25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MASCARADA EUROPEANA REVOLTA ITALIA - Ministrul italian al Justitiei, Alfonso Bonafede, denunta lipsa de transparenta a procedurii de numire a procurorului sef european: „Am exprimat deja toate ingrijorarile tarii noastre... Nu a ajuns in trio-ul final nici unul dintre candidatii nostri, toti cu o mare greutate si autoritate, competenta si experienta. Am exprimat deja public toate perplexitatile mele si tara noastra a cerut explicatii oficiale”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 March 2019 11:58
Vizualizari: 6145

Modul in care se incearca instalarea fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto 1) la conducerea Parchetului European a reusit deja sa enerveze un important oficial unui stat membru al Uniunii Europene. Este vorba despre ministrul Justitiei din Italia, Alfonso Bonafede (foto 2), care a denuntat luni, 11 martie 2019, lipsa de transparenta a procedurii de selectie ce a propulsat-o pana acum pe Kovesi pana in etapa negocierii dintre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene.


Concret, potrivit ministrului Bonafede, Consiliul UE ar fi putut intocmi o lista scurta de 5 candidati pe care sa i-o prezinte legislativului comunitar, iar nu una de 3 competitori, cum s-a intamplat de fapt. Acest lucru a blocat sansele Italiei in cursa pentru conducerea Parchetului European (EPPO), in conditiile in care italienii aveau deja candidati „cu o mare greutate si autoritate, competenta si experienta”, relateaza Gazeta Romaneasca.

Amintim ca pe 27 februarie 2019, Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a acordat 26 de voturi pentru Laura Kovesi si 22 de voturi pentru contracandidatul francez al acesteia, Jean-Francois Bohnert (click aici pentru a citi). Intrucat, cu o saptamana mai devreme, Consiliul UE il desemnase favorit pe Bohnert, urmeaza ca problema sa fie transata intr-o negociere politica dintre Consiliu si Parlament.

Iata declaratiile lui Alfonso Bonafede, facute dupa reuniunea de luni a Consiliului UE:

Procedura de selectie a procurorulu-sef european a ajuns la trio-ul final. Am exprimat deja toate ingrijorarile tarii noastre cu privire la o procedura nu foarte transparenta, prin care a optat pentru o lista scurta de trei nume, in timp ce ar fi avut posibilitatea de a indica cinci nume, care ar fi urmat sa fie prezentate Parlamentului European. Aceasta a afectat Italia, care avea patru nume din 11 in ultima lista scurta. Cu aceasta restrangere, nu a intrat niciunul dintre candidatii nostri.

Nu a ajuns in trio-ul final nici unul dintre candidatii nostri, toti cu o mare greutate si autoritate, competenta si experienta. Am exprimat deja public toate perplexitatile mele si tara noastra a cerut explicatii in toate locurile oficiale, solicitand chiar completari ale motivatiei.

Procurorul Public European este o oportunitate fundamentala pentru dezvoltarea cooperarii judiciare la nivel european, dar vrem sa fie respectate toate procedurile si normele care duc la identificarea numelor care ocupa roluri importante si, in acest sens, am solicitat o mai mare transparenta si vom continua sa facem aceasta pentru ca procuratura europeana sa fie un pas inainte, nu unul inapoi.

Ne asteptam sa vedem evolutiile, dar Europa este constienta de aceste preplexitati, fara a intra pe fondul evaluarii celor trei curricula selectate. Am fi preferat sa existe o lista mai mare si o mai mare transparenta in selectie.

Comentarii

# DODI date 12 March 2019 12:51 +19

Italienii nu au realizat că popularii europeni, în ura lor viscerală împotriva PSD, au legitimat toate ilegalitățile slujirii în ”lupta” cu țintele din România. Popularii europeni suportă doar obedienții, pupincuriștii și trădătorii de țară. Din această cauză procurorii italieni nu au fost agreați pentru că scopul popularilor nu este de a stopa corupția ci de a avea un procuror european docil, șantajabil și PROST pregătit profesional pentru a le executa ordinele și de a stopa scurgerea de fonduri către noile state din UE. Este motivul pentru care au făcut abstracție de orice regulă de bun simț și au ignorat toate informațiile contrare scopului urmărit.

# procurorul date 12 March 2019 13:19 +2

Forzza Italia ! Dacă cei care au inventat lupta contra crimei organizate, inclusiv contra corupției la nivel înalt asociate, îți spun că n-ai ce cauta acolo, să fi iresponsabil să continui să vrei să te și să ne faci de râsul lumii. Dar la LCK nu ne mai miră nimic. A fost și este, prin definiție, o iresponsabilă.

# offshore date 14 March 2019 19:49 0

Daca înlocuim cuvantul "iresponsabil" cu "COMPLICE", ne dăm seama ca "TUNURILE din ROmania par să dea clasă" restului Lumii, nu doar Europei ! Deci, este justificată intervenţia Respectabilului Ministru al Justiţiei Italian, care din experienţa generaţiilor de procurori, indică faptul că ceva nu e în regulă, că "tentaculele subtile ale iresponsabilitaţii profesionale" pot pune în pericol Anticorupţia Europeana ! Mesajul e îngrijorator, offshore. Se sostituiamo la parola "irresponsabile" con "COMPLICE", ci rendiamo conto che "I ROUND di ROmania sembrano dare classe" al resto del mondo, non solo all'Europa! Quindi è giustificato l'intervento dell'onorevole Ministro della Giustizia italiano che, nell'esperienza di persecuzioni di generazioni, indica che qualcosa non va, che i "sottili tentacoli dell'irresponsabilità professionale" possono mettere a repentaglio l'anti-corruzione europea! Il messaggio è preoccupante, al largo, offshore.

# Ce suprafete de teren detin strainii in Italia? date 12 March 2019 13:32 +8

Ar fi interesant de aflat si daca au si un Fond Proprietatea.. interesant pentru fosti ambasadori SUA..sic! Poate au lipsit Protocolalele similare celor din Romania...? Sau un Comisar European la "Agricultura"... precum Dacian... in vreme ce in Romania restitutio in integrum facea furori la ... ANRP? Italia a avut un proces de dezindustrializare ca in Romania? Petrolul, resursele energetice ale Italiei au plecat spre Europa in aceeasi masura ca cele Romanesti? SRI a vegheat deasupra tuturor in Romania.... BNR la fel...  Italia a imprumutat si rambursat 20 miliade de euro precum Romania (catatenii obisnuiti n-au prea inteles de ce)? Unde gasim produse ale Italiei de pe piata Romaneasca? Migreaza cumva masiv cetatenii Italiei spre Romania - pecum cei romani spre Europa - acest trend arata de ce LCK este preferata? Daca Romania nu "demonta industria", investitorii ar fi retehnologizat capacitati industriale existente, salariati si resurse energetice romanesti nu plecau din tara? 

# livia date 12 March 2019 14:20 +4

Sa afle si Ministrul Justitiie italian ca acolo unde este puscariabila stalinista Kovesi este si bulibaseala in tot si-n toate. Foarte bine Italia sa faca toate demersurile internationale pentru marsaviile intamplate in alegerea procurorului sef al EPPO , si aceasta pentru ca Timmermans si alti nazisti din Comisia Europeana vor praduirea banilor europenei, iar kovesi este numai buna sa fure.

# Gilu date 12 March 2019 16:49 +1

Degeaba , signor Alfonso , astia nu au auzit de Cesare Beccaria ...Daca o intrebi pe Codruta , sigur il stie ; a fost un mare baschetbalist italian dar , nu - si mai aminteste la ce echipa a jucat ... Timermans o sa si aminteasca cum ca vindea droguri olandeze in Italia , iar Monica o sa jure ca ea l- a infundat pe vremea lui Gheorghiu - Dej ..

# Un cititor date 13 March 2019 02:48 +2

Mă bucur mult să găsesc pe site articole în limba engleză. Este un demers salutar, un început. In situația de față s-ar impune, însă, traduceri autorizate în mai multe limbi europene, deoarece există un număr uriaș de cetățeni care nu cunosc decât GERMANA, sau FRANCEZA, sau ITALIANA, sau MAGHIARA s.a.m.d. Și acești cetățeni își formează opiniile personale in raport cu ce informații primesc in limba maternă.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva