mani******ti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva