17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MANDAT PENTRU INSELACIUNE, FALS SI ABUZ – Curtea de Apel Timisoara a dispus arestarea notarului Keller Wanda Kuki, intr-un dosar cu prejudiciu de peste jumatate de milion lei: „Inculpatul Racolta Gheorghe, in calitate de mandatar al unor persoane vatamate, a achizitionat terenuri agricole in baza unor acte false intocmite cu complicitatea notarului public Keller Wanda Kuki”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 November 2015 17:15
Vizualizari: 7200

Notarul public Keller Wanda Kuki, din localitatea Ramna, judetul Caras-Severin, a fost arestat preventiv. Masura a fost dispusa, in 30 octombrie 2015, de Curtea de Apel Timisoara. Notarita este acuzata de procurorii de la Parchetul de pe langa CA Timisoara de complicitate la inselaciune, fals intelectual si abuz in serviciu.

In acelasi dosar, a fost arestat un alt inculpat, Gheorghe Racolta, pentru inselaciune, fals intelectual si abuz in serviciu. Parchetul condus de procurorul general Ion Brasoveanu (foto) sustine ca acesta a achizitionat terenuri agricole pe raza comunei Berzovia, judetul Caras-Severin, totul in baza unor acte false intocmite cu complicitatea notaritei Keller Wanda Kuki. Prejudiciul in dosar se ridica la peste 500.000 de lei.


Prezentam acuzatiile Parchetului Curtii de Apel Timisoara:

In continuarea cercetarilor intr-o cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de inselaciune s.a., procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara in au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii:

KELLER WANDA KUKI (notar public) sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la inselaciune, fals intelectual si abuz in serviciu;

RACOLTA GHEORGHE sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la abuz in serviciu.

La data de 30 octombrie 2015, inculpatii, aflati in stare de retinere, au fost prezentati cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Timisoara, care a admis cererile si a dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile pe numele acestora.

Din referatul cu propunere de arestare preventiva s-au retinut urmatoarele:

Incepand cu primavara anului 2013, inculpatul Racolta Gheorghe, in calitate de mandatar al unor persoane vatamate, a achizitionat terenuri agricole pe raza comunei Berzovia, judetul Caras-Severin, in baza unor acte false intocmite cu complicitatea notarului public Keller Wanda Kuki, inducand astfel in eroare reprezentantii persoanelor vatamate. Prejudiciul astfel cauzat, in valoare de 531.890 lei, reprezinta sumele pe care inculpatul le-a primit in vederea achizitionarii acestor terenuri, cu privire la care s-a stabilit ulterior ca au mai fost vandute altor persoane.

Astfel, la cabinetul inculpatului Keller Wanda Kuki au fost incheiate promisiuni de vanzare-cumparare, procuri speciale, contracte de vanzare-cumparare, declaratii de incasare a pretului, desi vanzatorii fie nu mai erau in viata, fie nu au fost prezenti si nu au semnat actele respective, acestea fiind semnate in fals de inculpatul Racolta Gheorghe sau de alte persoane.

De asemenea, intrucat in cursul lunii martie 2014, legislatia privind vanzarea terenurilor agricole extravilane s-a modificat, fiind necesara o adeverinta privind indeplinirea formalitatilor exercitarii dreptului de preemtiune, inculpatul Racolta Gheorghe a convenit cu notarul public Keller Wanda Kuki sa modifice o parte din actele intocmite si sa inlocuiasca registrul notarial in care acestea erau trecute cu alte acte, respectiv sa intocmeasca promisiuni de vanzare-cumparare antedatate, care nu au fost semnate de vanzatori, ci de catre acesta din urma.

Precizam ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva