22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MARCU NU-L INGHITE PE STELICA – Judecatoarea Simona Marcu din CSM l-a facut iar avioane pe ministrul Justitiei Stelian Ion: “Nu face decat sa impinga la nesfarsit aceste tensiuni din magistratura, in loc sa incerce sa gaseasca solutii pentru a ne desfasura activitatea in continuare in conditii decente”. Seful CSM Bogdan Mateescu si-a dat Ok-ul: “Corecte observatiile” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 January 2021 13:16
Vizualizari: 8414

Este clar: judecatoarea Simona Marcu (foto) din Consiliul Superior al Magistraturii nu-l are deloc la inima pe ministrul Justitiei Stelian Ion, zis “DJ Stelica”. Pe buna dreptate, am zice noi. Dupa ce in sedinta de saptamana trecuta l-a tavalit serios pe Stelian Ion, asa cum ati putut vedea in articolul “Marcu l-a facut avioane pe Stelica” publicat de Lumea Justitiei in 14 ianuarie 2021, Simona Marcu a avut o noua rabufnire la adresa aceluiasi Stelica.S-a intamplat joi, 21 ianuarie 2021, in timpul sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM, in momentul in care au fost supuse votului cele 49 de cereri de pensionare formulate de judecatori (n.r. - initial trebuiau discutate 47 de cereri de pensionare click aici pentru a citi, insa ordinea de zi a fost suplimentata cu alte doua). In acest context, amintind ca numarul urias de solicitari de eliberare din functie prin pensionare este fara precedent, Simona Marcu a criticat o declaratie recenta a ministrului Justitiei, care ar fi sustinut ca discutiile si comentariile legate de valul de pensionari din magistratura ar fi unele politice. Judecatoarea i-a cerut lui Stelian Ion sa isi retracteze declaratia, acuzandu-l ca nu face decat sa alimenteze tensiunile din magistratura, in loc sa gaseasca solutii pentru derularea activitatii in bune conditii.

Nemultumirile Simonei Marcu au fost insusite chiar de seful CSM Bogdan Mateescu, acesta precizand ca observatiile sunt corecte.


Iata dialogul din Sectia pentru judecatori a CSM:


Judecatorul Bogdan Mateescu: Am mai incarcat pe ordinea de zi inca doua cereri de pensionare. In total, numarul lor este la 49, in sedinta de astazi. 

Judecatoarea Simona Marcu: As dori sa subliniez din nou situatia fara precedent, nu am mai avut niciodata atat de multe solicitari de pensionare: 49 de cereri de pensionare intr-o singura sedinta a Sectiei penrtru judecatori. Totodata imi exprim ingrijorarea fata de o declaratie recenta a domnului ministru al Justitiei, potrivit caruia discutiile si comentariile legate de valul de pensionari ar fi politice. L-as ruga pe domnul ministru sa retracteze o astfel de declaratie pentru ca nu are niciun fel de suport, si pentru ca nu face decat sa impinga la nesfarsit aceste tensiuni din magistratura, in loc sa incerce sa gaseasca solutii pentru a ne desfasura activitatea in continuare in conditii decente.

Judecatorul Bogdan Mateescu: Am inteles. Va multumesc. Corecte observatiile”.


* Vedeti aici sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM

Comentarii

# escu date 22 January 2021 12:37 +1

Așa se întâmplă când numești ministru un păcălici fără experiență mare în justiție. Oare nu se găsea o persoană cu temeinice cunoștințe juridice, cu o experiență mare în spate, care a tocit ciocane dând sau infirmând sentințe judecătorești etc.? De ce nu a fost numit un jurist de talia lui Fenechiu, de exemplu?

# justice4all date 22 January 2021 21:13 -2

Ar fi important sa ni se spuna si vechimea in campul muncii a judecatorilor care si-au inaintat dosarele de pensionare zilele astea. Am asa o banuiala ca toti au stagiul minim prevazut de lege 20 sau 25 de ani impliniti toamna trecuta pentru ca dupa cum bine stim judecatorii care vor sa iasa au fost angajati un lunile octombrie noiembrie . Bat pariu ca unul nu are peste 25 de ani. Si cei care s-au pensionat anul trecut, sau acu doi ani tot asa sau pensionat. Adica la prima ocazia cand au putut sa beneficieze de o pensie speciala nesimtita mai mare ca salariul fara a face nimic. Deci in nici un cauza lui Stelica, care recunosc ca este cam papagal. Deci nunne mai aburiti atata cu Stelica a zis, Stelica a facut ca nu sunt toti prosti. Vreti sa opriti pensionarile din sistem doamna Marcu? Taiati cuantumul pensiei judecatorilor la 75-80% din salariu, (nu la 120% cum este acum)i nu o sa mai plece nici unul din sistem. Garantat!

# Justice4all date 22 January 2021 21:33 +2

Ar fi important sa ni se spuna si vechimea in campul muncii a judecatorilor care si-au inaintat dosarele de pensionare zilele astea. Am asa o banuiala ca toti au stagiul minim prevazut de lege 20 sau 25 de ani impliniti toamna trecuta pentru ca dupa cum bine stim judecatorii care vor sa iasa au fost angajati un lunile octombrie noiembrie . Bat pariu ca unul nu are peste 25 de ani. Si cei care s-au pensionat anul trecut, sau acu doi ani tot asa sau pensionat. Adica la prima ocazia cand au putut sa beneficieze de o pensie speciala nesimtita mai mare ca salariul fara a face nimic. Deci in nici un cauza lui Stelica, care recunosc ca este cam papagal. Deci nu ne mai aburiti atata cu Stelica a zis, Stelica a facut doamna Marcu ca nu sunt toti prosti... Vreti sa opriti pensionarile din sistem doamna Marcu? Taiati cuantumul pensiei judecatorilor la 75-80% din salariu, (nu la 120% cum este acum) si nu o sa mai plece nici un judecator din sistem pana la 65 de ani. Garantat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva