23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MARIN SCARPINA BINE – Adjunctul SIIJ Nicolae Marin i-a facut poftele judecatoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor. Procuroarea Adina Florea a fost eliminata din dosarul in care o ancheta pe Crina Muntean alaturi de procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean. Motivul executiei: comentariul „de asta nu mai scapa” facut de Florea privind boala de copii invocata de Crina Muntean ca sa nu se prezinte la SIIJ

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 December 2019 15:22
Vizualizari: 6515

Ingrijorare printre victimele fostilor procurori de la DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, precum si ale judecatoarei Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, aceasta din urma o „partenera de nadejde” a parchetului anticoruptie. Exista temerea – cat se poate de justificata, credem noi – ca la SIIJ se pregateste musamalizarea dosarului in care Ciprian Man, Cristian Ardelean si Crina Muntean au fost pusi sub urmarire penala. Iar temerea are la baza decizia uluitoare a adjunctului SIIJ Nicolae Marin (foto), care a executat-o pe procuroarea de caz Adina Florea pe baza unui simplu comentariu.


Concret, Nicolae Marin a satisfacut-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, care a cerut scoaterea din dosar a procuroarei Adina Florea, acuzand ca aceasta facuse un comentariu privind o afectiune medicala de care judecatoarea ar suferi. Nu va ganditi insa ca este vorba despre vreo boala grava, ci de una care de regula apare la copii. Nu vom dezvalui despre ce afectiune este vorba, pentru a nu fi acuzati ca dam detalii despre aspecte ce tin de viata privata a judecatoarei, insa cine doreste sa afle ce suferinta are aceasta poate citi site-urile de propaganda ale SRI-DNA, acolo unde se Crinei Muntean i se plange de mila de cateva zile incoace si unde propagandisti vestiti (unul dintre ei ascuns dupa pseudonim) incearca sa o transforme in victima pe partenera procurorilor de la DNA Oradea.

Va spunem insa comentariul facut de Adina Florea pentru care adjunctul SIIJ Nicolae Marin a decis sa ii faca pofetele Crinei Muntean si s-o elimine din dosar pe procuroarea de caz: „De asta nu mai scapa”. Acesta a fost comentariul facut de Adina Florea in momentul in care aparatoarea Crinei Muntean, avocata Georgiana Trandafir (aceeasi care o reprezinta si pe mult mai vestita judecatoare Camelia Bogdan, de doua ori data afara din magistratura), a prezentat certificatul medical cu care a justificat ca nu se putea prezenta la SIIJ. Pentru comentariul cu pricina, Adina Florea a fost acuzata ca are o conduita profesionala nefireasca si un comportament profesional lipsit de obiectivitate, impotriva ei fiind formulata o cerere de recuzare.

Cert este ca adjunctul SIIJ Nicolae Marin s-a conformat imediat, admitand marti, 10 decembrie 2019, cererea de recuzare a Adinei Florea, pe motiv ca prin afirmatia „de asta nu mai scapa” procuroarea ar fi avut o abordare nefireasca in cadrul urmaririi penale, putand fi vorba chiar si despre o stare de dusmanie.

Dumneavoastra vi se pare ca asa ceva este motiv de admitere a recuzarii si de eliminare din dosar?

 

Man, Ardelean si Crina raman suspecti


Altfel, situatia juridica a procurorilor Ciprian Man si Cristian Ardelean, precum si a judecatoarei Crina Muntean nu se va schimba foarte mult. Asta intrucat adjunctul SIIJ a admis cererea de recuzare a Adinei Florea, insa a mentinut toate actele de urmarire penala si masurile dispuse in cauza. Ceea ce inseamna ca:

- procurorul Ciprian Man ramane suspect pentru instigare la santaj si abuz in serviciu;

- procurorul Cristian Ardelean este in continuare suspect pentru santaj si abuz in serviciu;

- judecatoarea Crina Muntean va trebui sa se prezinte la inceputul anului viitor la SIIJ (desigur: daca nu va fi lovita de alta boala), pentru a lua la cunostinta ca este urmarita penal pentru favorizarea faptuitorului, instigare la marturie mincinoasa si instigare la abuz in serviciu.

Acum ramane de vazut la cine va ajunge dosarul, dar mai ales daca aceasta cauza se va musamaliza ori va fi instrumentata in continuare, astfel incat Ciprian Man, Cristian Ardelean si Crina Muntean sa raspunda pentru ce au comis.

Comentarii

# Giani be good! date 11 December 2019 18:19 +3

E simplu: - Florea, nu a fost și nu e dorita nici măcar de PSD, pentru că în cariera ei nu a protejat pe nimeni, indiferent de funcție sau culoarea politică, deși majoritatea cred că a fost pusă de PSD, pentru că taică-său e membru de partid. Greșit, Florea la Constanța a fost imparțiala, întrebați acolo! - "norocul" ei a fost acela că Tudorel Toader a "crezut-o", atunci când a candidat la șefia DNA, spunându-i acestuia exact ce vrut să audă! - pentru că a susținut-o Tudorel, PSD cu atât mai mult nu a mai vrut-o! Întra în scenă Giani, adică Gheorghe Stan! - primește "indicații" cu ce sa facă în anumite dosare, baiatu se conformează și e "recompensat" cu numirea la CCR. - în același timp, PSD îi atrage atenția lui Giani, ca nu cumva sa o numească pe Florea adjunct, că e "ne controlabil", nu are "cheia de întors", nu are "schelet în dulap", ori lor le trebuia un obedient! -îl pune pa Marin, fost DNA, Infiltrat de sistem în SIIJ, pentru că un "control" trebuia să existe! Ups!

# Valter Cojman date 12 December 2019 05:20 +1

Fara Adina Florea, SIIJ nu-si mai are rostul... A devenit tot o unealta a serviciilor, a coruptilor din "justitea" de******iohaniSSta si tradatorilor de tara...

# ANA MARIA BOT date 13 December 2019 13:30 0

PROCURORUL MARIN SI-a ADMIS SINGUR CEREREA LUI SAU E COINCIDENTA DE NUME ? MARIN NICOLAE DIN BUZAU

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva