8 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Mamicile - avocat avertizeaza ca vor da in judecata Uniunea Nationala a Barourilor pentru taierea idemnizatiei de crestere a copilului (Documente)

Scris de: | pdf | print

14 October 2010 14:25
Vizualizari: 8249

Sute de mamici – avocat, din Cluj, Constanta, Bacau si din alte judete au solicitat oficial Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, prezidata de avocatul Gheorghe Florea (foto) sa revoce doua hotarari prin care s-a decis ca mamicile care primesc indemnizatie de la stat pentru cresterea copilului, nu mai au dreptul sa o primeasca de la Casa de Asigurari a Avocatilor. Asta desi mamicile au contribuit an de an si luna de luna, la ambele sisteme de asigurari, si la stat, si la Casa de Asigurari a Avocatilor.

 

 

Angajatii Casei de Asigurari a Avocatilor castiga prea mult

Mamele-avocat au avertizat UNBR ca, daca pana la data de 5 noiembrie 2010 nu va lua masuri pentru a revoca cele doua hotarari, vor merge direct la instanta, unde vor solicita pe de o parte suspendarea aplicarii celor doua hotarari, anularea lor pe motiv de nelegalitate si restituirea sumelor care li s-ar fi cuvenit. Mamele - avocat sunt nemultumite de faptul ca UNBR a emis cele doua hotarari in scopul declarat al “reechilibrarii bugetului”, desi numai trei barouri din cele 42 existente in tara sunt in deficit, si asta, conform mamelor, din cauza unui prost management. De asemenea, mamele - avocat au reclamat faptul ca plata celor putin peste 200 de angajati ai Casei de Asigurari a Avocatilor se ridica la 5 milioane si jumatate de lei, in timp ce suma indemnizatiilor de crestere a copilului pentru cateva mii de mame - avocat este de 11, 5 milioane de lei.

Prin doua Hotarari, UNBR a ras sute de lei din buzunarul mamelor

Potrivit Hotararii numarul 845 a UNBR, emisa in data de 11 septembrie 2010, pentru modificarea statutului Casei de Asigurari a Avocatilor, “pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de doi ani doar asiguratii care nu au dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului din sistemul public”. De asemenea, prin Hotararea numarul 845 Bis s-a plafonat indemnizatia pentru cresterea copilului la 40% din venitul de referinta in profesie, si s-a prevazut ca mamicile care primesc indemnizatii din bugetul public pot totusi primi o suma de bani cu titlu de indemnizatie de la Casa de Asigurari a Avocatilor, dar numai daca suma de la stat este mai mica decat suma pe care ar fi trebuit sa o primeasca de la CA a Avocatilor.

Una dintre reclamantele din acest caz, avocata Andreea Damian-Rauca, a precizat pentru Lumeajustitiei.ro ca statutul Casei de Asigurari a fost modificat “peste noapte, fara sa existe mandat de la Congresul Avocatilor”. In plus, mamicile-avocat sunt revoltate pentru ca au fost obligate prin lege sa plateasca la doua sisteme paralele de asigurari, pe de o parte 10% din venitul brut la Casa de Asigurari a Avocatilor si o alta parte la bugetul de stat, iar acum, in plina criza financiara, statul a plafonat si a taiat din indemnizatiile pentru mame, iar UNBR nu mai permite cumulul de indemnizatii.

Casa de Asigurari a Avocatilor sustine indemnizatia pentru cresterea copilului

Pe site-ul Casei de Asigurari a Avocatilor se arata ca mamele care au aceasta profesie pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, si minimul cuantumului este de 40% din venitul brut. “Indemnizatia de maternitate se suporta de sistemul propriu de asigurari sociale ale avocatilor, in functie de contributia asiguratului la fondul sistemului si in conditiile prevazute de Regulamentul CAA. Calculul indemnizatiei de maternitate este urmatorul: baza de calcul a indemnizatiei de maternitate este determinata de media contributiilor lunare efectiv platite la fondul Casei de Asigurari a Avocatilor pe ultimele 12 luni; cuantumul indemnizatiei de maternitate se determina prin aplicarea unui procent de 90% asupra venitului aferent contributiei determinate conform celor aratate mai sus. Cuantumul indemnizatiei de maternitate nu poate fi mai mic de 40% si nici mai mare de 100% din venitul de referinta lunar pe profesia de avocat stabilit de catre Consiliul Uniunii Avocatilor din România conform art.26 alin.(1) din Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor, in vigoare la data solutionarii cererii”.

Baroul Cluj a cheltuit 700.000 de euro pentru o cladire, ca s-o demoleze apoi”

Avocatul Andreea Damian – Rauca ne-a declarat ca la Baroul Cluj, unul dintre cele trei barouri care se afla in deficit, s-au cheltuit 700.000 de euro pentru a se achizitiona o cladire, pentru extinderea birourilor Casei de Asigurari, dar dupa cumpararea imobilului, s-a ajuns la concluzia ca acesta nu poate fi utilizat, astfel ca s-a decis demolarea, iar valoarea terenului nu acopera cheltuielile facute de Barou pentru achizitionarea cladirii. In plus, mamica-avocat ne-a precizat ca este extrem de revoltata pentru ca: “ni s-a spus la un moment dat ca din cauza noastra, adica din cauza indemnizatiilor pe care trebuie sa ni le plateasca noua, se risca sa nu mai fie platite pensiile avocatilor pensionari. Este strigator la cer, mai ales ca in Cluj sunt sapte avocati la un avocat pensionar. Noi nu mai avem garantia ca vom avea pensie, pentru ca lucrurile nu merg asa cum trebuie. Maine ne putem trezi din nou cu statutul Casei de Asigurari modificat in sensul ca nu mai avem niciun drept, nici macar pe cel la pensie”.

Cititi aici hotararea UNBR - Gheorghe Florea, care a scandalizat mamicile-avocat!

Cititi aici cererea de revocare adresata UNBR de catre mamicile avocat!

Comentarii

# pompiliu bota date 14 October 2010 16:02 +9

Şi iar am avut dreptate! Dragi colegi-avocaţi, ridicaţi-vă împotriva gangsterilor care v-au exploatat şi v-au furat banii!

# racaceanu catalin date 14 October 2010 18:24 +19

:D N-au sange in instalatie. Doar doamnele de la Cluj sa-i puna in miscare

# Cristi P. Sturzu date 14 October 2010 18:53 +1

CAA este o nenorocire. Este un cocon al larvei mafiei avocaturii clandestine, patronata de Florea, Predoiu si Zamfirescu. Cat timp mai aveti nevoie sa va lamuriti, dragi colegi traditionali?

# Antonescu date 19 October 2010 04:55 -6

Opriti "avocatii" paraleli sa-si mai dea cu parerea despre avocatura!!! Locul lui pompiliu bota este alaturi de ceilalti escroci.

# racaceanu catalin date 19 October 2010 05:08 +9

Da halatul...cat e halatu :D

# Cristi P. Sturzu date 19 October 2010 05:42 +1

Esti un cretin frustrat si nu ai ce cauta printre oameni, penalule plangacios. Spitalul de nebuni nu e acasa la tine.

# racaceanu catalin date 19 October 2010 08:11 +8

Da sper ca aia perpendiculari si oblici au voie :D :D :D :D :P :P :P

# Fenechiu date 19 October 2010 08:28 +6

Antonescule, tu esti paralel, paralel cu legea!!! Penalule mafiot.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2023 – Suplimentare cu noi cereri de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva